Nationaal park Snæfellsjökull

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Nationaal park Snæfellsjökull: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Vanuit Reykjavik: daguitstap naar schiereiland Snæfellsnes

1. Vanuit Reykjavik: daguitstap naar schiereiland Snæfellsnes

Vertrek vanuit Reykjavik en ga naar het schiereiland Snæfellsnes om de veelzijdige IJslandse natuur in één enkel gebied te beleven. Bewonder het imposante landschap vol vulkanische pieken, zeekliffen, gouden stranden en sprankelende fjorden. Je bezoekt charmante vissersdorpen, zoals Grundarfjordur, Arnarstapi en  Hellnar. Bewonder de spectaculaire bergen en vulkanische kraters, waaronder Kirkjufell en Ljósufjöll. Laat je blik over het zwarte zandstrand glijden bij  Djúpalónssandur en bekijk de indrukwekkende gletsjer Snæfellsjökull. Neem de tijd en beleef de imposante omgeving van het schiereiland op je gemak. De excursie van 10 uur bevat een verscheidenheid aan landschappen in een overzichtelijk gebied dat vereeuwigd is in het boek 'Naar het middelpunt der aarde' van Jules Verne. 

...
Vanuit Reykjavik: dagtocht naar schiereiland Snæfellsnes

2. Vanuit Reykjavik: dagtocht naar schiereiland Snæfellsnes

Tijdens deze 10-uur durende dagtocht vanuit Reykjavik reis je over het schiereiland Snæfellsnes en door het nationale park Snæfellsjökull. Je stopt in het kleine dorp Arnarstapi en maakt een prachtige oeverwandeling door dit ruige en dramatische landschap. Bezoek het oogstrelende zwarte kiezelstrand van Djúpalónssandur, bewonder de rotsformaties en luister naar enerverende verhalen over de beroemde scheepswrakken die voor de kust liggen. Je hebt zicht op de beroemde driehoekige berg Kirkjufell, die in de tv-serie Game of Thrones gebruikt werd als Arrowhead Mountain.  Door onderweg af en toe te pauzeren krijg je een goede indruk van de magische invloed van de Snæfellsjökull gletsjer.

...
Schiereiland Snaefellsnes en tour met kleine groepen in Kirkjufell

3. Schiereiland Snaefellsnes en tour met kleine groepen in Kirkjufell

Bekijk kleurrijke dieren in het wild tijdens je 12-uur durende tour op het schiereiland Snæfellsnes. Bekijk de pittoreske Kirkjufell-berg, die 463 meter uit de zee oprijst. Stop bij het charmante dorpje Arnarstapi om de adembenemende klifformaties te zien. Bezoek het zwarte kiezelstrand van Djúpalónssandur in Nationaal Park Snæfellsnes. Luister naar interessante verhalen van je gids over scheepswrakken en avonturen. Reis langs indrukwekkende landschappen op weg naar de noordkant van het schiereiland. Geniet van het uitzicht op het natuurerfgoed Gerðuberg en het dramatische lavaveld van Berserkjahraun. Stop bij de pittoreske zwarte kerk, Búðakirkja

...
Nationaal Park Snaefellsnes: excursie in kleine groep

4. Nationaal Park Snaefellsnes: excursie in kleine groep

Spendeer een dag in het nationaal park Snæfellsnes, ook omschreven als 'IJsland in minatuur' tijdens een daguitstap vanuit Reykjavik. Je wordt opgehaald in het stadscentrum en je reist langs de kust van het Snæfellsnes schiereiland en de Snæfellsnes gletsjer terwijl je geniet van de bergomgeving aan een kant en het unieke Breiðafjörður strand aan de andere kant. De lokale mensen noemen het 'gouden strand', omdat het één van de stranden van IJsland is dat niet zwart is. Passeer de kleine dorpjes en vissersdorpjes, inclusief het Arnarstapi en Hellnar en bekijk spectaculaire vogels die nestelen op de kliffen. Kijk ook uit naar ander wildleven, zoals – als je geluk hebt - zeehonden! Eindig de uitstap in het centrum van het park bij de machtige vulkansiche gletsjer Snæfellsjökull, die beroemd werd door Jules Verne in zijn 'Reis naar het centrum van de aarde'. Aan de noordkant van het schiereiland bekijk je de bekende kerkvormige Kirkjufell-berg, met de waterval Kirkjufellfoss.

