Sixtijnse Kapel

Breng een bezoekje aan het huis van de paus en vergaap je aan de beroemde plafondschildering van Michelangelo.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Sixtijnse Kapel: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Het Vaticaan: toegangsticket Musea & Sixtijnse Kapel

1. Het Vaticaan: toegangsticket Musea & Sixtijnse Kapel

Bezoek met je voorrangsticket de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel en maak een meeslepende reis door de geschiedenis van kunst en religie. Vermijd de lange ticketrijen en geniet van je bezoek op je eigen tempo.  Loop voorzichtig door de Sala a Croce Greco om uitbundig bewerkte sarcofagen te zien, die mogelijk de stoffelijke resten van beroemde koningen en koninginnen uit de oudheid bevatten! Bekijk het Gabinetto delle Maschere of maak een rondje door de Sala degli Animali om een virtuele menagerie van gefantaseerde en bestaande beesten te zien. Loop door de bovenste galerijen, zoals de Kaartengalerij, om te zien hoe cartografen de wereld door de eeuwen heen uitbeeldden. Zie meesterwerken van grootheden uit de Renaissance in de Stanze di Raffaello en rust een tijdje uit in de Borgia-appartementen. Tenslotte is het tijd om te genieten van Michelangelo's prachtige Sixtijnse Kapel: het kroonjuweel van het Vaticaan – en misschien zelfs wel van de hele kunstwereld.

Rome: Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel Skip-the-Line Tickets

2. Rome: Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel Skip-the-Line Tickets

Bezoek de Vaticaanse Musea en bewonder de adembenemende collectie beroemde Romeinse sculpturen en enkele van de meest baanbrekende werken van de renaissancekunst zonder een eeuwigheid te hoeven wachten, dankzij de Skip-the-Line Tickets. Geniet vanaf daar van de pracht van de Sixtijnse Kapel, bekend als de Cappella Magna, en bekijk het meesterwerk van Michelangelo, Het Laatste Oordeel. Een lokale en professionele Host verwelkomt je en begeleidt je bij de ingang terwijl hij je de belangrijkste tips geeft voor maximaal plezier.

Rome: rondleiding Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel

3. Rome: rondleiding Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel

Sla de lange wachtrijen bij de Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel over. Eenmaal binnen ontmoet je je gids die je tour zal leiden en het intrigerende verhaal achter het baanbrekende ontwerp zal onthullen. Betreed het Pio Clementino-museum en bewonder de klassieke Romeinse en Griekse sculpturen voordat je de galerij van kandelaars bezoekt, die majestueuze marmeren constructies herbergt. Ga verder om de 40 kaarten te zien die op de muren van de Galerij van de Geografische Kaarten zijn beschilderd, zie de renaissancekunstwerken in de Galerij van de Wandtapijten en ga door naar de 4 Stanze di Raffaello. Bewonder tot slot Michelangelo's fresco 'De schepping van Adam' in de Sixtijnse Kapel

Sixtijnse Kapel en Sint-Pietersbasiliek: vroege ochtend-tour

4. Sixtijnse Kapel en Sint-Pietersbasiliek: vroege ochtend-tour

Van zijn verbluffende schoonheid tot zijn eeuwenoude geschiedenis en artistieke en religieuze betekenis, het Vaticaan is een must-see voor elke reiziger. Of het nu gaat om schilderijen, beeldhouwwerken, architectuur, of zelfs de Pauselijke Zwitserse Garde, die de paus sinds 1506 beschermt, weinig is te vergelijken met de absolute majesteit van de Heilige Stoel. Sluit je aan bij de meer dan vijf miljoen jaarlijkse bezoekers van het wereldwijde hart van het Rooms-katholieke geloof. Beleef Vaticaanstad, dat in zijn geheel tot UNESCO-werelderfgoed is verklaard, volledig met bevoorrechte toegang tot de belangrijkste bezienswaardigheden, voordat het grote publiek arriveert. Begin de schoonheid van het Vaticaan te ontdekken om 07:30 uur, zonder de mensenmassa's. Dwaal door de Vaticaanse Musea, de beroemde Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek, omringd door weinig mensen. Verken de musea in jouw eigen tempo en laat de rest van de dag vrij om van Italië te genieten. Volg jouw deskundige gids door de Musea om 's werelds meest uitgebreide kunstcollectie te ontdekken, waaronder de grootste beeldhouwwerken en kunstwerken uit de Renaissance. Ga verder door de Kandelaargalerij, verdeeld in zes prachtige zalen met kunstwerken gevonden in het hele land, waardoor overblijfselen van het Romeinse Rijk. Verken daarna de verbazingwekkende Galerij van de Tapijten, waar een uitgebreide collectie wandtapijten van Rafaël te zien is, waarop verschillende katholieke verhalen en mythen zijn afgebeeld. Van daaruit wandel je met jouw gids door de Galerij der Kaarten, de perfecte plek voor reizigers met een voorliefde voor wetenschappen. Bekijk de wereldkaarten die door Romeinse topografen zijn gemaakt - een blik op hoe men eeuwen geleden dacht dat de wereld eruitziet.

