Ontdek het beste van
Skógafoss

Skógafoss: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Reykjavik: Dagexcursie naar het zuiden van IJsland

1. Vanuit Reykjavik: Dagexcursie naar het zuiden van IJsland

Breng de dag door met het verkennen van de dramatische landschappen in het zuiden en de kustlijn van IJsland tijdens een sightseeingtour van een hele dag vanuit Reykjavik. Ontdek onderweg een verscheidenheid aan rivieren, watervallen, bergen en gletsjers. Na de ophaalservice bij een selectie van hotels en accommodaties in het centrum van Reykjavik reis je naar de prachtige Seljalandsfoss- en Skógafoss-watervallen. Loop bij de Seljalandsfoss-waterval achter de cascades en voel de spetters op je gezicht. Ga verder naar Skógafoss en bewonder de 60 meter hoge waterval. Passeer de zwarte zandstranden van de zuidelijke kust en geniet van de kracht van de zee. Bezoek de gletsjertong van Sólheimajökull om een uitlaatgletsjer van de Mýrdalsjökull te zien. Bewonder het steeds veranderende wapenfeit van de natuur van dichtbij. Bekijk dan de basaltzeestapels bij Reynisfjara, het zuidelijkste dorp van IJsland net ten zuiden van de Mýrdalsjökull-gletsjer, voordat je weer terugkeert naar Reykjavik.

IJsland: Dagvullende tour langs de zuidkust, het Zwarte Strand en de Watervallen

2. IJsland: Dagvullende tour langs de zuidkust, het Zwarte Strand en de Watervallen

Reis door de landbouwgebieden van Zuid-IJsland en ervaar het Land van Vuur en IJs op deze dagvullende tour per bus vanuit Reykjavík, met gids en optionele hoteltransfers. Ontdek het zwarte zandstrand Reynisfjara, de Eyjafjallajökull vulkaan, donderende watervallen en majestueuze gletsjers. Kies uit een privétour met handige ophaal- en terugbrengservice vanaf je hotel, een groepstour met ophaal- en terugbrengservice vanaf je hotel, of een groepstour vanaf een centraal gelegen trefpunt. Ontspan tijdens de rit door het ruige platteland van het zuiden. Bewonder prachtige natuurlijke landschappen die door de eeuwen heen zijn gevormd door de gecombineerde activiteit van gletsjers en vulkanen. Bewonder de regenbogen die boven de Skógafoss waterval zweven. Maak een wandeling over het zwarte zandstrand Reynisfjara terwijl je de omringende basaltzuilen bekijkt. Leer meer over de IJslandse legende over de zuilen en vraag je af of het eigenlijk ondeugende trollen zijn die door de opkomende zon in rotsen zijn veranderd. Bekijk dramatische kliffen en grotten en wandel achter de Seljalandsfoss watervallen. Keer aan het eind van je tour terug naar Reykjavík.

Vanuit Reykjavik: Jökulsárlón gletsjerlagune en Diamond Beach

3. Vanuit Reykjavik: Jökulsárlón gletsjerlagune en Diamond Beach

Begeef je op een rondleiding van Reykjavik naar de Jökulsárlón Glacial Lagoon. Wees getuige van de machtige Hvannadalshnjúkur-berg en de zwarte zandwoestijn die zich uitstrekt tussen Skaftafell National Park en de lagune. Stop bij de waterval Seljalandsfoss, waar je achter de watervallen kunt lopen om de andere kant te bereiken. Ga verder naar de majestueuze Skógafoss-waterval en bewonder de indrukwekkende val van 60 meter. Ga verder naar Jökulsárlón Glacial Lagoon en wandel langs de oevers van het meer. Dompel jezelf onder in de rust van het gebied terwijl 1000 tot 1500 jaar oud ijs losbreekt van de Vatnajökull-gletsjer en drijft geruisloos op het water. Herken locaties uit enkele van de vele films die in de omgeving zijn opgenomen, zoals Batman Begins en Tomb Raider. Stop bij het spectaculaire Diamond Beach en bewonder de strook zwart zand gespikkeld met ijsklontjes, waardoor het lijkt alsof het glinsterende diamanten zijn . Geniet in de warmere maanden van een extra boottocht rond de lagune en bekijk de drijvende ijsbergen van dichtbij.

