Kies data

Dingen om te doen Skåne

Skåne: De beste dingen die je niet wil missen

Abisko: Aurora Chase

1. Abisko: Aurora Chase

Wil je de spanning ervaren van het zoeken naar en jagen op het noorderlicht in de omgeving van Abisko National Park? Dit spannende avontuur begint bij de receptie van uw hotel. Nadat je alle gasten hebt verzameld voor het avondavontuur, gebruikt je professionele aurora-achtervolgingsgids de collectieve ervaring van het Lights Over Lapland en Activities in Abisko-team, gecombineerd met lokaal weer en aurora-voorspellingen om de best mogelijke beslissing te nemen over waar te zoeken naar de Noorderlicht. Tijdens onze avond samen reizen we tot 90 KM naar een van de vele spectaculaire locaties met een bewezen staat van dienst en een zeer grote kans op succes. Tijdens dit avontuur vertelt je gids over de aurora's, de geschiedenis van Abisko National Park en serveert hij je een warm drankje. Mis deze once-in-a-lifetime aurora-jachtexpeditie niet, waarmee u onze ervaring en mobiliteit kunt gebruiken om te gaan naar waar de aurora-activiteit het hoogst is en waar het weer ons een goede kans op succes geeft! Boek vandaag nog je avontuur! Veel van de locaties liggen aan meren en rivieren waardoor je de aurora's in de lucht kunt zien EN weerspiegeld in het open water tijdens de herfst en weerspiegeld in het gepolijste ijs tijdens de winter. Ons team van professionals heeft toegang tot meer spectaculaire locaties dan welke andere operator in Abisko dan ook. Tijdens je avontuur bezoeken we meestal minimaal één van de volgende locaties: De schilderachtige kustlijn van het Torneträsk-meer met adembenemende uitzichten in alle richtingen! Een rustige baai aan de noordwestkant van het Torneträsk-meer met ongelooflijke uitzichten op de Noordpool en een gezellige vuurplaats. Een spectaculaire locatie met panoramisch uitzicht op de top van Bear Mountain nabij de grens van Zweden en Noorwegen. Een geweldig aurora-uitzicht in de bergen rondom Björkliden. Een afgelegen vissersdorp nabij de monding van de rivier de Torne die uit het Torneträsk-meer stroomt. EN VEEL MEER!! Warme kleding is NIET inbegrepen bij deze tour. Het is belangrijk dat u warme kleding en warme geïsoleerde winterlaarzen meeneemt. Warme overalls en stevige poollaarzen zijn te huur tegen een toeslag. Minimumleeftijd: 5 jaar (we kunnen geen kinderzitjes in het voertuig voorzien). Houd er rekening mee dat we in het hoogseizoen een voertuig met maximaal 30 zitplaatsen kunnen gebruiken. Camera-uitrusting is niet inbegrepen, maar kan tegen een meerprijs worden toegevoegd. Je gids heeft een zeer basiskennis van aurora-fotografie en geeft je graag een paar tips onderweg! Als je op zoek bent naar een reis die erop gericht is je te helpen prachtige foto's van het noorderlicht te maken, raden we ons Ultimate Aurora Photo Adventure ten zeerste aan! Een iets andere versie van deze tour is ook beschikbaar tijdens het herfstseizoen oktober-november. Ophaalinformatie: 20:15-20:30 uur (gelieve om 20:15 uur in de lobby van je hotel te zijn)

Abisko: noorderlichttour met diner

2. Abisko: noorderlichttour met diner

Doe mee met de langste noorderlichttour in Zweeds Lapland. Achtervolg de iconische lichtfenomenen samen met een gids en fotograaf, geniet van een diner en profiteer van het ophalen van een retourhotel vanuit Abisko of Björkliden. Begin uw reis met het ophalen van het hotel en ga daarna naar een heerlijk diner, dat wordt geserveerd in de Abisko Mountain Lodge. Na het diner wordt u uitgerust met sneeuwpakken en sneeuwlaarzen om ervoor te zorgen dat u de hele nacht veilig en warm blijft en begint u aan de jacht op het noorderlicht. Bij het nastreven van het noorderlicht kan de tour leiden naar plaatsen zoals de fjorden van Noorwegen of de arctische bossen van Kiruna. Krijg tips en leer trucs over hoe je het magnifieke noorderlicht het beste met je camera kunt vastleggen. Ontvang na uw rondleiding een kopie van de vele foto's en video's gedurende de nacht.