Tour door Vaticaan, Sixtijnse Kapel en St.-Pieter

5. Tour door Vaticaan, Sixtijnse Kapel en St.-Pieter

Ontdek het beste van het Vaticaan in één bezoek. Sla de wachtrij voor de belangrijkste attracties over en bekijk uitstekende voorbeelden van kunst en architectuur in het gezelschap van jouw deskundige gids. Geniet van de schoonheid van de Sixtijnse Kapel, bewonder de meesterwerken van Michelangelo en Rafaël. Ontdek de fresco's van de Stanze van Rafaël. Verken de verbazingwekkende collecties van de Vaticaanse Musea, waaronder de Kaartenkamers en het beeldhouwwerk van Hermes. Volg een rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek: een millennium vol kunst, geschiedenis en geloof. Stap na het verlaten van de Sixtijnse Kapel de Sint-Pietersbasiliek binnen zonder in de rij te hoeven wachten.

Rome: Tour door Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel

6. Rome: Tour door Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel

Ontdek de wonderen van de kunstcollecties van de Vaticaanse Musea tijdens een rondleiding met een kunsthistorische gids en tickets om de wachtrij over te slaan. Wandel door de Stanze van Rafaël en bewonder de meesterwerken van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel, waaronder Het Laatste Oordeel. Begin je bezoek met een ontmoeting met je gids en geniet van een gestroomlijnde toegang tot de musea. Luister naar de uitleg van jouw kunsthistorische gids tijdens je bezoek aan de Galerij van de Kaarten, de Galerij van de Tapijten en de Galerij van de Kandelaars. Kom aan in de Stanze van Rafaël en bewonder Rafaëls ongelooflijke fresco's, waaronder de School van Athene. Rond de tour af met de wonderen van de Sixtijnse Kapel en de fresco's van Michelangelo. In de kapel krijg je Michelangelo's beroemdste kunstwerk te zien: Het Laatste Oordeel.

Rome: hoogtepunten van de stad, Vatican Pass, gratis vervoer

7. Rome: hoogtepunten van de stad, Vatican Pass, gratis vervoer

Maak je verblijf in Rome onvergetelijk en uniek met de 3-daagse OMNIA Vatican Card en Roma Pass. Dit zijn eigenlijk twee passen in één! Met de Roma Pass ga je gratis naar 2 van de 5 topatracties, heb je korting op 30 andere bezienswaardigheden en krijg je een gratis reiskaart. De OMNIA Vatican Card geeft toegang tot alle topbezienswaardigheden in Vaticaanstad en is inclusief een 3-daagse hop on, hop off-bustour. Je ontvangt ook een gratis gidsboekje en plattegrond om je te helpen met het plannen van je route, maar ook met uitgestippelde routes die het mogelijk maken om de stad te ontdekken in eigen tempo. De OMNIA Card bevat: • Snelle toegang tot Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel - de snelle toegang moet gereserveerd worden bij het ophalen van de pas, niet ervoor.  • Toegang Pauselijke Aartsbasiliek van Sint-Jan van Lateranen en klooster met multimedia audiogids • Toegang tot de Sint-Pietersbasiliek - inclusief een gratis audiogids ter waarde van €15,00! • "Experience" tour van Sint Pieters gevangenis met audiogids De Roma Pass omvat gratis toegang tot 2 van de volgende attracties:• Musei Capitolini• Castel Sant'Angelo• Colosseum (vergeet niet dat je vooraf moet reserveren)• Palatijn en Forum Romanum Je krijgt ook korting bij vele musea en attracties, waaronder de volgende: Musea: • Nationaal Museum Castel Sant'Angelo • Museo Nazionale Romano – Palazzo Massimo alle Terme • Museo Nazionale Romano – Palazzo Altemps • Museo Nazionale Romano – Crypta Balbi • Museo Nazionale Romano – Baden van of Diocletianus • Galleria Nazionale in Palazzo Barberini • Etruskisch Museum Villa Giulia • Musei Capitolini • Centrale Montemartini • Nationaal Museum van Orientaalse Kunst • MACRO - Museo d'Arte Contemporanea Roma • MAXXI - Nationaal Museum van XXI-Eeuwse Kunst • Planetarium en astronomisch museum Attracties: • Markten van Trajanus • Palazzo Valentini – Archaeological Gebied van Domus Romane • Ara Pacis Open bustour door Roma Cristiana. Deze panoramische hop on, hop off-bustour stopt bij: 1. Sint-Pietersbasiliek 2. Piazza Navona 3. Santa Maria ad Martyres Pantheon 4. Santa Maria in Aracoeli 5. Centraal station Termini 6. Santa Maria Maggiore 7. San Giovanni - Heilige trappen 8. Colosseum - Forum Romanum 9. Circus Maximus 10. Tibereiland. 11. Palazzo Farnese

