Skútustaðagígar

17 activiteiten gevonden

Nu op reis? Bekijk welke activiteiten nog beschikbaar zijn

Topactiviteiten in Norðurland eystra (noordoost-regio)

223 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Skútustaðagígar: topattracties in de buurt

Skútustaðagígar: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Akureyri: natuurbaden van Mývatn en rondleiding Goðafoss-waterval

Akureyri: natuurbaden van Mývatn en rondleiding Goðafoss-waterval

Tijdens deze prachtige 6 uur durende tour vanuit Akureyri bezoek je een aantal van de hoogtepunten van Noord-IJsland en geniet je van de typische IJslandse ervaring door buiten te weken in het natuurlijke verwarmde water van een geothermische warmwaterbron. Je rondvaart begint bij de terminal van het cruiseschip in Akureyri. Ons tourschema is afgestemd op je aanlegtijden, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat je te laat terug bent bij de kade. We verzorgen ook lunchpakketten zodat we meer tijd kunnen besteden aan sightseeing. Je kunt kiezen uit een kip- of veganistisch lunchpakket. Vertel dit gewoon aan je gids aan het begin van de rondleiding. De eerste stop van de dag is naar de schilderachtige omgeving van de Góðdafoss waterval. De waterval is kronkeliger dan hij hoog is en heeft een halve maanvorm. Góðafoss is opmerkelijk vanwege een symbolische rol in de IJslandse geschiedenis, toen een plaatselijke hoofdman zijn heidense beelden in de waterval gooide, wat het moment voorstelde waarop de IJslanders het christendom aannamen. We gaan verder naar het Mývatn meer en bekijken dit unieke landschap vanaf een speciaal uitkijkpunt. Het Mývatn gebied en zijn vreemde landschap werden zwaar beïnvloed door vulkanische krachten, met oude uitbarstingen die resulteerden in de pseudokraters die het meer en de omliggende gebieden bedekken. Het hoogtepunt van de dag is ongetwijfeld ons bezoek aan Mývatn Nature Baths, de blauwe lagune van het noorden. Het water wordt hier op natuurlijke wijze verwarmd door geothermische krachten onder het oppervlak en zou helende eigenschappen hebben. Lounge en ontspan in de verschillende zwembadgedeeltes en geniet van het spectaculaire uitzicht op Mývatn. We keren terug naar Akureyri en onze rondvaart eindigt bij je cruiseschip.

Van Akureyri: Hverir en Lake Myvatn Geothermal Baths Tour

Van Akureyri: Hverir en Lake Myvatn Geothermal Baths Tour

Lake Myvatn Classic-tour reist door enkele van de meest spectaculaire en unieke landschappen in IJsland. Tijdens deze tour ziet u watervallen, lavasculpturen, borrelende modderpoelen en stomende ventilatieopeningen, ondergrondse grotten, vulkanen, kraters en sluit u de dag ontspannen af in de geothermische wateren van de natuurbaden. Dit op vier na grootste meer van IJsland wordt omgeven door lavavelden, kraters, panoramische uitzichten en een geweldig vogelleven. Deze tour neemt je mee naar: Dimmuborgir, een uniek gebied met lavasculpturen en rotsformaties, Hverir waar je de stomende en borrelende modderpoelen kunt verkennen, de ondergrondse grotten van Grjótagjá. Sluit de dag af in de natuurbaden van Myvatn, waar u kunt genieten van een ontspannen duik in de geothermische wateren. Een dag aan het Myvatn-meer is een dag om nooit te vergeten. De tour vertrekt vanuit Akureyri. De eerste stop geeft je het beste uitzicht over Akureyri en Eyjafjörður. Na een korte fotostop rijden we verder naar de Goðafoss waterval. Een van de mooiste en uniek gevormde watervallen van IJsland. Hier vertellen we je waarom de watervallen belangrijk zijn in de IJslandse geschiedenis en geven we je genoeg tijd om de omgeving van dichtbij te verkennen. Daarna gaan we door naar Myvatn. We stoppen even bij de pseudo-kraters voordat we verder rijden naar Dimmuborgir. Dimmuborgir is een uniek en zeer interessant gebied. Bezoekers krijgen de tijd om tussen de ongewone lavasculpturen, pilaren en grotten te lopen. Onze gidsen weten alles van dit gebied en lopen graag met je mee en leggen uit hoe het gebied 2500 jaar geleden is ontstaan, en vertellen je ook een paar volksverhalen over de lokale trollen. Na een lunchpauze met uitzicht op Dimmuborgir bezoeken we de voormalige natuurbaden gelegen op de tektonische platen tussen Europa en Amerika. De laatste vulkaanuitbarsting in Myvatn was in 1984 van de vulkaan Krafla en de lava van deze uitbarsting is overal zichtbaar. Hverir is een gebied met borrelende zwavelmodderpoelen en stomende ventilatieopeningen, let op waar je loopt terwijl je dit unieke gebied verkent! De natuurbaden van Myvatn zijn onze laatste stop en we raden u aan om van deze optionele extra te genieten. De geothermische wateren zijn de perfecte plek om te ontspannen voordat je terugrijdt naar Akureyri. Tijdens de wintermaanden voegen de vorst, de laagstaande zon en vaak sneeuw iets extra's toe aan deze geweldige tour door Myvatn.

