Sixtijnse Kapel
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot
Regel nu je ticket!
Gecertificeerd
Snel uitverkocht

Skip-the-line Toegang Vaticaanse Musea met hulp

Toevoegen aan verlanglijst
Van mijn verlanglijst verwijderen
Duur: 2 uur
3562 Beoordelingen
3562

Zie kunstwerken van onschatbare waarde uit de pauselijke collecties met een skip the line toegang naar de Vaticaanse musea en Sixtijnse Kapel. Ga op…

Duur: 2 uur
Snel uitverkocht
Vanaf € 27

Sixtijnse Kapel: Tours & Tickets

Gecertificeerd
Snel uitverkocht

Direct: Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel & St. Pieter

Toevoegen aan verlanglijst
Van mijn verlanglijst verwijderen
Duur: 3 uur
3972 Beoordelingen
3972

Sla de rijen over bij de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel met exclusieve toegang zonder wachten. Met een klein groepje ervaar je het beste van…

Duur: 3 uur
Snel uitverkocht
Vanaf € 61 € 54,90
Bekijk alle tours en activiteiten in Sixtijnse Kapel
Bekijk alle 1054 tickets en tours

Hoogtepunten van de Sixtijnse Kapel

Bewaar het beste voor het laatste tijdens je bezoek aan Vaticaanstad: de gevierde Sixtijnse Kapel. De kapel is een ware krachttoer van kunst en architectuur door de beroemdste Renaissancekunstenaars. Je zal versteld staan - hier een lijst van hoogtepunten, tips & informatie.

Plafond Sixtijnse Kapel

De Sixtijnse Kapel is Michelangelo's meesterwerk. Het plafond is onderverdeeld in negen scènes uit het boek Genesis, waarin de Aarde wordt geschept: Adam en Eva, maar ook Bartolomeüs, met mes.

De Schepping van Adam

In het midden van het plafond bevindt zich één van de beroemste kunstwerken aller tijden: de fresco van God die Adam met zijn wijsvinger tot leven brengt.

Het Laatste Oordeel door Michelangelo

Boven het altaar is Michelangelo's fresco van het Laatste Oordeel te zien. Opvallend genoeg begon hij er pas 25 jaar na het schilderen van het plafond aan. De voltooiing kostte 4 jaar.

Zuidwand: Verhaal van Mozes

Gebeurtenissen uit Mozes' leven, waaronder zijn reis door Egypte, zijn uitgebeeld door grootheden uit de Renaissance: Botticelli, Perugino en Rosselli.

Noordwand: Verhaal van Jezus

Op de wand rechts van het altaar hebben de grote Renaissanceschilders hun vertolking van Jezus' leven geschilderd.

Sixtijnse Kapel: Onze tips

Waarom is de Sixtijnse Kapel belangrijk?

Michelangelo begon in 1508 in eenzaamheid met het schilderen van het plafond en het altaar en transformeerde de wanden tot grootse meesterwerken. Goethe zei het al: "Zonder de Sixtijnse Kapel gezien te hebben, kan men zich geen werkelijke voorstelling maken van wat één mens vermag." Stap naar binnen en zie de muren tot leven komen!

Goed om te weten

Er geldt een dresscode, neem bedekking mee als je een korte broek, rok, of mouwloos hemd draagt, anders wordt je bij de entree geweigerd. Foto's maken is streng verboden in de kapel.

Kun je alleen de Sixtijnse Kapel bezoeken?

De Sixtijnse Kapel is deel van de Vaticaanse Musea in Vaticaanstad in Rome, dus je kunt de kapel alleen via de Musea bezoeken. Bij een ticket voor de Vaticaanse Musea is toegang tot de Kapel inbegrepen. Pas op voor mensen die je kaartjes proberen te verkopen voor alleen de Sixtijnse Kapel, dat is oplichterij.