Rome: rondleiding Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel

8. Rome: rondleiding Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel

Het Vaticaanmuseum is het grootste en meest prestigieuze in zijn soort ter wereld. De gewelven van de Heilige Stoel, het hart van de katholieke kerk en het kroonjuweel van deze prachtige microstadstaat, er wordt gezegd dat het meer dan een mensenleven zou kosten om slechts twee minuten met elk artefact door te brengen in dit enorme en mysterieuze labyrint van schatten en geheimen. Onze standaard Vaticaanse en Sixtijnse Kapel Tour duurt iets minder dan drie uur. In die tijd zul je, met de hulp van onze deskundige, volledig gelicentieerde gidsen, enkele van de grootste schatten en meest magnifieke kunstwerken ontdekken die ooit door de mensheid zijn gemaakt. Onze tour begint op het groene gazon dat bekend staat als de Pine Cone Courtyard, zo genoemd naar het oude Romeinse beeldhouwwerk van de dennenappel dat in het midden staat. Er was eens dit charmante kenmerk op het veld van Mars in het heidense Rome - niet ver van waar het Pantheon zich bevindt. Bij binnenkomst in het Vaticaan Museum bezoeken we de Galerij van de Kandelaar, de Galerij van Kaarten en die van de Wandtapijten. Het plafond van de Sixtijnse Kapel is misschien wel het beroemdste en kostbaarste kunstwerk ter wereld, Michelangelo's weergave van het scheppingsverhaal. Om dit geweldige meesterwerk in het echt te zien, is een essentiële ervaring en een ervaring waarvan elke bezoeker van de eeuwige stad zou moeten genieten.

Tour met vroege toegang tot de Vaticaanse Musea met ontbijtbuffet

9. Tour met vroege toegang tot de Vaticaanse Musea met ontbijtbuffet

Heb het Vaticaan voor jezelf tijdens deze exclusieve vroege ochtendtour die je door gesloten deuren voert voor een ontbijtbuffet in de vredige Pinecone Courtyard, voordat iemand anders de musea betreedt. Terwijl het grote publiek buiten in de rij staat te wachten, kunt u smullen van een Italiaans-Amerikaans ontbijtbuffet met op bestelling klaargemaakte eieren, vleeswaren, kazen, muffins, croissants, vers fruit, ontbijtgranen en zelfs pannenkoeken, omgedraaid door de pannenkoekenkok van het Vaticaan. Dineren in de prachtige Pinecone Courtyard, naast een van de mooiste moderne kunst van de Vaticaanse Musea, ervaar een niveau van rust dat zelden wordt gezien door Vaticaanbezoekers. Volg daarna je gids om de Vaticaanse Musea te verkennen. Nog steeds gesloten voor het grote publiek, zijn de musea nu stiller dan de rest van de dag. Met slechts 10 personen per groep, heb je tijd en ruimte om de kunst echt te waarderen. Bekijk kamers zoals de Hall of Maps, Gallery of the Tapestries, Gallery of the Candelabra en ongelooflijke Raphael Rooms. Je gids brengt kunstwerken tot leven en wijst je op dingen die je zelf zou hebben gemist. Ga verder naar de legendarische Sixtijnse Kapel. Sla dan de wachtrijen over om de Sint-Pietersbasiliek binnen te gaan. Bekijk het altaar en bewonder het beeldhouwwerk La Pietà van Michelangelo.

