Kies data

Slot Charlottenburg

Slot Charlottenburg: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Berlijn: boottocht van 2,5 uur over de Spree

1. Berlijn: boottocht van 2,5 uur over de Spree

Ontdek het centrum van Berlijn via de belangrijkste waterweg, de Spree, tijdens een 2,5-uur durende boottocht. Je ziet de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad vanaf het water en voelt de hartslag van deze bruisende stad.Je begint de boottocht op Friedrichstrasse en gaat via het Bundeskanzleramt naar Paleis Bellevue, met uitzicht op de Beamtenschlange (huisvesting voor ambtenaren) en de Siegessäule. Bezichtig het nieuwe Hauptbahnhof van Berlijn en het ministerie van Binnenlandse Zaken voordat je verder gaat naar Paleis Charlottenburg. Vandaaruit vaar je langs het Westhafenkanaal, het Berlin-Spandau-scheepskanaal, het federale ministerie van Economische Zaken en het Hamburger Bahnhof. Daarna vaar je weer terug naar Friedrichstrasse.

Berlijn: avondrondvaart van 2 uur

2. Berlijn: avondrondvaart van 2 uur

Ontdek het centrum van Berlijn via de belangrijkste waterweg, de Spree, tijdens een boottocht van 2 uur. Je ziet de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad vanaf het water en voelt de hartslag van deze bruisende stad. Begin bij de Friedrichstraße en passeer de Federale Kanselarij om het Slot Bellevue te bereiken, met uitzicht op de Siegessäule ("overwinningszuil"). Bezichtig het nieuwe Centrale Station van Berlijn en het ministerie van Binnenlandse Zaken, voordat je verder gaat naar Slot Charlottenburg. Van daaruit vaar je langs het Westhafenkanaal, het Berlin-Spandau-scheepskanaal, het federale ministerie van Economische Zaken en het Hamburger Bahnhof. Daarna keer je terug naar Friedrichstraße, waar je tour zal beëindigen.

Berlijns Residentieorkest: diner en concert

3. Berlijns Residentieorkest: diner en concert

Beleef een traditionele Pruisische avond in Berlijn met een diner en een concert van de Berliner Residenz Konzerte. Voor het concert geniet je van het Oranjerie Menu, gemaakt naar de culinaire voorkeuren van de Pruisische vorsten, in Schloss Charlottenburg. Per seizoen geniet je van verschillende gerechten. Je dineert in het elegante Schloss Charlottenburg. Na het eten, hoor je het Berliner Residenz Orchester mooie stukken spelen van Johann Sebastian Bach, Frederik de Grote, Luigi Boccherini, Georg Friedrich Händel, en Wolfgang Amadeus Mozart. Het ensemble en de solisten dragen kostuums uit die tijd en spelen bij kaarslicht.

Concert Berliner Residenz Orkest in Charlottenburg

4. Concert Berliner Residenz Orkest in Charlottenburg

Ervaar de pracht van de barok met een concert van het Berliner Residence Orchestra in de Grote Oranjerie vanuit Slot Charlottenburg. Geniet van een werkelijk unieke avond in Berlijn. Op het programma staan vooral klassieke meesterwerken uit de 17e en 18e eeuw. Het Berlin Residence Orchestra en zijn solozangers zullen composities uitvoeren van onder meer Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel, Wolfgang Amadeus Mozart en Joseph Haydn. Werken van Frederik de Grote zelf en zijn hofcomponisten maken een einde aan de feestelijke muzikale ervaring.