Vanuit Akureyri: Goðafoss, Mývatn, Dettifoss Super Jeep Tour

Vanuit Akureyri: Goðafoss, Mývatn, Dettifoss Super Jeep Tour

Ga mee op een onvergetelijke reis waarbij we beginnen met het genieten van de verbazingwekkende waterval Goðafoss met zijn schoonheid en grote geschiedenis. Ga verder naar het prachtige meer Mývatn met zijn ruige vulkanische omgeving, rijke vogelleven en flora. Stop bij Dimmuborgir, Grjótagjá en Hverir. Rijd langs Skútustaðagígar een cluster van zeer unieke vulkanische landformaties (pseudokrater) die zijn gevormd tijdens een uitbarsting in het gebied. Rijd verder naar Dimmuborgir (Donkere burcht) een ongewoon donker en ruw lavaveld dat vele vreemde formaties en lavagrotten bevat, zoals Gatklettur de "Hulstklif". Verken de kleine lavagrot Grjótagjá, met binnenin een geothermische bron, die lange tijd als badplaats werd gebruikt. Verken Hverir, met talloze kokende modderbronnen en stoomopeningen in zeer verschillende kleuren. Verlaat Mývatn en ga verder naar de grote en krachtige waterval Dettifoss, die in het Vatnajökull National Park ligt en bekend staat als de krachtigste waterval van heel Europa. Bewonder Dettifoss, die meer dan 100 meter breed is en bijna 45 meter naar beneden stort in de kloof Jökulsárgljúfur. Bekijk de Jökulsárgljúfur, de grootste kloof van IJsland met een overspanning van 1000 meter en een diepte van bijna 120 meter voordat je terugkeert naar Akureyri.

Haven Akureyri: Godafoss waterval, Myvatn en baden tour

Haven Akureyri: Godafoss waterval, Myvatn en baden tour

Ga met het Fox Adventure team mee op deze tocht en ervaar het Mývatn meer, dat wordt beschouwd als een van de mooiste plekken van IJsland. Het gebied biedt om de paar kilometer een divers landschap, gevormd door een enorme uitbarsting van basaltlava 2300 jaar geleden, wat resulteerde in een landschap gedomineerd door vulkanische landvormen. Vanwege de adembenemende schoonheid kozen de makers van Game of Thrones deze locatie om veel scènes te filmen. Onze reis voert ons langs Eyjafjörður, een van de langste fjorden van IJsland, naar onze eerste bestemming, de Goðafoss waterval, die van grote betekenis is voor de geschiedenis van IJsland. Als we geluk hebben, kunnen we getuige zijn van een regenboog en onze gids zal ons begeleiden bij het maken van de mooiste foto's. Vervolgens verkennen we de schoonheid van het Mývatn meer, waar we kunnen genieten van prachtige bezienswaardigheden zoals Skútustaðagígar, ook wel bekend als pseudokraters. Dit unieke fenomeen komt maar op een paar plaatsen ter wereld voor, waaronder IJsland, Hawaï, een op de Azoren en zelfs op de planeet Mars. Daarnaast bezoeken we Dimmuborgir, een gebied met buitengewone lavaformaties. Tot slot krijgen we de gelegenheid om de betoverende Grjótagjá grot te bezoeken om de hete blauwe rivier te bewonderen. De avonturiers kunnen zelfs een foto maken terwijl ze op twee tektonische platen staan. We bezoeken het geothermische gebied Hverir, waar veel rokende fumarolen en kokende modderpotten te zien zijn. De tocht eindigt bij de Nature Mývatn Baths, waar je kunt ontspannen in de stoombaden en baden in het geothermische water. Als de tijd het toelaat, maken we een laatste stop bij Eyjafjörður, waar je een mooie foto kunt maken terwijl je over de fjord naar Akureyri kijkt. We kijken ernaar uit om je aan boord te hebben! Deze tour is ook beschikbaar als privétour. Hoogtepunten Goðafoss waterval Skútustaðagígar Pseudokraters Dimmuborgir Lava Formaties De kloof tussen het Euraziatische en Amerikaanse continent Grjótagjá grot Hverir - geothermisch gebied Natuurbaden Mývatn