Vanuit Reykjavik: South Coast Classic dagtocht

4. Vanuit Reykjavik: South Coast Classic dagtocht

Tijdens deze dagtour volg je de kustlijn van Reykjavík naar het vulkanische en gletsjerwonderland dat de zuidkust van IJsland is. Loop achter de donderende nevelsluier bij de Seljalandsfoss-waterval en geniet van het ongelooflijke uitzicht vanaf de top van de Skógafoss-waterval. Je tour begint met een rit door lavavelden, langs de actieve Hengill-vulkaan en vervolgens naar rijke landbouwgronden aan de kust. Op heldere dagen kun je de Hekla-vulkaan zien, en in de verte rijst de met gletsjers bedekte Eyjafjallajökull-vulkaan majestueus boven de kustbergen uit. Slechts een paar kilometer uit de kust en goed zichtbaar zijn de vulkanische Westman-eilanden, een archipel van ongeveer 15 kleine eilanden, waarvan er slechts één bewoond is. Stop bij de Sólheimajökull-gletsjer, de droom van elke fotograaf. Het volgende op de route is het zwarte zandstrand van Reynisfjara. Bekijk de krachtige Atlantische golven die op het zwarte zand beuken, de grillige basaltzeestapels en de enorme grot met basaltkolommen. Vervolgens ga je naar het kustplaatsje Vik, het meest zuidelijke dorp van IJsland, gelegen aan de belangrijkste ringweg van het eiland. Ondanks zijn kleine omvang (291 inwoners), is het de grootste nederzetting in 70 kilometer. Op de terugweg naar Reykjavík stop je bij de krachtige Skógafoss-waterval voor een korte wandeling een trap op om een van de mooiste uitzichten van IJsland te bewonderen. Het uitzicht omvat gletsjers, vulkanen en zwarte zandstranden. De laatste stop is bij de 60 meter hoge Seljalandsfoss-waterval, vooral bekend vanwege het verborgen pad erachter en eromheen.

RVK: Gletsjerwandeling, zuidkustwatervallen & zwart zandstrand

5. RVK: Gletsjerwandeling, zuidkustwatervallen & zwart zandstrand

Ervaar de magie van de zuidkust van IJsland in één dag op dit ongelooflijke avontuur vanuit Reykjavik. Bekijk een gletsjer van dichtbij, verken iconische plekken en ontdek de natuurlijke wonderen die deze adembenemende regio kenmerken. Bewonder de betoverende watervallen Seljalandsfoss en Skogafoss, waar je zelfs achter de watervallen van Seljalandsfoss kunt lopen - een werkelijk unieke ervaring. Duik in de verhalen en legendes die de machtige Skogafoss-waterval omhullen en voeg een extra laag intriges toe aan je reis. Omarm het Insta-beroemde zwarte zandstrand van Reynisfjara, waar u kunt genieten van een ontspannen wandeling langs het opvallende zwarte zand terwijl u uitkijkt op de prachtige rotsformaties die zich uitstrekken in de zee. Het belangrijkste avontuur wacht op de Sólheimajökull-gletsjer, waar je je uitrusting, stijgijzers, een ijspriem en een helm aantrekt. Begin aan een korte wandeling naar de voet van de gletsjer en stijg vervolgens het ijs op voor een opwindende gletsjerwandeling vol bochten, bochten en panoramische vergezichten die adembenemend zijn. Geniet de hele dag van het schilderachtige landschap terwijl je langs de zuidkust van IJsland reist en trakteer je ogen op ruige landschappen en dramatische kliffen die dit land echt uniek maken. Wanneer het avontuur is afgelopen, ga je terug naar Reykjavik met herinneringen die een leven lang meegaan. Dus mis deze fantastische kans niet om de schoonheid en spanning van de zuidkust van IJsland te ervaren op één onvergetelijke dag!

Reykjavik: Zuidkust, Diamantstrand en Jökulsárlón Tour

6. Reykjavik: Zuidkust, Diamantstrand en Jökulsárlón Tour

Volg de zuidkust van IJsland naar de gletsjerlagune, Jökulsárlón, tijdens een dagexcursie vanuit Reykjavik. Bezoek de Seljalandsfoss-waterval en leer meer over de ongelooflijke landschappen van je gids. Blijf verbonden met gratis WIFI aan boord van de geklimatiseerde bus. Vertrek vanuit Reykjavik in een bus met airconditioning en passeer charmante dorpjes en Skaftafell National Park op weg naar de watervallen Seljalandsfoss en Skógarfoss. Kijk uit voor de grootste vulkaan van IJsland, de Öræfajökull-gletsjer. Na aankomst bij de lagune kunt u genieten van wat tijd om dit prachtige gebied te bekijken. Maak een wandeling langs de kust en bewonder de ijsbergen. Tijdens het zomerseizoen zijn amfibieënboottochten op de lagune beschikbaar tegen een toeslag (ter plaatse te betalen). Jökulsárlón begon zich begin jaren twintig te vormen en wordt elk jaar groter. Zie ijsblokken die zijn afgebroken van Europa's grootste gletsjer, Vatnajökull, terwijl ze langzaam naar de oceaan varen. De tour keert 's avonds terug naar Reykjavik.

