Belevingen in
Skopje Region

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Skopje Region: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Skopje: tocht van halve dag naar Matkakloof

1. Vanuit Skopje: tocht van halve dag naar Matkakloof

Tijdens deze halve dag in de natuur voel je je verwijderd van de drukte van de stad. De Matkakloof is een van de populairste natuur-bestemmingen rond Skopje. Je vindt vele soorten planten, dieren en vlinders, en zult zeker terug willen komen. Ontspan bij het meer met een spectaculair uitzicht op de kliffen voor je, huur een kajak om uit te proberen, of ga op een boottocht om de rust van de kloof te bewonderen. Bezoek de Vrelo-grot of verken simpelweg de prachtige natuur om je heen. Je kunt ook genieten van een heerlijke maaltijd op het terras van het restaurant dat uitkijkt over het meer. 

...
Skopje: Matkakloof sightseeing-tocht

2. Skopje: Matkakloof sightseeing-tocht

Ontdek het mooiste landschap van het gebied rond Skopje tijdens deze schilderachtige sightseeing-wandeltocht en -boottocht door de Matkakloof. Vaar tussen verticale rotsen, zie eeuwenoude tempels, middeleeuwse kerken, en op heuveltoppen gebouwde kloosters. Begin bij het Matkaklooster, opgericht ter ere van het Ontslapen van de Moeder Gods, een religieus festival dat elk jaar op 28 augustus wordt gevierd. Wandel langs de oevers van de rivier de Treska, beroemd om de kajak-wedstrijden, langs de dam en het kunstmatige Matkameer. Klim dan aan boord van een kleine boot en vaar door de 8-kilometer lange kloof; neem de omgeving in je op, en de geur van bloemen. Luister en kijk naar de weelderige fauna, en houd je ogen open voor wilde zwijnen en hazen. Op de terugweg pauzeer je tegenover het St. Andreasklooster, en beklim je beboste heuvels naar het St. Nikolaasklooster. Op het plateau word je beloond met adembenemende uitzichten. Een gastvrije kerkbewaarder, die de omliggende berghutten bouwde, heet je welkom tot het klooster voor weer een ander perspectief op dit magische en mysterieuze land.

...
Vanuit Sofia: dagtour naar Skopje, Noord-Macedonië

3. Vanuit Sofia: dagtour naar Skopje, Noord-Macedonië

Skopje is de hoofdstad van Macedonië en ligt op ongeveer 3,5 uur rijden van Sofia. Tijdens deze dagtour naar Skopje krijg je de kans om de stad te verkennen met haar rijke geschiedenis en cultuur.  Je dagtour begint zodra je wordt opgehaald bij je hotel of accommodatie   in Sofia, daarna rijd je in 3 uur naar Skopje. Eenmaal in Skopje begin je aan je wandeltocht door de stad vanaf het fort van Skopje, waar je het prachtige  uitzicht over de stad kunt bewonderen. De volgende locatie die je gaat bezoeken is de Kerk van de Heilige Verlosser, thuisbasis van fantastische iconostase. Vanaf daar ga je verder richting de Sultan Murat-moskee en de oude bazaar, waar je de overblijfselen van de Ottomaanse periode en de geschiedenis van Skopje als een van de belangrijkste handelscentra op de Balkan kunt aanschouwen.  Na een lunch in een typisch Macedonisch restaurant  ga je verder met je wandeltocht over de rivier de Vardar om het nieuwe deel van de stad te verkennen. Hier bezoek je het nieuwe neo-klassieke plein en ga je verder naar het herdenkingshuis van Moeder Teresa. Het wandelgedeelte van je tour eindigt bij de onlangs   gebouwde   triomfboog Porta Macedonië. Je reist vervolgens terug naar Sofia en je tour eindigt wanneer je wordt afgezet bij je hotel of accommodatie. 

