Kies data

Slot Neuschwanstein

Ga terug in de tijd in dit Beierse sprookjeskasteel dat in een magisch bos staat en geïnspireerd is door Wagner.

Slot Neuschwanstein: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit München: dagtrip Neuschwanstein & kasteel Linderhof

1. Vanuit München: dagtrip Neuschwanstein & kasteel Linderhof

Reis naar de prachtige kastelen Neuschwanstein en Linderhof. Geniet van een heerlijke lunch in Hohenschwangau en maak een kleine omweg door het pittoreske stadje Oberammergau. Stap aan boord van een bus met airconditioning en bezoek kasteel Neuschwanstein. Aan de voet van de Alpen kun je een van de indrukwekkendste bezienswaardigheden van Duitsland bewonderen. Neem 4 uur de tijd om het terrein te verkennen (ticket niet inbegrepen). Aankomst bij Linderhof, het enige kasteel dat Ludwig II wist te voltooien. In de middag is er een pauze bij kasteel Hohenschwangau, het ouderlijk huis van Ludwig, voor de lunch (niet inbegrepen). Als de tijd het toelaat, ga dan verder naar Oberammergau en verlies jezelf in de schilderachtige straatjes van dit pittoreske stadje.

Vanuit München: premiumtour Slot Neuschwanstein & Linderhof

2. Vanuit München: premiumtour Slot Neuschwanstein & Linderhof

Maak een schilderachtige rit naar de kastelen van Neuschwanstein en Linderhof met voorrangstoegang. Ervaar de weelderige schoonheid van het Duitse platteland en leer over de geschiedenis van het gebied van je lokale gids. In de ochtend rijd je in alle comfort vanuit München naar Schloss Linderhof voor een rondleiding met gids. Ontdek de geschiedenis van het kasteel voordat je verder gaat naar het pittoreske stadje Oberammergau. Verken het dorp en hoor over traditionele ambachten van de plaatselijke houtsnijders. Ga 's middags over de Romantische Straße naar kasteel Neuschwanstein. Stop voor de lunch (niet inbegrepen) bij aankomst of ga direct naar de Marienbrücke. In de middag verken je kasteel Neuschwanstein, voordat je een ontspannende rit terug maakt naar München.

Vanuit München: Slot Neuschwanstein, dagtour

3. Vanuit München: Slot Neuschwanstein, dagtour

Op 2 uur van München ligt de betoverende stad Füssen aan de uitlopers van de Alpen, omringd door een van de meest adembenemende natuurlijke omgevingen ter wereld. Hoog boven de stad, schijnbaar gehouwen uit de bergen die tot aan de hemel reiken, ligt een plek uit je dromen: het etherische sprookjeskasteel Neuschwanstein. Deze fantastische dwaasheid werd in de 19e eeuw gebouwd door de beroemde 'gekke' koning Lodewijk II, een man die bevlogen was door mythologie en zelf een legende werd. De glanzende witte torens van het kasteel in de wolken zijn meteen herkenbaar, ook voor mensen die nooit van Neuschwanstein hebben gehoord. Het is namelijk de inspiratie voor Disney's kasteel van Doornroosje en wereldwijd bekend als het kasteel van Chitty Chitty Bang Bang. Een bezoek aan dit kasteel is alsof je een sprookje binnenstapt. Op deze daguitstap vanuit München begeleidt je gids je per trein of bus en heuvelopwaarts naar het hooggelegen kasteel, waar het fonkelend boven een spectaculair panorama van bergen, meren en valleien uittorent. Deze uitstap draait niet alleen om het kasteel; de schitterende locatie is misschien net zo belangrijk. Je gaat naar de beste uitkijkpunten en verkent het meer. Als het weer en de tijd het toestaan, kun je zelfs een frisse duik maken. Geniet van schilderachtige uitzichten op het net zo mooie Slot Hohenschwangau, de watervalkloof en de schitterende Marienbrücke, die zich hoog boven alles uitstrekt. Terwijl jij je vergaapt aan zoveel schoonheid, vertelt je gids je het intrigerende verhaal van koning Lodewijks vermaarde en tragische heerschappij, over zijn turbulente tijden en de obsessie die hem ertoe bracht om dit fantasiekasteel in de bergen te bouwen en die hem uiteindelijk fataal werd. Sla de lange rijen over voor de afzonderlijke binnenrondleiding door de privévertrekken van de koning door een gespecialiseerde kasteelgids. De rondleiding is de meest praktische manier om deze wonderbaarlijke fantasiewereld van binnenuit te leren kennen.

