Datums kiezen

Solfár

Solfár

Solfár: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Reykjavik: Noorderlicht Motor Yacht Cruise

1. Reykjavik: Noorderlicht Motor Yacht Cruise

Begin aan een onvergetelijke reis langs de prachtige kustlijn van IJsland, beginnend bij de Oude Haven van Reykjavik en eindigend in de uitgestrekte Faxaflói Baai. Stap aan boord van een motorjacht voor een exclusieve ervaring die de allure van het stadslicht combineert met de ongrijpbare magie van het noorderlicht (Aurora Borealis). Je tocht is zorgvuldig ontworpen om je weg te leiden van het stadslicht en je onder te dompelen in de duisternis van de oceaan voor een optimaal zicht op dit hemelse fenomeen. Als het weer het toelaat, kun je getuige zijn van de adembenemende choreografie van lichtjes aan de hemel, die ontstaan door de wisselwerking tussen zonnedeeltjes en de atmosfeer van de aarde. Leg deze betoverende momenten met gemak vast, want het stabiele schip biedt een perfect platform voor fotografie. Navigeer onder begeleiding van een ervaren bemanning door de uitgestrekte duisternis achter de eilanden van Faxaflói Bay, waaronder Viðey, waar Yoko Ono's Imagine Peace Tower de nachtelijke hemel siert van 9 oktober tot 8 december, en bepaalde andere dagen van het jaar. Bewonder iconische bezienswaardigheden zoals de Harpa Concert Hall, waarvan de glazen gevel is geïnspireerd op het basaltlandschap, en het standbeeld van de Sun Voyager van Jón Gunnar Árnason. Krijg een uniek perspectief op het historische Höfði huis, waar in 1986 een einde kwam aan de Koude Oorlog. Ontsnap aan de drukte met onze beperkte groepsgrootte, 35 passagiers op MY Harpa en 95 passagiers op MY Amelia Rose, voor een meer persoonlijke en intieme ervaring. Als de kille zeewind opsteekt, wikkel je dan in de warme dekens aan boord. Geniet van warme dranken en versnaperingen aan de bar terwijl je geduldig wacht op de ontzagwekkende verschijning van het noorderlicht.

Hoogtepunten van Reykjavik Zelfgeleide speurtocht en stadstour

2. Hoogtepunten van Reykjavik Zelfgeleide speurtocht en stadstour

Leer Reykjavik in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtocht die je op je telefoon speelt. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten en legendes. Een ideale buitenactiviteit voor nieuwe bezoekers, koppels, groepen, gezinnen en kinderen. Kan worden gebruikt als een geweldige activiteit voor teambuilding. Om aan de slag te gaan, download je gewoon de tour-app op je telefoon en begin je Reykjavik in je eigen tempo te verkennen (downloadinstructies ontvangen via e-mail na boeking). Geniet van de vrijheid en flexibiliteit om je tour te beginnen waar je maar wilt. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen opgelost als u de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van het city sightseeing-spel te onthullen. Gebruik de app en geïntegreerde kaarten om je weg te vinden naar 10 attracties in de stad. Los tijdens je verkenning een locatiegebaseerd raadsel op bij elke attractie en ontgrendel de volgende locatie die je moet bezoeken. Werk als een team of voeg wat extra plezier toe door in groepen te voltooien. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en probleemoplossende vaardigheden om je een weg te banen door de stad. Onderweg kunt u ervoor kiezen om op elk gewenst moment te stoppen voor een kopje koffie, lunch of een pauze te nemen. Begin je rondleiding bij het imposante beeld 'Solfar'! Kom meer te weten over Harpa, een attractie met veel bezoekers per jaar. Kom meer te weten over Ingólfur Arnarson, de stichter van Reykjavík, bij het prachtige monument ter ere van hem, en bewonder het Cultuurhuis, een van de mooiste gebouwen van Reykjavík. De kathedraal van Reykjavík zal je sprakeloos maken met zijn serene schoonheid. Bezoek het Parliament House met zijn elegante uitstraling. Dan wacht het stadhuis van Reykjavík op je, vergeet niet om foto's te maken, het is een prachtig modern gebouw met een ongelooflijke 3D-kaart van IJsland! De ongeëvenaarde National Gallery zal je volgende stap zijn, met zijn unieke exposities. Smile at Rainbow Street, gemaakt om diversiteit te omarmen. De kers op de taart van deze unieke tour is Hallgrímskirkja, het ultieme symbool van heel Reykjavík!!!