...
Het beste van Skopje City Tour

4. Het beste van Skopje City Tour

Uw chauffeur haalt u op bij uw hotel of elke locatie in Skopje, met een comfortabele A / C-auto / minibus en neemt u mee naar het plateau waar het Museum voor Hedendaagse Kunst zich bevindt. Dit biedt een prachtig uitzicht op het centrale deel van Skopje en hier begint het verhaal over de stad. Daarna wordt de Fort Kale bezocht. Wat volgt is een bezoek aan de Mustapha Pasha-moskee en vervolgens de kerk van de Heilige Verlosser. Een ander bezoek is dat van het Museum van Macedonië, dat uit drie delen bestaat: een pictogramgalerij, een etnologische en historische afdelingen. Daarna loop je door de Oude Bazaar, waar nog twee caravansaries te zien zijn, Turkse baden - Chifte Hammam en Daut Pasha Hammam, die dateren uit de 15e eeuw. De tour gaat verder naar het moderne deel van de stad aan de rechteroever van de rivier de Vardar. Voordat je de stenen brug oversteekt, een van de oudste bezienswaardigheden van Skopje, zie je het Holocaust Memorial Centre en het Museum of the Macedonian Struggle for Independence, IMRO and the Victims of Communism. Aan de andere oever van de rivier ligt het belangrijkste plein van Macedonië, met veel nieuwe beelden en monumenten. Je loopt langs de hoofdstraat Macedonië die het plein met het oude treinstation verbindt. Je kunt een kort bezoek brengen aan het Memorial House of Mother Teresa, waarbij de tour eindigt voor het Museum van de stad Skopje in het gebouw van het oude treinstation, dat gedeeltelijk werd verwoest door de aardbeving in 1963. Vanaf de berg Vodno gaat u verder met het kabelbaansysteem naar het Millennium Cross en terug naar het midden van Vodno. Eenmaal terug in het midden van Vodno gaat u verder met de auto / minibus naar het dorp Gorno Nerezi, om de kerk St. Pantelejmon te zien. De tour gaat verder met een bezoek aan de kloof Matka, ongeveer 17 km van Skopje, en loopt verder langs de oever van de rivier de Treska, die beroemd is vanwege de kajakwedstrijden die er plaatsvinden. Je volgt het pad dat langs de dam en het kunstmatige meer Matka loopt en bereikt het klooster van St. Andrew . Hierna maakt u een boottocht langs de kloof Matka (8 km lang) en geniet u van de prachtige omgeving, evenals een bezoek aan de grot Vrelo.

...
Van Skopje: Full-Day Kosovo Tour naar Pristina en Prizren

5. Van Skopje: Full-Day Kosovo Tour naar Pristina en Prizren

Deze tour begint met een pick-up van uw hotel in Skopje, reizen naar Prishtina waar uw lokale gids zal worden voor u klaar. In de eerste plaats te bezoeken klooster Gracanica, en dan komen in Pristina, waar u een rondleiding door Pristina zal beginnen. Uw eerste stop in de Kosova Nationale Bibliotheek, een voorbeeld van een modern architectonisch ontwerp zijn. Dan maak je een weg naar de open lucht archeologisch park met voorwerpen uit de Neolithische periode en Kosova Museum gebouwd door Oostenrijkers voor het Turkse leger in 1898, die een uitgebreide collectie van archeologische en etnologische artefacten met inbegrip van het Neolithicum Godin op een Troon terracotta heeft. Head to Çarshi Moskee, het oudste gebouw in Pristina gebouwd in de 15e eeuw door de Turkse Sultan Bajazit. Daarna ga je naar het Academiegebouw, een 19e-eeuwse Ottomaanse Konak stijl particuliere woningen. Bezoek de Fatih Moskee of keizerlijke moskee gebouwd in 1461 onder de Turkse Sultan Mehmed II Fatih en de Great Hamam - bad complex gebouwd in 1470 beloond met 15 koepels met kleine gaatjes aan het licht stroom in laat je een weg naar het Etnografisch Museum.. De Emin Gjiku Complex is een zeer goed bewaard gebleven gebouw uit de 18e eeuw en het is de enige oorspronkelijke gebouw nog in oude bazaar gebied. De tour wordt afgesloten met een bezoek aan Gazimestan Tower. Contnue naar Prizren voor uw wandeling door de stad omvat de aantrekkelijke Ottomaanse oude stad, bekend om zijn gouden en zilveren filigraan ambachtslieden, de hammam, het Museum van Prizren League, de Helveti Tekke, Sinia Pasha Moskee en de kerk van Onze Lieve Vrouw van Ljevis . Prizren heeft het grootste aantal bewaarde Ottomaanse gebouwen in Kosovo, dus gewoon slenterend door de oude geplaveide straten van het bewonderen van de stad huizen, moskeeën en tekkes is een genot. Na een kleine pauze, terug te keren naar.

