Kies data
Belevingen in

Slovenië

Slovenië: De beste dingen die je niet wil missen

Slovenië: halve dag raften op de Soča-rivier

1. Slovenië: halve dag raften op de Soča-rivier

Je avontuurlijke dag in de buitenlucht begint met het ontmoeten van je gids/chauffeur op een afgesproken trefpunt in het centrum van Bovec. Hier maak je kennis met het raftteam. Na een korte introductie krijg je je wildwateruitrusting (wetsuits, schoenen, helm, reddingsvest), zodat je alles hebt voor de dag die komen gaat. Als je het materiaal wat beter hebt leren kennen, ga je op een kort, mooi ritje naar het begin punt bij de Soča-rivier. Eenmaal op deze mooie bestemming krijg je van je gids alle benodigde informatie over de veiligheid en het gebruik van je raft. Nadat iedereen deze informatie gehad heeft is het tijd om het kristalheldere water op te gaan en te beginnen. Spring met je raft de Soča-rivier in en begin te peddelen door de stroming. Onderweg stop je een aantal keer om te zwemmen in de smaragdbaden en ongeveer 1,5 uur lang van de golven te genieten.  Wanneer je het eindpunt hebt bereikt, staan de chauffeurs klaar met droge kleren. Als iedereen is omgekleed, ga je terug naar Bovec. Na 20 minuten ben je weer thuis en kun je lekker uitrusten na een dag vol avontuur.

Bovec: Canyon Učja - Grootste tokkelbaanpark in Europa Toegang

2. Bovec: Canyon Učja - Grootste tokkelbaanpark in Europa Toegang

Ervaar het grootste ziplinepark van Europa bij de Bovec Zipline. Laat je adrenaline pompen en met 10 kabelbanen van verschillende lengtes (250 - 600 m) die zich uitstrekken over de kanjon Učja, gelegen in de Učja-vallei. Bereik snelheden van 40-60 km per uur! Naast adrenaline ziplinen zul je genieten van de schoonheid van de intacte Učja-vallei, panoramische uitzichten op de Soča-vallei en de hoogste berg van Slovenië - Triglav. Voorafgaand aan de reis krijg je alle benodigde instructies voor het zip-linen in de trainingspolygoon, dus speciale ervaring is niet nodig.

Bled: raften op de rivier de Sava

3. Bled: raften op de rivier de Sava

Ervaar een adrenalinestoot tijdens een raftingtrip in Bled samen met erkende gidsen. Vlot en zwem in het kristalheldere water van de rivier de Sava met op de achtergrond een onvergetelijk uitzicht op de Karawanken en de Julische Alpen. Laat je ophalen van Bled en ga dan naar de Sava-rivier, een van de beste rivieren waar je verschillende wateravonturen kunt proberen. Voordat je het water in gaat, leggen je gidsen alles uit wat je moet weten over actie en veiligheid. Ga na je veiligheidsles het water op om de stroomversnellingen van de langste rivier van het gebied te ervaren. Voel je veilig met ervaren gelicentieerde gidsen aan je zijde. Zwem later aan de samenvloeiing van de bovenloop van de Sava Dolinka en Sava Bohinjka in de buurt van Radovljica. Concurreren met andere boten en, als je er zin in hebt, ervaar de adrenalinestoot van het springen van de rotsen. Maak aan het einde van de reis foto's van je avontuur voordat je gidsen je terugbrengen naar waar je bent opgehaald.

Soča-rivier: kajakken voor alle niveaus

4. Soča-rivier: kajakken voor alle niveaus

Kajak over de wilde rivier de Soča en geniet van het ongerepte lokale landschap. Als kajakken nieuw voor u is, hoeft u zich geen zorgen te maken, de rivier heeft gemakkelijke secties voor beginners en technisch moeilijke secties voor meer ervaren kajakkers. Profiteer van het veilige ontwerp van open kajaks waarbij u bovenop de kajak zit. Leer de beste tips en technieken van professionele, gelicentieerde gidsen op de meest leuke en professionele manier. Maak je geen zorgen dat je telefoon nat wordt terwijl je foto's probeert te maken, je gids zal onderweg de beste foto's van je maken, zodat jij je kunt concentreren op het hebben van de meest memorabele kajakervaring die mogelijk is.

