Kies data

Sirmione Wateractiviteiten

Sirmione Wateractiviteiten: Onze meest aanbevolen

Sirmione: boottocht bij zonsondergang met lokale wijn

1. Sirmione: boottocht bij zonsondergang met lokale wijn

Geniet van een boottocht bij zonsondergang op het schiereiland Sirmione. Bekijk de kleuren van de zonsondergang terwijl je langs de ruïnes van Grotte di Catullo en het kasteel van Scaligero loopt. Kies uit een groepsoptie met mousserende wijn en een privéoptie met wijn en vers fruit. Vertrek vanuit de kleine haven voor het kasteel van Sirmione en begin aan een tour van 45 minuten. Bewonder de schoonheid van de zonsondergang onder het genot van Prosecco. Loop langs de oude villa van Maria Callas en het spa- en beautycentrum Aquaria. Bekijk de grootste ruïnes van een Romeins gebouw in Noord-Italië bij Grotte di Catullo. Bekijk de zwavelbron van het thermale water van Sirmione en het torenhoge Scaligero-kasteel. Voel de spanning van het passeren onder twee bruggen van het kasteel.

Sirmione: boottocht van 25 minuten rond het schiereiland

2. Sirmione: boottocht van 25 minuten rond het schiereiland

De cruise vertrekt vanuit de kleine haven voor het kasteel van Sirmione. Eenmaal aan boord, vaar je op deze 25 minuten durende rondvaart en zie je Sirmione vanuit een nieuw perspectief. Hoogtepunten van de tour zijn onder meer Maria Callas Villa, het schoonheidscentrum Aquaria en de Grotte di Catullo, de thuisbasis van de grootste Romeinse ruïnes in het noorden van Italië. Vaar ten slotte langs de zwavelbron van Sirmione en kijk hoe het thermale water naar de oppervlakte borrelt. Terwijl je terugkeert naar de haven, kun je genieten van een prachtig uitzicht op het kasteel van Scaligero voordat je van boord gaat.

Vanuit Verona: uitje Sirmione en Gardameer in klein groepje

3. Vanuit Verona: uitje Sirmione en Gardameer in klein groepje

Ontdek de prachtige natuurlijke landschappen van het Gardameer op deze dagtocht vanuit Verona. Bezoek de stad Sirmione en maak een boottocht op het kristalheldere water van het meer (afhankelijk van het weer) en heb wat vrije tijd om de middeleeuwse stad te verkennen.  Ontmoet je gids op het centraal gelegen ontmoetingspunt in Verona. Geniet van het uitzicht op het platteland terwijl je in een comfortabel busje met airconditioning naar de oevers van het Gardameer rijdt. Bereik het charmante stadje Sirmione, waar je het schiereiland kunt verkennen tijdens een boottocht (de tocht kan beperkt zijn door het weer en de beschikbaarheid van de boot). Stap terug in de tijd terwijl je het middeleeuwse dorp verkent met het Scaligero-kasteel aan het meer.  Wandel door smalle steegjes, geplaveide straatjes en langs oude winkeltjes die de plaatselijke bevolking 'botteghe' noemt. Kies ervoor om de stad alleen te verkennen, of volg je gids en verken dit dorp samen. Na 1 uur vrije tijd keer je samen met de groep weer terug naar Verona per busje.

Gardameer: historische kasteelcruise met wijnproeverij

4. Gardameer: historische kasteelcruise met wijnproeverij

Ontdek de charme van het Gardameer tijdens een speedboottocht van een halve dag, waar u de verschillende kastelen en villa's ziet, geniet van een regionale wijnproeverij en de kans krijgt om te zwemmen in het verfrissende water. Begin uw cruise vanuit de haven van Sirmione, gelegen naast het Scaligero-kasteel van Sirmione, met een perfect uitzicht op een ansichtkaart terwijl u aan uw cruise op het meer begint. Ga verder richting het kasteel van Lazise, een middeleeuws fort met imposante torens en verdedigingsmuren. Geniet van een wijnproeverij in Bardolino onder leiding van een professionele sommelier die u de unieke kenmerken van deze regionale wijn zal uitleggen. Neem een duik in het smaragdgroene water van het meer om af te koelen en geniet van een ontspannen vakantie aan de oevers van Villa Canossa. Bewonder de tijdloze schoonheid van Torri del Benaco Scaligero Castle, een fort van Romeinse oorsprong, voordat je terugkeert naar de haven van Sirmione.