Lund & Malmö: begeleide tour door 2 landen in 1 dag

3. Lund & Malmö: begeleide tour door 2 landen in 1 dag

Begin je avontuur voor het Grand Hotel, waar je je vriendelijke en deskundige gids ontmoet. Na de ontmoeting stap je in een comfortabel voertuig en begint je reis.  Je bezoekt eerst het kasteel van Hamlet, een van de beroemdste bezienswaardigheden in de regio. Vervolgens maak je een mooie rit over de kustweg Strandvejen naar het charmante oude plaatsje Helsingør, ook bekend als Elseneur . In Helsingør heb je tijd om door de fascinerende straatjes van deze prachtige stad te wandelen, voordat je op de boot stapt richting Zweden.  Eenmaal aan boord van de boot, vaar je over de Sont naar de Zweedse kust. Wanneer je in Zweden bent aangekomen rijd je over pittoreske landweggetjes naar de oude stad Lund. Hier bezoek je de kathedraal, gebouwd in 1145. Achter de kathedraal bevinden zich kleine straatjes die je vervolgens kunt verkennen, met huizen die teruggaan tot de 18e eeuw. Hierop volgt een rit naar Malmö, de derde grootste stad van Zweden. Hier heb je vrije tijd om te winkelen en te profiteren van de lage BTW in Zweden. Dit maakt het tot een ideale plek om spullen voor lagere prijzen te kopen dan je thuis kunt doen. Vervolgens begint je reis terug naar Kopenhagen. Onderweg rijd je over de indrukwekkende Sontbrug en kun je van het prachtige uitzicht genieten. 

Malmö: stadsverkenningspad

4. Malmö: stadsverkenningspad

Beleef een interactieve ontdekkingservaring terwijl je de charmante stad Malmö verkent. Open de web-app en start de uitdaging vanuit Södra Förstadsgatan. Van daaruit baan je je een weg door het historische centrum van Malmö, leer je over de koffiecultuur in Zweden en dwaal je door het Kungsparken, het oudste park in de stad. Nieuwsgierige feiten: Kom meer te weten over de stad, ontdek de geheimen van de belangrijkste bezienswaardigheden en leer over merkwaardige feiten die je nergens anders zult lezen. Vind monumenten en verborgen geheimen: Onze lokale maker creëerde een interactieve wandeling door de stad. Cryptische aanwijzingen laten je door de straten van de stad kronkelen en nodigen je uit om op details te letten die je normaal gesproken niet opmerkt. Zodra je bij de volgende halte bent aangekomen, moet je een vraag oplossen: open je ogen en geest en gebruik je locatie om het juiste antwoord te vinden! Genieten van: Tijdens deze ontdekkingstocht leer je de stad van een andere kant kennen. Zelfs de lokale bevolking ontdekt nieuwe feiten terwijl ze geheime stadspaden volgen! Scherp je zintuigen en waardeer de mooiste (en kleine) details om je heen. Of je Malmö nu kent of net bent begonnen met het verkennen van hier, krijg een perspectief op de ontdekking die je nieuwsgierigheid zal inspireren, waar je ook gaat.

Van Stockholm: Vikingcultuurtour met hele dag door kleine groepen

5. Van Stockholm: Vikingcultuurtour met hele dag door kleine groepen

Krijg een goed beeld van Viking-historische locaties en een overzicht van de Vikinggeschiedenis in Zweden en de effecten ervan op de moderne Scandinavische cultuur. Deze 8-uur durende tour begint vanuit Stockholm met een comfortabele ophaalservice van het hotel. Bezoek de belangrijkste Viking-locaties in de buurt van Stockholm, waaronder Sigtuna en Old Uppsala, inclusief vervoer vanuit het centrum van Stockholm. Tijdens deze tour bezoek je onderweg verschillende Viking-locaties, zoals Broby bro - een van de beroemdste begraafplaatsen van Zweden. Leer meer over en bezoek enkele machtige Vikingbegraafplaatsen, zowel een heidense als een vroegchristelijke uit de overgangsperiode tussen het christendom en de oud-Noorse religie. Kom meer te weten over Estrid, een machtige Viking-vrouw. Bekijk de brug van Jarlabanki, een gedeeltelijk gereconstrueerde Vikingbrug. Stop bij de Arkil Assembly-site - een Viking-parlement. Leer meer over Vikingwetten, de constructie van verwante groepen en het gebruik daarvan als basis in de Viking-samenleving. Hoor hoe de geschillen in de geschiedenis van Zweden kunnen worden opgelost. Verken Sigtuna, de oudste stad van Zweden tijdens een begeleide wandeling. Bezoek de prachtige houten stad Sigtuna, bekend als een plek voor Zweden om weekendvakanties te houden en bekend als de oudste stad van Zweden. Wandel tussen verschillende middeleeuwse kerkruïnes en bezoek het plaatselijke museum. Bezoek de grafheuvels van de koning in Old Uppsala die 1500 jaar oud zijn. Dit is een van de belangrijkste historische bezienswaardigheden van Zweden. Bezoek ook de voormalige middeleeuwse kathedraal op de site en loop rond de 11 meter hoge grafheuvels. De gids vertelt je alles over zijn rijke en lange geschiedenis. Maak een wandeling rond de grootste kerk van alle Scandinavische landen: de kathedraal van Uppsala. Sluip een tijdje in Museum Gustavianum voordat je terugkeert naar Stockholm.

