Kies data
Dingen om te doen

Skåne

Skåne: De beste dingen die je niet wil missen

Lund & Malmö: begeleide tour door 2 landen in 1 dag

1. Lund & Malmö: begeleide tour door 2 landen in 1 dag

Begin je avontuur voor het Grand Hotel, waar je je vriendelijke en deskundige gids ontmoet. Na de ontmoeting stap je in een comfortabel voertuig en begint je reis.  Je bezoekt eerst het kasteel van Hamlet, een van de beroemdste bezienswaardigheden in de regio. Vervolgens maak je een mooie rit over de kustweg Strandvejen naar het charmante oude plaatsje Helsingør, ook bekend als Elseneur . In Helsingør heb je tijd om door de fascinerende straatjes van deze prachtige stad te wandelen, voordat je op de boot stapt richting Zweden.  Eenmaal aan boord van de boot, vaar je over de Sont naar de Zweedse kust. Wanneer je in Zweden bent aangekomen rijd je over pittoreske landweggetjes naar de oude stad Lund. Hier bezoek je de kathedraal, gebouwd in 1145. Achter de kathedraal bevinden zich kleine straatjes die je vervolgens kunt verkennen, met huizen die teruggaan tot de 18e eeuw. Hierop volgt een rit naar Malmö, de derde grootste stad van Zweden. Hier heb je vrije tijd om te winkelen en te profiteren van de lage BTW in Zweden. Dit maakt het tot een ideale plek om spullen voor lagere prijzen te kopen dan je thuis kunt doen. Vervolgens begint je reis terug naar Kopenhagen. Onderweg rijd je over de indrukwekkende Sontbrug en kun je van het prachtige uitzicht genieten. 

Abisko: Noorderlichttour met kleine groepen in Zweeds Lapland

2. Abisko: Noorderlichttour met kleine groepen in Zweeds Lapland

Ga mee op de langste noorderlichttour in Zweeds Lapland. Achtervolg de iconische lichtverschijnselen samen met een gids en fotograaf, geniet van een barbecuediner en profiteer van de ophaalservice bij het hotel van Abisko of Björkliden. Begin uw reis met het ophalen van het hotel en ga vervolgens naar een heerlijk barbecuediner, dat wordt geserveerd in een traditionele Sami-tent. Na het diner, trek je sneeuwpakken en sneeuwlaarzen aan om ervoor te zorgen dat je de hele nacht veilig en warm blijft en de jacht op het noorderlicht begint. Bij het nastreven van het noorderlicht kan de tour leiden naar plaatsen zoals de fjorden van Noorwegen of de Arctische bossen van Kiruna. Ontvang tips en leer trucs over hoe u de prachtige aurora borealis het beste kunt vastleggen op uw camera. Ontvang na je rondleiding een kopie van de vele foto's en video's tijdens de nacht.

Van Stockholm: Vikingcultuurtour met hele dag door kleine groepen

3. Van Stockholm: Vikingcultuurtour met hele dag door kleine groepen

Krijg een goed beeld van Viking-historische locaties en een overzicht van de Vikinggeschiedenis in Zweden en de effecten ervan op de moderne Scandinavische cultuur. Deze 8-uur durende tour begint vanuit Stockholm met een comfortabele ophaalservice van het hotel. Bezoek de belangrijkste Viking-locaties in de buurt van Stockholm, waaronder Sigtuna en Old Uppsala, inclusief vervoer vanuit het centrum van Stockholm. Tijdens deze tour bezoek je onderweg verschillende Viking-locaties, zoals Broby bro - een van de beroemdste begraafplaatsen van Zweden. Leer meer over en bezoek enkele machtige Vikingbegraafplaatsen, zowel een heidense als een vroegchristelijke uit de overgangsperiode tussen het christendom en de oud-Noorse religie. Kom meer te weten over Estrid, een machtige Viking-vrouw. Bekijk de brug van Jarlabanki, een gedeeltelijk gereconstrueerde Vikingbrug. Stop bij de Arkil Assembly-site - een Viking-parlement. Leer meer over Vikingwetten, de constructie van verwante groepen en het gebruik daarvan als basis in de Viking-samenleving. Hoor hoe de geschillen in de geschiedenis van Zweden kunnen worden opgelost. Verken Sigtuna, de oudste stad van Zweden tijdens een begeleide wandeling. Bezoek de prachtige houten stad Sigtuna, bekend als een plek voor Zweden om weekendvakanties te houden en bekend als de oudste stad van Zweden. Wandel tussen verschillende middeleeuwse kerkruïnes en bezoek het plaatselijke museum. Bezoek de grafheuvels van de koning in Old Uppsala die 1500 jaar oud zijn. Dit is een van de belangrijkste historische bezienswaardigheden van Zweden. Bezoek ook de voormalige middeleeuwse kathedraal op de site en loop rond de 11 meter hoge grafheuvels. De gids vertelt je alles over zijn rijke en lange geschiedenis. Maak een wandeling rond de grootste kerk van alle Scandinavische landen: de kathedraal van Uppsala. Sluip een tijdje in Museum Gustavianum voordat je terugkeert naar Stockholm.