...
Van Skopje: privétour van een hele dag door Mavrovo en Ohrid

6. Van Skopje: privétour van een hele dag door Mavrovo en Ohrid

Je wordt opgehaald bij je hotel en vervolgt je naar het Nationale Park van Mavrovo, langs de steden Tetovo en Gostivar. Na aankomst in Mavrovo, krijgt u een kort bezoek aan de plaats, bezoekt u het centrum van Mavrovo, kijkt u naar de faciliteiten in de winter en ziet u de nieuwe en oude kerk van St. Nicolas. Daarna rijdt u verder naar de rivier de Radika en vervolgt u vervolgens naar een van de mooiste kloosters in Macedonië - St. Jovan Bigorski en Ohrid. Geplaatst op de Bigor-rotsen in de kloofvallei van de rivier de Radika, naast de uitbundige bossen op de noordwestelijke hellingen van de berg Bistra. Daarna ga je verder naar Ohrid, waar je een rondleiding door de stad krijgt. Je tour begint vóór het monument van St. Cyril en Methodius en gaat vervolgens naar de benedenpoort, het stadsmuseum, de kerk van St. Sofia, het Antic Theater, de Opperpoort, de kerk van de Heilige Maagd Maria, Perivleptos, de galerij van beeltenissen , Fort Samoils, Plaoshnik en tenslotte eindigt de tour met een wandeling door de markt van Ohrid. U keert dan terug naar uw hotel.

...
Vanuit Skopje: excursie berg Vodno en Matkakloof

7. Vanuit Skopje: excursie berg Vodno en Matkakloof

Vertrek vanuit Skopje en reis comfortabel met airconditioning naar de berg Vodno. Je rijdt per kabelbaan naar de Millennium kruis bij aankomst en bewondert de panoramische uitzichten over Skopje van één van de grootste christelijke kruisen ter wereld. Neem de kabelbaan terug naar Vodno om met een voertuig met airconditioning het bergdorp Gorno Nerezi te bereiken. Je bezoekt de kleine kerk van St. Panteleimon uit de 12e eeuw bij aankomst en bewondert de historische fresco's van de Byzantijnse kunst binnenin. Ga vervolgens naar de Matkakloof om te genieten van een smakelijke lunch in een leuk restaurant aan het meer. Je maakt een optionele boottocht naar de Vrelogrot of maakt een natuurwandeling langs de vele gemarkeerde paden. Vul je longen met frisse landlucht voor de terugreis naar Skopje en stap bij aankomst uit bij de triomfboog van Porta Macedonië.