Vanuit Akureyri: Rondleiding langs het Mývatn meer met lunch

Vanuit Akureyri: Rondleiding langs het Mývatn meer met lunch

Profiteer van de ophaalservice vanaf uw cruiseschip in de haven van Akureyri en rijd vervolgens naar het Mývatn-meer en het omliggende waterrijke gebied nabij de Krafla-vulkaan. Stop bij de Goðafoss-waterval en hoor over de belangrijke rol ervan in de geschiedenis van IJsland. Ga verder naar de pseudo-kraters van Skútustaðagígar, gevormd toen hete stromende lava en ijskoud water uit het meer ontmoetten. Bekijk de lavavelden van Dimmuborgir, rijk aan mythische sagen en adembenemend om naar te kijken vanwege de lavapilaren en rotsformaties. Stop bij de kokende modderpoelen van Hverir en kijk vol ontzag naar de stomende fumarolen en zwavelputten. Ontdek het thermale water van een ondergrondse rivier bij Grjotagja, waar je op de continentale kloof tussen Europa en Amerika staat. Stop voor een rustige en ontspannen lunch in het Mývatn Heritage and Nature Museum, weg van de grote busdrukte. Een lichte soeplunch en toegang tot het museum zijn bij de tour inbegrepen. Keer minstens 1 uur vóór het vertrek van uw schip terug naar de haven van Akureyri voor het einde van de tourdiensten.

Akureyri: dagtocht naar Goðafoss, het Mývatn-meer en natuurbaden

Akureyri: dagtocht naar Goðafoss, het Mývatn-meer en natuurbaden

Ontdek de natuurlijke schoonheid van IJsland tijdens een dagtour door de Goðafoss-waterval en het Mývatn-meer. Bezoek een lokale warmwaterbron en baad in het rustgevende water van de natuurbaden. Verlaat Akureyri en rijd langs de schilderachtige kust van Eyjafjordur, een van de langste fjorden van het land. De eerste stop is Goðafoss, een adembenemende waterval van 12 meter hoog in de rivier de Skjálfandafljót. Ga vervolgens naar het Mývatn-meer, waarvan het landschap wordt gedomineerd door vulkanische landvormen als gevolg van een lava-uitbarsting 2300 jaar geleden. Ga verder naar de grot van Grjótagjá en stop bij het warmwaterbrongebied bij Hverarönd in Námaskarð. Maak gebruik van de mogelijkheid om te ontspannen in de stoombaden en het geothermische water van Mývatn Nature Baths. Bekijk op de terugweg naar Akureyri de unieke lavaformaties van Dimmuborgir en de pseudokraters van Skútustaðagígar. De laatste stop is in Eyjafjordur, waar je tijd hebt om veel foto's te maken met de fjord als achtergrond.

Haven Akureyri: Godafoss waterval, Myvatn en Dettifoss

Haven Akureyri: Godafoss waterval, Myvatn en Dettifoss

Onze reis voert ons langs Eyjafjörður, een van de langste fjorden van IJsland, naar onze eerste bestemming, de Goðafoss waterval, die van grote betekenis is voor de geschiedenis van IJsland. Als we geluk hebben, kunnen we getuige zijn van een regenboog en onze gids zal ons begeleiden bij het maken van de mooiste foto's. Vervolgens verkennen we de schoonheid van het Mývatn meer, waar we kunnen genieten van prachtige bezienswaardigheden zoals Skútustaðagígar, ook wel bekend als pseudokraters. Dit unieke fenomeen komt maar op een paar plaatsen ter wereld voor, waaronder IJsland, Hawaï, een op de Azoren en zelfs op de planeet Mars. Daarnaast bezoeken we Dimmuborgir, een gebied met buitengewone lavaformaties. Daarna gaan we naar het geothermische gebied Hverir, waar veel rokende fumarolen en kokende modderpotten te zien zijn. Na Hverir reizen we ongeveer 40 minuten om Dettifoss te zien, een van de krachtigste watervallen van Europa. Op zonnige dagen kun je een prachtige regenboog zien boven de ongelooflijke waterval. Een bezoek aan de Dettifoss waterval is een unieke ervaring die je niet mag missen. Op de terugweg hebben we de mogelijkheid om de betoverende Grjótagjá grot te bezoeken en de hete blauwe rivier te bewonderen. De avonturiers kunnen zelfs een foto maken terwijl ze op twee tektonische platen staan. Als de tijd het toelaat, maken we een laatste stop bij Eyjafjörður, waar je een prachtige foto kunt maken terwijl je over de fjord naar Akureyri kijkt. We kijken ernaar uit om je aan boord te hebben!

