Kies data

Skógafoss

Skógafoss: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Reykjavik: dagtocht naar het zuiden van IJsland

1. Vanuit Reykjavik: dagtocht naar het zuiden van IJsland

Breng de dag door met het verkennen van de dramatische landschappen in het zuiden en de kustlijn van IJsland tijdens een sightseeingtour van een hele dag vanuit Reykjavik. Ontdek onderweg een verscheidenheid aan rivieren, watervallen, bergen en gletsjers. Na de ophaalservice bij een selectie van hotels en accommodaties in het centrum van Reykjavik reis je naar de prachtige Seljalandsfoss- en Skógafoss-watervallen. Loop bij de Seljalandsfoss-waterval achter de cascades en voel de spetters op je gezicht. Ga verder naar Skógafoss en bewonder de 60 meter hoge waterval. Passeer de zwarte zandstranden van de zuidelijke kust en geniet van de kracht van de zee. Bezoek de gletsjertong van Sólheimajökull om een uitlaatgletsjer van de Mýrdalsjökull te zien. Bewonder het steeds veranderende wapenfeit van de natuur van dichtbij. Bekijk dan de basaltzeestapels bij Reynisfjara, het zuidelijkste dorp van IJsland net ten zuiden van de Mýrdalsjökull-gletsjer, voordat je weer terugkeert naar Reykjavik.

Vanuit Reykjavik: Jökulsárlón-gletsjerlagune en Diamond Beach

2. Vanuit Reykjavik: Jökulsárlón-gletsjerlagune en Diamond Beach

Begeef je op een rondleiding van Reykjavik naar de Jökulsárlón Glacial Lagoon. Wees getuige van de machtige Hvannadalshnjúkur-berg en de zwarte zandwoestijn die zich uitstrekt tussen Skaftafell National Park en de lagune. Stop bij de waterval Seljalandsfoss, waar je achter de watervallen kunt lopen om de andere kant te bereiken. Ga verder naar de majestueuze Skógafoss-waterval en bewonder de indrukwekkende val van 60 meter. Ga verder naar Jökulsárlón Glacial Lagoon en wandel langs de oevers van het meer. Dompel jezelf onder in de rust van het gebied terwijl 1000 tot 1500 jaar oud ijs losbreekt van de Vatnajökull-gletsjer en drijft geruisloos op het water. Herken locaties uit enkele van de vele films die in de omgeving zijn opgenomen, zoals Batman Begins en Tomb Raider. Stop bij het spectaculaire Diamond Beach en bewonder de strook zwart zand gespikkeld met ijsklontjes, waardoor het lijkt alsof het glinsterende diamanten zijn . Geniet in de warmere maanden van een extra boottocht rond de lagune en bekijk de drijvende ijsbergen van dichtbij.

Reykjavik: IJsland zuidkust & gletsjer sneeuwscootertour

3. Reykjavik: IJsland zuidkust & gletsjer sneeuwscootertour

Tijdens deze dagtour vanuit Reykjavik reizen we langs de majestueuze zuidkust van IJsland naar de Adventure Ground, waar je je opmaakt, op een speciaal aangepaste gletsjertruck springt en geniet van een spannende maar veilige sneeuwscootertocht op de gletsjer. Als de wolken gunstig zijn, is het uitzicht vanaf de top adembenemend. Na de sneeuwscootertocht op de gletsjer komen we terug naar de Adventure Ground waar je kunt genieten van je lunch voordat je terugkeert. Op de terugweg naar Reykjavik stoppen we bij de Skógafoss-waterval, waarschijnlijk de meest gefotografeerde waterval van IJsland, en de Seljalandsfoss-waterval, waar u achter deze prachtige waterval kunt lopen.

