Slot Belvedere

Slot Belvedere: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Wenen: toegangstickets voor Obere of Untere Belvedere

1. Wenen: toegangstickets voor Obere of Untere Belvedere

Het Belvedere in Wenen is een van de toonaangevende musea ter wereld. De beroemde kunstcollectie omvat werken van de middeleeuwen tot heden. Het unieke complex met zijn twee paleizen, de Obere Belvedere en de Untere Belvedere, en uitgestrekte tuinen is een van de indrukwekkendste architecturale barokke wonderen ter wereld. Tot de hoogtepunten behoren 's werelds grootste collectie schilderijen van Gustav Klimt, evenals belangrijke werken uit de Weense biedermeier, de Oostenrijkse barok, Wenen rond 1900 en het Franse impressionistische. Voor het eerst in decennia biedt het museum weer grootschalige bijzondere tentoonstellingen die je tijdens je bezoek kunt bewonderen. In de 18e eeuw gaf de Oostenrijkse generaal prins Eugene van Savoye de beroemde barokarchitect Johann Lukas von Hildebrandt de opdracht om het complex te bouwen. Na de dood van prins Eugene verwierf keizerin Maria Theresa het hele complex en veranderde de Obere Belvedere in een tentoonstellingsruimte voor de keizerlijke collecties - waardoor het een van de eerste openbare musea ter wereld werd. Het Untere Belvedere, de voormalige residentie van prins Eugene, herbergt illustere tentoonstellingen. De barokke tuinen van het Belvedere behoren tot de mooiste ter wereld. De hoofdtuin ligt tussen het Untere en het Obere Belvedere en strekt zich uit over drie grote terrassen. Het Belvedere-park herbergt ook de botanische tuin en de oudste alpentuin van Europa.

Vienna PASS: 1, 2, 3 of 6 dagen sightseeing

2. Vienna PASS: 1, 2, 3 of 6 dagen sightseeing

De Vienna PASS is jouw sleutel tot een onvergetelijke ervaring in Wenen. Je krijgt gratis toegang tot de Weense topbezienswaardigheden, zoals Schloss Schönbrunn en de Zoo, het enorme reuzenrad, de Spaanse Rijschool, het Albertina Museum en veel meer, Je kunt tevens onbeperkt gebruik maken van de hop on, hop off bussen - de perfecte manier om van de ene naar de volgende attractie te gaan. Creëer je eigen programma door de opties van de Vienna PASS te combineren. Bij de pas is een stadsgids inbegrepen vol tips en gedetailleerde informatie. Je kunt de Vienna PASS kopen voor 1, 2, 3 of 6 aaneengesloten dagen. Kinderen jonger dan 6 onder begeleiding van een volwassene met een Vienna PASS krijgen gratis toegang tot de all-inclusive aanbiedingen. Bezienswaardigheden: • Schloss Schönbrunn (inclusief doolhof, Gloriette en andere attracties) • - Diergaarde Schönbrunn • Reuzenrad • Kunsthistorisches Museum • Albertina Museum en Galerie • Museum of Natural History • Donautoren • Leopold Museum • Keizerlijke Schatkamer • Spaanse Rijschool • Hofburg paleis • Keizerlijke Meubelcollectie • Museum van Technologie • Bank Austria Kunstforum • Museum van Moderne Kunst (mumok)• Rondleiding door de Weense Staatsopera • Militair Historisch Museum • Madame Tussauds • Slot Belvedere (Oberes Belvedere) • Unteres Belvedere • Belvedere 21 - Museum voor hedendaagse kunst • Winterpaleis • Keizerlijke Grafkelder • Stift Klosterneuburg • Kasteel van Liechtenstein • Beethoven Museum • Wenen Ring Tram • Plus meer dan 30 andere bezienswaardigheden Onbeperkte hop on, hop off-tours Verken de stad met onbeperkte ritten op de handige hop on, hop off-bussen: • 4 hop on, hop off-routes • 50 haltes (met korte tussenpozen) • Gratis Wi-Fi • Gratis audiogids in 16 talen • Kinderkanaal in het Engels en het Duits • App begeleide wandeltocht Toegang met voorrang Bespaar kostbare tijd met snelle toegang bij veel bezienswaardigheden. de Vienna PASS wordt geleverd met een gids, app en bonus boekje. De gids en app zijn gevuld met belangrijke informatie, tips en speciale aanbiedingen. Geniet van aantrekkelijke kortingen bij exclusieve partners met jouw bonus boekje.

