Belevingen in
Skåne

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Skåne: De beste dingen die je niet wil missen

Abisko: Noorderlichttour met kleine groepen in Zweeds Lapland

1. Abisko: Noorderlichttour met kleine groepen in Zweeds Lapland

Doe mee met de langste noorderlichttour in Zweeds Lapland. Achtervolg de iconische lichtverschijnselen samen met een ervaren gids en fotograaf, geniet van een barbecuediner en profiteer van een ophaalservice van en naar het hotel van Abisko of Björkliden. Begin je reis met het ophalen van je hotel en ga naar je toe om te genieten van een heerlijk barbecuediner, dat wordt geserveerd in een traditionele Sami-tent. Na het eten, trek je sneeuwpakken en snowboots aan om ervoor te zorgen dat je de hele nacht lekker warm blijft en de jacht op het noorderlicht begint. Bij het nastreven van het noorderlicht kan de tour leiden naar plaatsen zoals de fjorden van Noorwegen of de arctische bossen van Kiruna. Als het weer het toelaat, bezoek dan het Abisko National Park met een sneeuwscooter. Ontvang tips en leer trucs om de magnifieke aurora borealis het beste op uw camera vast te leggen. Ontvang na je tour een kopie van de vele foto's en video's tijdens de nacht.

...
Lund & Malmö: begeleide tour door 2 landen in 1 dag

2. Lund & Malmö: begeleide tour door 2 landen in 1 dag

Begin je avontuur voor het Grand Hotel, waar je je vriendelijke en deskundige gids ontmoet. Na de ontmoeting stap je in een comfortabel voertuig en begint je reis.  Je bezoekt eerst het kasteel van Hamlet, een van de beroemdste bezienswaardigheden in de regio. Vervolgens maak je een mooie rit over de kustweg Strandvejen naar het charmante oude plaatsje Helsingør, ook bekend als Elseneur . In Helsingør heb je tijd om door de fascinerende straatjes van deze prachtige stad te wandelen, voordat je op de boot stapt richting Zweden.  Eenmaal aan boord van de boot, vaar je over de Sont naar de Zweedse kust. Wanneer je in Zweden bent aangekomen rijd je over pittoreske landweggetjes naar de oude stad Lund. Hier bezoek je de kathedraal, gebouwd in 1145. Achter de kathedraal bevinden zich kleine straatjes die je vervolgens kunt verkennen, met huizen die teruggaan tot de 18e eeuw. Hierop volgt een rit naar Malmö, de derde grootste stad van Zweden. Hier heb je vrije tijd om te winkelen en te profiteren van de lage BTW in Zweden. Dit maakt het tot een ideale plek om spullen voor lagere prijzen te kopen dan je thuis kunt doen. Vervolgens begint je reis terug naar Kopenhagen. Onderweg rijd je over de indrukwekkende Sontbrug en kun je van het prachtige uitzicht genieten. 

...
Kopenhagen: Tour over de Sontbrug naar Lund en Malmö

3. Kopenhagen: Tour over de Sontbrug naar Lund en Malmö

Bewonder de indrukwekkende Sontbrug, een van de langste bruggen van Europa, terwijl je van Kopenhagen naar Zweden reist. Ontdek de historische stad Lund en gebruik je tijd hoe je wilt in Malmö, de op twee na grootste stad van Zweden. Begin uw tour in Hotel Astoria in Kopenhagen en reis over de Øresund-brug. Ga op weg naar Lund, een stad die zo oud is dat hij ten minste tot de Vikingtijd dateert. Ontdek de kathedraal van Lund, waarvan de bouw in 1145 voltooid was, en verken de kleine, geplaveide straatjes eromheen. Reis vervolgens terug naar het zuiden naar Malmö en beslis hoe u uw tijd zult doorbrengen. Vind uw koers met uw gids op het grootste plein in Malmö, Stortorget, wat toepasselijk Big Square betekent. U kunt dineren in een selectie van de populairste restaurants van Malmö in Lilletorget, of Little Square, net achter Stortoget. Geniet van het Parijse gevoel en bekijk enkele historische gebouwen en een vintage telefooncel. Of ga richting de noordwestelijke kant van Stortoget om Sodergatan, de belangrijkste winkelstraat van Malmö en het voetgangerspad te bereiken. Winkel in het warenhuis, Ahlens, of in veel andere kwaliteitskledingwinkels. Bekijk ook Stora Nygatan aan het eind van Sodergatan, want hier vind je het Hansa-winkelcentrum. Als cultuur meer jouw ding is, kies dan uit een selectie van musea. Krijg een gevoel voor de tijdgenoot in het Malmö Modern Art Museum, of duik in de geschiedenis in het natuurhistorisch museum van Malmö. De laatste is gevestigd in het kasteel van Malmöhus, dat dateert uit de Renaissance en tevens de gastheer is van het kunstmuseum van Malmö, waarvan de collectie de 16e tot de 20e eeuw omvat. Tot slot, verwonder je over de Turning Torso in Malmö, het hoogste gebouw in Scandinavië, voordat je terugkeert naar Kopenhagen. Houd er rekening mee dat het niet mogelijk is om de Turning Torso te betreden en dat de toegang tot de musea in Malmö niet bij de tour is inbegrepen. Rondleidingen vinden plaats op woensdag, vrijdag en zondag.