Vanuit Reykjavik: zuidkust en gletsjerwandeltocht

4. Vanuit Reykjavik: zuidkust en gletsjerwandeltocht

Bezoek een aantal van de grootste gletsjers van IJsland en bekijk de watervallen van Skógafoss en Seljalandson tijdens een dagtocht vanuit Reykjavik. Nadat je bent opgehaald uit de stad, zie je de verleidelijke natuurlijke schoonheid van de watervallen en maak je een wandeltocht met gids en alle benodigde gletsjeruitrusting. Ga richting de Seljalandsfoss-waterval, waar je achter het watergordijn van 60 meter langs kunt lopen. Achter deze adembenemende waterval loop je gegarandeerd in de motregen, dus trek je regenkleding aan en houd je camera in de aanslag. Vervolg het avontuur bij de Skógarfoss-waterval, een val van 60 meter vanaf wat vroeger de kustlijn was. Je kunt van bovenaf genieten van het prachtige uitzicht nadat je de 527 treden naar boven hebt gerend. Skógarfoss is gebruikt als filmlocatie voor de 'Secret Life of Walter Mitty' en 'Thor: The Dark World' maar was ook te zien in diverse muziekvideo's. Op het beroemde zwarte zandstrand ontdek je de prachtige basaltzuilen, en ook de rotspilaren met de naam 'Reynisdrangar'. Geniet van het betoverende uitzicht op het strand en de Dyrhólaey-kliffen in de verte, maar pas op dat je niet wordt verrast door sterke, plotselinge golven. Van juni tot augustus kun je hier genieten van het gezelschap van honderden papegaaiduikers die graag een nestje bouwen in de zuilen. Ten slotte maak je je klaar met de nodige veiligheidsuitrusting om een van IJslands mooiste gletsjers aan de zuidkust te beklimmen, waar je de snel smeltende ijsformaties kunt zien en meer te weten kunt komen over de oude geologie en het belang van het gebied voor het milieu.

Vanuit Reykjavik: South Coast Classic dagtocht

5. Vanuit Reykjavik: South Coast Classic dagtocht

Tijdens deze 11-uur durende tour volg je de kustlijn van Reykjavík naar het vulkanische en gletsjer wonderland: de zuidkust van IJsland. Je loopt achter de bulderende waterval Seljalandsfoss en geniet van de ongelooflijke uitzichten vanaf de top van de Skógafoss-waterval. Je tour begint met een rit door lavavelden, langs de actieve vulkaan Hengill en vervolgens langs het rijke kustland. Op heldere dagen kun je de vulkaan Hekla zien, en in de verte de met gletsjers bedekte Eyjafjallajökull-vulkaan, die majestueus bovenuit het kustgebergte steekt. Slechts een paar kilometer uit de kust zie je de vulkanische Westman Islands, een archipel van ongeveer 15 kleine eilanden, waarvan er slechts één bewoond is. Je bezoekt eerst de gletsjer Sólheimajökull, de droom van elke fotograaf. Daarna bezoek je het zwarte zandstrand van Reynisfjara. Je bezichtigt de krachtige Atlantische golven die breken op het zwarte zand, de grillige basaltzeestapels en de enorme grot met basaltkolommen. Vervolgens ga je naar het kustplaatsje Vik, het meest zuidelijke dorp van IJsland, gelegen aan de belangrijkste ringweg van het eiland. Ondanks zijn kleine omvang (291 inwoners) is het de grootste nederzetting in een straal van 70 kilometer. Op de weg terug naar Reykjavík bezoek je de krachtige Skógafoss-waterval om via een korte wandeling een trap op een van de mooiste uitzichten van IJsland te bewonderen. Het uitzicht omvat gletsjers, vulkanen en zwarte zandstranden. De laatste halte is bij de 60 meter hoge waterval Seljalandsfoss, vooral bekend om het verborgen pad erachter en er omheen.