...
Arnarstapi: Snæfellsjökull-gletsjer en vulkaanwandeling

5. Arnarstapi: Snæfellsjökull-gletsjer en vulkaanwandeling

Trek je wandelschoenen aan en ga met de reisgroep mee op een prachtige wandeling naar een van de mooiste toppen van IJsland. Snæfellsjökull is een met gletsjer bedekte vulkaan op het schiereiland Snæfellsnes in het westen van IJsland en strekt zich uit over 1446 m boven de zeespiegel. Bewonder het adembenemende uitzicht over het schiereiland, beroemd gemaakt door Jules Verne's boek Journey to the Center of the Earth. De hele wandeling vanaf de voet van de gletsjer duurt meestal ongeveer 5-6 uur. Beginnend vanaf de Snæfellsnes-weg, wandel je 1 uur over een rotsachtig pad om bij de voet van de gletsjer te komen. Stop om gletsjeruitrusting, stijgijzers, harnassen, ijsbijlen en touwen aan te trekken. De gidsen laten u zien hoe u deze apparatuur gebruikt en er is tijd om te stoppen voor een hapje en water. Wandel ongeveer 3 uur naar de top van Snæfellsjökull. Op heldere dagen is het uitzicht prachtig over het schiereiland. Afhankelijk van je neiging, stop je op ongeveer 1400 m of ga je op avontuur tot 1446 m. Het is een steile helling naar de top van de top die wordt beschermd met touwen. Breng wat tijd door op de top om wat te lunchen en te genieten van het adembenemende uitzicht. Ga terug naar beneden langs hetzelfde pad dat meestal tussen de 1-2 uur duurt.

...
Schiereiland Snaefellsnes: begeleide dagtour door het natuurpark

6. Schiereiland Snaefellsnes: begeleide dagtour door het natuurpark

Bezoek Mini IJsland of het schiereiland Snaefellsnes tijdens deze begeleide dagtour. Bekijk alles wat IJsland te bieden heeft in één reis, van lavavelden, watervallen en folklore tot zeehonden, vulkanische kraters en bergen. Leer de lokale legendes kennen en bekijk een lokale zeehondenkolonie van dichtbij en persoonlijk. Begin uw reis in de plaatselijke stad Borgarnes. Pak wat snacks voordat je naar het schiereiland gaat en probeer een piek van de met ijs bedekte Snaefellsjokull-stratovulkaan te vangen. Kom aan bij het Berserkjahraun-lavaveld en leer de oorsprong van zijn naam kennen. Hiernaast zie je Kirkjufell, die bekend staat om zijn rol in de tv-show 'Game of Thrones' en omdat hij de meest gefotografeerde berg van het hele land is. Bezoek de naburige waterval en laat je meeslepen door de magie. Beklim de trap naar de top van Saxholl, een 100 meter hoge vulkanische krater. Bereik de top en word beloond met het adembenemende uitzicht op dit 3000 jaar oude natuurwonder. Leer lokale legendes en de geschiedenis van de sterke IJslandse afkomst. Trek naar de onbewoonde nederzetting Djupalonssandur en test je krachten zoals lokale mannen dat vroeger op het strand deden. Ga naar het vissersdorp Arnarstapi en bekijk de prachtig geërodeerde kliffen en het beeldhouwwerk van Barour Snaefellsas. Ontdek een dieper begrip van de IJslandse geschiedenis in Budakirkja, of de 'Zwarte Kerk'. Bekijk historische artefacten uit de 19e eeuw, allemaal dankzij een vrouw genaamd Steinunn. Vind jezelf eindelijk op het betoverende goudkleurige strand van Ytri-Tunga. Wees getuige van een enorme zeehondenkolonie, liggend op de rotsen en genietend van de zon. Vind de exacte plek waar ze graag ontspannen en probeer hun dutje niet te verstoren.

...
Snæfellsnes-schiereiland: privédagtour

7. Snæfellsnes-schiereiland: privédagtour

Ontmoet je gids in je hotel en bereid je voor op een dag vol avontuur terwijl je op pad gaat om het ongelooflijke uitzicht op dit epische schiereiland te zien. Ontspan in een comfortabele 8-persoons jeep, met je vrienden en familie, terwijl je gids je naar enkele van de meest iconische landschappen van IJsland brengt. Bewonder de prachtige Kirkjufell-berg, zoals te zien in de hitshow Game of Thrones, terwijl je naar de Kirkjufellsfoss- waterval reist, naast de berg. Ga verder naar Búðir, waar je de prachtige zwarte kerk te zien krijgt, een prachtige plek voor foto's. Verken dit prachtige gebied dat bekend staat om zijn gevarieerde landschappen, waaronder lavavelden bedekt met mos, basaltrotsformaties, bergketens, zwarte zandstranden en veel prachtige dieren in het wild tussen kleine vissersdorpjes. Tijdens de tour stopt je gids overal, zodat je voldoende tijd hebt om de perfecte foto te maken van elk spectaculair uitzicht, terwijl ze je informeren over de fascinerende geschiedenis van het schiereiland.

