Kies data

Sixtijnse Kapel

Breng een bezoekje aan het huis van de paus en vergaap je aan de beroemde plafondschildering van Michelangelo.

Sixtijnse Kapel: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Het Vaticaan: toegangsticket Musea & Sixtijnse Kapel

1. Het Vaticaan: toegangsticket Musea & Sixtijnse Kapel

Bezoek met je voorrangsticket de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel en maak een meeslepende reis door de geschiedenis van kunst en religie. Vermijd de lange ticketrijen en geniet van je bezoek in je eigen tempo.  Wandel door de Sala a Croce Greco om de uitbundig bewerkte sarcofagen te zien, die mogelijk de stoffelijke resten van beroemde koningen en koninginnen uit de oudheid bevatten. Bekijk het Gabinetto delle Maschere of maak een rondje door de Sala degli Animali om een virtuele menagerie van gefantaseerde en bestaande beesten te zien. Loop door de bovenste galerijen, zoals de Kaartengalerij, om te zien hoe cartografen de wereld door de eeuwen heen uitbeeldden. Zie meesterwerken van grootheden uit de Renaissance in de Stanze di Raffaello en rust een tijdje uit in de Borgia-appartementen. Ten slotte is het tijd om te genieten van Michelangelo's prachtige Sixtijnse Kapel: het kroonjuweel van het Vaticaan – en misschien zelfs wel van de hele kunstwereld.

Rome: tour Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en de Basiliek

2. Rome: tour Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en de Basiliek

Volg een rondleiding door een van de heiligste plekken van het Christendom tijdens deze wandeling met gids door de Vaticaanse Musea, de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek. Bezoek eerst de Dennenhof, de Belvederehof, de Kaartengalerij, de Galerij van de Kandelaar, de Kamers van Pio Clementino, de Tapijtengalerij, de Rafaëlkamers (alleen bij rondleidingen in de vroege ochtend) en de Sixtijnse Kapel. Laat je vervolgens door een deskundige gids naar een aantal van de belangrijkste attracties leiden, en bezoek ook een paar minder bekende plekken die andere toeristen vaak missen. Je krijgt ook andere galerijen van de Vaticaanse gangen te zien. Bezoek ten slotte de Pietà van Michelangelo in de Sint-Pietersbasiliek voordat je de rondleiding in de Sixtijnse Kapel afsluit.

Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel: sneltoegang

3. Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel: sneltoegang

Bezoek de Sixtijnse Kapel en de Vaticaanse Musea zonder in de vaak zo lange rij te staan. Maak een reis door de adembenemende musea, een schatkamer vol Romeinse standbeelden, renaissanceschilderijen en Italiaanse kunst. Met deze voorrangstickets voor de Vaticaanse Musea heb je meer tijd om de immense collectie kunst die in de Vaticaanse Musea te vinden is te verkennen. Wandel door de tentoonstellingen en galerijen, van de Ronde Kamer tot de Tapijtengalerij. Ontdek de binnenplaatsen Belvedere en Pinecone en de beroemde Kaartengalerij. Deze zaal met topografische kaarten van Italië uit 1583 door Danti blijft tot op heden een van de grootste geografische afbeeldingen. Al slenterend door het Museo Pio Clementino kun je de Griekse Kruiszaal, Galerij van de Beelden, Zaal van de Muzen en andere schilderijen, beeldhouwwerken en beelden van kunstenaars uit verschillende eeuwen bekijken. Loop door de majestueuze verzameling ceremoniële koetsen die nu deel uitmaken van het Rijtuigenpaviljoen. Ontdek de talloze schatten van het Vaticaan met een bezoek aan de Stanze van Rafaël. Bewonder de 4 zalen van het Vaticaan die beroemd zijn om hun fresco's van Rafaël, de grootheid uit de hoogrenaissance. Kijk vol ontzag naar Rafaëls School van Athene. Bezoek de beroemdste kapel ter wereld – de Sixtijnse Kapel. Bekijk de prachtige fresco's van Botticelli, Rosselli, Perugino en Ghirlandaio en het beroemdste fresco van allemaal – het plafond van de Sixtijnse Kapel van Michelangelo.

Rome: Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel met Sint-Pieter

4. Rome: Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel met Sint-Pieter

Ontdek de kunstcollectie van de Vaticaanse Musea tijdens een rondleiding met een kunsthistorische gids, met optionele toegang tot het Castello Gandolfo en voorrangstoegang tot de Sint-Pietersbasiliek voor bezoeken voor lunchtijd. Wandel door de galerijen en bewonder meesterwerken van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel.  Ontmoet je gids, een kunsthistoricus die jou alles vertelt over de meesterwerken die je tegenkomt. Luister naar fascinerende feiten en verhalen terwijl je de Kaartengalerij, de Tapijtengalerei en de Kandelaargalerij bezoekt. Rond de rondleiding af met een ontmoeting met de wonderen van de Sixtijnse Kapel, met fresco's van Michelangelo. Sta versteld wanneer je oog in oog staat met het beroemdste kunstwerk van Michelangelo: Het Laatste Oordeel. Bij tours vóór 14:30 uur profiteer je van voorrangstoegang tot de Sint-Pietersbasiliek. Je kunt ook het meeste uit je ervaring halen door gebruik te maken van extra toegang tot het Castello Gandolfo (indien optie geselecteerd).