Zuidkust & Katla ijsgrot vanuit Reykjavik en Vik

7. Zuidkust & Katla ijsgrot vanuit Reykjavik en Vik

Ga op een buitengewone expeditie door de pittoreske zuidkust van IJsland met onze exclusieve Katla-ijsgrottour, een uniek avontuur dat belooft je betoverd te laten. Deze dagtocht vertrekt vanuit Reykjavik en biedt een meeslepende ervaring in het hart van de grandeur van de natuur. Bereid je voor om betoverd te worden door de ontzagwekkende watervallen Seljalandsfoss en Skogafoss. Seljalandsfoss nodigt je uit om je achter het stromende water te wagen en biedt een unieke en surrealistische ontmoeting met de natuur. Skogafoss, doordrenkt van oude folklore, voegt een vleugje mystiek toe aan je reis, terwijl de krachtige watervallen betoverende verhalen weven. Verken het wereldberoemde zwarte zandstrand van Reynisfjara, waar het opvallende contrast tussen het ebbenhouten zand en de uitgestrekte blauwe zee een tafereel van ongeëvenaarde schoonheid creëert. Wandel ontspannen langs de kust en bewonder de prachtige rotsformaties en de ritmische dans van de golven. Het hoogtepunt van je avontuur wacht je bij de Katla-ijsgrot, gelegen aan de voet van de machtige Katla-gletsjer. Uitgerust met stijgijzers en helmen, waag je diep in het hart van de gletsjer om de betoverende ijsgrotten te ontdekken. Deze natuurlijke wonderen, gevormd door de tijd, vertonen een boeiende samensmelting van blauw en zwart ijs en vormen een adembenemend labyrint onder de gletsjer. Geniet de hele dag van de adembenemende landschappen terwijl u de zuidkust van IJsland doorkruist. Bewonder ruige kliffen, dramatische zeegezichten en ongerepte wildernis en dompel jezelf onder in de rauwe schoonheid die dit buitengewone land definieert. Wanneer uw opmerkelijke reis ten einde loopt, keert u terug naar Reykjavik met dierbare herinneringen in uw ziel gegrift. Deze onvergetelijke dag belooft een avontuur dat u voor altijd zult koesteren, een kans om op één dag te genieten van de schoonheid en opwinding van de zuidkust van IJsland. Mis deze kans niet om jezelf onder te dompelen in de wonderen van de Katla-ijsgrot en de ongeëvenaarde charme van de natuurlijke wonderen van IJsland te ervaren. Boek nu uw avontuur en begin aan een reis die u een leven lang bij zal blijven.

Vanuit Reykjavík: tour waterval zuidkust, zwart zand & ijs

8. Vanuit Reykjavík: tour waterval zuidkust, zwart zand & ijs

Geniet van een schilderachtige tocht langs de zuidkust van IJsland en wees getuige van een aantal van IJslands meest iconische natuurgebieden. Zie de door gletsjers bedekte pieken van Eyjafjallajökull, de watervallen Seljalandsfoss en Skogafoss en nog veel meer. Geniet van een panoramisch uitzicht over de verstgelegen binnenlandse regio's van de hooglanden. Bewonder de schoonheid van de gletsjer Sólheimajökull en de onaardse basaltpilaren van Reynisfjara. Wandel langs de temperamentvolle zwarte zandstranden van Dyrhólaey. Beleef een van de meest geografisch diverse routes van IJsland tijdens deze 10 uur durende tour. Keer in de avond weer terug naar Reykjavik met herinneringen die je niet snel meer zult vergeten.

