Sleeën in Monte

Sleeën in Monte: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Vanaf Funchal: tour Nonnenvallei, Monte en sleerit

1. Vanaf Funchal: tour Nonnenvallei, Monte en sleerit

Vertrek vanuit Funchal en reis naar Pico dos Barcelos om een van de unieke uitzichtpunten van Madeira te ervaren. Krijg een adembenemend uitzicht van alle punten van het eiland voordat je omhoog gaat naar Eira do Serrado. Bewonder de omliggende kastanjebomen en eucalyptusplanten van het natuurlijke wonderland. De oude voetpaden worden nog steeds gebruikt door lokale inwoners en toeristen, en de nauwe weg en de tunnels kun je vandaag nog zien. Vanaf een hoogte van 1.094 meter boven de zee, zie je de Nonnenvallei (afhankelijk van het weer). De Nonnenvallei (Curral das Freiras) is omgeven door lavasteen en geïsoleerd van de rest van het eiland. De vallei kreeg de naam van de nonnen die daar woonden en moesten vluchten vanwege pirateninvallen in de 16e eeuw. Proef de traditionele kastanjecake en gebakjes die je alleen in de regio kunt vinden, samen met traditionele likeuren. Ga daarna na Monte, een van de oudste toeristenattracties van Madeira en bezoek de kerk met de tombe van keizer Karel I van Oostenrijk. De laatste Habsburgse heerser van het Oostenrijks-Hongaarse rijk stierf in ballingschap op 1 april 1922. Voeg een beetje avontuur aan de dag toe met een onvergetelijke sleerit van 2 kilometer met een toboggan langs de oude weg van Livramento,  waar de bus onderaan op je staat te wachten.

Funchal: tuktuk-ervaring Monte Toboggan

2. Funchal: tuktuk-ervaring Monte Toboggan

Vertrek vanuit Funchal en rijd 20 minuten lang omhoog naar Monte. Deze tocht biedt zowel plezier als mooie uitzichten, op een hoogte van 585 boven zeeniveau. Monte is een erg hooggelegen dorp, en je hebt er dus verschillende indrukwekkende uitzichten over het omliggende gebied. Bij aankomst kun je een bezoek brengen aan de kerk Nossa Senhora do Monte. Daarna daal je de berg af in een "mand-kar". Het afdalen in een mand-kar, een 100-jaar oude methode waarbij je 2 kilometer afdaalt. De mand-kar brengt je snel en veilig de berg af; het is een ervaring die je nooit zult vergeten. Je chauffeur/gids wacht op je aan het eind van je tocht, en brengt je terug naar de stad.

Funchal: Monte Tropical Garden & Toboggan Ride per Tuk Tuk

3. Funchal: Monte Tropical Garden & Toboggan Ride per Tuk Tuk

Voel de spanning van het rijden met een Tuk Tuk rond de prachtige Monte Tropical Garden. Begin in de stad Funchal en ga richting de bergen. Aankomst in Monte Palace Madeira en geniet van een kopje koffie. Verken meer dan 70.000 vierkante meter aan exotische planten en adem de prachtige sfeer van de tuin in. Ontdek een van de meest opwindende en prachtige plekken die Madeira te bieden heeft. Begin de reis in de oude binnenstad van de stad Funchal, een belangrijke toeristische attractie vol leuke verhalen en merkwaardige feiten. Trek naar de bergen tot aan de stad Monte. Laat u betoveren door de prachtige planten en bezoek een van de meest populaire kerken op het eiland, de kerk van Monte. Kom meer te weten over de dag van Vrouwe van Monte, het meest bezochte feest op het eiland Madeira het hele jaar door. Neem de tijd in het Monte Palace Madeira, geliefd om zijn fascinerende en immense tuin. Maak foto's, ontspan, geniet van een kopje koffie en bereid je voor om te verdwalen in de natuur van het tuinterrein. Bezoek het centrale meer en bewonder de lokale zwanen, eenden, pauwen en kippen. Betreed het Monte Palace Madeira Museum en verken de drie verdiepingen vol met sculpturen, geschiedenis en een unieke mineralencollectie. Beëindig de tour bij een legendarische charme van het eiland, de beroemde Monte Toboggan. Geniet van de spannende rit de heuvel af, zoals de lokale bevolking dat vroeger deed.

