Datums kiezen

Sixtijnse Kapel

Sixtijnse Kapel

Sixtijnse Kapel: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Vaticaan: Toegangsticket musea & Sixtijnse Kapel

1. Vaticaan: Toegangsticket musea & Sixtijnse Kapel

Bezoek met je voorrangsticket de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel en maak een meeslepende reis door de geschiedenis van kunst en religie. Vermijd de lange ticketrijen en geniet van je bezoek in je eigen tempo.  Wandel door de Sala a Croce Greco om de uitbundig bewerkte sarcofagen te zien, die mogelijk de stoffelijke resten van beroemde koningen en koninginnen uit de oudheid bevatten. Bekijk het Gabinetto delle Maschere of maak een rondje door de Sala degli Animali om een virtuele menagerie van gefantaseerde en bestaande beesten te zien. Loop door de bovenste galerijen, zoals de Kaartengalerij, om te zien hoe cartografen de wereld door de eeuwen heen uitbeeldden. Zie meesterwerken van grootheden uit de Renaissance in de Stanze di Raffaello en rust een tijdje uit in de Borgia-appartementen. Ten slotte is het tijd om te genieten van Michelangelo's prachtige Sixtijnse Kapel: het kroonjuweel van het Vaticaan – en misschien zelfs wel van de hele kunstwereld.

Rome: Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en Basiliek Tour

2. Rome: Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en Basiliek Tour

Volg een rondleiding door een van de heiligste plekken van het Christendom tijdens deze wandeling met gids door de Vaticaanse Musea, de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek. Bezoek eerst de Dennenhof, de Belvederehof, de Kaartengalerij, de Galerij van de Kandelaar, de Kamers van Pio Clementino, de Tapijtengalerij, de Rafaëlkamers (alleen bij rondleidingen in de vroege ochtend) en de Sixtijnse Kapel. Laat je vervolgens door een deskundige gids naar een aantal van de belangrijkste attracties leiden, en bezoek ook een paar minder bekende plekken die andere toeristen vaak missen. Je krijgt ook andere galerijen van de Vaticaanse gangen te zien. Bezoek ten slotte de Pietà van Michelangelo in de Sint-Pietersbasiliek voordat je de rondleiding in de Sixtijnse Kapel afsluit.

Rome: Vaticaanse Musea, Rondleiding Sixtijnse Kapel & Toegang Basiliek

3. Rome: Vaticaanse Musea, Rondleiding Sixtijnse Kapel & Toegang Basiliek

Ontdek de kunstcollectie in de Vaticaanse Musea tijdens een rondleiding met een gids van een kunsthistoricus, met een optionele toegang tot Kasteel Gandolfo. Wandel door de galerijen en bewonder meesterwerken van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel. Maak kennis met je gids, een kunsthistoricus die je alles vertelt over de meesterwerken die je tegenkomt. Hoor fascinerende feiten en verhalen tijdens je bezoek aan de Galerij van de Kaarten, de Galerij van de Wandtapijten en de Galerij van de Kandelaars. Rond de rondleiding af met een ontmoeting met de wonderen van de Sixtijnse Kapel, compleet met fresco's van Michelangelo. Sta oog in oog met Michelangelo's beroemdste kunstwerk: Het Laatste Oordeel. Je kunt ook het meeste uit je ervaring halen door te kiezen voor de optie van een extra toegangsbewijs voor het Kasteel Gandolfo en de Sint-Pietersbasiliek, die je in je eigen tempo kunt bezoeken zonder de gids.

