Smocza Jama

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Smocza Jama: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Krakau: fietstocht door de oude stad, Kazimierz en de getto

1. Krakau: fietstocht door de oude stad, Kazimierz en de getto

Het mooie aan deze tour is dat je niet alleen vele interessante plekken ontdekt, maar dat je ook door prachtige parken, langs de kabbelende Wisła en door de kleurrijke straten van Kazimierz fietst. Ondanks dat de tour uitgebreid is, is de fietstocht niet te vermoeiend en daardoor geschikt voor iedereen. Je pauzeert regelmatig voor historische uitleg en fotomomenten. De fietstocht duurt ongeveer 4 tot 4,5 uur, inclusief een lunchpauze van 45 minuten in een traditioneel Pools restaurant, waar je alles kunt bestellen, van pirogies tot Żurek, een zure tarwesoep. De fietstocht vindt elke dag plaats  en begint bij het standbeeld van Adam Mickiewicz standbeeld op de Grote Markt. 

Krakau: geleide privéwandeling door de oude stad

2. Krakau: geleide privéwandeling door de oude stad

Stap terug in de tijd terwijl je door de oude binnenstad van Krakau loopt. Je ervaart niet alleen de charme van zijn middeleeuwse architectuur, maar je professionele en deskundige stadsgids vertelt je ook meer over de geschiedenis van Polen, unieke symbolen en tradities en leuke feiten. Het hoogtepunt van de oude stad is de Koninklijke Route. Het begint in het noordelijke deel van de historische stad in Sint Floriankerk, die de relieken van de patroonheilige van Polen, Sint Florian bevat. Het historische pad gaat verder langs 3 straten, Floriańska, Grodzka en Kanonicza. Je loopt ook door de Sint Florian-poort, een indrukwekkende gotische toren en de enige overgebleven van de 8 middeleeuwse stadspoorten. Vervolgens bezoek je de Grote Markt. Dit is het grootste middeleeuwse plein in Europa en de thuishaven van vele historische gebouwen. Het centrale kenmerk van het plein is de Sukiennice, een Renaissance Lakenhal met prachtige arcades ontworpen door de Italiaanse architect J.M. Padovano. De Koninklijke Route eindigt aan de voet van de Wawel-heuvel, vanwaar je het koninklijke kasteel van Wawel kunt opzoeken en bewonderen. Je verkent deze indrukwekkende oude residentie van Poolse monarchen en gaat op avontuur in de Drakengrot hieronder. De prachtige koninklijke appartementen en hoogaltaar zijn onmisbaar, net als de Wawelkathedraal van Stanisław en Wacława. De wandeltocht door de Historische Stad van Krakau omvat ook een bezoek aan de Jagiellonian Universiteitswijk, de thuisbasis van de oudste universiteit van Polen, en het prachtige Planty Park. Je hebt een koffiepauze van een half uur tijdens de wandeltocht.

Sitemap Smocza Jama

Wil je alle activiteiten in Smocza Jama ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Smocza Jama

Gemiddelde beoordeling

4.0 / 5

gebaseerd op 236 beoordelingen

We hadden zo'n goede tijd! Mike, onze gids, was zo deskundig en kon alle vragen die we voor hem hadden over Krakau in het algemeen (evenals de tourinformatie) beantwoorden. Mike maakte de activiteit echt speciaal voor ons met zijn verhalen en hij nam zelfs zijn schattige hond mee op reis, wat een mooie bonus was! We zouden deze activiteit ten zeerste aanbevelen, veel waar voor je geld, boordevol informatie en ook een leuk beetje lichte oefening!

Wij hebben al verschillende fiets tours gemaakt op city trips, maar deze is een absolute topper! Er is geen betere manier om deze fantastische stad en de historie ervan te ontdekken. Leuke gids, fijne fietsen… goed georganiseerd. Een echte aanrader, niet twijfelen en doen !

Top fietstocht met super aardige en informatieve gids. Zeker aan aanrader als je meer wenst te weten over de geschiedenis van de stad en om alle leuke pleine en barretjes te leren kennen.

Hele leuke tour met een fantastische gids (Mike). De fietsen zijn zoals te verwachten, maar ze hebben ook elektrische

Zeer betrokken en goed geïnformeerde ontspannen gids. Absolute aanrader !