Datums kiezen

Ontdek het beste van
Skjálfandi

Skjálfandi: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Húsavík: walvissen kijken met gids

1. Húsavík: walvissen kijken met gids

Ga mee op een walvissafari in Húsavík met live commentaar. Bewonder de natuurlijke schoonheid van de baai van Skjálfandi en kom dicht bij walvissen, dolfijnen en zeevogels. Vaar langs de noordkust van IJsland op een traditionele eiken boot met lichte versnaperingen en warme overalls inbegrepen. Bekijk de grote diversiteit aan zeedieren in Skjálfandi. Geniet van een soepel, veilig zeilavontuur in een IJslands eiken schip en trakteer uzelf op een kop warme chocolademelk en wat kaneelbroodjes op de terugreis. Deze rondreis is een authentieke natuuractiviteit die wordt uitgevoerd door de pioniers van walvissen spotten in IJsland. Ontdek met informatief commentaar van je gids waarom Húsavík is veranderd in de hoofdstad van IJsland om walvissen te spotten.

Vanuit Húsavík: Traditionele walvissafari

2. Vanuit Húsavík: Traditionele walvissafari

Klim aan boord van een traditionele IJslandse eikenhouten boot en ervaar een traditionele walvisspottocht vanuit Húsavík, de hoofdstad van Europa om walvissen te spotten. Blijf warm en droog met hoogwaardige overalls en regenjassen. Vaar de baai in en bereid je voor om betoverd te worden door het werk van Moeder Natuur. Uw gespecialiseerde gids geeft een veiligheidsdemonstratie aan boord van de boot en geeft u vervolgens live commentaar op alle bezienswaardigheden die u tegenkomt. Skjálfandi Bay staat bekend om zijn rijke flora en fauna, waaronder talloze soorten, vormen en maten walvissen. Pas op voor de acrobatische bultruggen en gigantische blauwe vinvissen. Dit is wilde natuur en daarom onvoorspelbaar, maar je kans om walvissen in hun natuurlijke omgeving te zien is erg groot. Vaar terug naar de haven van Húsavík en geniet van het prachtige landschap.

Húsavík: Grote Walvissafari & Papegaaiduikerseiland Tour

3. Húsavík: Grote Walvissafari & Papegaaiduikerseiland Tour

Begin aan een begeleide walvissafari naar Puffin Island vanuit Húsavík. Geniet van het uitzicht op dit eiland tijdens een speedboottocht en leer over het lokale zeeleven en papegaaiduikers van een ervaren gids. Nadat je bent uitgerust met een warme veiligheidsoverall en een reddingsvest, stap je aan boord van een moderne RIB-speedboot om je spannende avontuur te beginnen. Ga naar de prachtige omgeving van de baai van Skjálfandi terwijl uw gespecialiseerde gids de veiligheid aan boord demonstreert en u live commentaar geeft op de bezienswaardigheden die u onderweg tegenkomt. Je eerste bezoek is Puffin Island tijdens de broedperiode (15 april - 20 augustus ongeveer), waar je duizenden papegaaiduikers met kleurrijke snavels kunt observeren, vaak "de clowns van de oceaan" genoemd. Door de hoge snelheden van uw boot is de kans groter dat u enkele van de grotere walvissen zult spotten, zoals de majestueuze blauwe vinvissen en acrobatische bultruggen. Walvissen spotten in hun natuurlijke omgeving vanaf een RIB speedboot is een unieke ervaring.

Húsavík: Boottocht walvissen kijken

4. Húsavík: Boottocht walvissen kijken

Glijd weg op een reis om de fantastische wereld van walvissen in hun natuurlijke habitat te ontdekken tijdens een walvisspot-boottocht vanuit Húsavik. Geniet van de warmte en het welkom van een familiebedrijf en leer over deze fantastische zoogdieren van experts en dierenliefhebbers. Begin je tour in westelijke richting naar Kinnarfjöll, door het beste gebied om walvissen te spotten in Skjalfandi Bay. Leer hoe de wateren rond Húsavik de thuisbasis zijn van verschillende soorten walvisachtigen, waaronder de meer algemene bultruggen en dwergvinvissen, en zeldzamere bezoekers, zoals blauwe, vinvissen en orka's. Kijk ook uit naar witsnuitdolfijnen en bruinvissen. Deze prachtige wezens zijn een lust voor het oog. Bewonder niet alleen walvissen, maar bewonder adembenemende uitzichten op de dramatische IJslandse kustlijn en de kans om ander zeeleven te zien, zoals zeehonden en zeevogels. Luister naar je deskundige gidsen, die een schat aan informatie bieden over walvissen, hun leefgebieden en ander zeeleven.