Van Akureyri: rondleiding door het Myvatn-meer en Godafoss

Van Akureyri: rondleiding door het Myvatn-meer en Godafoss

Ontdek Noord-IJsland tijdens deze rondleiding met vervoer tussen attracties. Stop bij alle onmisbare natuurlijke bezienswaardigheden van het gebied, waaronder de Eyjafjordur-fjord, de Godafoss-waterval en de berg Námafjall. Neem vervolgens een duik in de geothermische lagune Myvatn Nature Bath. Geniet van het vervoer van uw hotel in Akureyri naar de eerste locatie van de tour, de Godafoss-waterval, plaatselijk bekend als 'The Waterfall van de goden'. Onderweg rijd je langs Eyjafjordur, de langste fjord van IJsland. Verken vervolgens de geologische hoogstandjes in het Myvatn-meer, waaronder Skútustaðagígar, een veld van pseudokraters gevormd door lavastroom, de modderpoelen van Hverir en Grjótagjá, een oude lavagrot. Je ziet ook Höfði, de locatie van iconische filmlocaties, waaronder Game of Thrones en Star Wars.  Maak bij uw volgende stop van de gelegenheid gebruik om de natuurbaden van Myvatn te bezoeken. Kom tot rust in het melkblauwe water van de geothermische lagune en geniet van een drankje in het aangrenzende Kvika Restaurant. De tour eindigt met vervoer terug naar Akureyri.

IJsland: Myvatnmeer en Godafoss 4x4 Tour per bus

IJsland: Myvatnmeer en Godafoss 4x4 Tour per bus

Staar naar de prachtige Eyjafjordur-fjord terwijl je naar het stromende water van de Godafoss-waterval rijdt. Zie de borrelende modderpoelen van Hverir. Sta versteld van natuurlijke stoomopeningen in Námaskarð. Kijk naar de lavapilaren in Dimmuborgir. Bezoek de geothermische baden in Myvatn. Begin uw tour met een ophaalservice bij uw hotel, luchthaven of haven. Stap aan boord van de bus en rijd langs Eyjafjordur, een van de langste fjorden van IJsland. Geniet onderweg van het adembenemende schouwspel van de bergen. Bekijk de Godafoss-waterval, die 12 meter hoog en 30 meter breed is. Kom aan bij het Myvatn-meer, 2300 jaar geleden gevormd door een uitbarsting van basaltlava. Bezoek de Skútustaðagígar, een pseudokratergebied gevormd door lava die over wetland stroomt. Ga verder naar Hverir Mud Pools, een geothermische plek die beroemd is om borrelende modderpoelen. Bewonder het landschap bij Námaskarð en Hverarönd, bekend om de natuurlijke stoomopeningen. Ga naar de Grjótagjá-grot, een badgrot met warmwaterbronnen. Volg je gids naar de berg Námafjall, een spectaculaire vulkanische berg. Ontdek de formaties van lavapilaren, bekend als de Dark Castles bij de lavavelden van Dimmuborgir. Blijf doorgaan om de geothermische baden van Myvatn Nature Baths te bereiken, met uitzicht op een prachtige blauwe lagune. Neem een bad in de zwembaden als je wilt, of eet in het restaurant. Wees getuige van filmlocaties voor Game of Thrones, bij Höfði en Star Wars. Beëindig je tour en word afgezet in Akureyri of het Myvatn-meer. Ontdek het magische wonderland van het Myvatn-meer en de Godafoss-waterval met een ervaren lokale gids. We vertrokken vanuit Akureryi met een prachtige rit langs de Eyjafjord naar de Godafoss-waterval en vervolgens naar het beroemde meer van Myvatn. De tour stopt bij alle topattracties van het Myvatn-meer en de natuurbaden van Myvatn.

Klassieke uitstap naar het Mývatn-meer vanuit Akureyri

Klassieke uitstap naar het Mývatn-meer vanuit Akureyri

Het gebied van het Mývatnmeer is volgens velen de mooiste plek in IJsland. Begin met de reis van 8 uur met een pauze bij de Goðafoss-waterval, een schilderachtige en iconische plaats die zich bij de rivier Skjálfandafljót bevindt. Daarna ga je in het gebied van het Mývatnmeer naar de pseudo-kraters genaamd Skútustaðagígar kijken. Je ziet ook vele hoogtepunten in het gebied, met onder andere inbegrip van de Dimmuborgir lavavelden, de Hverir modderpoelen en de Grjótagjá rift. De laatste halte van de dag is bij de Mývatn natuurbaden, waar je de mogelijkheid krijgt om te ontspannen in een natuurlijke plas geothermaal water, gelegen in het midden van de lavavelden met prachtig uitzicht.

