Snorralaug, Reykholt

5 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Snorralaug, Reykholt: topattracties in de buurt

Snorralaug, Reykholt: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Reykjavik: tour langs lavagrot, spa en watervallen

Reykjavik: tour langs lavagrot, spa en watervallen

Nadat je bij je accommodatie bent opgehaald, reis je in westelijke richting naar het historische gebied van Borgarfjörður, een regio die kan worden beschouwd als het decor van de meeste IJslandse sagen. Eerst bezoek je de charmante Glanni-waterval en het geothermisch gebied Deildartunguhver. Daarna zie je de grote Hraunfossar, een reeks watervallen verspreid over een afstand van ongeveer 900 meter. Het water stroomt uit de Hallmundarhraun, een lavaveld dat ongeveer 1000 jaar geleden werd gevormd tijdens een massale uitbarsting van een vulkaan die onder een Langjökull-gletsjer lag. Riviertjes die vanuit het lavaveld stromen, leveren één van de meest adembenemende uitzichten van IJsland op. En op slechts een paar meter afstand vind je nog een interessante waterval.  Het hoogtepunt van de dag is een bezoek aan een kleurrijke lavagrot van Vidgelmir. De grot is bijna 1.600 meter lang en heeft verbazingwekkende kleuren en lavaformaties die in de diepte schuilen. Het gebied rond de ingang van de grot doet je beseffen hoe krachtig uitbarstingen van vulkanen kunnen zijn. Tot slot bezoek je de historische plek Reykholt waar je meer te weten komt over de geschiedenis van IJsland en Snorralaug ziet, een kleine warmwaterbron die sinds de 12e eeuw door de lokale bewoners wordt gebruikt. Deze plaats werd voor het eerst genoemd in middeleeuwse geschriften van Snorri Sturluson, de beroemde IJslandse dichter en politicus die daar ging baden.

Reykjavik: Silver Circle, Canyon Baths en Waterfalls Tour

Reykjavik: Silver Circle, Canyon Baths en Waterfalls Tour

Begin in Reykjavik en ga naar Borgarnes, de toegangspoort tot West-IJsland. Maak je eerste stop bij Deildartunguhver, de krachtigste warmwaterbron van Europa, die zo sterk is dat hij de lokale bevolking in de wijde omtrek warm water en stroom levert. Breng wat tijd door met wandelen tussen de dampende dampwolken. Ga naar Hraunfossar, ook wel bekend als de 'Lava-watervallen'. Geniet van het zicht vanaf verschillende uitkijkplatforms en zie hoe het water zich bijna een kilometer uitstrekt over oude lavavelden, met smeltwater van de Langjokull-gletsjer die in de Hvita-rivier stroomt. Op slechts een paar meter afstand ligt Barnafoss, ook wel bekend als 'de waterval van de kinderen', genoemd naar het tragische verhaal van twee lokale kinderen. Je volgende stop is Husafell, een adembenemende bosoase en een historische plek met traditionele turfhuizen en zelfs enkele "elfhutten" om ook de kinderen te plezieren. Bekijk intrigerende werken van lokale kunstenaars, evenals de beroemde 'Lifting Stone of Husafell'. Vanuit Husafell wordt u in 4x4-auto's verder landinwaarts vervoerd naar de Deildargil Canyon, waar u Langifoss zult zien, een torenhoge waterval met twee niveaus buiten de gebaande paden en die maar weinig mensen kennen. Ga verder naar het hoogtepunt van de tour, de Canyon Baths, voor een traditionele IJslandse warmwaterbron-ervaring op een duurzame, afgelegen locatie diep in de prachtige Hringsgil-canyon. Baad in 3 geothermisch verwarmde stenen zwembaden met verschillende temperaturen (30-41°C of 86-105°F), samen met een koudwaterbad en een verkoelende waterval. Voel je ontspannen in de rustige sfeer, dankzij de beperkte capaciteit van 20 bezoekers tegelijk. Stel je voor hoe het was voor de vroege kolonisten om op dezelfde manier te baden. Maak je laatste stop bij Reykholt, dat vroeger het middeleeuwse huis was van Snorri Sturluson, een beroemde IJslandse historicus en stamhoofd. Bezoek Snorralaug (Snorri's Pool), een andere traditionele natuurlijke warmwaterbron, waar de lokale bevolking sinds de 12e eeuw bad. Van daaruit keert u terug naar de hoofdstad, na een dag vol verwondering en verkenning in de wildernis van West-IJsland.

De topbezienswaardigheden in Reykholt, Zuid-IJsland

Activiteiten in Snorralaug, Reykholt

Steden in IJsland

Andere activiteiten in Snorralaug, Reykholt

Wil je alle activiteiten in Snorralaug, Reykholt bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Snorralaug, Reykholt

Gemiddelde beoordeling

4.7
(79 beoordelingen)

De rondleiding was geweldig. Weg van de toeristische trekpleisters, op plaatsen waar we alleen waren en op zulke prachtige plekken. We waren in totaal met slechts 12 personen, wat het ongelooflijk comfortabel maakte om te reizen en de hoogtepunten te verkennen. De gids liet ons heel persoonlijk zijn IJsland zien. Elk moment. Ik raad de tour 100% aan, je mist iets, neem hem niet.

Maria is een geweldige gids en de hele reis was heel goed georganiseerd, er was geen haast en we konden in alle rust van het uitzicht genieten. De grot is ook indrukwekkend en als je in IJsland bent, is het zeker de moeite waard om tijd vrij te maken om deze te bezoeken.

Het was echt een geweldige ervaring, vooral de tocht door de lavagrot met Raven was adembenemend! Ook de kennis van onze gids Omar droeg bij aan de ervaring! Ik zou de tour opnieuw en opnieuw boeken!

Leuke activiteit om de lavagrot te leren kennen. Uitstekende gids die de formaties en elementen van mijn grot uitlegde.