...
Van Sofia: dagtrip naar Skopje en Matka Canyon

8. Van Sofia: dagtrip naar Skopje en Matka Canyon

Steek de grens over vanuit Bulgarije en geniet van een dagtocht in Macedonië. Duik in het verleden terwijl je de historische buurten van Skopje verkent en de bezienswaardigheden bekijkt. Leer meer over de geschiedenis van de Macedoniërs terwijl je door het nieuwe deel van de stad loopt, herbouwd tijdens het Skopje 2013-project. Na je bezoek aan Skopje ga je naar Matka Canyon voor een pauze in de natuur. Je dagtocht begint met een ophaalservice om 8:00 uur vanuit je accommodatie in Sofia. Rijd ongeveer 3,5 uur en bereik Skopje. Leer tijdens uw rit over de geschiedenis van de regio vanuit Bulgaars oogpunt. Aankomst in Skopje en een rondleiding van 2 uur door de stad van een lokale Macedonische gids. Leer meer over Joegoslavië en krijg de kans om de twee historische perspectieven van de regio die u tijdens deze reis wordt geboden, te vergelijken. Bezoek tijdens je rondleiding door Skopje het fort van Skopje, de Sultan Murat-moskee en de oude bazaar. Krijg de kans om de karavanserais te zien uit de Ottomaanse periode toen Skopje een van de belangrijkste handelscentra op de Balkan was. Bezoek het nieuwe neoklassieke Macedonië-plein en laat je verrassen door het standbeeld van Alexander de Grote en zijn vader Filips II. Ga verder naar het Mother Teresa Memorial House. Leer in het huismuseum meer over het levensverhaal van Moeder Teresa. Sluit daarna uw wandeltocht door Skopje af bij de Macedonië-poort. Ga naar Matka Canyon, waar je ongeveer 1,5 uur hebt om de schoonheid van de natuur te bewonderen. Maak kans op een boottocht in de kloof en passeer een van de diepste onderwatergrotten ter wereld. Ontmoet om ongeveer 16:00 uur de rest van de groep en vertrek terug naar Sofia. Bespreek op de terugweg de indrukken van uw dag en stel uw gids eventuele resterende vragen. Helaas staat het reisschema van de dagtocht je niet toe om vrije tijd te hebben voor de lunch in Skopje. Het is aan te raden om tijdens de wandeltocht wat fastfood mee te nemen of wat broodjes mee te nemen. Je kunt eten kopen bij een benzinestation voordat je in de stad aankomt.

...
Skopje: transfer naar Tirana met een halve dagtour door Ohrid

9. Skopje: transfer naar Tirana met een halve dagtour door Ohrid

Vanaf uw hotel in Skopje, reist u ongeveer 2 uur naar Ohrid. Daarna kunt u in Ohrid een tour van een halve dag boeken met een erkende gids. De wandeling begint vanuit de haven van de stad. Daarna gaat u richting het oude gedeelte van de stad en stopt u bij de Benedenpoort en het Museum van Robevi (de Robevi-familie). Volg een rondleiding door de kerk van St. Sophia, die dateert uit de 11e eeuw en ga vervolgens omhoog naar het Romeinse amfitheater, daterend uit de 3e eeuw voor Christus. Ga daarna verder naar de Icon Gallery, waar een aantal van de beroemdste te zien zijn en waardevolle iconen ter wereld direct na die in Athos en in Rusland. In de buurt van de galerij vindt u de kerk van Sveta Bogorodica Perivleptos (Sint-Clementiuskerk van de heilige moeder van God, Most Glorious) die dateert uit de 13e eeuw en een aantal van de mooiste en meest waardevolle fresco's uit de 13e eeuw bezit, niet alleen in dit land maar ook op de Balkan. Loop dan verder naar het fort van Tsaar Samoil, genoemd naar de eerste tsaar van de Macedonische Slaven, die Byzantium had veroverd en het grootste deel van Macedonië onder zijn bewind had gebracht. Wandel vervolgens naar Plaoshnik, de plaats waar je de nieuw gebouwde St. Clement's Monastery Church zult bezoeken die is gewijd aan St. Clement (de beschermheilige van Ohrid) en St Pantelejmon, die naast de originele site van St. Clement's University staat, de eerste universiteit van de Macedonische Slaven gestart in de 9e eeuw na Chr. In de kerk zie je ook het graf met de relikwieën van St. Clement. Naast de kerk, zie de fundamenten van de basiliek van de 5de eeuw met prachtig bewaarde mozaïekvloeren en sommige hakenkruizen ook ontdekt op de vloeren. Vanaf hier gaat u richting de kerk van St. Jovan in Kaneo, gebouwd aan het einde van de 13e eeuw, en is het een van de meest bezochte kerken in Ohrid vanwege de prachtige ligging op de kliffen direct boven het meer. Ga hierna terug naar de stad te voet. Een andere optie is om per boot naar de stad terug te keren en tegelijkertijd een rondleiding door het meer te maken, zodat u een geweldig uitzicht over de stad heeft. Er is ook de mogelijkheid voor vrije tijd of lunch. Vervolg uw reis naar Tirana met een drop-off op uw adres of hotelaccommodatie.