Reykjavík: Ontdek de watervallen, gletsjer en het zwarte strand van IJsland

9. Reykjavík: Ontdek de watervallen, gletsjer en het zwarte strand van IJsland

Dompel jezelf onder in de schoonheid van het unieke natuurlijke landschap van IJsland tijdens een rondleiding vanuit Reykjavík en ontdek de zuidkust van het eiland. Bewonder pittoreske watervallen, het Zwarte Strand van Reynisfjara en de gletsjervulkaan Eyjafjallajökull, met een optionele wandeling op de Solheimajokul-gletsjer. Begin met ophalen bij je hotel in Reykjavík. Dwaal langs de kust aan boord van de minibus en bewonder het mooie uitzicht. Bezoek de 2 grote watervallen aan de zuidkust, Seljalandsfoss en Skógafoss, en neem even de tijd om omhoog te kijken naar de krachtige watervallen. Ga naar de kleinere, maar niet minder indrukwekkende watervallen van Glufrabui. Stop bij de serene Irafoss-waterval, die vaak door veel reizigers wordt gemist. Vervolg het avontuur terwijl je onder de blik van de grote Eyjafjallajökull-gletsjervulkaan en de Mýrdalsjökull-gletsjerkap rijdt. Als je de optie met de gletsjerwandeling hebt geselecteerd (beschikbaar op geselecteerde data tussen april en oktober), begin je aan een begeleide tocht over de Solheimajokull-gletsjer. Hoor het kraken van ijskristallen onder je voeten en geniet van een zeldzame kans om een gletsjer van dichtbij te ervaren. Ga verder naar Reynisfjara, ook wel bekend als het Zwarte Strand, en zie de golven neerstorten op het pikzwarte zand en de zeshoekige basaltkolommen. Nadat je wat tijd op het strand hebt doorgebracht, spring je weer aan boord van de bus en ontspan je op de reis terug naar de hoofdstad, waarbij je wordt afgezet bij je hotel.

Vanuit Reykjavik: Zuidkust Tour & DC-3 vliegtuigwrak

10. Vanuit Reykjavik: Zuidkust Tour & DC-3 vliegtuigwrak

Laat je ophalen bij je gekozen ophaalpunt in Reykjavik en kijk uit naar een spannende tour langs de zuidkust van IJsland. Rijd langs de met mos bedekte lavavelden en pittoreske boerderijen en dorpen, en doorkruis een gebied met een rijk erfgoed aan Vikinggeschiedenis en folklore. Ontdek verschillende grote vulkanen zoals Katla, Hekla en de beroemde Eyjafjallajökull. Als je geluk hebt, kun je op heldere dagen het eiland Heimaey direct voor de kust zien liggen. Je brengt eerst een bezoek aan de Seljalandsfoss-waterval, een majestueuze plek met een speciaal pad dat direct achter de waterval leidt. Als de waterval in de winter niet bevroren is, kun je achter de 60 meter hoge waterval lopen. Op slechts 3 minuten lopen ligt Gljúfrabui, een andere spectaculaire waterval die verborgen ligt in een grot. Ga dan naar de  Skógafoss-waterval, waar je 572 treden kunt beklimmen om het prachtige uitzicht en de regenbogen boven je te zien. Na het verkennen van de prachtige watervallen van de zuidkust, breng je de rest van de dag door met een bezoek aan de gletsjers en zwarte zandstranden. Op de brede vlakte van  Solheimasandur ontdek je de plek waar een DC-3-vliegtuig van de Amerikaanse marine in 1973 neerstortte. Het beroemde strand van  Reynisfjara ligt vlakbij. Aan het einde van je avontuurlijke ontdekkingstocht keer je terug naar Reykjavik.

Alle activiteiten

119 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere activiteiten in Skógafoss

Wil je alle activiteiten in Skógafoss bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Skógafoss

Gemiddelde beoordeling

4.7
(6.524 beoordelingen)

de gids was erg goed en deelde zeer interessante gezichten in IJsland. De plaatsen die we bezochten waren prachtig. Het enige probleem was dat het erg winderig was en ik denk niet dat ik daar klaar voor was. niets te maken met de reisorganisatie, maar gewoon zodat iedereen het weet. Bovendien was de bus helemaal vol, wat de tour niet zo'n goede prijs-kwaliteitsverhouding maakte. Vooral omdat we veel tijd in de bus doorbrachten om van de ene plaats naar de andere te gaan.

Een absoluut aanrader en bijzondere rondreis met een kleine groep. Onze gids Siggi wist als groep een geweldig gevoel voor de dag over te brengen met veel details over het land en zijn mensen. Tussendoor was er tijd voor extra spontane stops. Het maakte deze tour tot een absoluut individuele en onvergetelijke ervaring. De zuidkust is prachtig en heeft een bijzondere flair. De tour biedt veel variaties - watervallen, gletsjers, strand, uitzicht op vulkanen.

Een pluim voor Hollur/Hullor? Geweldige chauffeur. Gids die ons het laatste stuk over de gletsjers brengt, absoluut topgids en persoon. Voor de natuur, en vooral de Katla-ijsgrot, zijn het enkele van de wonderen van deze wereld. Ik had het dubbele kunnen betalen en had er nog steeds niet over nagedacht. Aanbevolen inderdaad.

Een heerlijke dag gehad! Steeds wel net te weinig tijd bij de stops. Gregor was een goede chauffeur en Michael een goede host.

Ik heb veel plezier gehad, het verdient meer dan 5 sterren, een must als je naar IJsland komt.