Kies data

Skjervøya

Skjervøya: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Tromsø: walvisspotten in magisch Skjervøy

1. Tromsø: walvisspotten in magisch Skjervøy

Zie indrukwekkende bultrugwalvissen en orka's zich voeden aan scholen haring tijdens hun migratie naar Skjervøy tussen november en januari. Geniet van een panoramische busrit van Tromsø naar Skjervøy, en spring dan in een rubberboot met harde bodem (RIB) voor een unieke en onvergetelijke ervaring voor een kleine groep van 4 tot 12 personen. Tref je gids lekker vroeg, om 06:00 uur, bij het Scandic Ishavshotel in Tromsø. Rijd vanaf hier voor 3,5 uur naar Skjervøy om je Engelssprekende gids te ontmoeten. Eenmaal in Skjervøy aangekomen ontvang je een warm drijfpak en stap je in de RIB. Dan ga je 2,5 uur lang op excursie, walvisspotten in het Kvaenangen Fjord. Bewonder de natuurlijke omgeving en houd een oogje in het zeil voor orka's, bultrugwalvissen en andere lokale wilde dieren. Na je excursie kun je je opfrissen met broodjes, thee en koffie. Daarna rijdt je terug naar Tromsø.

Tromso: overnachting in Lavvo met fjorden, walvissen en Aurora

2. Tromso: overnachting in Lavvo met fjorden, walvissen en Aurora

Orka's en bultruggen zijn in Skjervoy van november tot januari. De lokale aanbieder haalt je om 05.30 uur op buiten het Scandic Ishavshotel, brengt je naar Skjervoy, geeft je warme drijfpakken en neemt je mee op een onvergetelijke ervaring om walvissen te spotten op Rib-boten. Geniet van broodjes, thee en koffie en ga verder naar de Green Gold Villa in de Lyngen Alpen. Hier krijg je een lekker warm groepsdiner en een korte fotoworkshop. Ervaar 's nachts het noorderlicht en fotografeer het ongelooflijke fenomeen net buiten de Green Gold Villa. Accommodatie is op een van de zes privé Crystal Lavvos. Geniet de volgende ochtend samen van het ontbijt voordat u om 11:00 uur terugkeert naar Tromso.

  • Wateractiviteiten
3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Skjervøya

Wil je alle activiteiten in Skjervøya ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Skjervøya

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 355 beoordelingen

Het is absoluut de moeite waard, al is de reis wel erg lang: 3,5 uur heen en weer 3,5 uur terug. Alles klopt, de bus wacht op tijd op je bij het Scandinavian hotel, je stapt in en op de bestemming wordt je begroet door de gids die de groepen vormt. Dan geven ze je de benodigde apparatuur om de activiteit in 30 minuten uit te voeren, we waren al de orka's aan het zien. We hebben verschillende keren groepen orka's gezien en daarna een walvis. Ze stoppen om wat foto's te maken. Aan het einde van de activiteit laten ze je op dezelfde plek achter, je laat de apparatuur achter die ze je hebben geleend en ze bieden je een broodje aan en je moet wegrennen omdat de bus erg punctueel is. Ik raad het in ieder geval helemaal aan.

Stoere boot met een extreme funfactor. In de laatste paar minuten zagen we eindelijk orka's - een absoluut hoogtepunt. Onze gids was super aardig en vertelde veel en bleef zelfs een paar minuten zitten toen we de orka's zagen. Helaas was het in het begin een beetje hectisch. Maar voor de rest een aanrader!

De zekerste optie om walvissen met eigen ogen te zien. De reis met de touringcar was een beetje vermoeiend en duurde in totaal 8,5 uur, wat eigenlijk het enige nadeel was van dit avontuur.

de walvissafari was erg interessant en met veel geluk kon je een aantal geweldige walvissen zien. Graag weer!

Totale inzet van het team.. gemaakt voor een lange en succesvolle dag! Bedankt!