Wenen: hop on, hop off-sightseeingtour per bus

3. Wenen: hop on, hop off-sightseeingtour per bus

Stap in een bus en verken Wenen zoals je wilt. Met dit hop on, hop off-ticket kun je zo vaak uitstappen als je wilt bij elke halte, zodat je alle bezienswaardigheden in je eigen tempo kunt verkennen. Je kunt ook gewoon blijven zitten en vanuit de bus de stad bekijken terwijl je luistert naar de interessante toelichting. Kies voor 1 van de 3 routes, die allemaal een ander deel van Wenen laten zien. Bekijk bijvoorbeeld de Staatsopera, het Kunsthistorisches Museum, Heldenplatz, Parlement, Burgtheater en het fantastische Hilton Hotel. Of laat je naar Schloss Schönbrunn en Schloss Belvedere rijden voordat je verder gaat naar KunstHausWien, het Erste Donau-Dampfschiffahrts-Gesellschaft of UNO City - de keuze is aan jou! Je tour biedt 3 verschillende busroutes, die naar wens kunnen worden gecombineerd: Rode route Bewonder de bezienswaardigheden langs de Ring, zoals de Staatsopera, het Hofburgpaleis, het Parlement en het Burgtheater. Haltes: Staatsopera - Kunsthistorisch Museum/Herodenplein - Burgtheater/stadhuis - Universiteit - Schwedenplatz - MAK - Hilton Hotel - Kursalon - Staatsopera Bussen komen elke 60 minuten aan Maandag - zondag, 09:30 - 16:30 Gele route Ontdek het beroemde Schloss Schönbrunn, Schwarzenberg Platz, en het Belvedere. Haltes: Staatsopera - Schloss Schönbrunn - Museum voor militaire geschiedenis - Paleis Belvedere - Staatsopera Bussen komen elke 60 minuten aan Maandag - zondag, 10:00 - 16:30 De rit van de Staatsopera naar het paleis Schönbrunn duurt ongeveer 25 minuten. Blauwe route: Bezoek het beroemde "Pratergebied" waar je kennis kunt maken met de meesterwerken van het Museum voor Toegepaste Kunsten, Museum voor Schone Kunsten of zelfs het Kunsthaus/Hundertwasser Museum. Ontmoet de grootste Oostenrijkse componist, Johann Strauss, in het stadspark. Haltes: Staatsopera - Prater - Museum voor Toegepaste Kunst - Museum voor Schone Kunsten - Hundertwasserhuis - Stadtpark - Johann Strauss Monument Bussen komen elke 90 minuten aan Maandag - zondag, 10:30 - 14:45 Je ticket bevat ook een zelfgeleide wandeling met een app om het muzikale erfgoed van de stad te ontdekken. Doorkruis de stad in je eigen tempo en maak kennis met de belangrijkste concertzalen van Wenen. Zie de Weense Staatsopera, het standbeeld van Beethoven, Konzerthaus Wenen, het Muziekhuis en het Beethovenmuseum. Pak je koptelefoon en een kaart van het servicecenter van de lokale partner en volg de instructies van de QuietVox Guiding App om van plek naar plek te gaan. Scan de QR-codes bij iedere halte om er meer over te leren.

Skip-the-line: stadstour Schloss Schönbrunn & Wenen

4. Skip-the-line: stadstour Schloss Schönbrunn & Wenen

Profiteer van de voordelen van deze tour en sla de wachtrijen bij Schloss Schönbrunn over! Krijg een algemene indruk van de belangrijkste historische bezienswaardigheden van Wenen. Met de bus gaat de tocht langs de Ringstraße, waar talrijke architectonische juweeltjes te vinden zijn, zoals de Staatsopera, het Kunsthistorisch Museum met zijn wereldberoemde collectie, het Habsburgs Museum en het Natuurhistorisch Museum. Ontdek het museumkwartier waar Schloss Hofburg (het winterverblijf van de Keizer), het Oostenrijkse Parlement, het Stadshuis, en het Staatstheater te vinden zijn. Het hoogtepunt van je bezoek is een rondleiding door de zalen van Schloss Schönbrunn, de voormalige keizerlijke zomerresidentie waar onder meer Maria Theresia verbleef. 

