Kies data

Sixtijnse Kapel

Breng een bezoekje aan het huis van de paus en vergaap je aan de beroemde plafondschildering van Michelangelo.

Sixtijnse Kapel: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Rome: tour Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en de Basiliek

1. Rome: tour Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en de Basiliek

Volg een rondleiding door een van de heiligste plekken van het Christendom tijdens deze wandeling met gids door de Vaticaanse Musea, de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek. Bezoek eerst de Dennenhof, de Belvederehof, de Kaartengalerij, de Galerij van de Kandelaar, de Kamers van Pio Clementino, de Tapijtengalerij, de Rafaëlkamers (alleen bij rondleidingen in de vroege ochtend) en de Sixtijnse Kapel. Laat je vervolgens door een deskundige gids naar een aantal van de belangrijkste attracties leiden, en bezoek ook een paar minder bekende plekken die andere toeristen vaak missen. Je krijgt ook andere galerijen van de Vaticaanse gangen te zien. Bezoek ten slotte de Pietà van Michelangelo in de Sint-Pietersbasiliek voordat je de rondleiding in de Sixtijnse Kapel afsluit.

Het Vaticaan: toegangsticket Musea & Sixtijnse Kapel

2. Het Vaticaan: toegangsticket Musea & Sixtijnse Kapel

Bezoek met je voorrangsticket de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel en maak een meeslepende reis door de geschiedenis van kunst en religie. Vermijd de lange ticketrijen en geniet van je bezoek in je eigen tempo.  Wandel door de Sala a Croce Greco om uitbundig bewerkte sarcofagen te zien, die mogelijk de stoffelijke resten van beroemde koningen en koninginnen uit de oudheid bevatten. Bekijk het Gabinetto delle Maschere of maak een rondje door de Sala degli Animali om een virtuele menagerie van gefantaseerde en bestaande beesten te zien. Loop door de bovenste galerijen, zoals de Kaartengalerij, om te zien hoe cartografen de wereld door de eeuwen heen uitbeeldden. Zie meesterwerken van grootheden uit de Renaissance in de Stanze di Raffaello en rust een tijdje uit in de Borgia-appartementen. Tenslotte is het tijd om te genieten van Michelangelo's prachtige Sixtijnse Kapel: het kroonjuweel van het Vaticaan – en misschien zelfs wel van de hele kunstwereld.

Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel: sneltoegang

3. Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel: sneltoegang

Bezoek de Sixtijnse Kapel en de Vaticaanse Musea zonder in de vaak zo lange rij te staan. Maak een reis door de adembenemende musea, een schatkamer vol Romeinse standbeelden, renaissanceschilderijen en Italiaanse kunst. Met deze voorrangstickets voor de Vaticaanse Muea heb je meer tijd om de immense collectie kunst die in de Vaticaanse Musea te vinden is te verkennen. Wandel door de tentoonstellingen en galerijen, van de Ronde Kamer tot de Galerij van de Tapijten. Ontdek de binnenplaatsen Belvedere en Pinecone en de beroemde Kaartengalerij. Deze zaal met topografische kaarten van Italië uit 1583 door Danti blijft tot op heden een van de grootste geografische afbeeldingen. Al slenterend door het Museo Pio Clementino kun je de Griekse Kruiszaal, Galerij van de Beelden, Zaal van de Muzen en andere schilderijen, beeldhouwwerken en beelden van kunstenaars uit verschillende eeuwen bekijken. Loop door de majestueuze verzameling ceremoniële koetsen die nu deel uitmaken van het Rijtuigenpaviljoen. Ontdek de talloze schatten van het Vaticaan met een bezoek aan de Stanze van Rafaël. Bewonder de 4 zalen van het Vaticaan die beroemd zijn om hun fresco's van Rafaël, de grootheid uit de hoogrenaissance. Kijk vol ontzag naar Rafaëls School van Athene. Bezoek de beroemdste kapel ter wereld - de Sixtijnse Kapel. Bekijk de prachtige fresco's van Botticelli, Rosselli, Perugino en Ghirlandaio en het beroemdste fresco van allemaal - het plafond van de Sixtijnse Kapel van Michelangelo.

Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel 3-uur durende nachttour

4. Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel 3-uur durende nachttour

Bekijk de immense kunstcollectie in de Vaticaanse Musea die door de eeuwen heen is opgebouwd. Geniet van deze 3 uur durende avondwandeling terwijl het commentaar van uw deskundige gids de architectuur en de kunst tot leven brengt. Bewonder de prachtige beelden en sculpturen uit het oude Rome en bekijk mozaïeken en ambachten uit de keizerlijke tijd. De tour is slechts voor een beperkte tijd beschikbaar, op vrijdagen van half april tot eind oktober. Je wordt langs de ticketlijn bij de ingang geleid en begeleid naar de Vaticaanse Musea, waar je de Galerij van de Kandelaar, de Kaartengalerij, de Galerij van Wandtapijten en de beroemde Raphael-kamers zult bezoeken. Stap de Sixtijnse Kapel binnen om de schepping van Adam en het laatste oordeel te zien, 2 van Michelangelo's meesterwerken. De rondleiding eindigt in de Sixtijnse Kapel. Geniet van persoonlijke aandacht van je deskundige gids tijdens deze tour met kleine groepen die beperkt is tot 18 personen.