...
Malmö: begeleide wandeltocht van 3 uur

4. Malmö: begeleide wandeltocht van 3 uur

Ontmoet je gids op het centraal station van Malmö. Vanaf daar bezoekt u het middeleeuwse deel van de stad en hoort u verhalen over het kasteel van Malmö en de twee belangrijke parken Kungsparken en Slottsparken. Ga daarna naar het strand van Ribersborg en leer hoe de lokale bevolking van Malmö geniet van het strand. Vanaf het strand bewonder je een fantastisch uitzicht op de Ørensund-brug die Denemarken en Zweden met elkaar verbindt. Lees meer over wat er is gebeurd tussen Denemarken en Zweden en hoe Denemarken ooit het zuidelijke deel van Zweden verloor. Sluit je tour af met het verkennen van een van de modernste en groenste buurten in Malmö, Västra Hamnen.

...
Kopenhagen: dagexcursie naar Malmö met Zweedse lunch

5. Kopenhagen: dagexcursie naar Malmö met Zweedse lunch

Verken Malmö, waar design, duurzaamheid en een ontspannen levensstijl opvallen. Dompel je onder in de cultuur, geschiedenis, gastronomie en levensstijl van de stad. Steek de Öresundbrug over en bezoek Gamla Väster, de Sint-Pieterskerk, het kasteel van Malmö, de Turning Torso, de stadsbibliotheek van Malmö en meer. Spring op een trein vanuit Kopenhagen met je privégids en bereik Malmö in slechts 45 minuten. Verken de hoeken en pleinen van Gamla Väster, de oude stad en het hart van Malmö. Bezoek de Sint-Pieterskerk, een gotisch juweel uit de 14e eeuw. Maak een wandeling over de charmante pleinen Stortorget en Lillatorg en ontmoet het grappige Optimist Orchestra. Geniet van een pauze en proef de Zweedse keuken. Lunch in een charmant restaurant terwijl je lokale gastheer je vertelt over de geschiedenis van de stad. Bezoek vervolgens het kasteel van Malmö, het oudste nog bestaande renaissancefort in de Scandinavische regio. Loop door de tuinen. Maak kennis met de oude windmolen van Slottsmollan. Bewonder 2 gebouwen die de perfecte harmonie tussen moderne en oude architectuur weerspiegelen, The Turning Torso en de stadsbibliotheek van Malmö. Maak een wandeling met je gids door de prachtige tuinen van de Oude Begraafplaats. Stop om te genieten van Zweedse gebakjes en een kopje koffie voordat je door de grachten van deze prachtige stad wandelt. Na het beëindigen van de tour, geniet je van de treinrit terug over de brug met de herinnering aan deze Scandinavische schat in gedachten.