Rome: volledige rondleiding Vaticaan & koepel Sint-Pieter

10. Rome: volledige rondleiding Vaticaan & koepel Sint-Pieter

Ontmoet jouw deskundige Vaticaanse gids bij het Sint-Pietersplein - een snelle klim met de lift brengt je later naar de top van de koepel, vanwaar je heel Rome en ook ver daarbuiten kunt zien liggen. Het uitzicht is absoluut spectaculair. Terug op vaste grond bezoekt je de hele Sint-Pietersbasiliek - dit is op zich zeldzaam, aangezien de meeste andere aanbieders deze niet in hun Vaticaan-tours opnemen. Neem een pauze voor je de korte wandeling maakt naar het comfortabele klantencentrum voor jouw tweede rondleiding door de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel. Echte voorrangstoegang betekent dat je snel toegang krijgt tot de artistieke en archeologische meesterwerken die de Vaticaanse Musea tot absolute must-sees maken wanneer je in Rome bent.

Plan je bezoek

 • Waarom is de Sixtijnse Kapel belangrijk?

  Michelangelo begon in 1508 in alle eenzaamheid met het schilderen van het plafond en het altaar, en transformeerde de wanden tot grootse meesterwerken. Goethe zei het al: "Zonder de Sixtijnse Kapel gezien te hebben, kan men zich geen werkelijke voorstelling maken van wat één mens vermag." Stap naar binnen en zie de muren tot leven komen!

 • Goed om te weten

  Neem bedekking mee als je een korte broek, rok, of mouwloos hemd draagt, anders wordt je de toegang geweigerd. Ook foto's maken is streng verboden in de kapel.

 • Kun je alleen de Sixtijnse Kapel bezoeken?

  De Sixtijnse Kapel maakt deel uit van de Vaticaanse Musea in Vaticaanstad, dus je kunt de kapel alleen via de Musea bezoeken. Bij een ticket voor de Vaticaanse Musea is toegang tot de Kapel inbegrepen. Pas op voor mensen die je kaartjes proberen te verkopen voor alleen de Sixtijnse Kapel, dat is oplichterij.

 • De rijen vermijden

  Jaarlijks komen meer dan 4,5 miljoen bezoekers op de Sixtijnse Kapel af, dus helemaal de drukte vermijden is lastig. Tijdens de pauselijke audiëntie op woensdag is het wat rustiger, en ook rond lunchtijd zijn er iets minder mensen. Vooraf online tickets kopen is een goed idee, en kaartjes boeken voor een tour in een kleine groep is daarnaast een geweldige manier om de wachtrij over te slaan.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Gesloten op zondag en katholieke feestdagen. Openingstijden kunnen verschillen, dus check ze online om teleurstelling te voorkomen.
 • Toegangsprijzen
  De prijs voor algemene toegang bedraagt 17 EUR.
 • Heb ik een gids nodig?
  Als je meer over de fantastische kunstwerken te weten wilt komen, zeker! We hebben tickets voor tours in kleine groepen, en je kunt bovendien de Sixtijnse Kapel opnemen in je Rome City Pass.
 • Hoe kom ik er?
  Vaticaanstad ligt binnen Rome. Je komt er met bus 49 of met de rode metrolijn. Stap uit bij 'Cipro'.
 • Extra tips

  • Pas op voor zakkenrollers, vooral in het drukke openbaar vervoer. Houd je tas dicht bij je en laat waardevolle spullen buiten zicht.

  • Neem een vest mee om je armen te bedekken voordat je de Sixtijnse Kapel betreedt.

Sitemap Sixtijnse Kapel

Wil je alle activiteiten in Sixtijnse Kapel ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sixtijnse Kapel

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 116.911 beoordelingen

Liep naar binnen zonder in de rij te staan. Laat de code scannen aan de balie en pak dan het ticket. Super makkelijk. Ondanks het geboekte tijdslot waren we eerder binnen.

Het was een erg leuke rondleiding. Zeker de moeite waard om een goede gids in een groot museum mee te gaan. De gids had erg leuk en interessant verhaal verteld.

de verwachting werd ingelost. Alles verliep naar wens. Er waren geen problemen bij het ophalen van de tickets aan de balie.

Hier kun je de gereserveerde kaartjes in het museum omwisselen voor een toegangskaartje. Dat scheelt een hoop stress.

Tijdens hoogseizoen ruim de tijd nemen ivm wachtrij bij St Pieter ( ruim een uur)