Slot Belvedere
Tickets

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Slot Belvedere Tickets: Onze meest aanbevolen

Wenen: entreetickets voor Slot Belvedere

1. Wenen: entreetickets voor Slot Belvedere

Verken het UNESCO erfgoed Belvedere in Wenen, een van de mooiste barokke gebouwen in Europa. Bewonder de vele kunstwerken van diverse kunstenaars uit verschillende periodes. De enorme kunstcollectie van het Belvedere bestaat uit duizenden kunstobjecten, een selectie daarvan is te zien bij de permanente tentoonstelling in het Oberes Belvedere. Deze kunstgalerie biedt je een uitgebreide blik in de geschiedenis van de Oostenrijkse kunst in een internationale context van de Middeleeuwen tot het midden van de 20e eeuw. Naast de Marmeren Hal kun je de kapel van het slot, de prachtige Sala Terrena (hal begane grond) en werken uit meer dan 500 jaar kunstgeschiedenis bewonderen in het Oberes Belvedere. Het gebouw heeft de grootste Klimtcollectie met werken uit de Art Nouveau, zoals 'De Kus' en 'Judith', maar ook meesterwerken van Schiele, Kokoschka, Waldmüller, Renoir, Monet en Van Gogh, alsmede belangrijke collecties uit de 19e en 20e eeuw, de barokperiode en de Middeleeuwen. Op de begane grond van de Oberes Belvedere zie je kunst uit de klassieke modernistische stroming, de periode tussen de wereldoorlogen en uit de barokcollectie. Er is een nieuwe kamer ingericht voor de meesterwerken van Gustav Klimt, zodat `De Kus` in haar volle glorie te aanschouwen is. Ontdek ook het Winterpaleis, de nieuwe expositieruimte van Slot Belvedere in het centrum van Wenen. Met de opening van de nieuwe en vierde expositieruimte in het Belvedere is er een belangrijke plek voor kunst ontstaan tussen het stadspaleis en het tuinpaleis; het Winterpaleis en het Belvedere Paleis. Sinds de opening van het `21er Haus` in november 2011, stelt het Belvedere kunstwerken van na de oorlog tot het heden permanent tentoon. Delen van de collectie worden sinds juni 2012 getoond op de 1e verdieping van het 21er Haus en bieden verschillende perspectieven via veranderende thematische tentoonstellingen. De focus ligt op hedendaagse kunst uit Oostenrijk in een internationale context en vertegenwoordigt daarmee de selectie van het 21er Haus.

...
Wenen: stadstour per bus en Schloss Schönbrunn

2. Wenen: stadstour per bus en Schloss Schönbrunn

Zie alle topattracties van Wenen in een sightseeingtour. Stap op de comfortabele bus, ga er lekker voor zit en start de verkenning van het historische centrum van de stad. Ontdek de Ringstrasse en de architectonische hoogstandjes, zoals de Staatsopera, de Hofburg en het Burgtheater. Bewonder staatsinstituten zoals het stadhuis en het Oostenrijkse parlement. Stap uit om de voormalige keizerlijke zomerresidentie van de Habsburgers, Schloss Schönbrunn, binnen te gaan. Vermijd de rijen voor het loket en besteed meer tijd met het verkennen van de 22 staatszalen.

...
Hoogtepunten van Wenen: privéfietstocht met gelicentieerde gids

3. Hoogtepunten van Wenen: privéfietstocht met gelicentieerde gids

Laat je oriënteren bij de beroemde Anker Clock, de eerste stop van deze begeleide fietstocht. Bewonder historische gebouwen op weg naar de adembenemende St. Stephan's Cathedral. Een beetje verder, sensatie bij het zien van de St. Peter's Catholic Church en de Column of Trinity. Val niet af! De volgende haltes op deze architecturale speurtocht zijn de Universiteit van Wenen en het prachtige Rathaus, boordevol historische feiten. Vervolg je mobiele avontuur in het keizerlijk paleis Hofburg en zijn verbazingwekkende complex van zeer herkenbare structuren. Voel je een diva terwijl je de Weense Staatsopera rockt tijdens deze fantastische tour van 2 uur met live commentaar. In de optie van 4 uur neemt je gids je ook mee naar Karlsplatz en het labyrintische Belvedere-paleis. Keer terug naar de drop-off via het kanaal, waar je wordt geconfronteerd met de geest van Johann Strauss - maak je geen zorgen, het is maar een monument. Of zet jezelf schrap voor de optie van 6 uur met het eeuwig populaire Schloss Schönbrunn. Deze prachtige residentie staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het park en de tuinen rondom het paleis maken van Schönbrunn een unieke combinatie van barokke stijl en vrolijke natuur.