Funchal: Monte Tuk Tuk Tour naar de rodelen

4. Funchal: Monte Tuk Tuk Tour naar de rodelen

Je wordt opgehaald bij je hotel of een andere locatie naar keuze in een van onze tuk-tuks met een ervaren gids die je door de hele tour leidt en alles uitlegt wat je moet weten. Een volledig privé-ervaring in een grappig voertuig. Het begint met een korte uitleg van wat de hele tour zal zijn en wat je zult zien en doen tijdens de 1,5 uur durende tour. Ervaar de rodeltocht met een tuk-tuk-tour van Funchal naar Monte, stop bij het uitkijkpunt met een geweldig uitzicht op de stad en maak een kans om de bekende kerk van Monte te bezoeken. De rodelbaan is iets dat verplicht is om te bezoeken als je Madeira bezoekt. U zult genieten van de rit naar beneden van Monte naar Funchal. Het stopt op een plaats waar de tuk-tuk op je wacht om je terug te brengen. (Wij zijn niet verantwoordelijk als de glijbanen door weersomstandigheden niet meer werken)

Madeira: Monte Sightseeing Tour & Rodelensleetocht

5. Madeira: Monte Sightseeing Tour & Rodelensleetocht

Maak een tocht voorbij het buitengewone met de Monte Toboggans Sled. Bezoekers van over de hele wereld gebruiken dit transport op zoek naar een rit vol emoties en adrenaline. Begin aan een onvergetelijke avontuurlijke rit met een prachtig uitzicht over de stad. Begin de tour met een wandeling rond de parochie van Monte in de heuvels van Funchal. Bezoek de Largo da Fonte, een prachtig plein met zijn prachtige tuinen van waaruit je het oude treinstation kunt zien. Leer meer over de geschiedenis van de iconische slee die in de 19e eeuw werd gebruikt als een traditionele vorm van openbaar vervoer door lokale bewoners. Vervolg de wandeltocht om de prachtige kerk van Monte te zien waar het graf van de laatste Oostenrijks-Hongaarse keizer zich bevindt. Uiteindelijk is het tijd om een leuke afdaling te maken met de rodelbaan naar de stad Funchal.

Sitemap Sleeën in Monte

Wil je alle activiteiten in Sleeën in Monte ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sleeën in Monte

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 491 beoordelingen

Leuke gezellige gids die meerdere talen spreekt. Ook bereid om foto's te maken. Verder krijg je dat wat deze tour te bieden heeft. Een ritje naar monte, dan met de slee naar beneden. Onderweg maken ze foto's van je die je aan het einde kunt kopen voor 10eu. Daarna door naar 2 uitkijkpunten waarna je eindigd in de vallei. Voldoende tijd om rond te kijken, voordat je de toeristische route terug naar funchal neemt. Gids is bereid je onderweg af te zetten, indien je dat wenst.

De hele tour was geweldig! Te beginnen met de chauffeur, die veel informatie in het Duits en Engels gaf, naar het Nonnental met een indrukwekkend uitzicht over de vallei. We waren de eersten op de rieten sleeën...dus er was geen lange rij en de 2 km lange rit was erg leuk. We hadden ook alle tijd bij de verschillende fotostops. De likeurproeverij in Nonnental was ook heerlijk en die hebben we meegenomen.

Leuke rondleiding. De rit met de mandenslee was erg leuk, ook al moesten we lang wachten (helaas waren er twee cruiseschepen aangekomen). Dit stoorde onze gids Toni niet, hij voerde de rest van het programma zonder haast uit. Geweldig uitzicht!

Onze gids was Luis en hij was uitstekend. Hij nam de avond ervoor contact met ons op om de details te bevestigen en arriveerde op tijd om ons op te halen. Hij was zeer goed geïnformeerd over het gebied en de ervaring was uitstekend?

Wat een super mooie ervaring met de Tobbogan. Moet je zeer zeker gedaan hebben als je naar Madeira gaat. En een mooie tocht naar de Nonnenvallei. Alles onder een goede begeleiding van Tony, die meerdere talen spreekt.