IJsland: dagtrip langs zuidkust, Black Beach en watervallen

6. IJsland: dagtrip langs zuidkust, Black Beach en watervallen

Reis door de landbouwgebieden in het zuiden van IJsland en ervaar het land van vuur en ijs uit de eerste hand. Tijdens deze dagtocht (9 uur) kom je zwarte zandstranden tegen, donderende watervallen, krachtige vulkanen en majestueuze gletsjers. Dit prachtige natuurlijke landschap is door de eeuwen heen gevormd door de gecombineerde activiteit van gletsjers en vulkanen. Je bewondert de regenbogen bij de Skógafosswaterval en maakt een wandeling over het zwarte zandstrand Reynisfjara met zijn omliggende basaltkolommen. Volgens de IJslandse legende zijn de kolommen eigenlijk ondeugende trollen, die door de rijzende zon in steen veranderd zijn. Loop achter de Seljalandsfoss-watervallen terwijl je kliffen en grotten ziet.

Van Reykjavik: begeleid groepsavontuur aan de zuidkust

7. Van Reykjavik: begeleid groepsavontuur aan de zuidkust

Rijd vanuit Reykjavik en reis naar het zuiden van IJsland. Stop om de majestueuze Skógafoss-waterval te zien. Loop langs het zwarte zandstrand van Reynisfjara en bereik Vik I Myrdal, het zuidelijkste puntje van het land. Bezoek op de terugweg verborgen watervallen, een onder de vulkaan Eyjafjallajökull. Passeer de geothermische krachtcentrale Hellisheiðarvirkjun die de hoofdstad van energie voorziet en reis door de bergpas. Leg het uitzicht op de oceaan vast en zie de ijskap van de Mýrdalsjökull-gletsjer, met een kans om de Westman-eilanden te spotten. Kom aan bij de prachtige Skógafoss-waterval, bekend om zijn verschijning in Game of Thrones. Word sprakeloos als het 60 meter naar beneden valt en probeer de legendarische verborgen schat erachter te vinden. Bezoek een van de tien mooiste stranden ter wereld, het zwarte zandstrand van Reynisfjara. Bekijk de basaltzuilen en hoor de intrigerende verhalen en sagen die verbonden zijn met deze geweldige plek. Bereik het zuidelijke puntje van het land, Vik I Myrdal. Vind het charmante vissersdorp, bezoek de plaatselijke kerk en bekijk de hele nederzetting. Stop op de terugweg en bekijk de Sólheimajökull-gletsjer. Sluit de dag af bij de prachtige Seljalandsfoss-waterval, verscholen onder de beruchte Eyjafjallajökull-vulkaan. Grijp de kans om erachter te lopen en zijn verborgen neef, Gljúfrabúi, te bezoeken voordat je terugkeert naar Reykjavik.

