Kies data

Skógafoss

Skógafoss: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Reykjavik: dagtocht naar het zuiden van IJsland

1. Vanuit Reykjavik: dagtocht naar het zuiden van IJsland

Verken een dag het dramatische zuiden van IJsland en de kustlijn op een volledige dagtour van Reykjavik. Na een pick-up bij geselecteerde hotels of accommodaties in centraal Reykjavik reis je naar de prachtige Seljalandsfoss en Skógafoss watervallen. Langs de weg passeer je een scala aan rivieren, watervallen, bergen en gletsjers. Loop bij de Seljalandsfoss-waterval achter de cascades en voel de spetters op je gezicht. Ga verder naar Skógafoss en bewonder de 60-meter hoge waterval. Passeer de zwarte zandstranden van de zuidelijke kust en geniet van de kracht van de zee. Bezoek de gletsjertong van Sólheimajökull om een uitlaatgletsjer van de Mýrdalsjökull te zien. Bewonder de altijd veranderende Moeder Natuur van dichtbij. Kijk vervolgens naar de basalten zeestapels in de charmante stad Vik, IJslands zuidelijkste dorp net ten zuiden van de Mýrdalsjökullgletsjer, vóór de terugkeer naar Reykjavik.

Vanuit Reykjavik: South Coast Classic dagtocht

2. Vanuit Reykjavik: South Coast Classic dagtocht

Tijdens deze 11-uur durende tour volg je de kustlijn van Reykjavík naar het vulkanische en gletsjer wonderland: de zuidkust van IJsland. Je loopt achter de bulderende waterval Seljalandsfoss en geniet van de ongelooflijke uitzichten vanaf de top van de Skógafoss-waterval. Je tour begint met een rit door lavavelden, langs de actieve vulkaan Hengill en vervolgens langs het rijke kustland. Op heldere dagen kun je de vulkaan Hekla zien, en in de verte de met gletsjers bedekte Eyjafjallajökull-vulkaan, die majestueus bovenuit het kustgebergte steekt. Slechts een paar kilometer uit de kust zie je de vulkanische Westman Islands, een archipel van ongeveer 15 kleine eilanden, waarvan er slechts één bewoond is. Je bezoekt eerst de gletsjer Sólheimajökull, de droom van elke fotograaf. Daarna bezoek je het zwarte zandstrand van Reynisfjara. Je bezichtigt de krachtige Atlantische golven die breken op het zwarte zand, de grillige basaltzeestapels en de enorme grot met basaltkolommen. Vervolgens ga je naar het kustplaatsje Vik, het meest zuidelijke dorp van IJsland, gelegen aan de belangrijkste ringweg van het eiland. Ondanks zijn kleine omvang (291 inwoners) is het de grootste nederzetting in een straal van 70 kilometer. Op de weg terug naar Reykjavík bezoek je de krachtige Skógafoss-waterval om via een korte wandeling een trap op een van de mooiste uitzichten van IJsland te bewonderen. Het uitzicht omvat gletsjers, vulkanen en zwarte zandstranden. De laatste halte is bij de 60 meter hoge waterval Seljalandsfoss, vooral bekend om het verborgen pad erachter en er omheen.