...
Van Reykjavik: privédagtrip naar Snæfellsnes

8. Van Reykjavik: privédagtrip naar Snæfellsnes

Ontdek de ruige schoonheid van het Snæfellsjökull National Park tijdens deze dagtrip vanuit Reykjavik. Nadat je 's ochtends bent opgehaald bij je hotel, reis je door de regio Snæfellsnes. Geniet van een panoramisch uitzicht op de glooiende kliffen, lavavelden en bergen van het gebied. Bij aankomst bij uw eerste stop, Ólafsvík, kunt u genieten van een wandeling door de straten van het oudste marktstadje van IJsland en stoppen voor de lunch in een heerlijk lokaal restaurant. Ga vervolgens verder naar Stykkishólmur en geniet van een adembenemend uitzicht op Breiðarfjarðarflói. Ga later naar de Snæfellsjökull-gletsjer. Luister naar de verhalen van je lokale gids over de elfen en trollen die hier zouden wonen en leer meer over de mythische geschiedenis van de gletsjer voordat je terugkeert naar Reykjavik.

...

Sitemap Nationaal park Snæfellsjökull

Wil je alle activiteiten in Nationaal park Snæfellsjökull ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Nationaal park Snæfellsjökull

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.056 beoordelingen

De dagtour naar het schiereiland Snaefellsness was een absoluut hoogtepunt van onze reis naar IJsland en iedereen die in Reykjavik verblijft, zou moeten overwegen om deze tour te doen om enkele attracties buiten de gebaande paden te zien. Onze gids Simon heeft uitstekend werk geleverd, heeft ons verborgen plekken laten zien, veel interessante en leuke verhalen met ons gedeeld en altijd die extra mijl gedaan om de ervaring zo aangenaam mogelijk te maken (zelfs proberend op de terugweg wat noorderlicht voor ons te vinden ). Je kunt zien dat hij echt houdt van wat hij doet en zijn kennis en medeleven over zijn thuisland deelt met zijn bezoekers. Over het algemeen heeft Bus Travel Iceland geweldig werk geleverd, hoewel de dame aan de telefoon een slechte eerste indruk op ons maakte toen we moesten bellen omdat onze tour opnieuw moest worden gepland. Ze was erg onbeleefd en vertelde ons dat we op een slecht moment belden en haar tijd stal. Maar gelukkig had dit geen invloed op onze tour en

We namen deze geweldige tour met een gids / chauffeur met een moeilijke IJslandse naam die klinkt als Engels 'Asker' (het spijt me dat ik zijn naam niet goed heb begrepen). In elk geval was hij alles wat je zou willen van een gids en meer. Bovenop de geplande route nam hij ons mee naar enkele 'bonus'-plaatsen, zoals een mineraalwaterbron, een verborgen waterval en zelfs een oude krater. Hij wilde dat we erg van zijn tour zouden genieten en beantwoordde onze vragen gemakkelijk. We hielden ook van zijn ontspannen manier van doen. Sterk aanbevolen.

Dit was een leuke rondleiding! Het is een van de langere tours die ze aanbieden van 11 uur, maar het brengt je naar het schiereiland Snaefellsnes. We zaten in een minibus, dus de groep was klein, wat het leuk maakte. We waren in staat om een paar watervallen te zien, een zwart zandstrand, een heerlijke lunch te hebben in een restaurant met verse vis en natuurlijk de iconische Kirkjufell-berg te zien. Veel leuke plekken om te bezoeken tijdens deze tour. Ons tourgilde was geweldig en gaf ons genoeg tijd op plaatsen en we voelden ons nooit gehaast.

Echt een hele leuke dag gehad. Onze tourguide Howser was ge-wel-dig! Hij wist veel te vertellen over het land, de dieren, de volksverhalen en nog veel meer. Hij maakte veel leuke grappen en verzinsels en we konden zelfs nog suggesties doen voor extra tussenstops. Hij heeft echt de dag gemaakt, ondanks dat het weer niet optimaal was. Zeker doen!

Simon was an ideal guide for this beautiful trip. His knowledge and good taste in music and food is a welcome extra.