Skansen

Skansen: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Stockholm: ticket voor openluchtmuseum Skansen

1. Stockholm: ticket voor openluchtmuseum Skansen

Skansen werd opgericht in 1891 en ligt op het eiland Djurgården, binnen de stadsgrenzen van Stockholm. Dit eerste openluchtmuseum ter wereld herbergt 150 historische huisjes en boerderijen die vanuit verschillende regio's in Zweden naar de locatie in Stockholm zijn gebracht. Je kunt er de uiteenlopende sociale omstandigheden van de Zweden tussen de 16e eeuw en de eerste helft van de 20e eeuw ervaren. In Skansen vind je ook 75 diersoorten, waaronder wilde dieren zoals wolven, lynxen, herten en bruine beren, maar ook verschillende soorten tamme dieren. Geniet van een heerlijke maaltijd in een van de restaurants met adembenemend uitzicht op Stockholm. Vergeet niet om ook een kijkje te nemen in de museumwinkel. Hier vind je traditioneel handwerk en Zweedse designartikelen. Als je een combiticket boekt, kun je daarmee ook naar het Skansen Aquarium. In het Aquarium en de World of Monkeys vind je rond de 200 exotische soorten, zoals vissen, koralen, krokodillen, schildpadden, hagedissen, slangen, naakte molratten, pygmee-zijdeaapjes en nog veel meer prachtige dieren. In sommige dierenverblijven mogen bezoekers naar binnen, zoals bij de maki's en de dieren in het Children's Rain Forest. Omring jezelf met spelende maki's of ontdek het Children's Rain Forest, met nog meer mooie apen. Bekijk de gouden leeuwaapjes, een van de zeldzaamste apensoorten ter wereld en tevens een herintroductiesoort; 9 aapjes werden in het wild uitgezet. Ook kun je roggen van dichtbij zien en het tropische rif bewonderen. Gluur in de grote bek van een zonnende Cubaanse krokodil en ontdek nog meer spannende reptielen. Durf jij een slang of spin te aaien?

Stockholm: hop on, hop off-bustour

2. Stockholm: hop on, hop off-bustour

Verken de Zweedse hoofdstad met een open bus. Met regelmatige vertrekken bij alle haltes, kies je hoeveel tijd je wilt doorbrengen, ondergedompeld in de geschiedenis en cultuur van elke fascinerende locatie. Stockholm heeft een 700-jaar oude geschiedenis en is het epicentrum van de Zweedse cultuur, bezaaid met grootse openbare gebouwen en paleizen. De 24-uurspas geeft toegang tot bussen die je naar de hoogtepunten van de pittoreske stad brengen. Bezoek het enorme paleis van Stockholm, de officiële residentie van de Zweedse koninklijke familie, en het stadhuis waar het jaarlijkse Nobelprijs-banket wordt gehouden. Ontdek prachtige gotische kerken en verken de belangrijkste musea van de stad, waaronder het Vasamuseum, de thuishaven van het tragische oorlogsschip uit de 17e eeuw en de dierentuin van Skansen. Bussen rijden naar de oude binnenstad en de trendy wijk SoFo in Södermalm, met zijn vele bars en boetieks. Kunst- en literatuurexposities in overvloed, met lezingen en concerten op het controversieel modern ogende Kulturhuset. Deelnemers kunnen ook losgaan in het winkelgebied NK/Hamngatan. Strändvagen biedt toonaangevende restaurants om de verdiende eetlust van de onverschrokken toerist te onderdrukken, met regelmatige boottochten op de schilderachtige archipel. Haltes van de bustour: 1. Strömgatan 2. Het koninklijk paleis/oude stad 3. SoFo 4. Viking Line/Stadsgården Cruise Terminal 5. Fjällgatan 6. Medborgarplatsen 7. Het Koninklijk Paleis / Slottet 8. Kungsträdgården / Winkelgebied 9. Strandvägen 10. Het Vasamuseum 11. ABBA Het Museum / Gröna Lund 12. Skansen 13. ABBA Het Museum / Gröna Lund 14. Het Vasamuseum 15. Museum Park 16. Historiska Museet / Karlaplan 17. Stureplan entertainmentgebied 18. Kungsgatan/ Hötorget Marktplein 19. ICE Bar 20. Centraal Station / Cityterminalen 21. Rådhuset / Gerechtsgebouw 22. Stadhuis