Van Reykjavik: begeleid groepsavontuur aan de zuidkust

3. Van Reykjavik: begeleid groepsavontuur aan de zuidkust

Rijd vanuit Reykjavik en reis naar het zuiden van IJsland. Stop om de majestueuze Skógafoss-waterval te zien. Loop langs het zwarte zandstrand van Reynisfjara en bereik Vik I Myrdal, het zuidelijkste puntje van het land. Bezoek op de terugweg verborgen watervallen, een onder de vulkaan Eyjafjallajökull. Passeer de geothermische krachtcentrale Hellisheiðarvirkjun die de hoofdstad van energie voorziet en reis door de bergpas. Leg het uitzicht op de oceaan vast en zie de ijskap van de Mýrdalsjökull-gletsjer, met een kans om de Westman-eilanden te spotten. Kom aan bij de prachtige Skógafoss-waterval, bekend om zijn verschijning in Game of Thrones. Word sprakeloos als het 60 meter naar beneden valt en probeer de legendarische verborgen schat erachter te vinden. Bezoek een van de tien mooiste stranden ter wereld, het zwarte zandstrand van Reynisfjara. Bekijk de basaltzuilen en hoor de intrigerende verhalen en sagen die verbonden zijn met deze geweldige plek. Bereik het zuidelijke puntje van het land, Vik I Myrdal. Vind het charmante vissersdorp, bezoek de plaatselijke kerk en bekijk de hele nederzetting. Stop op de terugweg en bekijk de Sólheimajökull-gletsjer. Sluit de dag af bij de prachtige Seljalandsfoss-waterval, verscholen onder de beruchte Eyjafjallajökull-vulkaan. Grijp de kans om erachter te lopen en zijn verborgen neef, Gljúfrabúi, te bezoeken voordat je terugkeert naar Reykjavik.

Vanuit Reykjavik: zuidkust en gletsjerwandeltocht

4. Vanuit Reykjavik: zuidkust en gletsjerwandeltocht

Maak een reis naar de Seljalandsfoss-waterval, waar je achter het watergordijn van 60 meter kunt lopen. Er zal zeker motregen achter de adembenemende waterval zijn, dus trek je regenkleding aan en maak je camera's klaar! Het avontuur gaat verder bij de Skógarfoss-waterval, een krachtige 60-meter lange val van wat vroeger een deel van de kustlijn was. Beklim de 527 treden naar de top, je wordt beloond met een prachtig uitzicht van bovenaf op de waterval. Skógarfoss was een filmlocatie voor de Secret Life of Walter Mitty en Thor: The Dark World evenals diverse muziekvideo's. Ontdek op het beroemde zwarte zandstrand de prachtige basaltkolommen, evenals de rotspilaren, de zogenaamde Reynisdrangar. Geniet van het betoverende uitzicht op het strand en de Dyrhólaey-kliffen in de verte, maar pas op dat je niet wordt verrast door sterke, plotselinge golven. Geniet van de aanblik van honderden papegaaiduikers van juni tot augustus. Tenslotte maak je je klaar met de nodige veiligheidsuitrusting om een van de mooiste gletsjers aan de zuidkust van IJsland te beklimmen. Zie de snel smeltende ijsformaties vanaf daar en leer over de oude geologie en het belang van het gebied voor het milieu.

Reykjavik: Wilde Zuid-watervallen, Zwarte Strand & gletsjer

5. Reykjavik: Wilde Zuid-watervallen, Zwarte Strand & gletsjer

Als je een natuurliefhebber bent is deze tour perfect voor jou. Je bezoekt alle grote bezienswaardigheden aan de zuidkust, zoals gletsjers, het Zwarte Strand van Reynisfjara, de gletsjervulkaan Eyjafjallajökull en natuurlijk een aantal van de prachtige watervallen. Het hoogtepunt van de tour is een hike van 1,5 uur over de blauwe ijsgletsjer Solheimajokull. Je begint met een bezoek aan twee grote watervallen aan de zuidkust, Seljalandsfoss en Skógafoss, evenals de minder bekende, geheime watervallen Glufrabui, Kvernufoss en Irafoss. Vervolgens rijd je naar de indrukwekkende gletsjervulkaan Eyjafjallajökull en gletsjerkap Mýrdalsjökullgletsjer, waar je een gletsjerhike maakt van ongeveer 1,5 uur en de gletsjer Solheimajokull van dichterbij bekijkt. Nog iets verder verwijderd ligt het Zwarte Strand van Reynisfjara, waar de zee op het zwarte zand en de hexagonale basaltzuilen slaat en opgestapelde rotsen boven de omgeving uittorenen. In één dag zie je twee vulkanen en ontdek je vijf fantastische watervallen, bezoek je Reynisfjara en krijg je tijdens de gletsjerhike deze slapende ijsgiganten van dichtbij te zien. Een perfecte tour voor de nieuwsgierige toerist en de leergierige natuurliefhebber. Deze activiteit is het hele jaar beschikbaar. Reserveer nu je plek voor deze tour door het zuiden van IJsland. Controleer de beschikbaarheid door een datum te selecteren.