Skútustaðagígar: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Akureyri: natuurbaden van Mývatn en rondleiding Goðafoss-waterval

Akureyri: natuurbaden van Mývatn en rondleiding Goðafoss-waterval

Tijdens deze prachtige 6 uur durende tour vanuit Akureyri bezoek je een aantal van de hoogtepunten van Noord-IJsland en geniet je van de typische IJslandse ervaring door buiten te weken in het natuurlijke verwarmde water van een geothermische warmwaterbron. Je rondvaart begint bij de terminal van het cruiseschip in Akureyri. Ons tourschema is afgestemd op je aanlegtijden, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat je te laat terug bent bij de kade. We verzorgen ook lunchpakketten zodat we meer tijd kunnen besteden aan sightseeing. Je kunt kiezen uit een kip- of veganistisch lunchpakket. Vertel dit gewoon aan je gids aan het begin van de rondleiding. De eerste stop van de dag is naar de schilderachtige omgeving van de Góðdafoss waterval. De waterval is kronkeliger dan hij hoog is en heeft een halve maanvorm. Góðafoss is opmerkelijk vanwege een symbolische rol in de IJslandse geschiedenis, toen een plaatselijke hoofdman zijn heidense beelden in de waterval gooide, wat het moment voorstelde waarop de IJslanders het christendom aannamen. We gaan verder naar het Mývatn meer en bekijken dit unieke landschap vanaf een speciaal uitkijkpunt. Het Mývatn gebied en zijn vreemde landschap werden zwaar beïnvloed door vulkanische krachten, met oude uitbarstingen die resulteerden in de pseudokraters die het meer en de omliggende gebieden bedekken. Het hoogtepunt van de dag is ongetwijfeld ons bezoek aan Mývatn Nature Baths, de blauwe lagune van het noorden. Het water wordt hier op natuurlijke wijze verwarmd door geothermische krachten onder het oppervlak en zou helende eigenschappen hebben. Lounge en ontspan in de verschillende zwembadgedeeltes en geniet van het spectaculaire uitzicht op Mývatn. We keren terug naar Akureyri en onze rondvaart eindigt bij je cruiseschip.

Van Akureyri: Hverir en Lake Myvatn Geothermal Baths Tour

Van Akureyri: Hverir en Lake Myvatn Geothermal Baths Tour

Lake Myvatn Classic-tour reist door enkele van de meest spectaculaire en unieke landschappen in IJsland. Tijdens deze tour ziet u watervallen, lavasculpturen, borrelende modderpoelen en stomende ventilatieopeningen, ondergrondse grotten, vulkanen, kraters en sluit u de dag ontspannen af in de geothermische wateren van de natuurbaden. Dit op vier na grootste meer van IJsland wordt omgeven door lavavelden, kraters, panoramische uitzichten en een geweldig vogelleven. Deze tour neemt je mee naar: Dimmuborgir, een uniek gebied met lavasculpturen en rotsformaties, Hverir waar je de stomende en borrelende modderpoelen kunt verkennen, de ondergrondse grotten van Grjótagjá. Sluit de dag af in de natuurbaden van Myvatn, waar u kunt genieten van een ontspannen duik in de geothermische wateren. Een dag aan het Myvatn-meer is een dag om nooit te vergeten. De tour vertrekt vanuit Akureyri. De eerste stop geeft je het beste uitzicht over Akureyri en Eyjafjörður. Na een korte fotostop rijden we verder naar de Goðafoss waterval. Een van de mooiste en uniek gevormde watervallen van IJsland. Hier vertellen we je waarom de watervallen belangrijk zijn in de IJslandse geschiedenis en geven we je genoeg tijd om de omgeving van dichtbij te verkennen. Daarna gaan we door naar Myvatn. We stoppen even bij de pseudo-kraters voordat we verder rijden naar Dimmuborgir. Dimmuborgir is een uniek en zeer interessant gebied. Bezoekers krijgen de tijd om tussen de ongewone lavasculpturen, pilaren en grotten te lopen. Onze gidsen weten alles van dit gebied en lopen graag met je mee en leggen uit hoe het gebied 2500 jaar geleden is ontstaan, en vertellen je ook een paar volksverhalen over de lokale trollen. Na een lunchpauze met uitzicht op Dimmuborgir bezoeken we de voormalige natuurbaden gelegen op de tektonische platen tussen Europa en Amerika. De laatste vulkaanuitbarsting in Myvatn was in 1984 van de vulkaan Krafla en de lava van deze uitbarsting is overal zichtbaar. Hverir is een gebied met borrelende zwavelmodderpoelen en stomende ventilatieopeningen, let op waar je loopt terwijl je dit unieke gebied verkent! De natuurbaden van Myvatn zijn onze laatste stop en we raden u aan om van deze optionele extra te genieten. De geothermische wateren zijn de perfecte plek om te ontspannen voordat je terugrijdt naar Akureyri. Tijdens de wintermaanden voegen de vorst, de laagstaande zon en vaak sneeuw iets extra's toe aan deze geweldige tour door Myvatn.