Berlijn: schilderachtige rondleiding met privéauto voor 2, 3, 6 uur

5. Berlijn: schilderachtige rondleiding met privéauto voor 2, 3, 6 uur

Haal het meeste uit je tijd in Berlijn met een rondleiding langs de hotspots en ontdek de rijke cultuur van de Duitse hoofdstad. Laat je ophalen bij je hotel en bezoek bezienswaardigheden zo oud als de Gendarmenmarkt en recent als de Berlijnse Muur. Breng tijd door in de centrale wijk Mitte en zie hoe het leven is veranderd. Ontmoet je chauffeur en gids bij de door jou gekozen pick-up voor een inleiding tot Duitsland en de recente geschiedenis van Berlijn. Met een aparte toegewijde chauffeur kan uw gids zich volledig concentreren op het vertellen van elk gebied, het plannen van uw favoriete route en het controleren of u wilt stoppen en rondlopen. Rijd langs wereldberoemde locaties zoals de Brandenburger Tor, de Reichstag en de voormalige Joodse wijk met zijn indrukwekkende Nieuwe Synagoge. Strek je benen in gebieden zoals Museumeiland of Unter den Linden om historische juweeltjes te vinden die de moeite waard zijn om van dichtbij te bekijken. Verdiep je begrip van het controversiële verleden van Berlijn als je Checkpoint Charlie passeert, de locatie van Hitler's Bunker, de voormalige nazi-regeringswijk en Bebelplatz waar de ceremoniële verbranding van nazi-boeken plaatsvond. Geniet van de plechtige sfeer bij het Monument voor de vermoorde Joden van Europa en het monument voor de Sinti en Roma vermoord onder het nationaal-socialisme. Leer van je gids over het belang van deze gedenktekens voor moderne Berlijners en internationale toeristen. Kies voor de 6-uur durende tour en voeg een reis naar voormalig West-Berlijn toe. Bekijk het majestueuze paleis Charlottenburg, de Kurfürstendamm en de Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche en stop bij de legendarische Berlijnse chocolatiers: Rausch. Maak van de gelegenheid gebruik om souvenirs te kopen of wat verfrissingen te pakken met ten minste 2 pauzes in elke tour. Zorg ervoor dat je je gids laat weten welke bezienswaardigheden bovenaan je lijstje staan en of er restaurants of cafés zijn die je wilt bezoeken.

Charlottenburg: stadswandeling van 2 uur

6. Charlottenburg: stadswandeling van 2 uur

Ontdek de burgerlijke wijk Charlottenburg , de weinig bekende stad Berlijn. Volg je deskundige gids door diverse buurten en ontdek de 800 honderd jaar oude Pruisische geschiedenis van de stad terwijl je kennismaakt met de moderne en historische bezienswaardigheden van de stad. Begin je avontuur voor het imposante stadhuis, het symbool van een van de meest welvarende gemeenschappen van Duitsland. Vervolg je reis naar de middeleeuwse kern, het oude dorpsplein. Zie waar de beroemde kunstenaar Heinrich Zille de motieven vond voor zijn liefdevol ironische afbeeldingen van de Berlijnse arbeidersklasse, in de buurt van het historische Stadtbad. Kom meer te weten over architectuurgeschiedenis en 18e-eeuwse stadsplanning in de buurt van Luisenkirche. Vind geweldige voorbeelden van de stijl van huisvesting die nog steeds het stadsbeeld van Berlijn kenmerkt. Wees getuige van bewaard gebleven schoolgebouwen in Berlijn, daterend uit 1786, naast uitstekende voorbeelden van vooroorlogse stadsontwikkeling. Bezoek een van de meest schilderachtige buurten van de stad op de hoek van Nehringstraße en Christstraße. Zie hoe de lokale bevolking zich vermengt in cafés, kringloopwinkels en buurtwinkels. Wees getuige van de pracht van Villa Oppenheim en van de prachtige Schlossstraße waar nu musea van wereldklasse zijn gevestigd. Beëindig je avontuur in het weelderige paleis Charlottenburg, omzoomd met de prachtige Stüler-gebouwen met koepeltop.

Berlijn: alles-in-één kustexcursie vanuit de haven van Warnemünde

7. Berlijn: alles-in-één kustexcursie vanuit de haven van Warnemünde

Deze excursie aan wal wordt aangepast aan de aanmeertijden van elk schip en begint onmiddellijk na aankomst van uw schip en keert terug met voldoende tijd over - zodat u het vertrek van uw cruiseschip niet zult missen. Ontmoet uw gastheer voor uw cruiseschip zodra het aanmeert. Stap aan boord van een comfortabele bus met airconditioning en maak een ontspannende reis door de schilderachtige vlaktes van Oost-Duitsland. Aankomst in Berlijn en ontmoet uw professionele Engelssprekende gids. Begin de tour in West-Berlijn bij het paleis Charlottenburg. Strek je benen terwijl je deskundige lokale gids je een introductie geeft tot de stad. Rijd vervolgens door de voormalige Britse sector langs de Berlijnse Champs-Élysées - de Kurfürstendamm, langs de Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche en de KaDeWe, het grootste warenhuis van continentaal Europa. Ga vervolgens naar Oost-Berlijn - bezoek onderweg het indrukwekkende parlementsgebouw, de Reichstag. Wandel door de beroemde Brandenburger Tor en het nabijgelegen Monument voor de vermoorde Joden van Europa. Bewonder het centrale park van Tiergarten, de Victory Column, een Sovjet-monument, het Memorial to the Murdered Sinti and Roma en het Parijse plein. Ga verder naar de plek van Hitlers bunker, via de Potsdamer Platz naar een van de weinige overgebleven stukken van de Berlijnse muur voordat je de voormalige locatie van het hoofdkwartier van de SS en de Gestapo bereikt, tegenwoordig bekend als de Topography of Terror. Dan is je kans om Checkpoint Charlie te passeren - het beroemdste kruispunt tussen Oost- en West-Berlijn tijdens de Koude Oorlog - en de voormalige Amerikaanse sector te bezoeken. Na wat vrije tijd voor de lunch (niet inbegrepen in de tourprijs), vervolgt u de tour door de voormalige Sovjetsector van Oost-Berlijn om de spectaculaire Gendarmenmarkt en Bebelplatz te bezoeken - bekend als het 'Nazi Book Burning Square'. Bezoek de historische voormalige koninklijke wijk van Berlijn - de prachtige boulevard van Unter den Linden, het UNESCO-werelderfgoed Museumeiland, de kathedraal van Berlijn en Alexanderplatz met zijn iconische tv-toren. Als de tijd het toelaat, kan uw gids langs het langst overgebleven stuk van de Berlijnse Muur rijden met zijn wereldberoemde graffiti - de East Side Gallery, of stoppen in de voormalige Joodse wijk, die onlangs het mode- en kunstcentrum van de Duitse hoofdstad is geworden. Neem aan het einde van je Berlijnse tour afscheid van je gids en laat je comfortabel terugvoeren naar je cruiseschip.