Vanuit Bovec: canyoning langs de Sušec in de Sočavallei

5. Vanuit Bovec: canyoning langs de Sušec in de Sočavallei

Ga terug naar de natuur en maak een verbazingwekkende canyoning-excursie langs de Sušec-stroom in de Sočavallei. Je stuit op stroomversnellingen en razende watervallen op een van de mooiste canyoning-plekken van Europa. Vertrek uit Bovec en reis af naar het nabijgelegen Sušec-waterreservaat nadat je je geregistreerd hebt. Ontvang alle benodigde uitrusting, waaronder helm, neopreen kleding en speciale broek en een canyoning-harnas. Doe je uitrusting aan bij het begin van het bergpad en volg het 20 tot 25 minuten  tot je bij de ingang van de kloof komt. Hier krijg je van je ervaren gidsen een uitgebreide inleiding over deze spannende activiteit en leren je over technieken als glijden en springen. Besteed ongeveer 1½ tot 2½ uur in de kloof om verschillende technieken uit te proberen. Klauter over rotsen en slee door de rivier om bij het eindpunt te komen. Doe je droge kleren weer aan, breng de uitrusting terug en laat je per bus terugrijden naar Bovec. Je kunt als aandenken digitale foto’s kopen die je gids gedurende de dag gemaakt heeft.

Bovec: panoramisch ziplinen

6. Bovec: panoramisch ziplinen

Het ontmoetingspunt is het kantoor van het agentschap op het belangrijkste plein in Bovec. Hier krijg je instructies en benodigdheden zoals je harnas, een helm en handschoenen. Daarna maak je een mooie, hobbelige rit van ongeveer 20 minuten naar Krnica Valley op de berg Kanin. Eenmaal daar geven de gidsen je alle benodigde veiligheidsinformatie. Als instapper probeer je eerst de kleine zipline - daarna begint het echte avontuur. Je vliegt op 5 draden die samen meer dan 3 kilometer lang zijn. Op de hoogste draad zal je hart het snelst bonzen - je zoeft 200 meter boven de grond. Tijdens de afdalingen bereik je snelheden tot 60 km/h en heb je panoramisch uitzicht over de vallei van Bovec. Als de reis is voltooid, staat de bestuurder al op je te wachten, Je wordt weer afgezet voor het kantoor op het hoofdplein van Bovec.

Soča: Kajakken op de Soča River Experience

7. Soča: Kajakken op de Soča River Experience

Na een ontmoeting op kantoor met uw kajakteam, ontvangt u uw wildwateruitrusting (neopreenpakken en schoenen, helm en een reddingsvest) voordat u 10 minuten naar het startpunt naast de Soča-rivier rijdt. Voordat je aan je reis begint, vertellen de gidsen je alle nodige informatie over wildwaterveiligheid en over het kajakken zelf. Vervolgens ga je op je kajak zitten en roei je je peddel door het kristalheldere water door gemakkelijk te navigeren delen van de Soča-rivier. Door sit-on-top kajaks te gebruiken, die zeer stabiel en gemakkelijk te manoeuvreren zijn, kunt u genieten van de wildwaterstroomversnellingen zonder enige voorafgaande kennis van kajakken. Je stopt onderweg om te springen en te zwemmen in de smaragdgroene poelen en hebt ongeveer 1,5 uur veel plezier op de golven. De rivier is gemakkelijk en kalm, dus je gidsen zullen wat kajakuitdagingen en spelletjes aan de reis toevoegen. Zodra je het eindpunt bereikt, wachten de chauffeurs met je droge kleren en nadat iedereen is omgekleed, keer je terug naar Bovec voor een afscheidstour op kantoor.

Bovec: Soča River 1-daagse kajakcursus voor beginners

8. Bovec: Soča River 1-daagse kajakcursus voor beginners

Ontmoet 15 minuten voordat de tour begint in het kantoor van de lokale partner in het centrum van Bovec. Ontmoet het kajakteam, pak je wildwateruitrusting (neopreenpakken en schoenen, helm, reddingsvest) en rijd in 10 minuten naar het startpunt naast de rivier de Soča. Voordat je aan de tocht over de Soča-rivier begint, vertellen de gidsen je alle nodige informatie over de veiligheid van wildwater en over het raften zelf. Ga in je kajak zitten en peddel in het kristalheldere water door de stroomversnellingen van de Soča-rivier. Tijdens de les behandel je de theorie en praktijk van de basisprincipes van kajakken en train je jezelf om een onafhankelijke en veilige kajakker te worden. Breng ongeveer 2,5 uur op het water door. De rivier is in het begin heel gemakkelijk te navigeren, maar wordt uitdagender naarmate je verder gaat met je avontuur. Je gids kiest de delen van Soča die uitdagend genoeg zijn om verder te komen, maar niet te moeilijk voor iedereen in de groep. Zodra je het eindpunt bereikt, wachten de chauffeurs je op met je droge kleren. Nadat iedereen is veranderd, keert u terug naar Bovec met een rit van 10 minuten terug naar het kantoor. De rondleiding wordt gegeven in kleine groepen met vergelijkbare kennis en vaardigheden van gasten.

