Sisi-museum

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Sisi-museum: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Wenen: Paleis Hofburg & Sisi Museum Skip-the-Line Tour

1. Wenen: Paleis Hofburg & Sisi Museum Skip-the-Line Tour

Geniet van toegang met voorrang en stap het beroemde keizerlijk paleis Hofburg binnen, evenals het Sisi Museum, samen met een deskundige gids die je zal begeleiden tijdens een rondleiding door het indrukwekkende complex. Loop dit prachtige kasteel binnen en ontdek de vergaderzaal, die werd gebruikt voor de ministeriële conferenties die werden voorgezeten door de keizer. Bekijk 24 verschillende kamers, waaronder de privéslaapkamers van het keizerlijke paar, hun saloons voor gasten en de kleedkamer van Elisabeth. Bewonder de Silver Collection met waardevolle porseleinen en kristallen glazen, die inzicht geven in de eetcultuur aan het hof van de keizerlijke dynastie. Betreed het Sisi-museum met meer dan 300 persoonlijke voorwerpen die van Elisabeth waren, zoals haar jurken, parasols, handschoenen en haar unieke schoonheidsmiddelen.

...
Wenen: rondleiding keizerin Sisi & keizerlijke appartementen

2. Wenen: rondleiding keizerin Sisi & keizerlijke appartementen

Maak kennis met het leven van keizerin Elisabeth (algemeen bekend als Sisi) uit Oostenrijk-Hongarije tijdens een rondleiding door Wenen. Ontmoet je gids bij de Albertina en ga direct naar Hofburg, waar je de voormalige keizerlijke appartementen zult verkennen. Kom meer te weten over het dagelijkse leven van de keizerin. Bezoek dan de Augustijnenkerk, waar de Beierse prinses in 1854 met keizer Franz Josef trouwde. Bezoek dan haar favoriete patisserie, favoriete juwelier en andere winkels waar Sisi graag winkelde. Luister naar anekdotes en curiosa uit het leven van de beroemde keizerin en verwonder je over haar complexe karakter en persoonlijkheid. Ten slotte heb je de mogelijkheid om een extra bezoek aan de keizerlijke grafkelder te boeken. Onder de Kapucijnenkerk zijn de laatste rustplaats van Sisi en de graven van andere beroemde persoonlijkheden uit het Oostenrijks-Hongaarse rijk.

...

Sitemap Sisi-museum

Wil je alle activiteiten in Sisi-museum ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sisi-museum

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 48 beoordelingen

We hadden het geluk om die dag alleen te zijn en hadden als het ware een VIP-tour. Op deze dag hebben we veel en gedetailleerd over de geschiedenis geleerd, vooral natuurlijk over de tijd van Sissi en Franz.Onze gids kende de weg heel goed en leidde ons heel aantrekkelijk door de tijd, het kon niet beter. Hartelijk dank daarvoor.

Erg informatief en interessant en leuk de achtergronden aangegeven. Het was in het Duits. Niet altijd gemakkelijk te volgen. Vond ik een beetje een minpuntje.

Je kunt hier veel leren over Elisabeth van Oostenrijk. Een geslaagde toer.

Omdat de groep erg klein was, vonden we het erg leuk.