Kies data

Sisi-museum

Sisi-museum: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Wenen: Skip-the-Line Hofburg Ticket & Sisi Museum Tour

1. Wenen: Skip-the-Line Hofburg Ticket & Sisi Museum Tour

Geniet van toegang met voorrang en stap het beroemde keizerlijk paleis Hofburg binnen, evenals het Sisi-museum, samen met een deskundige gids die je zal leiden op een rondleiding door het indrukwekkende complex. Loop dit prachtige kasteel binnen en ontdek de vergaderzaal die werd gebruikt voor de ministeriële conferenties die werden voorgezeten door de keizer. Bekijk 24 verschillende kamers, waaronder de privékamers van het keizerlijke paar, hun saloons voor gasten en de kleedkamer van Elisabeth. Bewonder de Silver Collection met waardevolle porseleinen en kristallen glazen, die inzicht geven in de hofeetcultuur van de keizerlijke dynastie. Betreed het Sisi-museum met meer dan 300 persoonlijke voorwerpen die aan Elisabeth toebehoorden, zoals haar jurken, parasols, handschoenen en haar unieke schoonheidsproducten.

Wenen: rondleiding keizerin Sisi & keizerlijke appartementen

2. Wenen: rondleiding keizerin Sisi & keizerlijke appartementen

Maak kennis met het leven van keizerin Elisabeth (algemeen bekend als Sisi) uit Oostenrijk-Hongarije tijdens een rondleiding door Wenen. Ontmoet je gids bij de Albertina en ga direct naar Hofburg, waar je de voormalige keizerlijke appartementen zult verkennen. Kom meer te weten over het dagelijkse leven van de keizerin. Bezoek dan de Augustijnenkerk, waar de Beierse prinses in 1854 met keizer Franz Josef trouwde. Bezoek dan haar favoriete patisserie, favoriete juwelier en andere winkels waar Sisi graag winkelde. Luister naar anekdotes en curiosa uit het leven van de beroemde keizerin en verwonder je over haar complexe karakter en persoonlijkheid. Ten slotte heb je de mogelijkheid om een extra bezoek aan de keizerlijke grafkelder te boeken. Onder de Kapucijnenkerk zijn de laatste rustplaats van Sisi en de graven van andere beroemde persoonlijkheden uit het Oostenrijks-Hongaarse rijk.

Wenen: Hofburg-paleis, Sisi Museum & Zilvercollectie Tour

3. Wenen: Hofburg-paleis, Sisi Museum & Zilvercollectie Tour

Ontdek de hoogtepunten van Wenen, waaronder het keizerlijk paleiscomplex Hofburg, de zilvercollectie, de keizerlijke schatkamer en de schilderachtige oude binnenstad met een privégids. Kies tussen de 2-, 2,5-, 3- en 4-uur durende rondleidingen en optionele ophaalservice. Mis het keizerlijk paleiscomplex Hofburg niet tijdens uw bezoek aan Wenen. Het was meer dan 600 jaar de residentie van de Habsburgers en daarmee het centrum van het Heilige Roomse Rijk. Krijg een gevoel voor de essentie en verken het hele gebied binnen met een privégids. 2 uur durende rondleiding Stap tijdens de 2 uur durende rondleiding het keizerlijk paleiscomplex van de Hofburg binnen en ontdek de conferentiezaal, die werd gebruikt voor de ministeriële conferenties die werden voorgezeten door de keizer. Bekijk het hele interieur met 24 verschillende kamers, waaronder de privékamers van het keizerlijke paar, hun gastensalons en Elisabeth's kleedkamer. De Silver Collection met waardevolle porseleinen en kristallen glazen geeft u inzicht in de hofeetcultuur van de keizerlijke dynastie. Bekijk in het Sisi-museum meer dan 300 persoonlijke voorwerpen die toebehoorden aan Elizabeth, waaronder haar jurken, parasols, handschoenen en schoonheidsproducten. 2,5 uur durende rondleiding Kies de optie van 2,5 uur om te profiteren van privévervoer naar het Hofburgpaleis in een voertuig met airconditioning. Geniet van een zorgeloze reis vanuit uw accommodatie in Wenen. Aan het einde van de 2 uur durende rondleiding door het paleis wordt u teruggebracht naar uw accommodatie. 3 uur durende rondleiding Verleng tot 3 uur om ook de keizerlijke schatkamer (Kaiserliche Schatzkammer Wien) te bezoeken. Gebruik je toegangskaarten om een van de grootste collecties van het Heilige Roomse Rijk en Oostenrijks erfgoed te verkennen. Binnenin vind je de keizerlijke kroon, de beroemde Heilige Lans, de Orde van het Gulden Vlies en nog veel meer. 4-uur durende rondleiding Als u de optie van 4 uur kiest, ziet u ook de geselecteerde hoogtepunten van de oude binnenstad van Wenen. Leer interessante feiten en legendes over de stad en zie St. Stephan's Cathedral, St. Peter's Church en de Zuil van de Drie-eenheid. Je lokale gids leidt je door meerdere steegjes en delen van de stad.