Reykjavik: stadswandeling

3. Reykjavik: stadswandeling

Geniet tijdens een wandeltocht van de topattracties in de hoofdstad van IJsland. Bewonder de sculpturen van Einar Jónsson, de kerk Hallgrímskirkja, de oude haven en het stadhuis. Leer meer over de Noorse mythologie, Viking-boerderijen, de vulkanische geschiedenis van IJsland en meer van je lokale gids. Begin je wandeltocht door Reykjavik met een kijkje in de opvallende kerk Hallgrímskirkja in het stadscentrum. Leer dan alles over de Noorse mythologie terwijl je door de schilderachtige straatjes van de wijk Þingholt wandelt. Ga verder naar de stadsvijver van de Tjörnin-vijver om de ganzen en zwanen te bezoeken. Neem een kijkje in het stadhuis en bekijk de supergrote topografische kaart van IJsland, waar je gids uitleg geeft over de fascinerende geologie en vulkanische geschiedenis van het land. Baan je een weg naar het hart van de stad om het parlementsgebouw, de bescheiden maar mooie kathedraal en de locatie van de eerste Viking-boerderijen te bekijken. Bezoek vervolgens de oude haven en ontdek de indrukwekkende concertzaal Harpa met uitzicht op het dramatische Sólfar-beeldhouwwerk dat uitkijkt over de baai en de berg Esja.

Vanuit Reykjavik: tour walvissen spotten per speedboot

4. Vanuit Reykjavik: tour walvissen spotten per speedboot

Ga terug naar de natuur en zoek naar walvissen voor de kust van IJsland aan boord van een gloednieuwe RIB (Rigid Inflatable Boat) uitgerust met 12 geveerde stoelen om uw comfort en veiligheid te vergroten. Baan je een weg naar het ontmoetingspunt in de oude haven van Reykjavik en trek de meegeleverde warme waterdichte overall, reddingsvest, googles en je eigen sjaal om walvissen te spotten aan. Vertrek vanuit de haven en passeer de Harpa Concert Hall en het Sun Voyager-beeldhouwwerk. Ga verder naar de Faxaflói-baai, waar vaak wel 23 soorten walvissen, dolfijnen en zeehonden te vinden zijn. Zoek naar de prachtige wezens in hun natuurlijke omgeving en ontmoet zeevogels van verschillende soorten. Kijk uit naar de papegaaiduikers die hun enige ei komen leggen op de vele eilanden in de Faxaflói-baai terwijl je van dichtbij vaart. Stel je gids al je vragen en hoor interessante feiten over de walvissen en andere dieren in het wild.

Reykjavik: eerste ontdekkingswandeling en leeswandeling

5. Reykjavik: eerste ontdekkingswandeling en leeswandeling

Wandel door een prachtige route door de stad, ontdek verborgen pareltjes en bezoek 10+ van de belangrijkste attracties en plekken. Leer wat inleidende informatie over elke plaats en interessante verhalen over de stad in het algemeen. Download de app ‘World City Trail’ uit de winkel en log in. Lees de instructies en ga naar de startlocatie. Ontgrendel foto's van de buitenkant en het interieur van de locatie. Lees wat informatie over de attractie en loop verder naar het volgende controlepunt. Noteer wat je wel en niet leuk vond en maak je bucketlist voor de komende dagen! Begin uw wandeling wanneer u maar wilt, zonder schema. Pauzeer even voor de lunch, drink iets, bezoek een attractie naar keuze en ga later of zelfs een andere dag verder. Met de kaartfunctie zul je nooit verdwalen. Begin je rondleiding bij het imposante beeldhouwwerk 'Solfar'! Leer meer over Harpa, een attractie die elk jaar veel bezoekers trekt. Leer meer over Ingólfur Arnarson, de stichter van Reykjavík, bij het prachtige monument ter ere van hem, en bewonder het Cultuurhuis, een van de mooiste gebouwen van Reykjavík. De kathedraal van Reykjavík zal u sprakeloos achterlaten met zijn serene schoonheid. Bezoek Parliament House met zijn elegante uitstraling. Dan wacht het stadhuis van Reykjavík op je, vergeet niet om foto's te maken, het is een prachtig modern gebouw met een ongelooflijke 3D-kaart van IJsland! De ongeëvenaarde National Gallery zal je volgende stap zijn, met zijn unieke tentoonstellingen. Glimlach naar Rainbow Street, gemaakt om diversiteit te omarmen. De kers op de taart van deze unieke tour zal Hallgrímskirkja zijn, het ultieme symbool van heel Reykjavík !!!