Vanuit München: dagtrip naar kasteel Neuschwanstein per busje

4. Vanuit München: dagtrip naar kasteel Neuschwanstein per busje

Breng een dag door in het pittoreske Beieren met deze bustour vanuit München. Breng de dag door met genieten van een rit op de Romantische Strasse in de Beierse Alpen. Op weg naar het kasteel van Neuschwanstein passeer je oude, schilderachtige Beierse dorpjes en een schilderachtig landschap. Wanneer u Neuschwanstein bereikt, wordt u meegenomen op een rondleiding door het kasteel, dat in de 19e eeuw werd gebouwd in neoromaanse stijl. Het paleis ligt op een steile heuvel met een indrukwekkend uitzicht op het dorp Hohenschwangau beneden. Vanaf de Marienbridge heb je een adembenemend uitzicht op het kasteel. Het paleis werd gebouwd in opdracht van Ludwig II van Beieren als koninklijk toevluchtsoord en ter ere van Richard Wagner, de componist. Na de dood van Ludwig II werd het paleis in 1886 voor het publiek geopend en ontvangt nu jaarlijks meer dan 1,3 miljoen bezoekers. Neuschwanstein is in tal van films verschenen en werd ook gebruikt als model voor het kasteel van Doornroosje in Disneyland. Je wandelt door een prachtige kloof met watervallen en watervallen. Op de terugweg stop je bij de UNESCO-werelderfgoedkerk van Wieskirch, gebouwd in de 17e eeuw. Je hebt ook de mogelijkheid om een Beierse kaasboerderij te bezoeken, waar je optioneel een kaas- en worstschotel met versgebakken brood kunt kopen. Geniet van het spectaculaire uitzicht van 360 graden op de bergen vanaf de boerderij.

München: kasteeltour Neuschwanstein

5. München: kasteeltour Neuschwanstein

Ontdek zelf de parel van Beieren, de koninklijke kastelen van Schwangau (Neuschwanstein en Hohenschwangau), met een begeleide wandeling tot aan de kasteeldeuren. Kom meer te weten over het kasteel dat de aandacht van Disney trok en koning Ludwig II die de bouw inspireerde. Hoor de details van zijn leven en zijn vele architecturale creaties. Geniet van een begeleide wandeling tot aan de deuren van het koninklijk kasteel. Ontmoet je koning Ludwig II-liefhebber en gids en leer meer over het kasteel dat elke dag door duizenden mensen wordt bezocht. Ontdek al wandelend de dromen van koning Ludwig II. Hoor over zijn levensverhaal, de inspiratie voor zijn architecturale stukken en zijn tragische en mysterieuze dood. De tour is gepland met tijd om te stoppen voor de lunch en om perfecte foto's te maken van de onvergetelijke uitzichten. Kom aan bij de deuren, zeg gedag tegen je gids en ga naar binnen.

München: Rundflug München, Seen, Schlösser, Alpen abAugsburg

6. München: Rundflug München, Seen, Schlösser, Alpen abAugsburg

Ontdek München en de omliggende landschappen tijdens een rondvlucht over meren, bossen en beroemde bezienswaardigheden. Bewonder het Alpenlandschap en vlieg over de Forgegensee. Geniet van interessant commentaar van je piloot. Vlieg vanaf onze ALPEN AIR-terminal in Augsburg via Dachau naar de hoofdstad München met de architectonisch schitterende Allianz Arena van FC Bayern München. Laat u betoveren door de schoonheid van München vanaf een hoogte van slechts 600 meter, laag vliegend om de Engelse tuin en het Duitse museum te ontdekken. Beweeg over de Marienplatz en de Frauenkirche, evenals het Nymphenburg-paleis. Rijd langzaam door de futuristische BMW World en natuurlijk het Olympisch Park met zijn 291 meter hoge Olympische toren. Vlieg vervolgens over de Simssee naar de Beierse zee, de Chiemsee. Midden in het grootste meer van Beieren en tegen de indrukwekkende achtergrond van de Alpen wachten de burcht Herrenchiemsee en het eiland Fraueninsel op u. Ga dan richting de bergen en kijk door de grote ramen op de Kampenwand en de Wilder Kaiser. Geniet in het half uur dat volgt van de gratie van de bergen terwijl je bijna 150 kilometer langs de noordelijke Alpen vliegt. Passeer de Wendelstein na het Inntal en ontdek idyllische meren midden in de indrukwekkende bergwereld: eerst langs de cirkelvormige Thiersee, dan de pittoreske Schliersee, de kleine Spitzingsee en de beroemde Tegernsee. Sluit uw bergtocht af met de schoonheid van het Ammergauer Alpenlandschap en het door bergen omringde meer Plansee, voordat het volgende hoogtepunt in zicht komt - het imposante sprookjeskasteel van koning Ludwig II, kasteel Neuschwanstein aan de voet van de bergen met uitzicht op de Forggensee. Vlieg dan over de Murnauer Moos en de donkerblauwe Staffelsee en Riegsee naar de kleurrijke Osterseen voordat je het Fünfseenland bereikt. Passeer het populaire Starnbergmeer en geniet van de prachtige kleuren van het water, vooral in de omgeving van het Roseninsel.