Rome: Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel met Sint-Pieter

5. Rome: Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel met Sint-Pieter

Ontdek de kunstcollectie van de Vaticaanse Musea tijdens een rondleiding met een kunsthistorische gids, met optionele toegang tot het Castello Gandolfo en voorrangstoegang tot de Sint-Pietersbasiliek voor bezoeken voor lunchtijd. Wandel door de galerijen en bewonder meesterwerken van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel.  Ontmoet je gids, een kunsthistoricus die jou alles vertelt over de meesterwerken die je tegenkomt. Luister naar fascinerende feiten en verhalen terwijl je de Kaartengalerij, de Tapijtengalerei en de Kandelaargalerij bezoekt. Rond de rondleiding af met een ontmoeting met de wonderen van de Sixtijnse Kapel, met fresco's van Michelangelo. Sta versteld wanneer je oog in oog staat met het beroemdste kunstwerk van Michelangelo: Het Laatste Oordeel. Bij tours vóór 14:30 uur profiteer je van voorrangstoegang tot de Sint-Pietersbasiliek. Je kunt ook het meeste uit je ervaring halen door gebruik te maken van extra toegang tot het Castello Gandolfo (indien optie geselecteerd).

Rome: tour Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en de Basiliek

6. Rome: tour Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en de Basiliek

Volg een rondleiding door de uitgebreide pauselijke collectie van beelden, voorwerpen en schilderijen van enkele van de meest vooraanstaande kunstenaars ter wereld in de eindeloze gangen van de Vaticaanse Musea. Bekijk werk van historische cartografen in de Kaartengalerij, bewonder de Galerij van de Kandelaar en meer. Ga de Sixtijnse Kapel binnen en bewonder Michelangelo's veelgeprezen meesterwerk. Daarna kun je de Sint-Pietersbasiliek in je eigen tempo verkennen, zonder gids. Ontdek hoogtepunten zoals het groot altaar van Bernini en de verbluffende Pietà van Michelangelo.

Rome: Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en St. Peter's Tour

7. Rome: Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en St. Peter's Tour

Ontdek enkele van de meest populaire attracties in Rome tijdens een begeleide wandeling door Vaticaanstad. Bezoek de Vaticaanse Musea, de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek met je gids en bewonder het sierlijke interieur en de beroemde kunstwerken die hier zijn gehuisvest. Ontmoet je gids dicht bij de ingang van de Vaticaanse Musea en volg ze terwijl je op pad gaat om de meest interessante galerijen in het museum te verkennen. Bekijk de Rotunda, de Gallery of Tapestries en de Gallery of Maps. Bewonder de sierlijke plafonds in elke kamer en bekijk de oude beelden, fresco's en wandtapijten die de muren sieren. Ga vervolgens de Sixtijnse Kapel binnen en bewonder het ingewikkelde fresco dat het hele plafond en de muren bedekt. De Sixtijnse Kapel, geschilderd door Michaelangelo tussen 1508 en 1512, vertegenwoordigt een hoeksteen van de kunst uit de hoge renaissance. Van de schepping van Adam tot het Laatste Oordeel, Michelangelo wijdde enkele van zijn beste jaren aan de Sixtijnse Kapel, dag en nacht werkend - zelfs slapend in de kapel - om de pausen van Rome tevreden te stellen. De kunstenaar uitte zijn frustratie ook door verborgen betekenissen in zijn werk, die inmiddels zijn blootgelegd en ontcijferd. Luister terwijl je gids je vertelt over de privégrappen van Michelangelo. Ga ten slotte naar de Sint-Pietersbasiliek voor het laatste deel van je begeleide wandeling. De kathedraal is een van de meest gerenommeerde werken van de Renaissance-architectuur en heeft de titel van de grootste kerk ter wereld. Verken het interieur van dit prachtige bouwwerk met je gids en ontdek de vele meesterwerken van renaissance- en barokkunst die de kathedraal vullen. Bewonder de beroemde Pietà van Michelangelo en het uitgebreide St. Peter's Baldakijn van Bernini. Je tour eindigt buiten de kathedraal. Vanaf hier kunt u vrij ronddwalen over het Sint-Pietersplein of op eigen gelegenheid het nabijgelegen Castel Sant'Angelo bezoeken.