Zuidkust IJsland: 2-daagse tour Blauwe IJsgrot & Jokulsarlon

8. Zuidkust IJsland: 2-daagse tour Blauwe IJsgrot & Jokulsarlon

Je avontuur begint in Reykjavik. Hier word je opgepikt en in een comfortabel minibusje naar het zuiden gereden. Je eerste bestemming is de machtige Seljalandsfosswaterval. Als je een regenjas meeneemt, kun je een korte wandeling maken achter de waterval langs. Je reis gaat verder naar een andere waterval, de Skógafoss. Verscholen in een kleine kloof, stort de rivier de Skógá vanaf een 60 meter hoge klif de diepte in, om daarna door het grillige landschap naar de Atlantische Oceaan te meanderen. Je volgende bestemming is een blauwe grot van ijs. Maak een wandeling door dit bijzondere natuurfenomeen. Na je bezoek aan de ijsgrot maak je een wandeling over een uitstroomgletsjer, een uitloper van een van de grootste gletsjers van het land. Maak kennis met je zeer deskundige gletsjergidsen die je begeleiden tijdens je 1,5 uur durende hike over het ijs. Tijdens de spectaculaire wandeling kom je meteen meer te weten over dit adembenemende en steeds zeldzamer wordende natuurfenomeen. 's Avonds word je naar een hotel in het zuidoosten gebracht. Na het avondeten tref je je gids die je meer informatie geeft over het Noorderlicht. Als de lucht helder is en de weersvoorspelling goed, weet je gids een goede plek om de beroemde Aurora Borealis te spotten. Na afloop bezoek je een zwart zandstrand, bevolkt door veel IJslandse vogelsoorten en andere wilde dieren. Moe en voldaan keer je naar je accommodatie terug voor de overnachting. Dag twee begint met een tocht naar Jökulsárlón, een 200 meter diepe gletsjerlagune die wordt gevoed door de Breiðamerkurjökull, een uitstroomgletsjer van de grootste gletsjer van Europa. Hier zul je ijsbergen zien die zich van de gletsjerlagune losmaken en de Atlantische Oceaan opdrijven, waar ze al snel terug de kust op worden gesmeten door de wind en het getij. Dit zwarte zandstrand is bezaaid met kleinere ijsrotsen in alle vormen en maten. In het daglicht glinsteren ze als diamanten. Het ijs zelf komt in een mooi contrasterend spectrum van wit- en blauwtinten. Aan het eind van de dag word je teruggebracht naar Reykjavik.

Vanuit Reykjavík: tour waterval zuidkust, zwart zand & ijs

9. Vanuit Reykjavík: tour waterval zuidkust, zwart zand & ijs

Geniet van een schilderachtige tocht langs de zuidkust van IJsland en wees getuige van een aantal van IJslands meest iconische natuurgebieden. Zie de door gletsjers bedekte pieken van Eyjafjallajökull, de watervallen Seljalandsfoss en Skogafoss en nog veel meer. Geniet van een panoramisch uitzicht over de verstgelegen binnenlandse regio's van de hooglanden. Bewonder de schoonheid van de gletsjer Sólheimajökull en de onaardse basaltpilaren van Reynisfjara. Wandel langs de temperamentvolle zwarte zandstranden van Dyrhólaey. Beleef een van de meest geografisch diverse routes van IJsland tijdens deze 10 uur durende tour. Keer in de avond weer terug naar Reykjavik met herinneringen die je niet snel meer zult vergeten.