Rome: Voorrangsticket Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel

4. Rome: Voorrangsticket Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel

Bezoek de Sixtijnse Kapel en de Vaticaanse Musea zonder in de vaak zo lange rij te staan. Maak een reis door de adembenemende musea, een schatkamer vol Romeinse standbeelden, renaissanceschilderijen en Italiaanse kunst. Met deze voorrangstickets voor de Vaticaanse Musea heb je meer tijd om de immense collectie kunst die in de Vaticaanse Musea te vinden is te verkennen. Wandel door de tentoonstellingen en galerijen, van de Ronde Kamer tot de Tapijtengalerij. Ontdek de binnenplaatsen Belvedere en Pinecone en de beroemde Kaartengalerij. Deze zaal met topografische kaarten van Italië uit 1583 door Danti blijft tot op heden een van de grootste geografische afbeeldingen. Al slenterend door het Museo Pio Clementino kun je de Griekse Kruiszaal, Galerij van de Beelden, Zaal van de Muzen en andere schilderijen, beeldhouwwerken en beelden van kunstenaars uit verschillende eeuwen bekijken. Loop door de majestueuze verzameling ceremoniële koetsen die nu deel uitmaken van het Rijtuigenpaviljoen. Ontdek de talloze schatten van het Vaticaan met een bezoek aan de Stanze van Rafaël. Bewonder de 4 zalen van het Vaticaan die beroemd zijn om hun fresco's van Rafaël, de grootheid uit de hoogrenaissance. Kijk vol ontzag naar Rafaëls School van Athene. Bezoek de beroemdste kapel ter wereld – de Sixtijnse Kapel. Bekijk de prachtige fresco's van Botticelli, Rosselli, Perugino en Ghirlandaio en het beroemdste fresco van allemaal – het plafond van de Sixtijnse Kapel van Michelangelo.

Rome: Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel Voorrangstickets

5. Rome: Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel Voorrangstickets

Creëer je perfecte dag in het Vaticaan met een dagkaart, plattegrond en een snelle oriëntatie. Duik in exclusieve gebieden zoals de Pinacoteca-galerie en het Etruskisch museum. Geniet van iconische plekken zoals de Pinecone binnenplaats en de Kaartengalerij. Sluit je ervaring af met een bezoek aan het kroonjuweel - de Sixtijnse Kapel. Ons ticket geeft je toegang en onze oriëntatiekaart zorgt ervoor dat je gemakkelijk door de wonderen navigeert. Ga op een verbazingwekkend Vaticaanavontuur en ontdek in je eigen tempo verborgen juweeltjes en iconische meesterwerken.

Rome: Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en Basiliek Tour

6. Rome: Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en Basiliek Tour

Ontdek de Vaticaanse Musea tijdens deze rondleiding met skip-the-line garantie. Bezoek de Sint-Pietersbasiliek en bewonder de werken van Michelangelo en Bernini. Begin je begeleide wandeling bij de Vaticaanse Musea, met hun immense collectie die door de eeuwen heen is opgebouwd door de pausen, en ontdek een van de meest opmerkelijke kunstcollecties ter wereld. Bekijk de Pio Clementino Hall, de Laocoon en Apollo Belvedere. Bewonder werken van oude cartografen in de Kaartengalerij en dwaal door de Kandelaargalerij en de Wandtapijtengalerij om Vlaamse werken van leerlingen van Rafaël te bekijken. Ga de Sixtijnse Kapel binnen om Michelangelo's legendarische fresco's te bekijken. Vanuit het museum ga je direct naar de Sint-Pietersbasiliek, de belangrijkste christelijke kerk ter wereld, waar je onder andere Michelangelo's meesterwerk de Pietà en het indrukwekkende Baldachin-altaar van Bernini kunt bewonderen. De tour eindigt op het Sint-Pietersplein, gedomineerd door Michelangelo's imposante Cupola en omringd door de beroemde dubbele zuilengalerij van Bernini.

