Dagtocht

Vanuit Sofia: dagexcursie 7 Rilameren & Rilaklooster

Vanuit Sofia: dagexcursie 7 Rilameren & Rilaklooster

Vanaf € 97 per persoon

Combineer een bezoek aan het Rilaklooster met een wandeltocht door de prachtige natuur van het Rilagebergte. Je gaat op een wandeltocht langs de 7 Rilameren in de Panichishteregio en verkent daarna een van de belangrijkste orthodoxe kerken van Bulgarije.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Duur 11 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Directe boekingsbevestiging
Tourgids
Engels
Kleine groep
Beperkt tot 12 deelnemers

Belevenis

Highlights
 • Je geniet van een prachtig uitzicht tijdens je ochtendwandeling langs de 7 Rilameren
 • Je ziet de hoogtepunten van de Rilameren, zoals Het Vissenmeer, De Tweelingen en Het Klavertje
 • Bezoek het Rilaklooster, het grootste en beroemdste klooster van Bulgarije, dat in het prachtige natuurpark Rila ligt.
 • Leer meer over de turbulente geschiedenis van Rila in het museum bij het klooster
 • De excursie wordt aangepast aan je conditie
Volledige beschrijving
Deze dagexcursie is ontworpen voor actievelingen die graag wandelingen door de natuur combineren met een bezoek aan de meest bezochte bezienswaardigheid van Bulgarije, het geweldige Rilaklooster. Je vertrekt vanuit Sofia richting het Rilagebergte, waar je een stevige wandeltocht maakt door misschien wel het mooiste deel van de bergen, de 7 Rilameren. Na ongeveer 90 minuten bereik je de regio Panichishte, waar je met de stoeltjeslift naar de hut van de Rilameren gaat. De 7 Rilameren, een groep gletsjermeren, liggen op een hoogte tussen 2100 en 2500 meter boven zeeniveau. Je wordt omgeven door ruige toppen en diepe valleien en hebt een prachtig uitzicht terwijl je langs pareltjes als Het Oog, De Traan, De Nier, De Tweeling, Het Klavertje, Het Vissenmeer en het Lage Meer wandelt. De route kan afhankelijk van de verschillende condities van de deelnemers ter plekke worden aangepast naar makkelijkere of juist steilere paden. Als je alle meren bezocht hebt, rijd je ongeveer 90 minuten met de auto naar het Rilaklooster, het grootste en belangrijkste symbool van de Bulgaarse orthodoxe kerk. Achter de 20 meter hoge muren liggen indrukwekkende kloostergebouwen, waaronder een kerk en een kapel met waardevolle muurschilderingen. De belangrijkste historische en kunstzinnige monumenten van het klooster zijn onder meer de 14e-eeuwse Hrelyo-toren, de Geboorte-van-de-Heilige-Maagd-Kerk met zijn 5 koepels en de originele kloosterkeuken uit de 19e eeuw. Je verkent ook het bijzondere museum van het klooster, met onder meer een waardevolle collectie oude manuscripten en documenten, oorkondes en iconen, een etnografische tentoonstelling van textiel, sieraden, tapijten en smeedijzeren objecten en een bibliotheek met meer dan 16.000 boeken.
Inbegrepen
 • Wandeltocht door het Rilagebergte.
 • Vervoer per minibus met airconditioning
 • Engelssprekende gids
 • Liftpas voor de 7 Rilameren (9 EUR per persoon, ter plekke te betalen)
 • Entreekosten
 • Eten en drinken
 • Fooi (niet verplicht)
 • Vervoer van/naar je hotel
Niet geschikt voor
 • Rolstoelgebruikers
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Geldende veiligheidsmaatregelen
 • Alle contactpunten worden regelmatig schoongemaakt
 • Je moet afstand houden in de voertuigen
 • Het aantal bezoekers is beperkt om drukte te voorkomen
Vereisten voor deelnemers
 • Je moet je eigen mondkapje meenemen en dragen

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Bereid je voor op je activiteit

Trefpunt

Aan de achterzijde van de Alexander Nevski-kathedraal, direct voor het restaurant La Cattedrale.

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Wat mee te brengen

 • Comfortabele schoenen

Goed om te weten

 • Houd er rekening mee dat de excursie afhankelijk is van het weer en het functioneren van de stoeltjeslift. Indien de activiteit op het laatste moment geannuleerd wordt vanwege slechte weersomstandigheden of het sluiten van de stoeltjeslift krijg je je geld terug
 • Het kan glad zijn op de wandeltocht en soms ligt er sneeuw in het gebied. Sommige van de meren kunnen ook bevroren en bedekt met sneeuw zijn
 • Zorg dat je gepaste wandelschoenen, warme en waterdichte kleding aan doet
 • De wandeltocht kan fysiek inspannend zijn dus een redelijke conditie is vereist
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,7 /5

gebaseerd op 35 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  4,6/5
 • Vervoer
  4,8/5
 • prijs / kwaliteit
  4,4/5
 • veiligheid
  4,6/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Dit plan is ambitieus en je zult tijd opofferen op een van de twee plaatsen. De meren zijn geweldig en zeer gemakkelijk te navigeren, goed gemarkeerde paden en veel mensen als je in het weekend gaat. We kwamen bij het klooster toen de helft van de te bezoeken gebieden gesloten waren en slechts een half uur hadden voor het museum en de kerk. Het is geen rondleiding in traditionele zin. De persoon die met ons ging was lief, gul en gepassioneerd over het buitenleven, maar hij had geen idee van de geschiedenis van de plaatsen of hun planning, hij was een geweldige chauffeur en sprak goed Engels, maar kon misschien een beetje training over tijdmanagement gebruiken en basisgeschiedenis van het klooster.

Verder lezen

2 september 2019

Het was een mooie dag vol activiteit. We klommen naar de top van de berg langs alle meren, daalden vervolgens af en vervolgden ons weg naar het Rila-klooster. We hadden hier niet veel tijd vanwege het verkeer van de meren naar het klooster, maar de gids Todor gaf een kort en informatief gesprek in het klooster dat mijn begrip van de plaats echt verdiept (ik realiseerde me hoe weinig ik wist, ondanks het feit dat ik kom uit Bulgarije) .... Mijn man had een heerlijke tijd - dit was zijn eerste bezoek aan Bulgarije.

Verder lezen

26 augustus 2019

Hoewel ik meestal geen fan ben van groepsreizen, was deze fantastisch! Onze gids Rada was geweldig en zeer goed geïnformeerd over de wandelroute. Hij koos voor een meer schilderachtige (maar iets langere / moeilijke) route rond de meren en het was veel meer de moeite waard dan de snelkoppeling. Ik ben zo blij dat hij ons op die route heeft genomen! Hij was een uitstekende gids en had over het algemeen een geweldige tijd. Het klooster was een beetje gehaast maar heeft daar eerlijk gezegd toch niet te veel tijd nodig. Ik kan deze tour van harte aanbevelen!

Verder lezen

18 augustus 2019

Georganiseerd door

Product ID: 6215