Wenen: privéwandeltocht langs hoogtepunten met ophaalservice

5. Wenen: privéwandeltocht langs hoogtepunten met ophaalservice

Maak een privéwandeling door het centrum van Wenen en ontdek de hoogtepunten van de Oostenrijkse hoofdstad. Leer over de cultuur, geschiedenis en wereldwijde invloed van de stad terwijl je Wenen verkent door de ogen van een local. Je begint buiten je accommodatie, waar je kennismaakt met je gids. Ga op verkenning door de oude stad van Wenen en krijg tips voor je verblijf. Duik in de geschiedenis van de stad en maak kennis met de mustsee-bezienswaardigheden. Wandel over de Ringstrasse en bewonder de rijkdom van de Staatsopera en de Hofburg. Kijk omhoog naar de indrukwekkende spits en het schitterende dak van de Stephansdom. Ga langs de beroemde koffiehuizen van Wenen en zie waar beroemde historische figuren woonden, van de Habsburgers tot Mozart. In dit uur hoor je verhalen over de gebouwen die je ziet en ontdek je wat verborgen pareltjes.

Wenen: panoramische avondrondleiding met bus

6. Wenen: panoramische avondrondleiding met bus

Ervaar de mooiste bezienswaardigheden van Wenen 's avonds op deze unieke tour. Rijd rond de prachtige Ringstrasse, die in de avond een extra speciale flair heeft. Tijdens de busrit zie je alle belangrijke bezienswaardigheden in de stad, waaronder het parlement, het stadhuis, het Burgtheater, de Weense Staatsopera, het paleis Belvedere, en het Kunsthistorisches en Naturhistorisches Museum.  Ga door met de tour naar het beroemde pretpark, waar je het verlichte reuzenrad kan zien. Je eindigt bij de Weense Staatsopera.

Wenen: riviercruise op de Donau & 1-daagse hop-on hop-off bustour

7. Wenen: riviercruise op de Donau & 1-daagse hop-on hop-off bustour

Bekijk Wenen in je eigen tempo met een 24-uurs hop-on hop-off bustour. Luister vanaf het bovendek in de open lucht naar de verhalen van hoogtepunten zoals Paleis Hofburg en Pretpark Prater met audiocommentaar. Maak het af met een ontspannende cruise langs de charmante rivier de Donau en een audiogids voor de stad. Reis langs de Rode Route om historische bezienswaardigheden zoals het operagebouw, het museumkwartier, het Hofburgpaleis, het parlement, het stadhuis en het Donaukanaal te ervaren. Verken langs het stadscentrum en richting Pretpark Prater en geniet van een adembenemend uitzicht op de Weense bergen, UNO City en het Donau-eiland. Op de Blauwe Route start je je tour in het stadscentrum en ga je de beroemde paleizen van Wenen ontdekken. Blik op het vorstelijke Hofburg-paleis voordat u de stad verlaat om het Schönbrunn-paleis te zien, ooit een residentie van de Habsburgers, en het Belvedere-paleis met een immense collectie Oostenrijkse kunstwerken. Klim aan boord van de rondvaart die bij uw ticket is inbegrepen en bewonder de "meest leefbare stad ter wereld" vanaf de rivier de Donau. Geniet van de beeldschone scènes van het moderne leven in een historische stad die Wenen uniek maakt. Geniet na of tussen je tour door van 1 van de 3 audiogidsen en leer meer over de stad. Bewonder de architectonische geschiedenis van het operagebouw, de Stephansdom en meer. Loop door de buitenwijken van Wenen om het expressionistische monument Hundertwasserhaus en het "nieuwe moderne" treinstation Hauptbahnhof te bekijken.