...
Transfer tussen Half Tour van Skopje en Tirana en Prizren

10. Transfer tussen Half Tour van Skopje en Tirana en Prizren

Vanuit uw hotel in Skopje of Tirana, reist u met een privé-voertuig naar Prizren voor een tour van een halve dag met een erkende gids. Prizren is een van de oudste en mooiste steden in Kosovo. Het staat bekend om zijn oude geschiedenis, een rijk cultureel en religieus erfgoed, traditionele handwerkwinkels en een verscheidenheid aan festivals, waaronder film, muziek en kunst. Het is de meest multi-etnische, multireligieuze en multiculturele stad in Kosovo. Bezoek het oude gedeelte van de stad en de stenen brug uit de 16e eeuw. Zie de Sinan Pasha-moskee, de katholieke kathedraal en de Servisch-orthodoxe kerk van Onze-Lieve-Vrouw van Ljevis. Bezoek een hamam, een Turks openbaar bad en de Albanese Liga van Prizren, het meest bezochte historische museum van de stad. Je reist ook naar het Archeologisch Museum, het kasteel van Prizren en de werkplaats van Silversmith Filigree. Aan het einde van de rondleiding kunt u genieten van wat vrije tijd om op eigen gelegenheid te verkennen of lunchen. Nadien vervolgt u uw privétransfer naar Tirana of Skopje, waar u wordt afgezet op het door u gekozen adres.

...

Sitemap Skopje Region

Wil je alle activiteiten in Skopje Region ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Skopje Region

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 359 beoordelingen

Zeer intresante reis en professionele gids

Een reis van een halve dag naar Mount Vodno, de Matka Canyon en het klooster was een geweldige ervaring. We hadden een geweldige en deskundige gids, Tony, die sprak over de Macedonische geschiedenis en het moderne leven. Bij Matka Canyon kunt u een boottocht en een grottocht maken tegen een meerprijs (7 €), hoewel u zult moeten kiezen tussen de excursie of de lunch. Het bezoek aan het Panteleimos-klooster is ook interessant. Mount Vodno met Millennium Cross biedt een geweldig uitzicht over de stad Skopje

Alles was zeer goed georganiseerd, we werden op tijd opgehaald, aangezien we maar met twee waren (december is niet het hoogseizoen voor deze tour), we reden naar Skopje in een uiterst comfortabele auto met de chauffeur en gids. Daar 2 uur stadstour met de gids, zeer informatief, gevolgd door 2 uur vrije tijd. Skopje is niet erg groot, dus 4 uur is ok. Er zijn voldoende geldautomaten en kaartbetalingen worden bijna altijd geaccepteerd. Interessante rondleiding!

We waren heel tevreden van onze gids Vladimir. Hij wist heel interessante dingen te vertellen en beantwoordde ook al onze vragen zonder enige moeite. Het enige jammere aan deze excursie was dat de kabellift naar het Millenniumkruis voor onbepaalde tijd buiten werking is, waardoor je dit momenteel niet kunt bezichtigen. Los daarvan zeker de moeite om te doen!

Omdat de reis uitverkocht was, was het een gezellige reis! Een iets grotere bus zou leuk geweest zijn, terwijl we het geluk hadden om de gids onderweg te horen, ik weet zeker dat degenen achterin niets konden horen. De gids in Macedonië was goed geïnformeerd, maar het was een zeer gefrustreerde stop-tour. Niet zeker of het £ 75 per persoon waard was.

De tour van Sofia naar Skopje was perfect georganiseerd, op tijd opgehaald en de updates over de boeking kwamen betrouwbaar van tevoren. Skopje is zeker een dagtocht waard. Interessant verhaal met veel beelden uit de geschiedenis in het stadscentrum.