Kies data

Sirmione Romantiek & speciale gelegenheden

Sirmione Romantiek & speciale gelegenheden: Onze meest aanbevolen

Sirmione: boottocht bij zonsondergang met lokale wijn

1. Sirmione: boottocht bij zonsondergang met lokale wijn

Geniet van een boottocht bij zonsondergang op het schiereiland Sirmione. Bekijk de kleuren van de zonsondergang terwijl je langs de ruïnes van Grotte di Catullo en het kasteel van Scaligero loopt. Kies uit een groepsoptie met mousserende wijn en een privéoptie met wijn en vers fruit. Vertrek vanuit de kleine haven voor het kasteel van Sirmione en begin aan een tour van 45 minuten. Bewonder de schoonheid van de zonsondergang onder het genot van Prosecco. Loop langs de oude villa van Maria Callas en het spa- en beautycentrum Aquaria. Bekijk de grootste ruïnes van een Romeins gebouw in Noord-Italië bij Grotte di Catullo. Bekijk de zwavelbron van het thermale water van Sirmione en het torenhoge Scaligero-kasteel. Voel de spanning van het passeren onder twee bruggen van het kasteel.

Gardameer: begeleide boottocht van 4 uur met stop in Sirmione

2. Gardameer: begeleide boottocht van 4 uur met stop in Sirmione

Vaar over het sprankelende water van het Gardameer tijdens een begeleide boottocht. Ontspan op een stoel in de zon op het dek of beneden, terwijl je geniet van het uitzicht en van je kapitein meer te weten komt over de meest iconische bezienswaardigheden van het meer. Verken de historische stad Sirmione tijdens een tussenstop van 2 uur voordat u terugkeert naar de haven. Neem plaats op de rondvaartboot en vaar over het kalme water van het Gardameer. Leer meer over Villa di Maria Callas, Jamaica Beach en de Romeinse geschiedenis van het gebied van je kapitein. Maak onvergetelijke foto's voor de "Fonte Boiola", een bron van zwavelhoudend water die het meer van onderaf verwarmt. Leg aan in de haven van Sirmione, waar je 2 uur vrije tijd hebt om doorheen te lopen de charmante steegjes van het historische schiereiland op uw gemak. Gebruik de tijd om de grotten van Catullo te bezoeken, geniet van een heerlijke gelato of drink een espresso aan de oever van het meer. Klim dan terug aan boord van de boot. Op de terugweg naar de haven kunt u genieten van het uitzicht op de statige Villa Canossa en de cipressen en olijfbomen van de landtong van Punta San Vigilio, die wordt beschouwd als de parel van het meer, voordat u terugkeert naar uw startpunt.

Dagtrip naar Verona en het Gardameer vanuit Milaan

3. Dagtrip naar Verona en het Gardameer vanuit Milaan

Maak kennis met Verona en het Gardameer tijdens deze dagtrip vanuit Milaan. Je gids neemt je mee naar de beroemde Shakespeare-bezienswaardigheden van Romeo & Julia, het Romeinse amfitheater (intern bezoek niet inbegrepen in de tour) en voordat je eindelijk een ongelooflijk panoramisch uitzicht hebt op het grootste meer van het land. Nadat u van Milaan naar Verona bent gereden, wordt u meegenomen op een rondleiding in de voetsporen van William Shakespeare's beroemde toneelstuk 'Romeo & Julia'. Je krijgt het beroemde balkon van de Capulet-residentie te zien waar Romeo naar zijn geliefde Julia zou hebben geroepen. Maar Verona heeft nog veel meer te bieden: u bezoekt het beroemde Romeinse amfitheater, dat werd gebouwd in de 1e eeuw na Christus en waar tegenwoordig elke zomer de bekende openluchtopera's van Verona plaatsvinden. Verder neemt de tour je mee naar Piazza Mercato en andere prachtige architecturale plekken in het centrum van Verona. Voor de lunch krijgt u wat vrije tijd om de stad zelf te verkennen en eventueel te winkelen of gewoon te genieten van de pittoreske oude stad in een van de prachtige cafés van Verona! Na de lunch vervolgen we onze reis naar Sirmione, een klein versterkt dorp aan het einde van een smal schiereiland dat zich ongeveer 4 km uitstrekt in het Gardameer en een prachtig panoramisch uitzicht biedt op de oostelijke en westelijke oevers van het meer. Je gids geeft je een uitgebreide rondleiding door de oude stad, voordat je optioneel deelneemt aan een boottocht op het meer.

Sirmione: wandel- en speedboottour

4. Sirmione: wandel- en speedboottour

Ontdek het prachtige Sirmione, met zijn unieke locatie aan het Gardameer, op het puntje van een schiereiland. Loop door de oude, ommuurde stad en maak een boottocht langs de kustlijn. Leer meer over de Romeinse overblijfselen en het middeleeuwse kasteel, die Sirmione zijn speciale sfeer geven. Zie de bescheiden vissershuizen en de thermale spa die Sirmione het meest bezochte resort aan het meer maakt. Het historische centrum ligt op een eiland en is bereikbaar via een brug die u met uw professionele gids betreedt. Bekijk een indrukwekkende villa uit het Romeinse tijdperk en middeleeuwse fresco's. Krijg een gevoel voor de stad terwijl je door de pittoreske straatjes slentert, luisterend naar de eeuwenlange geschiedenis van je gids. Volg je wandeltocht en stap aan boord van een speedboot om het schiereiland vanaf het koele water te bekijken.

Van Milaan: een hele dag het Gardameer ontdekken

5. Van Milaan: een hele dag het Gardameer ontdekken

Je gids zal je ontmoeten op het Centraal Station in Milaan en in slechts 1 uur bereik je Desenzano Del Garda. Desenzano is een aantrekkelijk dorp en een populaire badplaats. De historische, artistieke en archeologische cultuur maakt het een van de meest gewaardeerde steden aan het meer. Na een rondleiding door de stad zal je gids je naar de haven begeleiden om een boot te nemen naar Sirmione, een prachtig schiereiland midden in het meer, een kleine hemel om je tijd door te brengen op zoek naar natuurlijke en gastronomische lekkernijen. Hier heb je je gratis lunch en vrije tijd en daarna verwen je jezelf met een ijsproeverij (typische gelato Italiano). Keer per boot terug naar Desenzano voor wat winkelen en vrije tijd. Wanneer je klaar bent, zal je gids je naar het station begeleiden om de trein naar Milaan te nemen.

Overzicht activiteiten in Sirmione

Wil je alle activiteiten in Sirmione ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.