Wenen: 1-daagse hoogtepunten tour per auto met Schönbrunn-tickets

8. Wenen: 1-daagse hoogtepunten tour per auto met Schönbrunn-tickets

Verken Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk en het centrum van cultuur en kunst voor het grootste deel van Europa in de tijd van het Habsburgse rijk. Begin aan een exclusieve tour door Wenen met de auto en bekijk alle belangrijke bezienswaardigheden in één dag. Word verliefd op "The City of Dreams". Tijdens de 3 uur durende tour ziet u de essentiële bezienswaardigheden van de oude binnenstad van Wenen vanuit het comfort van een privévoertuig met airconditioning. Nadat u bent opgehaald bij uw accommodatie, kunt u genieten van zorgeloze sightseeing zonder u ooit zorgen te maken over vermoeide voeten. Je privégids laat je de hoogtepunten van de oude binnenstad zien, te beginnen met het prachtige stadhuis Rathaus, gebouwd met zo'n 30 miljoen stenen. De volgende halte op de lijst is de prachtige 18e-eeuwse Sint-Pieters-katholieke kerk, gelegen in het kloppende hart van de oude stad. Tussen de prachtige herenhuizen en monumenten zul je je vergapen aan de gebeeldhouwde Zuil van de Drie-eenheid en een van de grootste gotische kathedralen ter wereld - de Stephansdom, met iconische romaanse torens en een spits. Geniet van een gemakkelijke en gezellige rit langs de prachtige Weense straten en bekijk de wereldberoemde Staatsopera, waar grote componisten zoals Mozart, Beethoven en Chopin hebben opgetreden. Dichtbij vindt u Albertina, een 19e-eeuws Habsburgs paleis, en het prachtige Hofburg-paleiscomplex, dat nu verschillende musea en de keizerlijke schatkamer herbergt. Verderop ziet u het fantastische Palais Schwarzenberg en wandelt u door de barokke tuin van het 18e-eeuwse Belvedere. Aan het einde van een vruchtbare tour wordt u teruggebracht naar uw accommodatie. Kies de optie van 7 uur om nog meer te leren over Wenen en het Habsburgse rijk. Tijdens de uitgebreide rondleiding bezoekt u de katholieke Sint-Pieterskerk (Peterskirche). Het interieur in barokstijl zal je verbazen met prachtige muurschilderingen, schilderijen en een koepeldak met veel verguldsel. Je stapt ook de Stephansdom binnen om je te vergapen aan de prachtige glas-in-loodramen, hoge pilaren, het barokke hoogaltaar, het indrukwekkende gewelf, het kleurrijke pannendak en andere schatten. Andere hoogtepunten zijn het rijden door MuseumsQuartier, met barokke paleizen met verschillende musea, en het zien van Karlskirche, de 18e-eeuwse Habsburgse koepelkathedraal met barokke, Griekse en Romeinse elementen. Daarnaast bezoekt u de top 1-attractie in Wenen - het Schonbrunn-paleis. Profiteer van skip-the-line tickets om te voorkomen dat u in urenlange rijen moet wachten en verken de luxueuze appartementen in rococo-stijl van keizer Franz Joseph en zijn vrouw Elisabeth. Leer meer over de keizerlijke levensstijl en maak een ontspannende wandeling in de elegante tuinen van het paleis.

Hoogtepunten van Wenen: privéfietstocht met gelicentieerde gids

9. Hoogtepunten van Wenen: privéfietstocht met gelicentieerde gids

Ervaar hoogtepunten van Wenen tijdens een fantastische fietstocht. Ontmoet je lokale gids die je veilig door de stad zal leiden om je de beste delen van de stad te laten zien met voldoende kansen om te stoppen voor fantastische souvenirfoto's. Verken de historische oude binnenstad van Wenen en ontdek verborgen juweeltjes. Vergeet toeristische drukte, vermoeide voeten en files. Spring op de fiets, volg de gids en verken de stad ecologisch. Begin bij de beroemde Anker Clock en bewonder historische gebouwen op weg naar de prachtige St. Stephan's Cathedral. Iets verder zie je St. Peter's Catholic Church en Column of Trinity. Vind de Universiteit van Wenen en het indrukwekkende Rathaus! Bewonder dit meesterwerk en het Oostenrijkse parlementsgebouw. Bekijk het fantastische keizerlijk paleis Hofburg, ook wel bekend als een kasteel. Passeer het hele keizerlijke complex en kijk naar Albertina! Dit fantastische gebouw heeft een herkenbaar beeld met een paard erop. Mis de Weense Staatsopera en zijn verbazingwekkende decoraties buiten niet. Geniet van al deze routes in 2 uur met live commentaar van een lokale deskundige gids en rijd terug. In de optie van 4 uur neemt je gids je ook mee naar Karlsplatz, er is Karlskirche die je zeker zal bekoren met zijn architectuur. Rij door steegjes om het prachtige Belvedere-paleis te zien! Naast fantastische gebouwen, fonteinen en standbeelden heeft het ook een pittoresk park met vrolijke natuur. Op de terugweg ga je langs het waterkanaal en zie je het prachtige standbeeld van de legendarische muzikant - Johann Strauss. Bereid je voor op 6 uur stadsverkenning met Top1-attractie - Schönbrunn-paleis! Deze prachtige residentie met zijn tuinencomplex staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het park en de tuinen rondom het paleis maken van Schönbrunn een unieke synthese van barokke kunst met een vrolijke natuur, dus geniet ervan om in de buurt te blijven.

