Kies data

Sognefjord

Sognefjord: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Van Bergen: Flam-dagretourcruise naar King of Fjords

1. Van Bergen: Flam-dagretourcruise naar King of Fjords

Kom en geniet van een retourcruise van Bergen naar Flam in één dag. Het Sognefjord-gebied staat bekend als een van de mooiste reisbestemmingen ter wereld. Het is de langste en diepste fjord van Noorwegen en wordt door velen omschreven als "The King of Fjords". Je vertrekt 's ochtends vanaf Strandkai Terminal in Bergen en vaart door de langste en diepste fjord van Noorwegen, met een prachtig uitzicht op de Sognefjord terwijl de heuvels aan weerszijden naar beneden stromen. De cruise passeert in totaal 11 haltes, van snelle havenstops bij kleine prachtige dorpjes langs de kustlijn van Sognefjord tot Flam. Je verlaat Bergen en de haven van Flam. Eenmaal in Flam heb je vrije tijd om dit geweldige gebied te verkennen en de beroemde Flam-spoorlijn te bezoeken. Er zijn maar weinig bezienswaardigheden in de wereld die de schoonheid van deze terugreis van Bergen naar Flam kunnen evenaren. Terwijl je de rustige wateren afdaalt, zul je geweldige uitzichten hebben vanaf de rotsachtige kusten, stromende watervallen en adembenemende bergen. Er zijn een aantal geweldige mogelijkheden voor foto's om je dag te herinneren. Als u in Bergen verblijft en Flam voor een dag wilt bezoeken, is er geen betere manier om dit te doen dan tijdens een Sognefjord-cruise. Boek vroeg om teleurstelling te voorkomen en geniet in stijl van het sprookjesachtige landschap.

Van Bergen: privétour naar Sognefjord, Gudvangen & Flåm

2. Van Bergen: privétour naar Sognefjord, Gudvangen & Flåm

Ontdek de hoogtepunten van het Noorse fjordenland tijdens een privétour. Het reisplan is flexibel en kan worden aangepast aan je interesses. Laat je vriendelijke gids je comfortabel ophalen in de lobby van je hotel en rijd in een privévoertuig langs de beroemde truifabriek 'Dale of Norway' in het dorp Dale en ga dan door naar de prachtige stad Voss. Maak een korte tussenstop bij de Tvindefossen-waterval, maak geweldige souvenirfoto's en geniet van de frisse berglucht. Bezoek dan het terras van het Stalheim Hotel, dat een fantastisch uitzicht biedt over de Nærøydalen-vallei, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Terug in je voertuig daal je de indrukwekkende Stalheimskleiva af naar de aardbodem van de vallei, waar je het oude dorp Gudvangen bezoekt. Vanaf daar kun je een schilderachtige boottocht naar Flåm maken. Eenmaal daar kun je lunchen in een lokaal restaurant (op eigen kosten) en wat vrije tijd gebruiken om door de vele souvenirwinkels te struinen, het  Flåmsbana-spoorwegmuseum te bezoeken of de lokale microbrouwerij te ontdekken. Vervolgens ga je naar het schilderachtige uitkijkpunt Stegastein, een platform van 30 meter boven de Aurlandsfjord. De smalle straat en het uitkijkpunt bieden een adembenemende fotoachtergrond. Je zult je deze speciale momenten zeker nog lang herinneren. Stap dan in de Flåmsbana-trein van Flåm naar het Myrdal-treinstation op een hoogte van 867 meter. Pauzeer even bij de magische Kjøsfossen-waterval. Stap over op een trein in Myrdal en ga terug naar Voss, waar je tijd hebt  om een middeleeuwse kerk uit 1277 en een stenen kruis uit de 11e eeuw te zien. Aan het einde van de tour brengt je gids je terug naar je hotel in Bergen.