Stockholm: hop on, hop off per bus

3. Stockholm: hop on, hop off per bus

Stap aan boord bij de comfortabele hop on, hop off-bussen en verken Stockholm en haar bezienswaardigheden op je eigen gemak voor 24 of 72 uur. De bus stopt bij beroemde attracties zoals Gröna Lund, Skansen, Fjällgatan, Stadhuis, IJs Bar, het Koninklijk Paleis, Oude Centrum en meerdere populaire winkelgebieden. Je kunt je busticket ook combineren met een hop on, hop off-boottocht voor een goede sightseeingervaring. Bij de tickets zijn ook een tal van kortingen inbegrepen. De bus stopt bij de volgende attracties: 1 Strömgatan / The Royal Opera 2 Riddarholms Kerk 3* Oude stad ( West) / Kornhamns Torg 4 Stadsgården cruise ligplaats / Viking Line Terminal 5 Fjällgatan 6 Medborgarplatsen 7 Oude Stad (Oost) / Räntmästartrappan 8 Het Koninklijk Paleis 9 Kungsträdgården 10 Strandvägen 11 Vasamuseet 12 ABBA het museum / Gröna Lund Tivoli 13 Skansen 14 Historiska Museet 14b Frihamnen cruisehaven / Silja Line terminal - alleen op cruisedagen 15 Stureplan 16 Kungsgatan 17 Ice bar 18* Centraal Station / Vasagatan 19 Stadhuis *Vanwege bouwwerkzaamheden zijn de bushaltes 3, 7 en 18 opgeheven tot nader bericht.

Stockholm: heerlijke privéwandeling door Djurgården

4. Stockholm: heerlijke privéwandeling door Djurgården

Maak een wandeling door het eiland Djurgården tijdens een privérondleiding van koninklijke jachtgebieden naar een van de favoriete recreatieplekken van de lokale bevolking. Loop over de weelderige groene paden, bekijk een scala aan musea en herenhuizen en luister naar meeslepende verhalen uit het verleden. Beginnend bij het plaatselijke bezoekerscentrum op het eiland, begin met een stop bij het onmisbare maritieme Vasamuseum en hoor het verhaal van een teruggevonden gezonken schip. Ga vervolgens naar het park tegenover het Nordic Museum voor verhalen over hoe het koningshuis zich vermaakte en hoe Djurgårdsstaden de geheimen van zeelieden en doodgravers bewaart. Tegen het einde zie je de Rosendals Trädgård, een groene tuinoase die je niet mag missen, gevolgd door een paleis met een openluchtmuseum en een kunstgalerie. Als de heerlijke wandeltocht ten einde loopt, verlaat u het groene hart van Stockholm met het gevoel een geheim te zijn binnengelaten en heeft u inzicht gekregen in een gebied dat de meeste bezoekers gewoon niet ervaren.

  • Toegangstickets
  • Hop on, hop off-tours
  • Privétours

Sitemap Skansen

Wil je alle activiteiten in Skansen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Skansen

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 1.014 beoordelingen

Het is een ontzettend leuk, mooi park. We zijn met de bergbaan naar boven gegaan en dat scheelt een stuk naar boven lopen! Er is veel te zien, heel afwisselend. En leuke tentjes om te eten. Ook de dieren waren erg leuk om te zien. Vooral de beren! Echt een hele leuke dag geweest.

Je kunt veel leren over het vroegere leven en de dieren die er leven, zelfs verspreid over een dag. Ik zou het zeker opnieuw doen.

Heel leuk openluchtmuseum! Bij mooi weer te doen om van alles te genieten!

Zeer de moeite waard. Maar als je alles wilt zien, neem dan ruim de tijd.

Zeer mooi openlucht museum. Leuke afwisseling met oude huizen en dieren.