München: Neuschwanstein Private Guided Tour-pakketten

7. München: Neuschwanstein Private Guided Tour-pakketten

Ervaar de historische, culturele en natuurlijke schatten van Beieren en Tirol tijdens deze privétour vanuit München. Bezoek het legendarische kasteel Neuschwanstein. Geniet van een handige ophaalservice van je hotel en begeef je naar de Beierse uitlopers, terwijl je onderweg geniet van een aantal geweldige fotomomenten bij meren en andere schilderachtige plekjes. Bezoek een van de lokale rococo-kerken voordat je Hohenschwangau bereikt: het dorp van de koninklijke kastelen. Koop skip-the-line tickets tijdens de tour en vermijd wachten. Kies uit 3 spannende rondreizen. Het klassieke tourpakket neemt je mee naar paleis Linderhof, het tweede sprookjeskasteel van koning Ludwig II. Bewonder het weelderige interieur en de magische kasteeltuin. Volg het met een rondleiding door Oberammergau en de abdij van Ettal. Als u kiest voor het Adrenaline Kick-pakket, komt u bij de 700 jaar oude ruïnes van Burgenwelten Ehrenberg en de 400 meter lange voetgangershangbrug Highline 179. Geniet van een spectaculair uitzicht vanaf de brug. Neem het 3-kastelenpakket en geniet van het verkennen van 3 verschillende kastelen van binnenuit: Neuschwanstein, de neogotische zomerresidentie van koning Maximiliaan II van Hohenschwangau en het Linderhof-paleis.

Dagtocht naar de paleizen Neuschwanstein en Linderhof vanuit München

8. Dagtocht naar de paleizen Neuschwanstein en Linderhof vanuit München

Begeef je op een magische reis en ontdek de architectonische meesterwerken van koning Ludwig II, de krankzinnige koning van Beieren. Geniet van het comfort van een privévoertuig terwijl je de paleizen Neuschwanstein en Linderhof bezoekt tijdens een dagtour vanuit München. Je gids zal je begroeten in je hotel in München of op een afgesproken ontmoetingspunt en je door pittoreske landerijen naar de Duitse Alpen brengen. Maak je klaar om adembenemende uitzichten vast te leggen tijdens de rit van ongeveer 2 uur. Neem bij aankomst in Hohenschwangau de tijd om de leuke winkeltjes, het serene Alpsee-meer en het charmante kasteelterrein van Hohenschwangau te verkennen. Beklim omhoog richting Neuschwanstein met onderweg adembenemende uitzichten. Er is een pendelbus beschikbaar voor mensen met mobiliteitsproblemen. Voordat je het paleis betreedt, bezoek je de Marienbrücke, een hangbrug met een adembenemend uitzicht op zowel het paleis als het omringende landschap. Geniet van een rondleiding door het weelderige interieur van het paleis, met tijd om souvenirs te kopen en daarna een pauze. Bezoek vervolgens Linderhof, het kleinste en enige voltooide paleis van koning Ludwig II, geïnspireerd op het paleis van Versailles. Volg een korte rondleiding door het interieur van het paleis en dwaal door de prachtige tuinen, die worden beschouwd als een van de mooiste voorbeelden van historistisch tuinontwerp. Je gids vertelt het verhaal van koning Ludwig II, zijn excentriciteit en het mysterie rond zijn dood. Na het voltooien van de tour brengt uw gids u terug naar München en begeleidt u terug naar uw hotel of een afgesproken afzetpunt. Houd er rekening mee dat alleen medewerkers van Neuschwanstein en Linderhof rondleidingen in de kastelen mogen geven en dat u een audiogids krijgt. Voor deze tour kunt u kiezen tussen een optie met een chauffeur-gids of een aparte chauffeur en gids. Onze chauffeur-gidsen zijn goed onderlegd in de geschiedenis en kunnen een adequaat overzicht geven. Voor een meer diepgaande tour raden we aan om de optie te boeken met een aparte chauffeur en een professionele lokale gids.