Rome: Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en St. Peter's Tour

5. Rome: Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en St. Peter's Tour

Ontdek enkele van de meest populaire attracties in Rome tijdens een begeleide wandeling door Vaticaanstad. Bezoek de Vaticaanse Musea, de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek met je gids en bewonder het sierlijke interieur en de beroemde kunstwerken die hier zijn gehuisvest. Ontmoet je gids dicht bij de ingang van de Vaticaanse Musea en volg ze terwijl je op pad gaat om de meest interessante galerijen in het museum te verkennen. Bekijk de Rotunda, de Gallery of Tapestries en de Gallery of Maps. Bewonder de sierlijke plafonds in elke kamer en bekijk de oude beelden, fresco's en wandtapijten die de muren sieren. Ga vervolgens de Sixtijnse Kapel binnen en bewonder het ingewikkelde fresco dat het hele plafond en de muren bedekt. De Sixtijnse Kapel, geschilderd door Michaelangelo tussen 1508 en 1512, vertegenwoordigt een hoeksteen van de kunst uit de hoge renaissance. Van de schepping van Adam tot het Laatste Oordeel, Michelangelo wijdde enkele van zijn beste jaren aan de Sixtijnse Kapel, dag en nacht werkend - zelfs slapend in de kapel - om de pausen van Rome tevreden te stellen. De kunstenaar uitte zijn frustratie ook door verborgen betekenissen in zijn werk, die inmiddels zijn blootgelegd en ontcijferd. Luister terwijl je gids je vertelt over de privégrappen van Michelangelo. Ga ten slotte naar de Sint-Pietersbasiliek voor het laatste deel van je begeleide wandeling. De kathedraal is een van de meest gerenommeerde werken van de Renaissance-architectuur en heeft de titel van de grootste kerk ter wereld. Verken het interieur van dit prachtige bouwwerk met je gids en ontdek de vele meesterwerken van renaissance- en barokkunst die de kathedraal vullen. Bewonder de beroemde Pietà van Michelangelo en het uitgebreide St. Peter's Baldakijn van Bernini. Je tour eindigt buiten de kathedraal. Vanaf hier kunt u vrij ronddwalen over het Sint-Pietersplein of op eigen gelegenheid het nabijgelegen Castel Sant'Angelo bezoeken.

Rome: Vaticaanse Musea, tour Sixtijnse Kapel en Sint-Pieter

6. Rome: Vaticaanse Musea, tour Sixtijnse Kapel en Sint-Pieter

Volg een rondleiding door de uitgebreide pauselijke collectie van beelden, voorwerpen en schilderijen van enkele van de meest vooraanstaande kunstenaars ter wereld in de eindeloze gangen van de Vaticaanse Musea. Bekijk werken van historische cartografen in de Kaartengalerij, bewonder de Galerij van de Kandelaar en meer. Ga de Sixtijnse Kapel binnen en bewonder Michelangelo's veelgeprezen meesterwerk. Daarna kun je de Sint-Pietersbasiliek in je eigen tempo verkennen, zonder gids. Ontdek hoogtepunten zoals het groot altaar van Bernini en de verbluffende Pietà van Michelangelo.

Rome: Rondleiding door het vroege Vaticaan, Sixtijnse Kapel en Basiliek

7. Rome: Rondleiding door het vroege Vaticaan, Sixtijnse Kapel en Basiliek

Kies dit vroege toegangsticket voor het Vaticaan en haal het beste uit je bezoek aan de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel. Wees een van de eerste bezoekers van de Vaticaanse Musea en bekijk meesterwerken uit de Renaissance en Romeinse sculpturen met een kunsthistorische gids. U wordt tijdens uw rondleiding begeleid door een deskundige gids die u door de talrijke zalen van de Vaticaanse Musea leidt en uw vragen beantwoordt. Breng dan wat tijd door in de Sixtijnse Kapel en bewonder het Laatste Oordeel en het beroemde plafond van Michelangelo. Je gids zal de betekenis ervan uitleggen terwijl je naar ingewikkelde fresco's en decoraties staart. Ga vervolgens naar de Sint-Pietersbasiliek en krijg toegang zonder wachtrij om wachtrijen te vermijden.