Berlijn: alles-in-één bustour met beroemde bezienswaardigheden

8. Berlijn: alles-in-één bustour met beroemde bezienswaardigheden

Bekijk alle iconische bezienswaardigheden van de Duitse hoofdstad tijdens deze dagtour in een bus met airconditioning. Leer meer over de unieke geschiedenis van de stad van je gepassioneerde lokale gids tijdens een wervelende reis die de Alexanderplatz-tv-toren, de Berlijnse muur, de Reichstag en het Museumeiland omvat. Je avontuur door het verleden en heden van Berlijn begint voor het Charlottenburg-paleis in West-Berlijn, waar je lokale gids je een korte introductie geeft over de hoofdstad van Duitsland voordat je aan boord van de bus stapt en naar het oosten gaat. Reis eerst door de voormalige Britse sector langs de Berlijnse Champs-Élysées - Kurfürstendamm - langs de Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche en het KaDeWe, het grootste warenhuis van continentaal Europa. Ga dan verder naar het oosten langs het indrukwekkende parlementsgebouw, de Reichstag. Stap bij de iconische Brandenburger Tor uit de bus om door de historische boog te wandelen en de uitgestrekte Tiergarten te bewonderen. Bekijk de majestueuze Victory Column van de hoofdstad en een gedenkteken voor Sovjetsoldaten. Neem dan even de tijd om na te denken bij het Monument voor de vermoorde Joden van Europa. Na wat vrije tijd voor de lunch, reis je naar de spectaculaire Gendarmenmarkt en de historische voormalige koninklijke wijk van Berlijn: de prachtige boulevard van Unter den Linden, het UNESCO-werelderfgoed Museumeiland en de kathedraal van Berlijn. Ontdek vervolgens Alexanderplatz met zijn iconische tv-toren. Ga verder naar het zuiden naar de wijk Mitte en bezoek Checkpoint Charlie - het beroemdste kruispunt tussen Oost- en West-Berlijn tijdens de Koude Oorlog. Ga daarna door de Potsdamer Platz op weg naar een van de weinige overgebleven stukken van de Berlijnse muur. Sluit je tour af met een aangrijpend bezoek aan de voormalige locatie van het hoofdkwartier van de SS en Gestapo, tegenwoordig bekend als de Topography of Terror. Je kunt ervoor kiezen om je tour hier te beëindigen en de stad alleen te verkennen of om bij je hotel te worden afgezet.