Vanuit Reykjavik/Vik: ijsgrot Katla en tocht met Super Jeep

6. Vanuit Reykjavik/Vik: ijsgrot Katla en tocht met Super Jeep

Je gids haalt je op in Reykjavik of Vik in een Super Jeep en je zult snel een adembenemend uitzicht ervaren terwijl je langs de spectaculaire zuidkust van het land rijdt. Onderweg bezoek je het kleine stadje Vík en neem je vervolgens een afslag naar een landelijke weg die alleen toegankelijk is voor Super Jeep. Je bezoekt de Kötlujökull-gletsjer, waar je de prachtige ijsgrot verkent. Bewonder het interieur van de prachtige ijsgrot met een ervaren gids. Ga terug naar de Super Jeep voor de terugrit naar Reykjavik of Vik. Op de terugweg stop je om de populaire Skógafoss-waterval te bewonderen.

IJsland: dagtrip langs zuidkust, Black Beach en watervallen

7. IJsland: dagtrip langs zuidkust, Black Beach en watervallen

Reis door de landbouwgebieden in het zuiden van IJsland en ervaar het land van vuur en ijs uit de eerste hand. Tijdens deze dagtocht (9 uur) kom je zwarte zandstranden tegen, donderende watervallen, krachtige vulkanen en majestueuze gletsjers. Dit prachtige natuurlijke landschap is door de eeuwen heen gevormd door de gecombineerde activiteit van gletsjers en vulkanen. Je bewondert de regenbogen bij de Skógafosswaterval en maakt een wandeling over het zwarte zandstrand Reynisfjara met zijn omliggende basaltkolommen. Volgens de IJslandse legende zijn de kolommen eigenlijk ondeugende trollen, die door de rijzende zon in steen veranderd zijn. Loop achter de Seljalandsfoss-watervallen terwijl je kliffen en grotten ziet.

Reykjavik: IJsland zuidkust & gletsjer sneeuwscootertour

8. Reykjavik: IJsland zuidkust & gletsjer sneeuwscootertour

Tijdens deze dagtour vanuit Reykjavik reizen we langs de majestueuze zuidkust van IJsland naar de Adventure Ground, waar je je opmaakt, op een speciaal aangepaste gletsjertruck springt en geniet van een spannende maar veilige sneeuwscootertocht op de gletsjer. Als de wolken gunstig zijn, is het uitzicht vanaf de top adembenemend. Na de sneeuwscootertocht op de gletsjer komen we terug naar de Adventure Ground waar je kunt genieten van je lunch voordat je terugkeert. Op de terugweg naar Reykjavik stoppen we bij de Skógafoss-waterval, waarschijnlijk de meest gefotografeerde waterval van IJsland, en de Seljalandsfoss-waterval, waar u achter deze prachtige waterval kunt lopen.