Ljubljana: wandeltour langs hoogtepunten en rondvaart

9. Ljubljana: wandeltour langs hoogtepunten en rondvaart

Ga op reis over de rivier de Ljubljanica en dwaal door het historische centrum van de stad, en maak zo kennis met de belangrijkste bezienswaardigheden. De tour, die begint voor het Ljubljana Tourist Information Centre, neemt je mee op een toeristische boottocht over de rivier de Ljubljanica, waarop je het oude centrum van de stad met zijn pittoreske bruggen, gevels en oevers vanuit een heel ander perspectief kunt zien. Na de rondvaart ga je mee met een wandeltocht door de oude binnenstad, waar je architectuur in de barokke en art-nouveaustijl zult vinden. Verken het werk van de beroemde 20e-eeuwse architect Jože Plečnik.

Bovec: Kayaking-tocht van een halve dag langs de Soča

10. Bovec: Kayaking-tocht van een halve dag langs de Soča

Deze opblaasbare kajaktocht van een halve dag is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar iets uitdagender dan raften, maar die niet veel ervaring hebben met kajakken. Door hun ontwerp zijn de eenpersoonige Guppy en de tweepersoons Ducky veel stabieler dan de traditionele plastic kajak, waardoor leren hoe je ze veel gemakkelijker kunt bedienen. Perfect voor beginners of gevorderde kajakkers, je hebt de keuze tussen een beginner (Klasse I-II) en een tussenliggende (Klasse II-III) route. Begin met een briefing van je deskundige gids: leer over de rivier, veiligheidsprocedures en peddels. Kajak vervolgens de meest populaire delen van de prachtige rivier, Soča, af. Het eerste deel van de rivier is gemakkelijker, dus je hebt wat tijd om te oefenen wat je hebt geleerd. Het tweede deel is langer en leuker, vol met een prachtige open kloof met grote rotsen, golven en stroomversnellingen (klasse II-III). Tijdens de reis geniet je van een verfrissende pitstop, waar je de kans hebt om tussen rotsen te springen of een snelle vlucht naar beneden kunt proberen.

Sitemap Slovenië

Wil je alle activiteiten in Slovenië ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Slovenië

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 2.568 beoordelingen

Vanuit ons oogpunt was de prijs-kwaliteitverhouding absoluut redelijk. Of u de (naar onze mening goed en onderhoudend gemaakte) "verkoopaanbiedingen" aan boord voor verdere evenementen in Venetië volgt of niet, is aan u en ik denk dat er zeker een klantenkring is voor wie deze aanvullende aanbiedingen hun rechtvaardiging hebben - ook had hier kregen we niet de indruk dat de prijs/prestatieverhouding niet klopte, ook al hebben we geen extra aanbiedingen gebruikt/geboekt... De opgegeven reistijden/-duren kunnen waarschijnlijk alleen worden bereikt onder absoluut ideale omstandigheden - we hadden uitstekend weer en een kalme zee en toch duurde zowel de heenreis als de terugreis minstens een uur langer... - toch vonden we dat de tijd in Venetië absoluut voldoende was - je zou misschien wat meer moeten plannen tijd. Al met al een eerlijke deal voor de prijs

We had a great tour through the old part of the city. Our Guide, Janis, told us about the history of Slovenia, the culture, the food, art, architecture, language, and a lot more. According to other reviews most guides don’t come up to the castle but Janis did. He gave us a short tour there as well and showed us the highlights. Absolutely recommendable!

Efficiënte en informatieve rondleiding. Gidsen maakten het heel duidelijk wat te doen wanneer en wat te verwachten, dus we voelden ons op ons gemak. We kozen voor alle activiteiten in Venetië, bootvervoer naar het plein, pasta-lunch, gondeltocht en watertaxi-tour. Goed georganiseerd voor grote groep. Makkelijk om de oranje paraplu te zien!

Toporganisatie van A tot Z! Punctueel vertrek, vooraf veel informatie gekregen over Venetië. Andere activiteiten kunt u dan ter plaatse boeken. Wij kozen voor de boottocht naar het San Marcoplein en de terugreis per watertaxi over het Canal Grande! Het was geweldig.

Goede gids met veel historische informatie. We hadden geluk Om een toer met 2 personen te hebben. We hebben veel gehoord en gezien over Ljubljana