Vanuit Akureyri: Goðafoss, Mývatn, Dettifoss Super Jeep Tour

Vanuit Akureyri: Goðafoss, Mývatn, Dettifoss Super Jeep Tour

Ga mee op een onvergetelijke reis waarbij we beginnen met het genieten van de verbazingwekkende waterval Goðafoss met zijn schoonheid en grote geschiedenis. Ga verder naar het prachtige meer Mývatn met zijn ruige vulkanische omgeving, rijke vogelleven en flora. Stop bij Dimmuborgir, Grjótagjá en Hverir. Rijd langs Skútustaðagígar een cluster van zeer unieke vulkanische landformaties (pseudokrater) die zijn gevormd tijdens een uitbarsting in het gebied. Rijd verder naar Dimmuborgir (Donkere burcht) een ongewoon donker en ruw lavaveld dat vele vreemde formaties en lavagrotten bevat, zoals Gatklettur de "Hulstklif". Verken de kleine lavagrot Grjótagjá, met binnenin een geothermische bron, die lange tijd als badplaats werd gebruikt. Verken Hverir, met talloze kokende modderbronnen en stoomopeningen in zeer verschillende kleuren. Verlaat Mývatn en ga verder naar de grote en krachtige waterval Dettifoss, die in het Vatnajökull National Park ligt en bekend staat als de krachtigste waterval van heel Europa. Bewonder Dettifoss, die meer dan 100 meter breed is en bijna 45 meter naar beneden stort in de kloof Jökulsárgljúfur. Bekijk de Jökulsárgljúfur, de grootste kloof van IJsland met een overspanning van 1000 meter en een diepte van bijna 120 meter voordat je terugkeert naar Akureyri.

Haven Akureyri: Godafoss waterval, Myvatn en baden tour

Haven Akureyri: Godafoss waterval, Myvatn en baden tour

Ga met het Fox Adventure team mee op deze tocht en ervaar het Mývatn meer, dat wordt beschouwd als een van de mooiste plekken van IJsland. Het gebied biedt om de paar kilometer een divers landschap, gevormd door een enorme uitbarsting van basaltlava 2300 jaar geleden, wat resulteerde in een landschap gedomineerd door vulkanische landvormen. Vanwege de adembenemende schoonheid kozen de makers van Game of Thrones deze locatie om veel scènes te filmen. Onze reis voert ons langs Eyjafjörður, een van de langste fjorden van IJsland, naar onze eerste bestemming, de Goðafoss waterval, die van grote betekenis is voor de geschiedenis van IJsland. Als we geluk hebben, kunnen we getuige zijn van een regenboog en onze gids zal ons begeleiden bij het maken van de mooiste foto's. Vervolgens verkennen we de schoonheid van het Mývatn meer, waar we kunnen genieten van prachtige bezienswaardigheden zoals Skútustaðagígar, ook wel bekend als pseudokraters. Dit unieke fenomeen komt maar op een paar plaatsen ter wereld voor, waaronder IJsland, Hawaï, een op de Azoren en zelfs op de planeet Mars. Daarnaast bezoeken we Dimmuborgir, een gebied met buitengewone lavaformaties. Tot slot krijgen we de gelegenheid om de betoverende Grjótagjá grot te bezoeken om de hete blauwe rivier te bewonderen. De avonturiers kunnen zelfs een foto maken terwijl ze op twee tektonische platen staan. We bezoeken het geothermische gebied Hverir, waar veel rokende fumarolen en kokende modderpotten te zien zijn. De tocht eindigt bij de Nature Mývatn Baths, waar je kunt ontspannen in de stoombaden en baden in het geothermische water. Als de tijd het toelaat, maken we een laatste stop bij Eyjafjörður, waar je een mooie foto kunt maken terwijl je over de fjord naar Akureyri kijkt. We kijken ernaar uit om je aan boord te hebben! Deze tour is ook beschikbaar als privétour. Hoogtepunten Goðafoss waterval Skútustaðagígar Pseudokraters Dimmuborgir Lava Formaties De kloof tussen het Euraziatische en Amerikaanse continent Grjótagjá grot Hverir - geothermisch gebied Natuurbaden Mývatn