Rome: Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en Sint-Pieters Tour

7. Rome: Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en Sint-Pieters Tour

Ontdek enkele van de meest populaire bezienswaardigheden in Rome tijdens een begeleide wandeling door Vaticaanstad. Bezoek de Vaticaanse Musea, de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek met jouw gids en bewonder de sierlijke interieurs en de beroemde kunstwerken die hier zijn ondergebracht. Ontmoet je gids dicht bij de ingang van de Vaticaanse Musea en volg deze terwijl je op pad gaat om de meest interessante galerijen in het museum te verkennen. Bekijk de rotonde, de galerij met wandtapijten en de galerij met kaarten. Geniet van de sierlijke plafonds in elke zaal en bekijk de oude beelden, fresco's en wandtapijten die de muren sieren. Ga vervolgens de Sixtijnse Kapel binnen en bewonder het duizelingwekkende fresco dat het hele plafond en de muren bedekt. De Sixtijnse Kapel, geschilderd door Michaelangelo tussen 1508 en 1512, vertegenwoordigt een artistieke hoeksteenwerk uit de Hoge Renaissance. Van de Schepping van Adam tot de Dag des Oordeels, Michelangelo besteedde een aantal van zijn beste jaren dag en nacht aan de Sixtijnse Kapel om de pausen van Rome tevreden te stellen - hij sliep zelfs in de kapel! De kunstenaar uitte ook zijn frustratie door middel van verborgen betekenissen in zijn werk, die inmiddels zijn blootgelegd en ontcijferd. Luister hoe je gids je Michelangelo's privégrapjes vertelt. Ga ten slotte naar de Sint-Pietersbasiliek voor het laatste deel van jouw begeleide wandeling. De basiliek is een van de meest gerenommeerde werken van Renaissance-architectuur en de grootste kerk ter wereld. Verken het interieur van dit magnifieke bouwwerk met jouw gids en ontdek de vele meesterwerken van renaissance- en barokkunst die de kathedraal vullen. Bewonder de beroemde Pietà van Michelangelo en de uitgebreide Baldakijn van St. Petrus van Bernini. Je tour eindigt buiten de basiliek. Vanaf hier kun je gerust rondwandelen op het Sint-Pietersplein of op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de nabijgelegen Engelenburcht. 

Vaticaan: Vaticaanse Musea Sixtijnse Kapel voorrangsticket

8. Vaticaan: Vaticaanse Musea Sixtijnse Kapel voorrangsticket

Bekijk de hoogtepunten van de Vaticaanse Musea. Dwaal door de Kaartenzaal, de Dennenappelhof, de Galerij van Wandtapijten, de Galerij van Kandelabers, de Rafaëlkamers en de Sixtijnse Kapel. Bewonder in je eigen tempo de immense kunstcollectie die door de katholieke geschiedenis is vergaard, waaronder Romeinse beeldhouwwerken en meesterwerken uit de Renaissance. Bekijk meesterwerken van meesters uit de Renaissance in de Raphael Rooms en rust even uit in de Borgia Apartments. Daarna is het tijd om Michelangelo's prachtige Sixtijnse Kapel te bewonderen. Maak je ervaring compleet en boek de optie met de Vaticaanse Tuinen: geniet van een panoramische bustour met open dak. Luister naar de meertalige audiogids om hun geheimen te leren kennen. Bewonder de elegante fonteinen en de beeldhouwwerken terwijl je door de tuinen toert.