...
Belvedere: World-Class Art & Aristocratic Utopias Tour

4. Belvedere: World-Class Art & Aristocratic Utopias Tour

Breng 2,5 uur door met een gids en verken een van de belangrijkste gebouwen van de 18e eeuw. Het grandioze paleis van de Boven-Belvedere is een meesterwerk van barokke architectuur, omringd door formele tuinen geïnspireerd door de klassieke oudheid. De privéappartementen van de prins illustreren welsprekend de smaak van de eigenaar en de artistieke prestaties van zijn tijd. In het Boven-Belvedere wijst uw gids op de barokke elementen van de feestzaal, terwijl u in het Onder-Belvedere de artistieke kenmerken van de Marmeren Hal, de Marmeren Galerij en de Gouden Kast kunt bewonderen. Tegenwoordig is het Belvedere Museum de thuisbasis van een collectie van wereldklasse van Oostenrijkse en internationale schilderijen van de middeleeuwen tot heden, inclusief belangrijke items uit de Oostenrijkse nationale galerij. De collectie omvat meesterwerken van Jacques Louis David, Caspar David Friedrich, Auguste Rodin, Claude Monet, Giuseppe Segantini en Vincent van Gogh. Na de rondleiding over het terrein en de paleizen, zal uw gids een uur doorbrengen met het wijzen op de hoogtepunten van het Kunstmuseum. Deze omvatten onder andere David's Napoleon op de Grote Sint-Bernardpas, Judith van Klimt en Seashore in the Fog van Caspar David Friedrich.

...
Skip The Line Tour: Paleis Schönbrunn & Wenen Stadstour

5. Skip The Line Tour: Paleis Schönbrunn & Wenen Stadstour

Profiteer van deze tour: sla de wachtrij over bij Paleis Schönbrunn! Krijg een indruk van de meest belangrijke historische attracties in Wenen. Met de bus ga je door de Ringstraße, waar veel mooie gebouwen staan zoals het staatsoperagebouw, het Habsburg museum, het Natuurhistorisch museum en het museum van kunstgeschiedenis met een wereldberoemde collectie. Ontdek het museumstadsdeel waar Paleis Hofburg (het winterverblijf van de Keizer), het Oostenrijkse Parlement, het Stadshuis, en het Staatstheater te vinden zijn. Het hoogtepunt is een begeleide tour door de gangen van Schloss Schönbrunn, de voormalige zomerresidentie van figuren als Maria Theresa. 

...

Sitemap Slot Belvedere

Wil je alle activiteiten in Slot Belvedere ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Slot Belvedere

Gemiddelde beoordeling

4.1 / 5

gebaseerd op 130 beoordelingen

Het is makkelijk te boeken en in vergelijking met andere websites is het goedkoper als je met de app boekt. We boekten alleen voor het bovenste niveau en de kunsttentoonstelling. Het is een must om er heen te gaan als je in Wien bent. De plaats is goed onderhouden en de kunsttentoonstelling is uitstekend.

En leuke tour met als onderbreking mooi Schonbrunn. Prima gids die ondanks de drukte de groep goed bij elkaar hield en duidelijk en veel vertelde.

Sterk aanbevolen, alles heel goed georganiseerd en GEEN wachtrijen is geweldig. De gids was geweldig en heeft een werk van 10 gedaan.

Vlotte toegang op voorgeschreven tijdstip, geen wachtrij. Prachtig paleis

De moeite waard om de tentoonstelling te bezoeken!