Rome: volledige rondleiding Vaticaan & koepel Sint-Pieter

8. Rome: volledige rondleiding Vaticaan & koepel Sint-Pieter

Bezoek het Vaticaan van boven naar beneden met deze unieke rondleiding inclusief bezoek aan de top van de koepel ontworpen door Michelangelo. Daarna ga je naar beneden naar de Pauselijke Crypten en Catacomben om de ervaring compleet te maken. Geniet bovendien van voorrangstoegang tot de belangrijkste Vaticaanse Musea. Ontmoet je deskundige Vaticaanse gids op het Sint-Pietersplein en volg een rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek. Neem de lift naar boven en doe meteen je dagelijkse portie lichaamsbeweging terwijl je de resterende 320 trappen omhoogklimt. Geniet van het spectaculaire uitzicht vanaf de top, die de wandeling naar boven meer dan waard is. Terug op vaste grond bezoek je de hele Sint-Pietersbasiliek - dit is bijzonder, aangezien de meeste andere aanbieders dit niet in hun Vaticaan-tours opnemen. Neem even pauze voordat je naar het comfortabele klantencentrum wandelt voor je tweede rondleiding door de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel. Echte voorrangstoegang betekent dat je snel toegang krijgt tot de artistieke en archeologische meesterwerken die de Vaticaanse Musea tot absolute must-sees maken wanneer je in Rome bent.

Vaticaans ontbijt: rondleiding Sixtijnse Kapel en Sint-Pietersbasiliek

9. Vaticaans ontbijt: rondleiding Sixtijnse Kapel en Sint-Pietersbasiliek

Heb het Vaticaan voor jezelf tijdens deze exclusieve vroege ochtendtour die je door gesloten deuren voert voor een ontbijtbuffet in de vredige Pinecone Courtyard, voordat iemand anders de musea betreedt. Geniet van een Italiaans-Amerikaans ontbijtbuffet met op bestelling klaargemaakte eieren, vleeswaren, kazen, muffins, croissants, vers fruit, ontbijtgranen en pannenkoeken gemaakt door de pannenkoekenchef van het Vaticaan. Dineer in de Pinecone Courtyard, naast een van de mooiste moderne kunstwerken van de Vaticaanse Musea, en ervaar de rust die zelden wordt gezien door Vaticaanbezoekers. Volg je gids om de Vaticaanse Musea te verkennen. Neem met slechts 13 personen per groep de tijd en ruimte om de kunst te waarderen. Bekijk kamers zoals de Hall of Maps, Gallery of the Tapestries en de Gallery of the Candelabra. Je gids brengt kunstwerken tot leven en wijst je op dingen die je zelf zou hebben gemist. Ga verder naar de legendarische Sixtijnse Kapel. Sla dan de wachtrijen over om de Sint-Pietersbasiliek binnen te gaan. Bekijk het altaar en bewonder het beeldhouwwerk La Pietà van Michelangelo.

Rome: tour Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel & Basiliek

10. Rome: tour Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel & Basiliek

Geniet van een rondleiding door de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel zonder in de wachtrij te hoeven staan. Kom meer te weten over Michelangelo en Rafaël en ontdek hun ongelofelijke kunstwerken. Een gids leidt je door de verbazingwekkende galerijen en vertelt je vele verhalen en anekdotes. Bekijk de marmeren beelden van de Apollo van Belvedere, de Laocoon en zijn zonen, en de torso die Michelangelo gebruikte als model voor de personages in Het laatste oordeel. Profiteer van de deskundige kennis van de gids, en kom alles te weten over de geschiedenis van Vaticaanstad en haar musea. Je hoort meer over de verborgen betekenissen achter de kostbare kunst. Vervolgens bewonder je Michelangelo's fresco's in de Sixtijnse Kapel en de schoonheid van de Schepping van Adam en Het laatste oordeel, geschilderd in een periode van 9 jaar.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Combi-aanbiedingen
303 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 19

Overzicht activiteiten in Sixtijnse Kapel

Wil je alle activiteiten in Sixtijnse Kapel ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sixtijnse Kapel

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 152.950 beoordelingen

Dankzij deze reservering kon ik vlot de Vaticaanse Musea binnen zonder in een lange rij te hoeven aanschuiven. Ik heb ook genoten van het luisteren naar het Japanse commentaar op de audioset. Het was geen rondleiding, dus het was leuk om in mijn eigen tempo rond te kunnen gaan. Aanbevolen voor degenen die de Vaticaanse Musea willen bezoeken.

ik kreeg precies wat ik verwachtte. vriendelijk en snel. Ook werd ik de dag ervoor gebeld voor een tijdswijziging wat mij erg goed uitkwam. de rij bij de musea werd effectief overgeslagen, wat veel tijd in de rij bespaarde. goed.

Het is moeilijk om deze kapel te verlaten waar onze ogen alle prachtige composities van Michelangelo in onze hersenen proberen in te prenten. En de schilderijen zijn altijd erg fris. Een pracht

Alles ging heel goed, we stonden zowel binnen als buiten de Musea niet in de rij. Geen wachttijden!

Heel prettig om zo door te kunnen lopen en direct aan de activiteit te beginnen.