Gardameer: begeleide boottocht van 4 uur met stop in Sirmione

5. Gardameer: begeleide boottocht van 4 uur met stop in Sirmione

Vaar over het sprankelende water van het Gardameer tijdens een begeleide boottocht. Ontspan op een stoel in de zon op het dek of beneden, terwijl je geniet van het uitzicht en van je kapitein meer te weten komt over de meest iconische bezienswaardigheden van het meer. Verken de historische stad Sirmione tijdens een tussenstop van 2 uur voordat u terugkeert naar de haven. Neem plaats op de rondvaartboot en vaar over het kalme water van het Gardameer. Leer meer over Villa di Maria Callas, Jamaica Beach en de Romeinse geschiedenis van het gebied van je kapitein. Maak onvergetelijke foto's voor de "Fonte Boiola", een bron van zwavelhoudend water die het meer van onderaf verwarmt. Leg aan in de haven van Sirmione, waar je 2 uur vrije tijd hebt om doorheen te lopen de charmante steegjes van het historische schiereiland op uw gemak. Gebruik de tijd om de grotten van Catullo te bezoeken, geniet van een heerlijke gelato of drink een espresso aan de oever van het meer. Klim dan terug aan boord van de boot. Op de terugweg naar de haven kunt u genieten van het uitzicht op de statige Villa Canossa en de cipressen en olijfbomen van de landtong van Punta San Vigilio, die wordt beschouwd als de parel van het meer, voordat u terugkeert naar uw startpunt.

Sirmione: schilderachtige middagbootcruise met prosecco en snack

6. Sirmione: schilderachtige middagbootcruise met prosecco en snack

Vertrek vanuit de haven van Sirmione, voor het indrukwekkende Scaliger-kasteel en zeil naar het glinsterende water van het Gardameer. Passeer de mooie villa van de beroemde operazangeres Maria Callas en ga vervolgens naar het einde van het schiereiland naar een wit rotsachtig strand genaamd Jamaica. Vaar vervolgens naar de Rocca di Manerba en naar het eiland Garda waar u de magnifieke Isola Borghese kunt bewonderen. Leer meer over de rijke geschiedenis van de villa, die beschikt over prachtige Venetiaanse neogotische architectuur. Kom vervolgens aan op een privé-eiland en koel af van de hitte met een duik in het verfrissende water van het meer. Terug op de boot geniet je van een lekker hapje terwijl je doorvaart naar Salo voor een tussenstop van een uur. Breng wat tijd door met het verkennen van dit betoverende dorp en wandel langs de prachtige promenade langs het meer. De tour neemt je vervolgens mee naar het beroemde dorp Gardone, waar je kunt genieten van een glas mousserende wijn en de vele historische gebouwen rondom het meer kunt bewonderen. Vaar op de terugreis naar Sirmione langs de oostkust van het meer en bekijk de Boila-zwavelbronnen. Ga ten slotte onder de ophaalbrug door bij Scaliger Castle, de enige voetgangerstoegang tot het schiereiland.

Sirmione: wandel- en speedboottour

7. Sirmione: wandel- en speedboottour

Ontdek het prachtige Sirmione, met zijn unieke locatie aan het Gardameer, op het puntje van een schiereiland. Loop door de oude, ommuurde stad en maak een boottocht langs de kustlijn. Leer meer over de Romeinse overblijfselen en het middeleeuwse kasteel, die Sirmione zijn speciale sfeer geven. Zie de bescheiden vissershuizen en de thermale spa die Sirmione het meest bezochte resort aan het meer maakt. Het historische centrum ligt op een eiland en is bereikbaar via een brug die u met uw professionele gids betreedt. Bekijk een indrukwekkende villa uit het Romeinse tijdperk en middeleeuwse fresco's. Krijg een gevoel voor de stad terwijl je door de pittoreske straatjes slentert, luisterend naar de eeuwenlange geschiedenis van je gids. Volg je wandeltocht en stap aan boord van een speedboot om het schiereiland vanaf het koele water te bekijken.

Overzicht activiteiten in Sirmione

Wil je alle activiteiten in Sirmione ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.