Vanuit Akureyri: Rondleiding langs het Mývatn meer met lunch

Vanuit Akureyri: Rondleiding langs het Mývatn meer met lunch

Profiteer van de ophaalservice vanaf uw cruiseschip in de haven van Akureyri en rijd vervolgens naar het Mývatn-meer en het omliggende waterrijke gebied nabij de Krafla-vulkaan. Stop bij de Goðafoss-waterval en hoor over de belangrijke rol ervan in de geschiedenis van IJsland. Ga verder naar de pseudo-kraters van Skútustaðagígar, gevormd toen hete stromende lava en ijskoud water uit het meer ontmoetten. Bekijk de lavavelden van Dimmuborgir, rijk aan mythische sagen en adembenemend om naar te kijken vanwege de lavapilaren en rotsformaties. Stop bij de kokende modderpoelen van Hverir en kijk vol ontzag naar de stomende fumarolen en zwavelputten. Ontdek het thermale water van een ondergrondse rivier bij Grjotagja, waar je op de continentale kloof tussen Europa en Amerika staat. Stop voor een rustige en ontspannen lunch in het Mývatn Heritage and Nature Museum, weg van de grote busdrukte. Een lichte soeplunch en toegang tot het museum zijn bij de tour inbegrepen. Keer minstens 1 uur vóór het vertrek van uw schip terug naar de haven van Akureyri voor het einde van de tourdiensten.

Akureyri: dagtocht naar Goðafoss, het Mývatn-meer en natuurbaden

Akureyri: dagtocht naar Goðafoss, het Mývatn-meer en natuurbaden

Ontdek de natuurlijke schoonheid van IJsland tijdens een dagtour door de Goðafoss-waterval en het Mývatn-meer. Bezoek een lokale warmwaterbron en baad in het rustgevende water van de natuurbaden. Verlaat Akureyri en rijd langs de schilderachtige kust van Eyjafjordur, een van de langste fjorden van het land. De eerste stop is Goðafoss, een adembenemende waterval van 12 meter hoog in de rivier de Skjálfandafljót. Ga vervolgens naar het Mývatn-meer, waarvan het landschap wordt gedomineerd door vulkanische landvormen als gevolg van een lava-uitbarsting 2300 jaar geleden. Ga verder naar de grot van Grjótagjá en stop bij het warmwaterbrongebied bij Hverarönd in Námaskarð. Maak gebruik van de mogelijkheid om te ontspannen in de stoombaden en het geothermische water van Mývatn Nature Baths. Bekijk op de terugweg naar Akureyri de unieke lavaformaties van Dimmuborgir en de pseudokraters van Skútustaðagígar. De laatste stop is in Eyjafjordur, waar je tijd hebt om veel foto's te maken met de fjord als achtergrond.

Haven Akureyri: Godafoss waterval, Myvatn en Dettifoss

Haven Akureyri: Godafoss waterval, Myvatn en Dettifoss

Onze reis voert ons langs Eyjafjörður, een van de langste fjorden van IJsland, naar onze eerste bestemming, de Goðafoss waterval, die van grote betekenis is voor de geschiedenis van IJsland. Als we geluk hebben, kunnen we getuige zijn van een regenboog en onze gids zal ons begeleiden bij het maken van de mooiste foto's. Vervolgens verkennen we de schoonheid van het Mývatn meer, waar we kunnen genieten van prachtige bezienswaardigheden zoals Skútustaðagígar, ook wel bekend als pseudokraters. Dit unieke fenomeen komt maar op een paar plaatsen ter wereld voor, waaronder IJsland, Hawaï, een op de Azoren en zelfs op de planeet Mars. Daarnaast bezoeken we Dimmuborgir, een gebied met buitengewone lavaformaties. Daarna gaan we naar het geothermische gebied Hverir, waar veel rokende fumarolen en kokende modderpotten te zien zijn. Na Hverir reizen we ongeveer 40 minuten om Dettifoss te zien, een van de krachtigste watervallen van Europa. Op zonnige dagen kun je een prachtige regenboog zien boven de ongelooflijke waterval. Een bezoek aan de Dettifoss waterval is een unieke ervaring die je niet mag missen. Op de terugweg hebben we de mogelijkheid om de betoverende Grjótagjá grot te bezoeken en de hete blauwe rivier te bewonderen. De avonturiers kunnen zelfs een foto maken terwijl ze op twee tektonische platen staan. Als de tijd het toelaat, maken we een laatste stop bij Eyjafjörður, waar je een prachtige foto kunt maken terwijl je over de fjord naar Akureyri kijkt. We kijken ernaar uit om je aan boord te hebben!