Rome: tour Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en Basiliek

8. Rome: tour Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en Basiliek

Verken de Vaticaanse Musea tijdens deze rondleiding met gids en gegarandeerde voorrangstoegang. Bezoek de Sint-Pietersbasiliek en bewonder de werken van Michelangelo en Bernini. Begin je wandeling met gids bij de Vaticaanse Musea, met een immense collectie die door de eeuwen heen door de pausen is opgebouwd, en bezoek een van de meest opmerkelijke kunstcollecties ter wereld. Bekijk de Pio Clementino-zaal, de Laocoon en Apollo Belvedere. Bewonder werken van oude cartografen in de Kaartengalerij en dwaal door de Galerij van de Kandelaars en de Tapijtengalerij waar je Vlaamse werken van leerlingen van Rafaël kunt zien. Bezoek de Sixtijnse Kapel en bekijk de legendarische fresco's van Michelangelo. Vanuit het museum ga je direct naar de Sint-Pietersbasiliek, de belangrijkste christelijke kerk ter wereld, waar je onder andere het meesterwerk van Michelangelo, de Pietà, en het indrukwekkende Baldakijn-altaar van Bernini kunt bewonderen. De tour eindigt op het Sint-Pietersplein, gedomineerd door de imposante koepel van Michelangelo en omringd door de beroemde dubbele zuilengalerij van Bernini.   

Rome: volledige rondleiding Vaticaan & koepel Sint-Pieter

9. Rome: volledige rondleiding Vaticaan & koepel Sint-Pieter

Bezoek het Vaticaan van boven naar beneden met deze unieke rondleiding inclusief bezoek aan de top van de koepel ontworpen door Michelangelo. Daarna ga je naar beneden naar de Pauselijke Crypten en Catacomben om de ervaring compleet te maken. Geniet bovendien van voorrangstoegang tot de belangrijkste Vaticaanse Musea. Ontmoet je deskundige Vaticaanse gids op het Sint-Pietersplein en volg een rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek. Neem de lift naar boven en doe meteen je dagelijkse portie lichaamsbeweging terwijl je de resterende 320 trappen omhoogklimt. Geniet van het spectaculaire uitzicht vanaf de top, die de wandeling naar boven meer dan waard is. Terug op vaste grond bezoek je de hele Sint-Pietersbasiliek - dit is bijzonder, aangezien de meeste andere aanbieders dit niet in hun Vaticaan-tours opnemen. Neem even pauze voordat je naar het comfortabele klantencentrum wandelt voor je tweede rondleiding door de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel. Echte voorrangstoegang betekent dat je snel toegang krijgt tot de artistieke en archeologische meesterwerken die de Vaticaanse Musea tot absolute must-sees maken wanneer je in Rome bent.

Rome: rondleiding door de Vaticaanse Musea bij nacht

10. Rome: rondleiding door de Vaticaanse Musea bij nacht

Krijg de unieke kans om 's avonds een van de grootste kunstcollecties ter wereld te bezoeken nadat de drukte is verdwenen. Ga op een rondleiding door de Vaticaanse Musea, ontdek 's werelds kleinste staat, Vaticaanstad, en bezoek de Sixtijnse Kapel om het geschilderde meesterwerk van Michelangelo op het plafond te zien. Loop door de Galerij van Kandelaars, bekijk de wandtapijten op elke muur van de beroemde Galerij van de Wandtapijten en bewonder Danti's werken in de Galerij van Kaarten. Ga verder om de Borgia-appartementen en Raphael's kamer te verkennen, waar Raphael en zijn school aan het begin van de 16e eeuw werkten, en bewonder vervolgens de renaissancefresco's in de Sixtijnse Kapel.

307 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 20

Andere activiteiten in Sixtijnse Kapel

Wil je alle activiteiten in Sixtijnse Kapel ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sixtijnse Kapel

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 152.950 beoordelingen

We hielden van deze tour met Deborah. Met precisie weeft ze het verhaal van de Sixtijnse Kapel in een prachtig overzicht en wijst ze op relevante details die de groep betrokken houden. We hebben zoveel geleerd in zo weinig tijd en zouden haar ten zeerste aanbevelen als gids!

bovenaan het systeem voor het afsnijden van wachtrijen o. was bij de opening en er stond al een flinke rij voor de ingang van het vaticaanmuseum we kwamen binnen minder dan tien minuten tussen de uitwisselingsplaats en de ingang van het museum

De bezoeken waren fantastisch. De begeleiding vanuit de reservering was om te huilen. Zeer slecht!! Hoe was de gids..... we hebben niet eens een gids gehad!

Goede ontvangst. Relaxte gids, geen gehaast. Goede uitleg over alles.

Een hele mooie ervaring. Zeker aan te raden als je naar ROME gaat