Malmö: begeleide wandeltocht van 3 uur

4. Malmö: begeleide wandeltocht van 3 uur

Ontmoet je gids op het centraal station van Malmö. Vanaf daar bezoekt u het middeleeuwse deel van de stad en hoort u verhalen over het kasteel van Malmö en de twee belangrijke parken Kungsparken en Slottsparken. Ga daarna naar het strand van Ribersborg en leer hoe de lokale bevolking van Malmö geniet van het strand. Vanaf het strand bewonder je een fantastisch uitzicht op de Ørensund-brug die Denemarken en Zweden met elkaar verbindt. Lees meer over wat er is gebeurd tussen Denemarken en Zweden en hoe Denemarken ooit het zuidelijke deel van Zweden verloor. Sluit je tour af met het verkennen van een van de modernste en groenste buurten in Malmö, Västra Hamnen.

Kopenhagen: dagexcursie naar Malmö met Zweedse lunch

5. Kopenhagen: dagexcursie naar Malmö met Zweedse lunch

Verken Malmö, waar design, duurzaamheid en een ontspannen levensstijl opvallen. Dompel je onder in de cultuur, geschiedenis, gastronomie en levensstijl van de stad. Steek de Öresundbrug over en bezoek Gamla Väster, de Sint-Pieterskerk, het kasteel van Malmö, de Turning Torso, de stadsbibliotheek van Malmö en meer. Spring op een trein vanuit Kopenhagen met je privégids en bereik Malmö in slechts 45 minuten. Verken de hoeken en pleinen van Gamla Väster, de oude stad en het hart van Malmö. Bezoek de Sint-Pieterskerk, een gotisch juweel uit de 14e eeuw. Maak een wandeling over de charmante pleinen Stortorget en Lillatorg en ontmoet het grappige Optimist Orchestra. Geniet van een pauze en proef de Zweedse keuken. Lunch in een charmant restaurant terwijl je lokale gastheer je vertelt over de geschiedenis van de stad. Bezoek vervolgens het kasteel van Malmö, het oudste nog bestaande renaissancefort in de Scandinavische regio. Loop door de tuinen. Maak kennis met de oude windmolen van Slottsmollan. Bewonder 2 gebouwen die de perfecte harmonie tussen moderne en oude architectuur weerspiegelen, The Turning Torso en de stadsbibliotheek van Malmö. Maak een wandeling met je gids door de prachtige tuinen van de Oude Begraafplaats. Stop om te genieten van Zweedse gebakjes en een kopje koffie voordat je door de grachten van deze prachtige stad wandelt. Na het beëindigen van de tour, geniet je van de treinrit terug over de brug met de herinnering aan deze Scandinavische schat in gedachten.

Van Stockholm: privé begeleide dagtocht naar Sigtuna

6. Van Stockholm: privé begeleide dagtocht naar Sigtuna

Bezoek Sigtuna, de oudste nog bestaande stad van Zweden, vol gezellige traditionele houten huizen. Loop met je gids langs de hoofdstraat en zie een van de kleinste stadhuizen in Zweden gebouwd vóór 1750. Ontdek de geschiedenis van de stad van de Vikingtijd tot de Middeleeuwen tot vandaag. Bewonder de oudste stenen kerken uit de vroege middeleeuwen vóór 1100. Na het verkennen van Sigtuna, bezoek je het Wenngarn-kasteel dat dateert uit de 17e eeuw. Het gerucht gaat dat het de best bewaarde barokke kapel van Europa heeft. Hoor over de geschiedenis van het kasteel en de geschiedenis van een van de machtigste mannen van Zweden: graaf Magnus Gabriel De la Gardie. Wandel door de prachtig gerestaureerde paleistuin. Rond de tour af met een stop bij Viby. Het dorp, vol met rode hutten, ziet eruit als vóór de jaren 1850. Pas het reisschema aan op basis van de voorkeuren van uw privégroep.