Wenen: stadsintroductie Zelfgeleide telefoonrondleiding

4. Wenen: stadsintroductie Zelfgeleide telefoonrondleiding

Leer fascinerende informatie over 15 van de belangrijkste attracties in de stad, ontdek verborgen locaties, lees ongelooflijke legendes (dit is geen audiotour) en loop een magische en ontspannende route. Verken ten minste 10 beroemde sites. Er is geen schema, dus je kunt de tour elke gewenste dag bijwonen. Je kunt het in fragmenten doen, een pauze nemen voor eten en winkelen - je kunt zelfs de app sluiten en een andere dag doorgaan. Leer meer over verhalen en stedelijke legendes die verband houden met de stad of monumenten die je bezoekt. De paden die je volgt zijn uniek en zullen je niet vervelen, maar zullen je op zichzelf leiden om andere stadsschatten te verkennen, zoals kleine schilderachtige paden en betoverende pleinen buiten de gebaande paden. Weet altijd waar je bent met de geïntegreerde Google Maps-functie. Begin je tour in het stadhuis van Wenen. Zie de Universiteit van Wenen, een van de oudste in Europa. Bezoek het Klokkenmuseum en Anker Clock en leer meer over het symbool van Wenen, de Stephansdom. Maak foto's van de Peterskirche en bewonder de immense Hofburg. Ga dan naar het Natural History Museum en laat je vervoeren naar een andere wereld. Leer meer over de wereldberoemde Mozart en bewonder de Weense Staatsopera met zijn uitstekende akoestiek. Leer meer over Kaisergruft en bezoek het House of Music. De Albertina heeft unieke kunstexposities, terwijl het Johann Strauß Denkmal (waar de tour eindigt), met zijn imposante monument, de kers op de taart van deze unieke tour zal zijn.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Andere belevingen

Sitemap Sisi-museum

Wil je alle activiteiten in Sisi-museum ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sisi-museum

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 187 beoordelingen

Zeer goede ervaring, onze gids zeer attent, vriendelijk en te allen tijde in afwachting dat ons bezoek de moeite waard was. Zeer professioneel. Ik raad dit bezoek aan het paleis en de kamers van Sissi aan, je leert veel over zijn geschiedenis

Een sterk aanbevolen bezoek. Maximale stiptheid. De gids verdient een 10. Ze was te allen tijde zeer attent, heel dichtbij en zeer professioneel, en ze verduidelijkte verschillende twijfels die niets met de excursie te maken hadden.

Hadden veel geluk, waren slechts een groep van vier. De rondleiding vond sowieso plaats, wat niet vanzelfsprekend is. De gids nam de tijd.

Bezienswaardig, zeer informatief met een zeer mooie gids, ook geschikt voor kinderen.

Wij hebben deze tocht met een rolstoel gedaan, alles is goed verlopen.