Van Reykjavik: Jökulsárlón Glacial Lagoon en Diamond Beach

9. Van Reykjavik: Jökulsárlón Glacial Lagoon en Diamond Beach

Begin aan een dagtour met gids van Reykjavik naar de gletsjerlagune Jökulsárlón. Wees getuige van de machtige Hvannadalshnjúkur-berg en de zwarte zandwoestijn die zich uitstrekt tussen Skaftafell National Park en de lagune. Stop bij de Seljalandsfoss-waterval, waar je achter de watervallen kunt lopen om de andere kant te bereiken. Ga verder naar de majestueuze Skógafoss-waterval en bewonder de indrukwekkende val van 60 meter lang. Ga verder naar de gletsjerlagune Jökulsárlón en wandel langs de oevers van het meer. Dompel jezelf onder in de rust van het gebied terwijl 1000 tot 1500 jaar oud ijs losbreekt van de Vatnajökull-gletsjer en stil op het water drijft. Herken locaties uit enkele van de vele films die in de omgeving zijn opgenomen, zoals Batman Begins en Tomb Raider. Stop bij het spectaculaire Diamond Beach en bewonder de streng zwart zand gespikkeld met klompjes ijs, die de indruk wekken van glinsterende diamanten. Geniet in de warmere maanden van een extra boottocht rond de lagune en bekijk de drijvende ijsbergen van dichtbij.

Dagtocht rond zuidkust van IJsland in minibus

10. Dagtocht rond zuidkust van IJsland in minibus

Nadat je vroeg bent opgestaan en vanuit een van de coolste steden van Europa bent opgehaald begint je 10 uur durende tour door IJsland. Je stopt eerst bij de waterval  Seljalandsfoss, zonder twijfel een van de beroemdste watervallen van het land. Dit is een waterval waar je achter kunt lopen. Ze is 65 meter hoog en onderdeel van de rivier Seljalandsá, die ontspringt onder de gletsjer bij Eyjafjallajökull - de beroemde vulkaan die in 2010 uitbarstte en het vliegverkeer wereldwijd ontregelde.  Ga vervolgens naar de prachtige waterval Skógafoss,  een van de grootste, met een  breedte van 25 meter en een hoogte van 60 meter. Je kunt ook naar de top van de waterval lopen. Je stopt in Reynisfjara voor de lunch. Probeer IJslandse vleessoep of een van de vele andere gerechten. Maak een wandeling op een zwarte strand en misschien zie je wel  papegaaiduikers, als je geluk hebt. Daarna rijdt je naar het dorp Vík voor een korte stop. De gletsjer Sólheimajökull  bevindt zich tussen de vulkanen Katla en Eyjafjallajökull en maakt deel uit van de grotere Mýrdalsjökullgletsjer. Je stapt op de parkeerplaats uit en maakt een wandeling van 15-20 minuten langs de gletsjer. Op de weg terug naar de stad hoor je verhalen over de trollen in de rotsen, elfen, en je stop op enkele geheime plekken, waarna je rond 18:00 uur weer in Reykjavik aankomt.

Sitemap Skógafoss

Wil je alle activiteiten in Skógafoss ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Skógafoss

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 6.802 beoordelingen

Fantastische manier om onbezorgd het zuiden te ontdekken! Gedurende de hele dag werden we voorzien van allerlei leuke feitjes, weetjes, mythes en de geschiedenis van IJsland door Jona. Ondertussen bracht Michal ons comfortabel van A naar B in de prettige tourbus. Wij hadden helaas niet het beste weer... maar door een aangepaste planning door Michal en Jona hebben wij hier weinig last van gehad. Deze flexibilieit heeft ons heel wat natte kleding bespaard!

Met de bus op pad, hele aardige reisleidster met veel informatie soms beetje te veel van het goede. De plekken die we aandeden waren schitterend zoals watervallen, blackbeach en Vik. De tussenstops waren goed geregeld al met al ben je toch de hele dag onderweg maa r omdat je zoveel te zien krijgt gaat het snel.

Geweldige dag gehad! Zo'n mooie ervaring. Goede gids, top begeleid, veel informatie over het land. Wij hebben er enorm van genoten!

Geweldige delen van de natuur gezien! Alles goed getimed, genoeg tijd voor pauze tussendoor bij een mooi restaurant.

Prima tocht, geweldige gids tevens chauffeur Svensson. Hij kon goed vertellen, veel van hem opgestoken!