Malmö: romantische wandeltocht van 2 uur

7. Malmö: romantische wandeltocht van 2 uur

Doe mee aan een groepswandeling door Malmö die zich richt op liefde en romantiek, en ontdek de meest romantische en historische plekken in de stad. Loop betoverd door de charmante straten van de Zweedse stad en leer over de legendes die schuilgaan onder de beroemde Sontbrug die Zweden met Denemarken verbindt. Verken de beste lokale plekken om op date te gaan in Malmö en maak onderweg romantische foto's. Leer alles over historische liefdesverhalen en legendes van je lokale gids en ontdek waarom het lommerrijke Kungsparken magische krachten heeft als het gaat om het vinden van liefde.

Helsingborg: verkenningsspel voor de oude stad

8. Helsingborg: verkenningsspel voor de oude stad

Volg aanwijzingen van de ene locatie naar de andere en los missies op om de beste locaties in Helsingborg en hun geschiedenis te ontdekken. Maak je geen zorgen, de aanwijzingen bevatten nauwkeurige aanwijzingen, dus je hebt geen kaart, GPS of gids nodig. Nadat je de quest hebt gekocht, ontvang je een toegangscode die je in de app kunt gebruiken om de game te ontgrendelen. Het duurt 1 uur om het te voltooien, maar er is geen tijdslimiet, dus neem de tijd en voltooi het spel in je eigen tempo. Voor grotere groepen kan één persoon toegang kopen voor de hele groep door het aantal personen in de groep te selecteren. Alle groepsleden kunnen het stadsspel op hun smartphone spelen. Als alternatief kan elke persoon zijn eigen ticket kopen. Je kunt als een groep spelen en samen de aanwijzingen oplossen terwijl je loopt, of je kunt je opsplitsen in kleinere groepen/teams en het opnemen tegen de anderen. Elke persoon kan ook alleen spelen, los van de groep, en aan het eind de groep ontmoeten. VERHAALLIJN Je naam is Kork. Het is 9 jaar geleden dat je voor het laatst iemand van jouw soort hebt gezien. Je hebt alleen over de aarde gezworven, af en toe een wild dier ontwekend en geprobeerd je aan te passen aan de steeds onvoorspelbare weerpatronen. Je hebt alle films gezien, alle boeken gelezen die je kunt vinden, maar eenzaamheid is een vloek waarvan je nooit had gedacht dat het zo hard zou kunnen zijn. Vandaag brengt je voortdurende zoektocht naar voedsel en afleiding je naar Helsingborg. Als je de stad binnenkomt, begin je vreemde tekens in de straten op te merken. Je besluit ze te volgen. Zal uw zoektocht succesvol zijn?