Van München: privédagtrip naar kasteel Neuschwanstein

9. Van München: privédagtrip naar kasteel Neuschwanstein

Ontdek de magie van Neuschwanstein, het sprookjeskasteel van koning Ludwig II van Beieren, tijdens deze onvergetelijke 8-uur durende tour. Genesteld in het hart van de majestueuze Beierse Alpen, is Neuschwanstein een must-see voor elke reiziger. Uw tour begint met een comfortabele en mooie rit van München naar Hohenschwangau, het kleine stadje onder kasteel Neuschwanstein. Onderweg heb je de mogelijkheid om de glooiende heuvels van het Beierse platteland te bewonderen en de adembenemende uitzichten vast te leggen met je camera. Als je eenmaal in Hohenschwangau bent, heb je tijd om de charmante winkels, het serene Alpsee-meer en het terrein rond het kleinere kasteel Hohenschwangau te verkennen. Dan is het tijd voor de klim naar Neuschwanstein. Je chauffeur-gids (of aparte chauffeur en gids) zal onderweg het verhaal van koning Ludwig II van Beieren en de geschiedenis van het kasteel vertellen. Er is een pendelbus naar Marienbrücke beschikbaar voor mensen met mobiliteitsproblemen. Bij aankomst in Neuschwanstein bezoekt u eerst de Marienbrücke, een hangbrug die een prachtig uitzicht biedt op zowel het paleis als het omliggende platteland. Daarna word je meegenomen op een rondleiding door het weelderige, op mythen geïnspireerde interieur van het paleis. Na de tour heb je tijd om souvenirs te kopen en een pauze te nemen. Uiteindelijk word je teruggebracht naar München, waar je gids je naar je hotel of naar een afgesproken afzetpunt zal begeleiden. Houd er rekening mee dat alleen medewerkers van Neuschwanstein rondleidingen in het kasteel mogen geven en dat u een audiogids krijgt. Voor deze tour kunt u kiezen tussen een optie met een chauffeur-gids of een aparte chauffeur en gids. Onze chauffeur-gidsen zijn goed onderlegd in de geschiedenis en kunnen een adequaat overzicht geven. Voor een meer diepgaande tour raden we aan om de optie te boeken met een aparte chauffeur en een professionele lokale gids.

  • Privétours
  • Dagtochten
  • Avonturen
9 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Slot Neuschwanstein: topattracties in de buurt

Overzicht activiteiten in Slot Neuschwanstein

Wil je alle activiteiten in Slot Neuschwanstein ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Slot Neuschwanstein

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 6.476 beoordelingen

Zo een dagtrip boeken vanaf thuis is steeds een beetje risico want het kon ook nep zijn geweest maar alles verliep vlot. De opstapplaats was duidelijk en de trip was goed georganiseerd. Normaal pluis ik zulke zaken op mijn eentje uit maar met trein en bus zou het niet zijn gelukt. Want als individu ligt het niet voor de hand om een ticket Neuschwanstein te bemachtigen. Doe je het van thuis uit dan moet je beslist de tijdslimiet halen. Dat laatste achtte ik onmogelijk.

Onze gids Michelle was geweldig! Vertelde het verhaal van het kasteel en Ludwig zo interessant en grappig op weg daarheen en op de wandeling naar boven (en het einde op weg naar huis). Ik en mijn vriend waren de enigen die niet naar binnen gingen en ze gaf ons geweldige tips om in de buurt te doen (geheime plekken) ✨✨

Was goed en duidelijk geregeld gidsen met leuke verhalen mooie plek tour door kasteel was wel wat kort maar wel de moeite waard

Really great experience just make sure you are 10 min early as they leave that early

Very comfortable, deluxe bus. Great guide, entrance included. Great tour!!!