Rome: Vaticaan, Sixtijnse Kapel en Sint-Pietersbasiliek Tour

9. Rome: Vaticaan, Sixtijnse Kapel en Sint-Pietersbasiliek Tour

Ontdek het beste van het Vaticaan in één bezoek. Sla de wachtrij voor de belangrijkste bezienswaardigheden over en bekijk uitstekende voorbeelden van kunst en architectuur in het gezelschap van je deskundige gids. Geniet van een geoptimaliseerde route die is ontworpen om u in staat te stellen het beste uit uw bezoek aan de Vaticaanse Musea te halen in een beperkt tijdsbestek, waarbij u onder andere de opmerkelijke Sixtijnse Kapel, Raphael Rooms en de Sint-Pietersbasiliek in u opneemt hoogtepunten in het gezelschap van een van onze deskundige gidsen. Bezoek de Sixtijnse Kapel, waar je de kans krijgt om naar het plafond van Michelangelo te kijken terwijl je gids de geheimen achter de meesterlijke schilderijen van Michelangelo uitlegt. Dicht bij de Sixtijnse Kapel bevindt zich de suite van privé-pauselijke appartementen die bekend staan als de Raphael-kamers. Deze prachtig ingerichte kamers bevatten enkele van de mooiste voorbeelden van Raphael's werk, waaronder de 'School van Athene', een groepsportret van de beroemdste filosofen uit de oudheid, velen van hen in de gedaante van Raphael's tijdgenoten. Vaak over het hoofd gezien door bezoekers die haast hebben om naar de Sixtijnse Kapel te gaan, verdienen de Raphael Rooms meer dan een korte pitstop - uw gids zorgt ervoor dat u genoeg tijd heeft om Raphael's werken op uw gemak te bewonderen . Uw bezoek aan de Vaticaanse Musea is een geweldige kans om de opmerkelijke collecties oude sculpturen te ontdekken, waaronder de legendarische Laocoon en Apollo Belvedere. Deze klassieke kunstwerken hadden een grote invloed op de kunstenaars van de Renaissance, en hun gespierde anatomie en psychologische intensiteit hadden een sterke invloed op het werk van Michelangelo en Rafaël. Onder begeleiding van een deskundige kunsthistoricus leer je alles over deze oude meesterwerken en krijg je meer waardering voor de Griekse en Romeinse kunst. Loop door de beroemde Kaartengalerij, bewonder de Pinecone Courtyard en bezoek de Belvedere Courtyard. Hoewel het onmogelijk is om de hele omvang van de enorme collectie van het Vaticaan in een paar uur te zien, zie je tijdens deze tour een reeks niet te missen hoogtepunten. Nadat je de Sixtijnse Kapel hebt verlaten, ga je direct de Sint-Pietersbasiliek binnen, zonder in de rij te hoeven wachten. De basiliek is door de eeuwen heen verrijkt door de handen van talloze kunstenaars en architecten. Tijdens uw rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek vertelt uw gids u de fascinerende geschiedenis van de basiliek en plaatst deze in de context van de christelijke geschiedenis, van de oorsprong als begraafplaats tot de huidige staat van pracht en internationaal belang. p>

Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel Tour met voorrangsticket

10. Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel Tour met voorrangsticket

Volg een rondleiding van 3 uur door de heiligste plek in het christendom tijdens een begeleide wandeling door de Vaticaanse Musea, inclusief een uitgebreid bezoek aan de Sixtijnse Kapel. Sla de wachtrij bij de kassa over en ga naar binnen via een speciale ingang voor partners van de Vaticaanse Musea. Zo vermijd je de lange wachttijden voor wereldberoemde attracties als deze. De rondleiding begint in het museum, één van de belangrijkste plekken in de geschiedenis van de menselijke beschaving, waar je de waardevolle kunstcollecties kunt bekijken die verschillende pausen in de loop der eeuwen hebben verzameld. Bekijk talloze bekende beelden en meesterwerken uit de rennaissance. Dompel jezelf onder in de geschiedenis en bekijk schilderijen van Rafaël, Giotto, Leonardo da Vinci, Caravaggio en Michelangelo, inclusief zijn meesterwerk in de Sixtijnse Kapel.

358 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Sixtijnse Kapel: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Sixtijnse Kapel

Wil je alle activiteiten in Sixtijnse Kapel bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sixtijnse Kapel

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 159.258 beoordelingen

Geweldige tour, zeer interessant, de moeite waard om de wachtrij voor toegang over te slaan. We hebben een grote verscheidenheid aan dingen gezien, waaronder het automuseum, de tuinen, de galerij met kaarten en wandtapijten, en Giuseppe gaf goede inzichten in deze gebieden. Houd er rekening mee dat de rondleiding niet plaatsvindt in de Sint-Pietersbasiliek, maar je eerder naar buiten brengt, je daar informatie vertelt en je vervolgens in je eigen tempo rond laat gaan om de binnenkant te zien, naar de graven te gaan, de koepel te beklimmen enz. afhankelijk van uw voorkeuren en u verlaat vervolgens het Vaticaan wanneer u maar wilt.

Rain onze gids was uitstekend, hij liet ons heel goed zien en maakte alles veel gemakkelijker en prettiger om te begrijpen. Super aanbevolen Raúl, bedankt voor je goede humeur en voor het delen van je ervaring en kennis met ons 😊

Uitstekend, Lucia, de gids, heeft veel ervaring en kennis over elke hoek van het Vaticaan, evenals verhalen die je helpen begrijpen waarom dingen gebeuren. Zonder twijfel een ervaring die ik nog een keer zou herhalen.

Prachtige kunstschatten en met de tickets kon je de rij skippen (neem de rechter rij). Dit scheelt uren wachten!

Gemakkelijk te vinden, snelle toegang, uitzonderlijke ervaring, ik raad het aan.