Kopenhagen: tocht over de Sontbrug naar Lund en Malmö

6. Kopenhagen: tocht over de Sontbrug naar Lund en Malmö

Bewonder de indrukwekkende Sontbrug, een van de langste bruggen van Europa, terwijl je van Kopenhagen naar Zweden reist. Ontdek de historische stad Lund en gebruik uw tijd zoals u wilt in Malmö, de op twee na grootste stad van Zweden. Begin je tour in Hotel Astoria in Kopenhagen en reis over de Sontbrug. Baan je een weg naar Lund, een stad die zo oud is dat hij minstens dateert uit het Vikingtijdperk. Ontdek de kathedraal van Lund, waarvan de bouw in 1145 werd voltooid, en verken de kleine geplaveide straatjes eromheen. Reis vervolgens terug naar het zuiden naar Malmö en beslis hoe u uw tijd wilt besteden. Vind uw weg met uw gids op het grootste plein in Malmö, Stortorget, wat toepasselijk Groot Plein betekent. Dineer in een selectie van de populairste restaurants van Malmö in Lilletorget, of Little Square, net achter Stortoget. Geniet van het Parijse gevoel en bekijk enkele historische gebouwen en een vintage telefooncel. Of ga naar de noordwestkant van Stortoget om Sodergatan te bereiken, de belangrijkste winkelstraat en het voetgangerspad van Malmö. Winkel in het warenhuis, Ahlens, of in vele andere kwaliteitskledingwinkels. Bekijk ook Stora Nygatan aan het einde van Sodergatan, want hier vind je het winkelcentrum Hansa. Als cultuur meer jouw ding is, maak dan een keuze uit een aantal musea. Krijg een gevoel voor het hedendaagse in het Malmö Modern Art Museum, of duik in de geschiedenis in het Malmö Natural History Museum. De laatste bevindt zich in het Malmöhus-kasteel, dat dateert uit de Renaissance en waar ook het Malmö Art Museum is gevestigd, waarvan de collectie de 16e tot de 20e eeuw beslaat. Bewonder ten slotte de Turning Torso in Malmö, het hoogste gebouw in Scandinavië, voordat je terugkeert naar Kopenhagen. Houd er rekening mee dat het niet mogelijk is om de Turning Torso te betreden en dat toegang tot de musea in Malmö niet bij de tour is inbegrepen.

Kopenhagen: dagexcursie naar Malmö met Zweedse lunch

7. Kopenhagen: dagexcursie naar Malmö met Zweedse lunch

Verken Malmö, waar design, duurzaamheid en een ontspannen levensstijl opvallen. Dompel je onder in de cultuur, geschiedenis, gastronomie en levensstijl van de stad. Steek de Öresundbrug over en bezoek Gamla Väster, de Sint-Pieterskerk, het kasteel van Malmö, de Turning Torso, de stadsbibliotheek van Malmö en meer. Spring op een trein vanuit Kopenhagen met je privégids en bereik Malmö in slechts 45 minuten. Verken de hoeken en pleinen van Gamla Väster, de oude stad en het hart van Malmö. Bezoek de Sint-Pieterskerk, een gotisch juweel uit de 14e eeuw. Maak een wandeling over de charmante pleinen Stortorget en Lillatorg en ontmoet het grappige Optimist Orchestra. Geniet van een pauze en proef de Zweedse keuken. Lunch in een charmant restaurant terwijl je lokale gastheer je vertelt over de geschiedenis van de stad. Bezoek vervolgens het kasteel van Malmö, het oudste nog bestaande renaissancefort in de Scandinavische regio. Loop door de tuinen. Maak kennis met de oude windmolen van Slottsmollan. Bewonder 2 gebouwen die de perfecte harmonie tussen moderne en oude architectuur weerspiegelen, The Turning Torso en de stadsbibliotheek van Malmö. Maak een wandeling met je gids door de prachtige tuinen van de Oude Begraafplaats. Stop om te genieten van Zweedse gebakjes en een kopje koffie voordat je door de grachten van deze prachtige stad wandelt. Na het beëindigen van de tour, geniet je van de treinrit terug over de brug met de herinnering aan deze Scandinavische schat in gedachten.