Reykjavik: 's avonds walvissen en papegaaiduikers spotten

6. Reykjavik: 's avonds walvissen en papegaaiduikers spotten

Op heldere IJslandse zomeravonden kan de Scandinavische middernachtzon eindeloos lijken. Deze boottocht is dus dé manier om je avond in Reykjavik goed te besteden , en ondertussen walvissen, dolfijnen en papegaaiduikers van dichtbij te bekijken. Aangezien walvissen nooit helemaal slapen, kom je 's avonds dezelfde zeedieren tegen als overdag. Net voor de kust van Reykjavik vind je een van de beste locaties om walvissen te spotten ter wereld. 's Zomers wordt er op 95% van alle observatietochten wel een walvis gespot.  Deze unieke observatietocht vindt plaats op een kleine RIB-speedboot. Dit is een extreem stabiele boot die hoge prestaties levert. Dit kleine maar krachtige vaartuig kan hoge snelheden bereiken en daardoor een groot gebied beslaan. Ook kan het dichter bij het zeeleven in de Faxabaai komen dan een klassieke boot. Houd je stevig vast terwijl de kapitein uit de haven wegzoeft, maar vergeet niet om het water af te turen naar de zeedieren waar IJsland bekend om staat. Je vaart rond de door wind gevormde eilanden van de baai waar je papegaaiduikers in hun natuurlijke omgeving kunt zien. Daarna vaar je de open zee op om walvissen en dolfijnen te spotten, hopelijk van dichtbij. Na de observatietocht keer je langs de oever van de stad terug naar Reykjavik, een unieke route met prachtig uitzicht op het Solfár-standbeeld en de glinsterende glazen concertzaal van Harpa. In dit deel van de stad bepalen de kleurrijke vissershutten en levendige restaurants het stadsbeeld, naast enkele inspirerende attracties. Mocht het zo zijn dat je geen walvissen hebt kunnen zien, geen zorgen. Van je kapitein krijg je een gratis ticket voor een walvistocht op een van de grotere boten.

Walvissen kijken in Reykjavik met een speedboot

7. Walvissen kijken in Reykjavik met een speedboot

Zoef door de IJslandse wateren aan boord van een starre opblaasbare boot en geniet van dichtbij van walvissen, dolfijnen en meer. Het kleine maar krachtige vaartuig kan hoge snelheden bereiken, waardoor je een groter gebied kunt bestrijken en dichter bij de wilde dieren van Reykjavik kunt komen dan in een klassieke boot. De boten hebben gloednieuwe en hoogwaardige verende stoelen. Deze "schokstoelen" zijn ontworpen om niet alleen de veiligheid maar ook het comfort van de passagiers te verhogen terwijl ze over de Noord-Atlantische wateren zoemen op dit ultieme wildlife avontuur. Nadat je de bezienswaardigheden op het open water hebt gezien, kun je genieten van een korte stop om het "Sun Voyager" beeldhouwwerk en het Harpa Concertgebouw aan de kustlijn te bewonderen. Het aantal deelnemers is beperkt tot 12 op deze tocht met een kleine groep. Kies uit een van de verschillende starttijden; ga dan op eigen gelegenheid naar de Oude Haven van Reykjavik om je kapitein te ontmoeten. Na een snelle veiligheidsbriefing trek je je verstrekte overall aan en spring je aan boord van je boot. Houd je goed vast terwijl je kapitein je de haven uit vaart en kijk uit naar de wilde dieren waar IJsland beroemd om is. Ga het open water op om walvissen en dolfijnen op te sporen en hopelijk van dichtbij te bekijken. Van begin mei tot eind augustus heb je het geluk om papegaaiduikers te zien tijdens deze tocht. In het begin van de tocht maak je een korte stop bij de broedplaatsen van de papegaaiduikers. Terwijl je terugkeert naar de haven, vaar je langs de kustlijn van Reykjavik en bekijk je de bezienswaardigheden vanaf zee. Kleurrijke vissershutjes en drukke restaurants vormen het stadsbeeld in dit deel van de stad, naast enkele tot nadenken stemmende attracties. Na ongeveer 2 uur op het water reis je terug naar het beginpunt waar je tour eindigt. Als je de pech had geen walvissen te zien, geen nood, je kapitein geeft je een gratis ticket voor een volgende tocht voordat je vertrekt.