...
Van Stockholm: Vikingcultuurtour met hele dag door kleine groepen

6. Van Stockholm: Vikingcultuurtour met hele dag door kleine groepen

Krijg een goed beeld van de historische locaties van Viking en een overzicht van de Viking-geschiedenis in Zweden en zijn effecten op de moderne Scandinavische cultuur. Deze 8-uur durende tour start vanuit Stockholm met een comfortabele ophaalservice van het hotel. Bezoek de belangrijkste Viking-locaties in de buurt van Stockholm, inclusief Sigtuna en Old Uppsala, met vervoer vanaf het centrum van Stockholm. Tijdens deze tour bezoekt u onderweg verschillende Viking-locaties: Broby bro - een van de beroemdste begraafplaatsen van Zweden. Lees meer over en bezoek enkele machtige plaatsen in de Vikingbegrafenis, zowel een heidense als een vroege Christelijke uit de overgangsperiode tussen het christendom en de oude Noorse religie. Meer informatie over Estrid, een machtige Viking-vrouw. Jarlabanki's brug - een gedeeltelijk gereconstrueerde Vikingbrug. Arkil Assembly-site - een Viking-parlement. Deze stop richt zich op Vikingwetten, op de constructie van kinc-groepen en het gebruik daarvan als basis in de Viking-samenleving. Hoor hoe de geschillen in de geschiedenis van Zweden kunnen worden opgelost. Sigtuna - de oudste stad van Zweden (begeleide stadswandeling inbegrepen). Bezoek de prachtige houten stad Sigtuna, bekend als een plek voor Zweden om op weekendvakanties te gaan en bekend als de oudste stad van Zweden. Loop tussen verschillende middeleeuwse kerkruïnes en bezoek het plaatselijke museum. Oude grafheuvels uit de tijd van Uppsala en Vendel Era - Bezoek de grafheuvels van de koning in Old Uppsala dateert van 200 jaar vóór de Vikingtijd. Dit is een van Swedens belangrijkste historische tijdperken. Bezoek de voormalige middeleeuwse kathedraal bij het zien en loop tussen de 11 meter hoge grafheuvels. De gids vertelt je alles over zijn rijke en lange geschiedenis. Stad Uppsala - Maak een wandeling rond de grootste kerk van alle Scandinavische landen: de kathedraal van Uppsala. Sluip binnen Museum Gustavianum voor een tijdje alvorens terug naar Stockholm te gaan.

...
Malmö: Magic Christmas Tour

7. Malmö: Magic Christmas Tour

De exclusieve tour alleen beschikbaar tijdens de kerstperiode! Deze speciale tijden brengen magie Malmö. Samen met de professionele lokale gids bezoekt u de meest prachtig ingerichte plaatsen. Je zult je betoverd voelen door de charmante sfeer op straat die je alleen in deze tijd van het jaar kunt voelen! Bezoek de ouderwetse kerstmarkt in de stad. Ontdek wat de Christma-markt zo populair maakt. Wat maakt het zo populair en wat lokale producten zijn, moet je proeven met Christmas Fill. Hoor wonderbaarlijke kerstlegenden over Malmö vanuit je gids en vul je hart met de vreugde en ervaar magie van Malmö.

...
Malmö: romantische wandeltocht van 2 uur

8. Malmö: romantische wandeltocht van 2 uur

Doe mee aan een groepswandeling door Malmö die zich richt op liefde en romantiek, en ontdek de meest romantische en historische plekken in de stad. Loop betoverd door de charmante straten van de Zweedse stad en leer over de legendes die schuilgaan onder de beroemde Sontbrug die Zweden met Denemarken verbindt. Verken de beste lokale plekken om op date te gaan in Malmö en maak onderweg romantische foto's. Leer alles over historische liefdesverhalen en legendes van je lokale gids en ontdek waarom het lommerrijke Kungsparken magische krachten heeft als het gaat om het vinden van liefde.

...

Sitemap Skåne

Wil je alle activiteiten in Skåne ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Skåne

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 375 beoordelingen

Zeer goed beheerd, interessant, informatief, uitstekend tijdbeheer

Ik hield van deze activiteit. Al die plaatsen waar ik ging waren nieuw en commentaar was ook tot op zekere hoogte nuttig. Onze gids / chauffeur hielp ons om interesse te wekken in alle locaties waar we gingen. Ik vond vooral de onderzeese rit en twee weergaven leuk waar we stopten voor een fotosessie. Hoewel de bus nieuw was, had het comfortabeler kunnen zijn omdat het een beetje kleiner was voor zo'n lange reis.

Het was een leuke dag om attracties buiten Kopenhagen te bezoeken, en een ander land om op te starten! Hoewel we niet zoveel tijd in elke plaats doorbrachten, was het geweldig om Kronborg Castle, Lund en Malmo te bezoeken en het rijden over de Oresund-brug te ervaren. De chauffeur was heel vriendelijk en de Engelse gids gaf nuttige opmerkingen over de Deense geschiedenis en cultuur

De moeite waard

Ik beveel deze tour aan als je nog een dag over hebt en Kopenhagen wilt verlaten. Onze gids, Mario, was geweldig. Vol kennis en humor en maakte de tour echt speciaal. De tour is ook leuk. Elke stop biedt voldoende tijd om de omgeving te verkennen zonder je gehaast te voelen of lang te moeten wachten.

Kasteel Kronborg en het omliggende gebied is geweldig. Malmö is een prachtige moderne stad. Onze gids Jorge was erg behulpzaam en erg vriendelijk. Hij was heel bereid ons te laten zien en zoveel mogelijk uit te leggen. Het succes van de excursie is grotendeels te danken aan hem.

Het is een leuke trip. De moeite waard. De stop tijd bij het kasteel is wat kort om het binnen te bekijken en te lunchen.