Van Berlijn: Potsdam 5-uur durende tour met VW-bus

9. Van Berlijn: Potsdam 5-uur durende tour met VW-bus

Stap aan boord van de comfortabele VW-bus en ontdek Potsdam, al bijna 300 jaar het bolwerk van de Hohenzollern. Bewonder het fascinerende culturele landschap, nu een UNESCO-werelderfgoed, bestaande uit bijna 20 paleizen en uitgestrekte parken rondom barokke architectuur. Bekijk het prachtige paleis Charlottenburg en ga langs de Königsstraße naar het eerste park in het culturele landschap van Potsdam: Park Babelsberg. Hier maakt u uw eerste stop voordat u verder gaat over de Glienicke-brug en de Berlijnse buitenwijk naar het oude marktplein met de Sint-Nicolaaskerk, het oude stadhuis en het nieuwe parlementsgebouw, nauw gemodelleerd naar het oude stadspaleis. Rijd door de Dutch Quarter naar Bornstedt Crown Estate, waar u richting Park Sanssouci kunt wandelen. De eerste stop is bij het gelijknamige paleis met zijn fascinerende barokke tuin. Afhankelijk van de tijd en je interesses, kun je andere attracties in het park verkennen, waaronder de Marly-tuin van de soldatenkoning, de Vredeskerk en het Charlottenhof-paleis van Frederik Willem IV, het nieuwe paleis en de galerij van Frederik de Grote. Rijd in de VW-bus door de Russische kolonie Alexandrowka en de "Verboden Stad", het Europese hoofdkwartier van de KGB tijdens de Koude Oorlog, naar de Nieuwe Tuin, waar u het Marmeren Paleis en het Cecilienhof-paleis vindt. Vanaf het nabijgelegen Belvedere op de Pfingstberg heb je een fantastisch uitzicht over Potsdam en zijn hoogtepunten.

Berlijn: Instagram-waardige plekkentour met fotograaf

10. Berlijn: Instagram-waardige plekkentour met fotograaf

Reis naar de meest fotogenieke bezienswaardigheden van Berlijn, zoals de Brandenburger Tor tijdens deze wandeltocht met een fotograaf. Leer een fascinerende geschiedenis van je gids. Zorg ervoor dat je geweldige foto's maakt, want je tour bevat enkele foto's van de fotograaf. Kies uit een touroptie van 2 uur waarbij je je gids op een centraal gelegen plek in de stad ontmoet en 20 bewerkte foto's krijgt, of een optie van 4 of 6 uur naar meer locaties. De opties van 4 en 6 uur omvatten ook een ophaal- en wegbrengservice en 50 bewerkte foto's. Selecteer de basisoptie van 2 uur voor een wandeltocht langs de meest fotogenieke plekken in de oude binnenstad van Berlijn. Zie de Brandenburger Tor, een symbool van vrede en vrijheid. Bewonder de prachtige architectuur en poseer voor een foto. Loop langs een charmante boulevard Unter den Linden. Bezoek het Bebelplatz-plein en maak een foto voor de kathedraal van Berlijn. Ga naar de 368 meter hoge toren, Fernsehturm. Bezoek ten slotte de Alexanderplatz, een plein met een heleboel instagrambare plekken. Verleng je tour tot 4 uur en reis met een comfortabele auto met een ophaal- en wegbrengservice. Ga naar de beste plekken in de oude stad en ga naar het gedenkteken van de Berlijnse muur dat dient als een gedenkteken voor de verdeling van Berlijn en de doden die daar plaatsvonden. Kom meer te weten over deze tijd in de geschiedenis van Berlijn in de East Side Gallery, een permanente openluchtgalerij op het langst overgebleven deel van de Berlijnse Muur. Maak foto's van de kleurrijke muurschilderingen en graffiti. Ga verder naar het kruispunt van de Berlijnse Muur bij Checkpoint Charlie. Zie ten slotte de beroemde Siegessaule-kolom. Verrijk de ervaring van het maken van foto's met een 6-uur durende tour inclusief een reis naar de Charlottenburg Palace Gardens. Dwaal door de charmante binnenplaatsen en tuinen in barokstijl. Deze prachtige omgeving is een perfecte plek voor een foto. Ontdek de verborgen charme van het Landwehr-kanaal voordat je terugkeert naar je gewenste afzetpunt in Berlijn.

Sitemap Slot Charlottenburg

Wil je alle activiteiten in Slot Charlottenburg ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Slot Charlottenburg

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 6.426 beoordelingen

Een ontspannende cruise

Ontspannende rondvaart van ongeveer 2 en een half uur. Schoon, ruim en vriendelijk personeel. We hadden een fatsoenlijk diner en tegen een eerlijke prijs. Via de audiogids werd alles tot in detail uitgelegd. Wij waren er op een regenachtige dag en misschien waren daarom niet alle tafels bezet, maar het had nog steeds zijn charme. Ik raad haar aan en ik raad ook aan om te dineren.

Kon niet beter

Prachtige vaartocht, we kregen zoveel te zien wat anders niet mogelijk was geweest. Mogelijkheid om wat verfrissends te kopen was fijn. Prima gids, erg vriendelijk en goed verstaanbaar

betoverende muzikale ambiance met heerlijk eten en heerlijke wijn

We waren helemaal verrast met zowel de kwaliteit van de bereide maaltijd, de heerlijke wijnen en de goede kwaliteit van het residentieorkest.

Mooie tocht met heldere informatie. Langs stukken gevaren waar je normaal niet zo gauw komt.

Geweldig mooie vaart. Even wat meer dan de overige reders. Goeie service.