Belvedere: World-Class Art & Aristocratic Utopias Tour

10. Belvedere: World-Class Art & Aristocratic Utopias Tour

Breng 2,5 uur door met een gids en verken een van de belangrijkste gebouwen van de 18e eeuw. Het grandioze paleis van de Boven-Belvedere is een meesterwerk van barokke architectuur, omringd door formele tuinen geïnspireerd door de klassieke oudheid. De privéappartementen van de prins illustreren welsprekend de smaak van de eigenaar en de artistieke prestaties van zijn tijd. In het Boven-Belvedere wijst uw gids op de barokke elementen van de feestzaal, terwijl u in het Onder-Belvedere de artistieke kenmerken van de Marmeren Hal, de Marmeren Galerij en de Gouden Kast kunt bewonderen. Tegenwoordig is het Belvedere Museum de thuisbasis van een collectie van wereldklasse van Oostenrijkse en internationale schilderijen van de middeleeuwen tot heden, inclusief belangrijke items uit de Oostenrijkse nationale galerij. De collectie omvat meesterwerken van Jacques Louis David, Caspar David Friedrich, Auguste Rodin, Claude Monet, Giuseppe Segantini en Vincent van Gogh. Na de rondleiding over het terrein en de paleizen, zal uw gids een uur doorbrengen met het wijzen op de hoogtepunten van het Kunstmuseum. Deze omvatten onder andere David's Napoleon op de Grote Sint-Bernardpas, Judith van Klimt en Seashore in the Fog van Caspar David Friedrich.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Hop on, hop off-tours
  • Citycards
16 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Slot Belvedere

Wil je alle activiteiten in Slot Belvedere ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Slot Belvedere

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 4.495 beoordelingen

Ik heb de ViennaPass 6 dagen gebruikt voor 2 personen. We hebben van veel attracties geprofiteerd, maar zelfs in die tijd hebben we niet alle beschikbare zitplaatsen kunnen zien, ondanks het feit dat we dankzij de ViennaPass geen tijd verspilden aan het in de rij staan om kaartjes te kopen. Als u het Schönbrunn-paleis wilt bezoeken, is het de moeite waard om eerder naar de plaats te komen en een uur toegang te boeken, en terwijl u wacht, kunt u de tentoonstelling van de keizerlijke koetsen en koetsen bekijken (we raden aan !! een wandeling waard) of neem een wandeling door de tuinen van het paleis. Ik beveel ViennaPass van harte aan, want dankzij de kaart besparen we tijd en geld voor andere genoegens :)

Wij hebben deze kaart gekocht voor 3 dagen. Hadden reeds van te voren bekeken wanneer alles open was en zo reeds een planning op gemaakt. Zo hebben we alles kunnen doen die gepland stond. We moesten ook niet aan schuiven in de rij. Je mag bijna overal binnen door je pass te scannen. Enkel in shonn brunn moet je eerst langs de kassa gaan om een ticket. Je doet er ook voordeel bij. Hadden we alles appart bezocht kostte ons dat €60 meer. Zeker doen.

Het onderste Belvedere was mooier dan ik verwacht had. Vooral de tentoonstelling Grow vond ik prachtig.

leuke ervaring, opgeleid en vriendelijk personeel, traditioneel eten is iets unieks?

Het geheel is indrukwekkend. Naast de tentoonstelling is het gebouw ook prachtig