Sofia
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De beste attracties in Sofia

Sofia: bekijk alle tours en activiteiten

Sofia: 7 bezienswaardigheden en attracties

Sofia biedt een scala aan mogelijkheden wat betreft historische attracties, beleef haar eclectische mix aan architectuur uit Byzantium tot aan het communistisch tijdperk. Als je een vleugje natuur wilt nadat je de stad ervaren hebt; de Vitosha-berg ligt op een steenworp afstand.

Alexander Nevsky Kathedraal

Alexander Nevsky Kathedraal

Deze Orthodoxe kerk, met haar gouden koepel, is een van de grootste ter wereld. De tombe heeft een waanzinnige collectie religieuze voorwerpen, tot aan artefacten uit de 9e eeuw!

Heilige Sofia Kerk

Heilige Sofia Kerk

Deze kerk, die dateert uit de 6e eeuw, bevindt zich op een plek waar altijd al kerken stonden, met mozaïeken die daar door archeologen zijn opgegraven,

Nationaal Historisch Museum
Foto: Ann Wuyts@flickr (CC BY 2.0)

Nationaal Historisch Museum

Het grootste museum van Bulgarije toont vele exposities over de geschiedenis van het land, van de Paleontische tijd tot vandaag de dag. Onder de voorwerpen vind men sieraden, wapens en historische documenten.

Nationaal Militair Museum

De 28.000 items op permanente display, waaronder wapens en uniforms, bieden een kijkje in de militaire geschiedenis van Bulgarije vanaf de klassieke oudheid tot nu.

Nationaal Kunstgalerij

Nationaal Kunstgalerij

Deze voormalige koninklijke residentie huist de meest belangrijke collectie kunstwerken door Bulgaarse kunstenaars van de 19e en 20e eeuw.

Nationaal Cultuurpaleis

Nationaal Cultuurpaleis

In deze congreshal, gebouwd in 1981 om de 1300e verjaardag van Bulgarije te eren, vind je groen, fonteinen en moderne kunst. Er is ook een ondergrondse passage met winkels en leuke eetgelegenheden.

Vitosha-berg

Eenmaal met de ski-lift bij de top aangekomen, vind je fantastische wandel-routes en prachtig uitzicht over de stad. Een bezoek aan het Dragalevtsi-klooster belooft een blik op bijzondere fresco's en muurschilderingen.

Plan je bezoek aan Sofia

Hoeveel dagen breng ik in Sofia door?

Je kan in drie dagen alle hoogtepunten zien en de plaatselijke cultuur goed ervaren. Plak er een dag aan vast om naar de Vitosha-berg te gaan.

Vervoer in de stad

Je kan de stad het best lopend verkennen, al brengt het openbaar vervoer, waaronder de metro, je ook waar je wezen moet. De Vitosha-berg ligt op zo'n twintig minuten van het centrum, neem een taxi naar de Dragalevtsi stoeltjeslift, wat ook dichtbij het klooster ligt. De lift stopt bij de boomgrens waar je de wandelroutes of de pistes vindt, mocht je tijdens de winter gaat.

Waar slaap je in Sofia?

Verlijf in het centrum, zo heb je genoeg te doen. Er zijn bars, cafés en restaurants in en om de Vitosha-laan.

Goed om te weten

 • Taal
  Bulgaars
 • Valuta
  Bulgarian Lev (BGN)
 • Tijdzone
  UTC (+03:00)
 • Landnummer
  +359
 • De beste periode voor een bezoek
  Wintersportfanatiekelingen moeten in december en januari een bezoekje brengen aan de sneeuw van de Vitosha-berg. Zomer (juli en augustus) is het piekseizoen en heerlijk weer, de perfecte tijd om van de parken te genieten. Ben je een jazzfan, dan moet je in november tijdens het Jazz Festival gaan!

Activiteiten in Sofia

De must-see bezienswaardigheden in Sofia

Steden in Bulgarije

Sitemap Sofia

Wil je alle activiteiten in Sofia ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sofia

Adembenemend en prima uitleg van de gids.

Een geweldige ervaring... De professionele uitleg van een gedreven en enthousiaste gids en de adembenemende schoonheid van de Unesco plaatsen... We voelden de geschiedenis a.h.w. tot op onze huid. Leuk restaurant trouwens ook waar we stopten tijdens de middag. Alleen was het niet zo duidelijk dat je bij je vlees of vis ook side dishes hoorde te bestellen. Maar dat was een detail.

Zeer bekwame en vriendelijke gids uit Sofia . Het was de moeite waard

Sofia is rijk aan cultuur en gexhiedenis. De gids was hierin heel bekwam en vertelde ons hele interessante verhalen over de geschiedenis van Sofia. Veel opgravingen, gezien , een mooie stad met mooie gebouwen. Buiten het centrum is de stad erg armoedig, gevouwen niet goed onderhouden en de mensen moeten erg hard werken voor hun bestaan. Mooie parken.

Uitermate leerzaam, maar zeker ook ontspannen en gezellig.

Voortreffelijke gids, die zeer goed Engels sprak en duidelijke standpunten had. Was sociaal geograaf, maar wist heel veel van geschiedenis. We hadden het geluk, dat we de enigen waren, dus alle tijd en aandacht. Het land en de stad gingen dankzij hem meer leven.