Bergen: Sognefjord Express Cruise en Spoorrondleiding

3. Bergen: Sognefjord Express Cruise en Spoorrondleiding

Reis naar Sognefjord, de langste en diepste fjord van Noorwegen die zich meer dan 200 km landinwaarts uitstrekt tot aan de voet van het Jotunheimen-gebergte. Tijdens een rondleiding van een hele dag vanuit Bergen reist u per boot en trein door een gebied dat wordt beschouwd als een van de mooiste reisbestemmingen ter wereld. Vaar eerst met de snelboot van Bergen naar Flåm en beleef vervolgens een treinreis door de spectaculaire natuur op de beroemde Flåm-spoorlijn van Flåm naar Myrdal. Neem de Bergen Railway van Myrdal naar Bergen terwijl je onderweg geniet van het inzicht van je lokale gids die je reisgenoot zal zijn tijdens de tour. Sognefjorden is de langste en diepste ijsvrije fjord ter wereld, bedekt met uitzonderlijke natuurlijke schoonheid, hoge bergen, watervallen en schilderachtige bossen. U zult ontdekken dat de Sognefjord niet voor niets bekend staat als de "Koning van de Fjorden".

Van Oslo: privérondreis naar Sognefjord via Flåm

4. Van Oslo: privérondreis naar Sognefjord via Flåm

Vertrek vroeg in de ochtend vanuit Oslo en reis met de auto naar de westelijke fjorden van Noorwegen. Ontdek een deel van de Bergen Spoorlijn per trein met een rit van Geilo naar Myrdal. Geniet in Myrdal van een schilderachtige treinrit op de wereldberoemde Flåm-spoorlijn. Deze spoorroute kronkelt door de bergen op een steile hoogte en is een van de meest spectaculaire ervaringen in Noorwegen. Bezoek bij aankomst in Flåm het Flåm Spoorwegmuseum om meer te weten te komen over dit staaltje moderne techniek. Vaar vervolgens langs de twee takken van de langste en diepste fjord van Noorwegen. Een van de takken, Nærøyfjord, werd in 2005 opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Geniet van het indrukwekkende uitzicht vanaf het uitkijkpunt van het Stalheim Hotel en geniet van de fantastische berglandschappen van de regio. Keer 's avonds laat terug naar Oslo na een volledige dag van verkenning.

Van Bergen: zelfgeleide Sognefjord-trip

5. Van Bergen: zelfgeleide Sognefjord-trip

Ontdek het ongelooflijke landschap van de Sognefjord, de langste en diepste fjord van Noorwegen, terwijl je geniet van een treinreis door een van 's werelds mooiste bergketens. Ga op een once-in-a-lifetime avontuur door de Jotunheimen-bergen, terwijl je een schilderachtige boottocht langs de Sognefjord combineert met een ontzagwekkende treinrit op de Flåm-spoorlijn. Neem het adembenemende uitzicht in je op tijdens een van 's werelds steilste treinreizen, terwijl je de bergen in en uit kronkelt naar de fjord. Geniet van het dramatische landschap van een van de mooiste gebieden van Noorwegen en dompel jezelf onder in de unieke culturele attracties in de fjord.

Sitemap Sognefjord

Wil je alle activiteiten in Sognefjord ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sognefjord

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 7 beoordelingen

Deze tour is een geweldige manier om het gevarieerde landschap van Noorwegen in een compleet pakket te zien; Fjorden, bergen, kustdorpen. Gezien het feit dat we de tour in februari hebben gedaan, betekende dit geen grote drukte met veel ruimte om rond de boot te dwalen voor bezichtiging en foto's. Had alleen wat weer te kampen met maar was te verwachten. Onze gids Sonia was geweldig. Zeer deskundig, persoonlijk en informatief.

Frode was echt een leuke gids! ! weet veel en gaf ons leuke tips voor elk deel van de reis! ! geweldig uitzicht!! ontspannende dag, meestal zittend in de auto, trein of boot! koop een snelle lunch en ga naar een uitkijkpunt voordat je naar de veerboot gaat, het was spectaculair!