Skjervøy

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Skjervøy: De beste dingen die je niet wil missen

 • Tromsø: walvisspotten in magisch Skjervøy

  1. Tromsø: walvisspotten in magisch Skjervøy

  Zie indrukwekkende bultrugwalvissen en orka's zich voeden aan scholen haring tijdens hun migratie naar Skjervøy tussen november en januari. Geniet van een panoramische busrit van Tromsø naar Skjervøy, en spring dan in een rubberboot met harde bodem (RIB) voor een unieke en onvergetelijke ervaring voor een kleine groep van 4 tot 12 personen. Tref je gids lekker vroeg, om 06:00 uur, bij het Scandic Ishavshotel in Tromsø. Rijd vanaf hier voor 3,5 uur naar Skjervøy om je Engelssprekende gids te ontmoeten. Eenmaal in Skjervøy aangekomen ontvang je een warm drijfpak en stap je in de RIB. Dan ga je 2,5 uur lang op excursie, walvisspotten in het Kvaenangen Fjord. Bewonder de natuurlijke omgeving en houd een oogje in het zeil voor orka's, bultrugwalvissen en andere lokale wilde dieren. Na je excursie kun je je opfrissen met broodjes, thee en koffie. Daarna rijdt je terug naar Tromsø.

  We were very lucky to see a group orcas and humpbacks feeding together. There was a half grown-up humpback that kept breaching all the time. Amazing experience. Saw a lovely group of 20 humpbacks and a group orcas with calves. Once again amazing day! Only thing is that I missed the passion from the instructeur/guide. Not much of a talker. Same for the rest of their crew.

 • Tromsø: overnachting in Lavvo bij Fjords, Whales & Aurora

  2. Tromsø: overnachting in Lavvo bij Fjords, Whales & Aurora

  Orka's en bultruggen zijn van november tot januari in Skjervoy. De lokale provider haalt u om 6.00 uur op buiten Scandic Ishavshotel, brengt u naar Skjervoy, geeft u warme drijfpakken en neemt u mee op een unieke ervaring om walvissen te spotten op Rib-boten. Geniet van broodjes, thee en koffie en ga verder naar de Green Gold Villa in de Lyngen-Alpen. Hier krijg je een leuk en warm groepsdiner en een korte fotoworkshop. Ervaar het noorderlicht 's nachts en fotografeer het ongelooflijke fenomeen net buiten de Green Gold Villa. Accommodatie is op een van de zes prive-Crystal Lavvos. Geniet de volgende ochtend van het ontbijt voordat u om 11:00 uur terugkeert naar Tromso.

 • Vanuit Tromsø: all-in boottocht met walvissen & vogels

  3. Vanuit Tromsø: all-in boottocht met walvissen & vogels

  Stap aan boord van een safariboot in Tromsø voor een comfortabele boottocht van 6-7 uur naar Walviseiland en de open zee. Luister naar het commentaar van je gids over de verschillende vis- en walvissoorten die goed gedijen in het water met een overvloed aan haring en plankton. De kust van Tromsø in het noorden van Noorwegen behoort tot de beste gebieden om walvissen in de omgeving te spotten. Sta op de uitkijk voor nieuwsgierige bultrugwalvissen en orka's die rondzwemmen en jagen en krijg vogels, zoals zeearenden, meeuwen, zeekoeten, eidereenden en aalscholvers te zien. Leg alle gebeurtenissen vast met je fototoestel. Dankzij het buitendek en de zitplaatsen met verwarming binnen aan boord van de boot kun je de wilde dieren in de omgeving van Noorwegen van heel dichtbij meemaken.

  Excursie was prima maar er zijn dan geen walvissen meer die zijn allang naar het Noorden getrokken dus die titel voor deze excursie kunnen jullie niet gebruiken. De mensen die deze excursie uitvoeren hebben het verder heel leuk en goed gedaan! Zij vonden jullie titel voor deze excursie ook niet kloppen!

 • Skjervoy: RIB-boottocht om walvissen te spotten

  4. Skjervoy: RIB-boottocht om walvissen te spotten

  Elk jaar komen eind oktober enorme scholen haringen aan rond Skjervoy en de Kvanangen Fjord 3,5 uur ten noordoosten van Tromso. Honderden orka's en vele bultruggen volgen deze scholen haring en blijven tot eind januari in de buurt van Skjervoy. Voor je excursie om walvissen te spotten, wordt je opgehaald bij het ontmoetingspunt in Skjervoy en voorzien van een warm drijfpak. Je gaat dan aan boord van een kleine RIB-boot om eropuit te gaan om te zien. Je zult veel walvissen zien, en zelfs horen en ruiken. Geniet van hun gezelschap en maak zoveel foto's als je wilt. Het zal koud zijn, dus zorg ervoor dat je warme en waterdichte kleding meeneemt voor de excursie. U krijgt van ons drijfpakken die u over uw eigen kleding draagt. Een ervaren instructeur zal er zijn om al uw vragen over de walvissen of het gebied te beantwoorden. Als de excursie voorbij is, heb je sandwiches, thee en koffie in...

Sitemap Skjervøy

Wil je alle activiteiten in Skjervøy ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Skjervøy

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 149 beoordelingen

Een van de beste dingen die ik ooit heb gedaan. We zagen een pod orka's en volgden ze meer dan een uur. We zagen ook twee bultruggen, maar niet zo goed. De orka's kwamen binnen 10 voet van de boot die een rib was. Er waren 10 gasten aan boord. Het is koud, heel koud, de hitte die ze je geven is behoorlijk, maar houdt je niet droog. Ze adviseren je ook je jas aan te houden. Ik was doorweekt tegen het einde. Ik zou aanraden om droge kleding en een handdoek mee te nemen, maar er zijn geen kleedkamers. We hadden veel geluk, maar wees voorbereid om niets te zien.

Mooie ervaring! Vertrokken om 6 uur vanuit Tromso, kwamen rond 10 uur aan in de haven, ze voorzagen ons van overall, laarzen, handschoenen, bergpassen, maskers. Daarna bijna drie uur op zee. Waarschuw walvissen en orka's! Brigitte was erg aardig en goed in het spotten van dieren. Ik raad je aan om je heel goed af te dekken, want ondanks alles word je nat en is het erg koud!

Fantastische ervaring! Helemaal onbeschrijfelijk om de walvissen in hun juiste element te zien. De gidsen en kapitein aan boord waren zo lief en meegaand. Gelukkige mensen met een warm hart. Ze waren goed in het beantwoorden van vragen en het vertellen van verhalen. We hebben heerlijk eten en drinken. Een once in a lifetime ervaring. Beste dag van mijn leven.

absoluut fantastische ervaring, we zagen zoveel orka's en onze gids was duidelijk zeer ervaren en nam ons mee naar vele gebieden om de walvissen te vinden. de ervaring van je leven, kan niet genoeg aanbevelen !!!

Helaas geen walvissen gezien, maar geweldig landschap en geweldig team, vooral onze chauffeur Jerka