Van Stockholm: begeleide dagtocht naar Sigtuna City

8. Van Stockholm: begeleide dagtocht naar Sigtuna City

Bezoek Sigtuna, de oudste nog bestaande stad van Zweden, vol gezellige traditionele houten huizen. Loop met je gids langs de hoofdstraat en zie een van de kleinste stadhuizen in Zweden gebouwd vóór 1750. Ontdek de geschiedenis van de stad van de Vikingtijd tot de Middeleeuwen tot vandaag. Bewonder de oudste stenen kerken uit de vroege middeleeuwen vóór 1100. Na het verkennen van Sigtuna, bezoek je het Wenngarn-kasteel dat dateert uit de 17e eeuw. Het gerucht gaat dat het de best bewaarde barokke kapel van Europa heeft. Hoor over de geschiedenis van het kasteel en de geschiedenis van een van de machtigste mannen van Zweden: graaf Magnus Gabriel De la Gardie. Wandel door de prachtig gerestaureerde paleistuin. Rond de tour af met een stop bij Viby. Het dorp, vol met rode hutten, ziet eruit als vóór de jaren 1850. Pas het reisschema aan op basis van de voorkeuren van uw privégroep.

Malmö: Sherlock Holmes Smartphone-app Stadsspel

9. Malmö: Sherlock Holmes Smartphone-app Stadsspel

Dompel jezelf onder in de spannende wereld van Sherlock Holmes door aanwijzingen te verzamelen als onderdeel van een leuk smartphonespel. Los samen met je collega's, vrienden of familie de moord op een fictief personage op en verken de hoogtepunten van Malmö, waaronder het Bastion Vanersborg. Nadat je de app hebt gedownload en de code hebt ingevoerd, ga je op een uniek avontuur vol hersenkrakers, puzzels en veel Britse humor. Word een eersteklas detective voor een dag en werk samen met Sherlock Holmes. Neem de tijd die nodig is om deze strafzaak aan te pakken en stop om de omgeving te verkennen wanneer je maar wilt. Start het spel opnieuw wanneer je er klaar voor bent en geniet ervan terwijl je iconische sites tegenkomt, zoals de Lilla Torg. Hoewel deze game niet gericht is op interactie met je omgeving en je er ook niet over informeren, is het de perfecte activiteit om deze geweldige stad op een leuke en interactieve manier te verkennen. Maak je klaar voor een wandeling langs de mooiste plekjes van de stad.

Malmö: begeleide wandeling van 3 uur

10. Malmö: begeleide wandeling van 3 uur

Ontmoet je gids op Malmö Centraal Station. Bezoek vanaf daar het middeleeuwse deel van de stad en luister naar verhalen over kasteel Malmö en de twee belangrijke parken Kungsparken en Slottsparken. Ga daarna naar het Ribersborg-strand en leer hoe de lokale bevolking van Malmö van het strand geniet. Bewonder vanaf het strand een fantastisch uitzicht op de Ørensund-brug die Denemarken en Zweden met elkaar verbindt. Lees meer over wat er is gebeurd tussen Denemarken en Zweden en hoe Denemarken ooit het zuidelijke deel van Zweden verloor. Sluit je tour af met een verkenning van een van de modernste en groenste buurten in Malmö, Västra Hamnen.

Topbezienswaardigheden in Skåne

Overzicht activiteiten in Skåne

Wil je alle activiteiten in Skåne ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Skåne

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 696 beoordelingen

Het bezoek aan het kasteel overtrof mijn verwachtingen! Het is zeer de moeite waard. Onze gids is voorbereid en was te allen tijde erg vriendelijk. Inclusief audiogids in het Spaans tijdens de reis. Ik denk dat ze het tourschema met nog een uur kunnen verlengen om tijd door te brengen met het bezoeken van Lund, aangezien je, aangezien je rond lunchtijd aankomt, veel tijd verspilt aan het zoeken naar een plek om te eten en je geen tijd hebt om de voorgestelde punten te voet te bezoeken

De gidsen waren zeer behulpzaam en vriendelijk. Het is geschikt voor sprekers van verschillende talen, maar. Zelfs als je een beetje laat was, zorgden ze ervoor dat je je welkom voelde. Bij elke stop hadden we genoeg tijd om te verkennen. De geschiedenis en informatie over de gebieden waar we doorheen reisden was erg interessant. Het was een geweldige ervaring! Door deze tour te volgen, hebben we effectief een dag aan onze reis toegevoegd.

Zeer georganiseerde rondreis. Gidsen waren deskundig, vriendelijk en professioneel. Het was leuk om enkele woongemeenschappen buiten Kopenhagen te zien. We namen een rondleiding door Hamlets Castle, wat geweldig was. We hebben ook genoten van onze tussenstops in Zweden, hoewel ik graag wat meer tijd in Luden had gehad. Geweldige reis die ik ten zeerste zou aanbevelen. Dank je!

Was echt helemaal top!!! Mario heeft het perfect geregeld!!!

Leuke tour met uitstekende gidsen. Veel gedaan en gezien.