Van Akureyri: rondleiding door het Myvatn-meer en Godafoss

Van Akureyri: rondleiding door het Myvatn-meer en Godafoss

Ontdek Noord-IJsland tijdens deze rondleiding met vervoer tussen attracties. Stop bij alle onmisbare natuurlijke bezienswaardigheden van het gebied, waaronder de Eyjafjordur-fjord, de Godafoss-waterval en de berg Námafjall. Neem vervolgens een duik in de geothermische lagune Myvatn Nature Bath. Geniet van het vervoer van uw hotel in Akureyri naar de eerste locatie van de tour, de Godafoss-waterval, plaatselijk bekend als 'The Waterfall van de goden'. Onderweg rijd je langs Eyjafjordur, de langste fjord van IJsland. Verken vervolgens de geologische hoogstandjes in het Myvatn-meer, waaronder Skútustaðagígar, een veld van pseudokraters gevormd door lavastroom, de modderpoelen van Hverir en Grjótagjá, een oude lavagrot. Je ziet ook Höfði, de locatie van iconische filmlocaties, waaronder Game of Thrones en Star Wars.  Maak bij uw volgende stop van de gelegenheid gebruik om de natuurbaden van Myvatn te bezoeken. Kom tot rust in het melkblauwe water van de geothermische lagune en geniet van een drankje in het aangrenzende Kvika Restaurant. De tour eindigt met vervoer terug naar Akureyri.

IJsland: Myvatnmeer en Godafoss 4x4 Tour per bus

IJsland: Myvatnmeer en Godafoss 4x4 Tour per bus

Staar naar de prachtige Eyjafjordur-fjord terwijl je naar het stromende water van de Godafoss-waterval rijdt. Zie de borrelende modderpoelen van Hverir. Sta versteld van natuurlijke stoomopeningen in Námaskarð. Kijk naar de lavapilaren in Dimmuborgir. Bezoek de geothermische baden in Myvatn. Begin uw tour met een ophaalservice bij uw hotel, luchthaven of haven. Stap aan boord van de bus en rijd langs Eyjafjordur, een van de langste fjorden van IJsland. Geniet onderweg van het adembenemende schouwspel van de bergen. Bekijk de Godafoss-waterval, die 12 meter hoog en 30 meter breed is. Kom aan bij het Myvatn-meer, 2300 jaar geleden gevormd door een uitbarsting van basaltlava. Bezoek de Skútustaðagígar, een pseudokratergebied gevormd door lava die over wetland stroomt. Ga verder naar Hverir Mud Pools, een geothermische plek die beroemd is om borrelende modderpoelen. Bewonder het landschap bij Námaskarð en Hverarönd, bekend om de natuurlijke stoomopeningen. Ga naar de Grjótagjá-grot, een badgrot met warmwaterbronnen. Volg je gids naar de berg Námafjall, een spectaculaire vulkanische berg. Ontdek de formaties van lavapilaren, bekend als de Dark Castles bij de lavavelden van Dimmuborgir. Blijf doorgaan om de geothermische baden van Myvatn Nature Baths te bereiken, met uitzicht op een prachtige blauwe lagune. Neem een bad in de zwembaden als je wilt, of eet in het restaurant. Wees getuige van filmlocaties voor Game of Thrones, bij Höfði en Star Wars. Beëindig je tour en word afgezet in Akureyri of het Myvatn-meer. Ontdek het magische wonderland van het Myvatn-meer en de Godafoss-waterval met een ervaren lokale gids. We vertrokken vanuit Akureryi met een prachtige rit langs de Eyjafjord naar de Godafoss-waterval en vervolgens naar het beroemde meer van Myvatn. De tour stopt bij alle topattracties van het Myvatn-meer en de natuurbaden van Myvatn.

Klassieke uitstap naar het Mývatn-meer vanuit Akureyri

Klassieke uitstap naar het Mývatn-meer vanuit Akureyri

Het gebied van het Mývatnmeer is volgens velen de mooiste plek in IJsland. Begin met de reis van 8 uur met een pauze bij de Goðafoss-waterval, een schilderachtige en iconische plaats die zich bij de rivier Skjálfandafljót bevindt. Daarna ga je in het gebied van het Mývatnmeer naar de pseudo-kraters genaamd Skútustaðagígar kijken. Je ziet ook vele hoogtepunten in het gebied, met onder andere inbegrip van de Dimmuborgir lavavelden, de Hverir modderpoelen en de Grjótagjá rift. De laatste halte van de dag is bij de Mývatn natuurbaden, waar je de mogelijkheid krijgt om te ontspannen in een natuurlijke plas geothermaal water, gelegen in het midden van de lavavelden met prachtig uitzicht.

Topattracties in Norðurland eystra (noordoost-regio)

Activiteiten in Skútustaðagígar

Rondleidingen in IJsland

Wat te doen in IJsland

Andere activiteiten in Skútustaðagígar

Wil je alle activiteiten in Skútustaðagígar bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.