Kies data

Sirmione Geschikt voor groepen

Sirmione Geschikt voor groepen: Onze meest aanbevolen

Vanuit Verona: uitje Sirmione en Gardameer in klein groepje

1. Vanuit Verona: uitje Sirmione en Gardameer in klein groepje

Ontdek de prachtige natuurlijke landschappen van het Gardameer op deze dagtocht vanuit Verona. Bezoek de stad Sirmione en maak een boottocht op het kristalheldere water van het meer (afhankelijk van het weer) en heb wat vrije tijd om de middeleeuwse stad te verkennen.  Ontmoet je gids op het centraal gelegen ontmoetingspunt in Verona. Geniet van het uitzicht op het platteland terwijl je in een comfortabel busje met airconditioning naar de oevers van het Gardameer rijdt. Bereik het charmante stadje Sirmione, waar je het schiereiland kunt verkennen tijdens een boottocht (de tocht kan beperkt zijn door het weer en de beschikbaarheid van de boot). Stap terug in de tijd terwijl je het middeleeuwse dorp verkent met het Scaligero-kasteel aan het meer.  Wandel door smalle steegjes, geplaveide straatjes en langs oude winkeltjes die de plaatselijke bevolking 'botteghe' noemt. Kies ervoor om de stad alleen te verkennen, of volg je gids en verken dit dorp samen. Na 1 uur vrije tijd keer je samen met de groep weer terug naar Verona per busje.

Fantastisch erfgoed van Sirmione - Wandeltocht

2. Fantastisch erfgoed van Sirmione - Wandeltocht

Begeef je op een sessie van sightseeing, ontdekking en verkenning terwijl je vertrouwd raakt met de pittoreske hoekjes van Sirmione. Wees getuige van de fascinerende ruïnes van een Romeinse villa, een archeologisch complex waar men naast een rijke geschiedenis kan genieten van buitengewone panoramische uitzichten over de omgeving. Wandel door de historische hoeken van het stadscentrum en ontdek de oudste kerk, genesteld tussen olijftuinen. Terwijl je je hecht aan de natuur en het eeuwenoude erfgoed verkent, stuit je op een indrukwekkende gele villa, gelegen tussen antieke bomen van via Catullo. Behalve dat het een architectonisch en historisch juweeltje is, draagt de villa een intrigerend verhaal over zakenman Giovan Battista Meneghini en operaster Maria Callas. Voordat je de tour beëindigt, kun je getuige zijn van een van de best bewaarde Scaliger-forten van Italië en een historische kleine kerk die dateert uit de 14e eeuw.

  • Privétours
  • Wateractiviteiten
2 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Sirmione

Wil je alle activiteiten in Sirmione ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sirmione

Sterk aanbevolen. Start in Verona, dan 30 minuten rijden naar Sirmione. Er een goede gids, boottocht ongeveer 30 minuten. We zouden dan vrije tijd hebben gehad, maar we waren toch op pad met Stefano, die ons rondleidde en ons meer vertelde. Degenen die vrije tijd wilden, stonden er toen alleen voor. Het enige nadeel: ondanks de kleine groep (zelfs achterin de auto) kon je de gids niet zo goed verstaan. Bijna onmogelijk in de boot. Tip: op andere tours waren er kleine koptelefoons en de gids had een microfoon, dus alles was goed te begrijpen!

We hebben Italië pas onlangs ontdekt en zijn hier zowel in de zomer als in de winter gaan ontspannen, dus elke reis of excursie brengt ons plezier. We hielden echt van de excursie naar het Gardameer. Bergen, water, gezellige hotels en restaurants aan het water, veel zonnige dagen, het kan allemaal niet anders dan tevreden zijn.

Goed georganiseerde rondreis. Het laat niets te wensen over.

Zeer aangenaam om in een kleine groep te reizen. Zeer goed sprekende en attente gids. Goed georganiseerd. Ondanks de harde wind, regen en onweer was het een gezellige tocht.

Andrea heeft veel kennis over geschiedenis en literatuur. Hij is vriendelijk en voorkomend. Zeer goede ervaring. Volledig aanbevolen

Er fijne trip. goed georganiseerd en een fijne gids