Húsavík: speedboottour grote walvissen en papegaaiduikers

5. Húsavík: speedboottour grote walvissen en papegaaiduikers

Trek je warme kleren aan en maak je klaar voor een echt avontuur! De tour begint met een zeiltocht naar de prachtige baai van Skjálfandi. Er zijn veel walvissoorten waarvan bekend is dat ze in het gebied worden ondergebracht. Bijvoorbeeld de bultruggen, de dwergvinvissen, witsnuitdolfijnen, bruinvissen... Meer dan 10 verschillende soorten bezoeken Skjálfandi elk jaar! De snelle RIB-boten maken het waarschijnlijker dat u de reuzen van dichtbij kunt ontmoeten, omdat u tijdens de reis enorme hoeveelheden kilometers kunt afleggen. Ook met slechts 12 passagiers of minder aan boord is de concurrentie om het beste zicht aan boord zeker geëlimineerd. Onder de plaatsen zullen we Lundey (Puffin Island) * bezoeken, bekend om zijn grote hoeveelheid populaire vogels. Passagiers zullen ook het schiereiland Tjörnes zien, bekend om zijn fossiele lagen, waarvan de oudste twee miljoen jaar oud is! Een deskundige gids om walvissen te spotten, een kapitein aan boord, een warm waterbestendig overallpak en een reddingsvest zijn bij deze reis inbegrepen. Neem je muts en handschoenen mee - de baai kan behoorlijk koud zijn! Dus, wanneer ga je met ons mee? *Papegaaiduiker seizoen is ca. 15 april-20 augustus. Buiten die tijd van het jaar zijn onze tours exclusief voor Big Whales!

Húsavík: walvissen spotten met een traditioneel houten zeilschip

6. Húsavík: walvissen spotten met een traditioneel houten zeilschip

Doe eens iets anders tijdens je bezoek aan IJsland en ga op zoek naar dieren in het wild aan boord van een traditioneel houten zeilschip. Ontdek de magie van de oceaan en ga terug naar de natuur voor de noordkust van IJsland. Vertrek vanuit de haven in Húsavík en breng 3 uur door aan boord van het eikenhouten schip op zoek naar walvissen en ander zeeleven. Ervaar de traditionele kustcultuur van IJsland terwijl je aan de slag gaat en meehelpt de zeilen te hijsen. Help de schipper terwijl je vaart rond de adembenemende baai van Skjálfandi, die door de eeuwen heen is ontstaan door glaciale activiteit. Maak gebruik van de diensten van een attente bemanning, die u indien nodig van warme kleding zal voorzien. Geniet van smakelijke warme chocolademelk en kaneelbroodjes, gratis verkrijgbaar.

Van Akureyri: Goðafoss en Húsavík Tour met Geosea-baden

7. Van Akureyri: Goðafoss en Húsavík Tour met Geosea-baden

Een gemakkelijke tocht naar Goðafoss en Húsavík. Goðafoss staat ook bekend als het water van de goden, dat een rol speelde bij de doop van IJsland. We rijden naar de waterval en brengen daar wat tijd door, en dan gaan we naar Húsavík waar we een stop maken bij de Geosea-baden waar je een ontspannend bad kunt nemen met een geweldig uitzicht op Skjálfandaflói (wankele baai). De baden zijn met verwarmd zeewater, dat als gezond voor de huid wordt beschouwd. Daarna kijken we even naar Húsavík en gaan dan terug naar Akureyri, waar we onderweg stoppen bij een aantal goede fotopunten als de omstandigheden het toelaten.

Andere activiteiten in Skjálfandi

Wil je alle activiteiten in Skjálfandi bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Skjálfandi

Gemiddelde beoordeling

4.5
(2.356 beoordelingen)

Het was heel lekker, maar voor degenen die zeeziek worden, ook al is het maar een beetje... onthoud! De golven waren sterk, de boot schommelde, het regende, het was zo koud dat we onze vingers niet meer konden voelen 🥶, mensen braken overboord 🤮 dus sommigen moesten overgeven toen ze anderen zagen braken...🫣 De walvissen waren grillig en toen ze verschenen... waren we zo aan het einde van ons leven dat we moeite hadden om van de show te genieten! Mijn man zag niets, mijn 12-jarige dochter ook niet... omdat ze met hun hoofd in de jas op de bank werden geschroefd om flauwvallen te voorkomen en mijn 7-jarige zoon jankte een uur lang in mijn armen "Mam ik kan mijn voeten niet meer voelen 👣 »😰 Kortom, de herinnering blijft goed...het is net als een bevalling als het voorbij is 🤣

Ons uitje was echt prachtig, we hebben twee walvissen en enkele dolfijnen gezien. De kapitein van de boot kon de dieren respecteren zonder te dichtbij te komen. Het probleem waren de andere boten: kleine boten die letterlijk op de walvissen af renden, waardoor ze voortdurend konden ontsnappen (en ik denk dat ze bang werden). Ik vind dat deze mensen gerapporteerd moeten worden.

Als je de kans hebt, moet je deze tour boeken, het was geweldig om de walvissen van zo dichtbij te zien. Het kan een beetje een hobbelige rit zijn, dus je moet je daar bewust van zijn en ervoor zorgen dat je op en neer kunt gaan in een kleine hobbelige boot.

De rit en het personeel waren echt geweldig. Zeer zorgzaam en vriendelijk. Helaas hadden we geen geluk, maar we mochten weer gratis mee.

Uitstekende activiteit met een geweldige gids. We hebben lang kunnen genieten van het zicht op de walvissen.