Lund: Locus Peccatorum Crime Story Zelfgeleide wandeltocht

9. Lund: Locus Peccatorum Crime Story Zelfgeleide wandeltocht

Het verhaal van Locus Peccatorum begint wanneer twee studenten uit de regio van Göteborg aankomen om in 1825 aan de universiteit van Lund te studeren. Vier jaar later is er een moord gepleegd en is de organisatie van de studentenorganisatie voor altijd veranderd. Wil je meer weten over wat er is gebeurd? Stap in het verhaal en reis terug in de tijd voor een wandeling door Lund zoals het tweehonderd jaar geleden was. Deze audiowandeling nodigt je uit om de centrale delen van Lund te verkennen met je digitale gids; een student criminologie aan de universiteit. Toen ze eenmaal begon te lezen over de moord in 1829, kon ze het niet meer loslaten. In plaats daarvan begon ze universiteits- en procesprotocollen door te spitten om meer informatie over de tragische gebeurtenis te vinden. Luister naar je digitale gids en vertel het verhaal van wat er is gebeurd terwijl je haar aanwijzingen opvolgt naar de locaties waar het plaatsvond. Om deze tour te lopen, download je een aparte app op je telefoon. Een e-mail met alle instructies zal naar u worden verzonden nadat de aankoop is voltooid. Zorg ervoor dat je het doorleest voordat je gaat. Je wordt door de stad geleid met zowel visuele als audio hulpmiddelen om ervoor te zorgen dat je in de goede richting loopt. De tour is voor jou om te houden. Je kunt het op elk moment en zo vaak gebruiken als je wilt. Via de app kun je communiceren met foto's en fragmenten van originele documenten die honderden jaren oud zijn. Je ziet hoe de stad er vroeger uitzag en hoe het leven van de betrokkenen was. Langzaam maar zeker ontvouwt zich het verhaal van theologiestudenten Andreas Emanuel Landén en Jacob Wilhelm Blomdahl. Het enige wat je nodig hebt om in het verhaal te kunnen stappen is een smartphone met koptelefoon. Reis terug in de tijd en ervaar Lund op een geheel nieuwe manier!

Malmö: Magic Christmas Tour

10. Malmö: Magic Christmas Tour

De exclusieve tour alleen beschikbaar tijdens de kerstperiode! Deze speciale tijden brengen magie Malmö. Samen met de professionele lokale gids bezoekt u de meest prachtig ingerichte plaatsen. Je zult je betoverd voelen door de charmante sfeer op straat die je alleen in deze tijd van het jaar kunt voelen! Bezoek de ouderwetse kerstmarkt in de stad. Ontdek wat de Christma-markt zo populair maakt. Wat maakt het zo populair en wat lokale producten zijn, moet je proeven met Christmas Fill. Hoor wonderbaarlijke kerstlegenden over Malmö vanuit je gids en vul je hart met de vreugde en ervaar magie van Malmö.

Topbezienswaardigheden in Skåne

Sitemap Skåne

Wil je alle activiteiten in Skåne ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Skåne

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 591 beoordelingen

Mijn man en ik hebben de reis "2 landen in één dag" gedaan en vonden het absoluut geweldig. In elke stad heb je tijd om zelf rond te kijken, maar krijg je ook tips van de gids. Tijdens de reis was er altijd spannende informatie via de koptelefoon of rechtstreeks van onze gids, Mario. De steden zelf waren geweldig! Mario reed ook naar een bezienswaardigheid die niet makkelijk op tijd te voet te doen is. Voordat we terug over de brug reden, reed hij naar een plek met een geweldig uitzicht op de brug zodat we allemaal een mooie foto konden maken. Hij had ook water bij zich, dat hij overdag uitdeelde. Conclusie: Super toffe tour en een van de beste en leukste gidsen die we ooit hebben gehad!

Hallo daar, ik wilde je gewoon bedanken voor de mooie tour afgelopen zondag rond Kopenhagen, Lund, Malmö en terug naar Kopenhagen. Ik heb nog nooit zo'n tour gedaan en je kunt niets aanmerken op de uitstekende ervaring van begin tot einde. Alles was professioneel afgehandeld, goed georganiseerd, informatief maar niet overdreven en je voelde echt dat je overal in goede handen was. We werden overdag verzorgd door een vriendelijke en benaderbare heer van een gids en een even behulpzame en beleefde buschauffeur. Als Carlsberg reisgidsen zou maken, zou hij waarschijnlijk de beste ter wereld zijn. Dank je!

Hield van de tour, vooral Helsingor en met de veerboot naar Zweden. Er is niet veel te zien in Lund en Malmö, maar het was toch een plezierige ervaring. Mario was een uitstekende gids, vriendelijk en deskundig. Ik luisterde graag naar zijn anekdotes naast het vooraf opgenomen commentaar. Vervoer was comfortabel met wifi en water beschikbaar in de bus.

Tour had ongeveer de juiste lengte met 3 stops van 1,5 uur op elke locatie. Gratis water aan boord was een mooi gebaar. Extra commentaar van Mario was nuttig. Het ervaren van de veerboot en de verkeersbrug was goed. Een goed samengestelde reis.

Vooral dankzij de geweldige gids Mario. Super bedankt, je hebt er een topdag van gemaakt.