Reykjavik: 3-daagse South Coast en Golden Circle-ervaring

10. Reykjavik: 3-daagse South Coast en Golden Circle-ervaring

Dag 1: Thingvellir Nationaal Park Je tour begint met een bezoek aan het beroemde Thingvellir National Park, waar je de Gullfoss-waterval, Geysir en het omliggende geothermische gebied tegenkomt. Dag 2: Seljalandsfoss Op je tweede dag ervaar je Seljalandsfoss. De eerste stop is bij de Seljalandsfoss-waterval, waar je achter de tuimelende waterstroom kunt lopen en de trillingen van het water op de grond kunt voelen. Rechts ernaast ligt de waterval Gljúfrabúi, die knus verscholen ligt in een kloof die voor de meeste mensen verborgen is. Om de waterval te bereiken, moet je eerst je evenwicht testen door te stuiteren op rotsen die in de rivierbedding liggen. Een mislukking betekent onmiddellijk natte voeten en een goede lach van uw medereizigers. Maak je daarna klaar om de parel van de zuidkust, de Skógafoss-waterval, te ontmoeten. Majestueus verscholen in een brede kloof, tuimelt de waterval 60 meter naar beneden boven een klif in een kleine rivier, en produceert een wolk van mist en nevel waar regenbogen graag in dansen tijdens de zonneschijn. Probeer op te warmen voor de gletsjer door de 527 treden naar boven te rennen, je gids zal je timen. Hierna ga je richting Black Sand Beach. Je bezoekt Reynisfjara, waar de Atlantische kustlijn enorme golven laat zien die de unieke basaltkolommen in de kliffen boven het zand raken. Dit deel van het zuiden is ook een paradijs voor vogelliefhebbers, aangezien papegaaiduikers en tientallen andere unieke soorten in de zomer van juni tot augustus bovenop deze kliffen nestelen. Dag 3: Jökulsárlón Je begint je derde dag met een reis naar de Jökulsárlón-gletsjerlagune, een uitlaatgletsjer van Europa's grootste gletsjer. In de zomer heeft u de mogelijkheid om een boottocht tussen de ijsbergen te boeken, zodat u het omliggende drijvende ijs van dichtbij kunt bekijken. Aan de andere kant van de weg drijven de ijsbergen van de Jökulsárlón-gletsjerlagune de Atlantische Oceaan in, waar ze door het getij en de wind snel naar de kust worden teruggeslingerd. Dit zwarte zandstrand ligt vol met kleinere ijsrotsen in alle soorten en maten, fonkelend als diamanten in het daglicht. Het ijs zelf is er in alle tinten wit en blauw en vormt prachtige contrasten die je Instagram-account gegarandeerd laten opvallen. Later, om je perfecte avontuur te voltooien, wandel je naar een uitlaatgletsjer die voortkomt uit een van de grootste gletsjers van het land. Na een ontmoeting met uw gletsjergidsen en het omdoen van uw veiligheids- en gletsjeruitrusting (helmen, harnassen, stijgijzers en ijsbijlen), wandelt u 1,5 uur op het ijs. Dit wordt ongetwijfeld een spectaculaire ervaring en een kans om meer te leren over dit adembenemende en steeds zeldzamer natuurverschijnsel.

Beschikbare activiteiten

  • Dagtochten
  • Meerdaagse tours
  • Privétours
  • Avonturen
46 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 3

Overzicht activiteiten in Skógafoss

Wil je alle activiteiten in Skógafoss ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Skógafoss

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 6.524 beoordelingen

Southern Coast met GreyLine is absoluut de moeite waard! Ten eerste koos ik het omdat ik dol was op hun schema van de bezienswaardigheden omdat we probeerden de meeste dingen met licht te doen (het is winter en er zijn maar een paar uur zon), inclusief het Black Sand-strand, wat resulteerde in geweldige foto's en mooie foto's verlichting. En ik had gelijk. De gids was fantastisch en slaagde erin om alles te doen. Ze deelde veel feiten over de geschiedenis van de lokale bevolking, het vertellen van sagen, de geologie van het eiland en meer. Ze was aardig en behandelde veel gasten heel goed. Kon geen betere ervaring vragen! Dankzij haar heb ik veel geleerd tijdens het zien van ongelooflijk mooie plekken in deze must-do reisroute (samen met Golden Circle). Ik vind een goede gids erg belangrijk voor een goede rondreis. Rijden was ook veilig, veel ijs op de weg en geen probleem.

Een waar genoegen vandaag. Ten eerste omdat de landschappen adembenemend waren. Ten tweede omdat de gids geweldig was, zodra hij aankwam was hij in een goed humeur (8 uur) en hij bleef praten, grappen maken en veel nadruk leggen op de geschiedenis van IJsland en zijn avonturen. Het kost tijd om iedereen te vragen waar we vandaan komen en dat is uitzonderlijk. Zet het op voor alle zendingen

Ontzettend mooie tour! Leuke reisleider, vertelde leuke dingen over IJsland. Alles is goed geregeld. Bus stond klaar bij de juiste halte, voldoende wc stops en plekken om eten te halen. Houd er rekening mee dat in de winter soms niet alles toegangbaar is.

This tour was very nice! Geri was an excellent guide who told us some nice stories about the sights. There was enough time to get some food/drinks during the stops and pick-up/drop-off were arranged very well.

Geweldige organisatie, geweldige gids. De reis was erg interessant. Zo'n winterse tocht naar het zuiden is, zeker als de wegen moeilijk zijn, een heel leuk idee. Ik raad aan!