De rijen vermijden

Jaarlijks komen meer dan 4.5 miljoen bezoekers naar de Sixtijnse Kapel, dus compleet de drukte vermijden is lastig. Tijdens de pauselijke audiëntie op woensdag is het wat rustiger, en ook rond lunchtijd zijn er iets minder mensen. Vooraf online tickets reserveren en kopen is altijd een goed idee, kaartjes kopen voor een tour in een kleine groep is daarnaast een geweldige manier om de rij bij de entree van de Sixtijnse Kapel over te slaan.

Tips & informatie

 • Wanneer bezoeken
  Gesloten op zondag en katholieke feestdagen. Openingstijden kunnen verschillen, dus check ze online om teleurstelling te voorkomen.
 • Toegangsprijzen
  De prijs voor algemene toegang tot de Sixtijnse Kapel bedraagt €14
 • Heb ik een gids nodig?
  Als je meer over de fantastische kunstwerken wil leren, zeker! Er zijn tickets voor tours in een kleine groep, en je kunt de Sixtijnse Kapel opnemen in je Rome City Pass.
 • Hoe kom ik er?
  Vaticaanstad ligt binnen Rome. Je komt er met bus 64, 60 en 40, of de rode metrolijn tot station Cipro.
 • Extra tips
  • Pas op voor zakkenrollers, vooral in het openbaar vervoer. Houd je tas dicht bij je en laat waardevolle spullen buiten zicht.
  • Houd rekening met de dresscode en neem een vest mee om je armen te bedekken voordat je de Sixtijnse Kapel betreedt.

Wat anderen zeggen over Sixtijnse Kapel

Zeer aan te bevelen, inclusief de wandeling door Rome in de vroege och

's Morgens heel vroeg op, maar dat leverde plaatjes op die je zo gauw niet meer zult meemaken: een verlaten Piazza La Rotonda, een verlaten Engelenbrug, mooi, mooi. Ontvangst goed georganiseerd, de gids onderhield ons en we liepen door een verlaten (!) gang door het museum. Toen we uit het museum kwamen, zagen we dat het niet voor niets was geweest.

Sixtijnse Kapel & Vat. Musea exclusieve vroege entree Beoordeeld door een GetYourGuide klant, 27-11-2016

Was goed geregeld. Snel gevonden. Gids was wat minder, erg langdradig

De gids speelde niet in op de behoefte van de groep. Draaide zijn programma af. Had daardoor weinig aandacht.

Skip-The-Line: Vaticaan, Sixtijnse Kapel, St. Pieter Beoordeeld door Trees, 24-10-2016

Uiteindelijk top, dankzij flexibele gids

Door een openbaar vervoer staking waren we te laat ter plaatse. De persoon die ik had gebeld was niet erg meelevend, de guide ter plaatse echter wel. Fijn dat ik gewoon alsnog naar binne kon.

Skip-the-line Toegang Vaticaanse Musea met hulp Beoordeeld door Marieke, 23-10-2016

Eerste keer Rome, wat een geweldige rondleiding door alle drukte heen

Goed meeting point. Vaticaan, Kapel en Sint- Pieter zijn zo overweldigend in schoonheid, maar ook in toeristendrukte, dat wij dit nooit zonder rondleiding en Skip- the- line hadden willen bezichtigen. Vakkundig rondgeleid, veilig met highlights en veel leuke informatie. Het is het geld meer dan waard.

Een mooie selectie, gekozen door de gids

Linda, onze gids heeft ons uitstekend begeleidt en duidelijke en interessante uitleg gegeven bij vele kunstwerken. De leuke anekdotes met humor verteld maakten de tour nog aantrekkelijker.

Skip the Line: Sixtijnse Kapel en Sint-Pietersbasiliek Beoordeeld door Maria, 21-10-2016

Activiteiten in de buurt van Sixtijnse Kapel


Sixtijnse Kapel
4.3
Gebaseerd op 13.954 beoordelingen van GetYourGuide-klanten