Reykjavík: stadsverkenningsspel en rondleiding

8. Reykjavík: stadsverkenningsspel en rondleiding

Combineer de opwinding van een sightseeingtour door de stad met een spelplezier tijdens deze zelfgeleide smartphonewandeling in Reykjavik. Vind gemakkelijk attracties met de navigatiefunctie van de app. Download de app en start het spel door naar de eerste locatie te gaan. Gebruik observatie, logica, verbeeldingskracht en teamwerk om het raadsel op elke locatie op te lossen, de raadsels zijn altijd moeilijk. Pauzeer de app op elk moment als je even wilt pauzeren, koffie wilt drinken of wat meer tijd wilt besteden aan het bezoeken van een van de bezienswaardigheden. Speel het spel in je eigen tempo. Begin je rondleiding bij het imposante beeld 'Solfar'! Kom meer te weten over Harpa, een attractie met veel bezoekers per jaar. Kom meer te weten over Ingólfur Arnarson, de stichter van Reykjavík, bij het prachtige monument ter ere van hem, en bewonder het Cultuurhuis, een van de mooiste gebouwen van Reykjavík. De kathedraal van Reykjavík zal je sprakeloos maken met zijn serene schoonheid. Bezoek het Parliament House met zijn elegante uitstraling. Dan wacht het stadhuis van Reykjavík op je, vergeet niet om foto's te maken, het is een prachtig modern gebouw met een ongelooflijke 3D-kaart van IJsland! De ongeëvenaarde National Gallery zal je volgende stap zijn, met zijn unieke exposities. Smile at Rainbow Street, gemaakt om diversiteit te omarmen. De kers op de taart van deze unieke tour is Hallgrímskirkja, het ultieme symbool van heel Reykjavík!!!

Reykjavík e-scootertour met een gids

9. Reykjavík e-scootertour met een gids

Bereid je voor op een onvergetelijk avontuur door het hart van Reykjavík terwijl je door de levendige straten van de stad glijdt tijdens onze spannende 2 uur durende e-scootertour. Sluit je aan bij onze deskundige gidsen en verken de fascinerende schoonheid, rijke geschiedenis en levendige cultuur van het centrum van Reykjavík op een milieuvriendelijke en opwindende manier. Onze kleine groepsgroottes zorgen voor een persoonlijke ervaring, zodat u kunt communiceren met onze deskundige gidsen en onderweg vragen kunt stellen. We waarderen uw comfort en veiligheid, en onze gidsen zullen u voorzien van grondige training en begeleiding bij het bedienen van de e-scooters, zodat u verzekerd bent van een vlotte en plezierige rit. Bewonder de iconische bezienswaardigheden die de skyline van Reykjavík bepalen. Vaar langs de prachtige Hallgrímskirkja-kerk, ontdek de indrukwekkende concertzaal Harpa en bewonder de levendige straten van Laugavegur, het belangrijkste winkelgebied van de stad. Onze deskundige gidsen zullen fascinerende verhalen en inzichten over elke stop delen, zodat u echt contact kunt maken met het verleden en heden van de stad. Dompel jezelf onder in de lokale sfeer terwijl we de charmante buurten van het centrum van Reykjavík verkennen. Ervaar het unieke karakter van de stad terwijl we door de kleurrijke straten glijden, omzoomd met schilderachtige huizen, gezellige cafés en trendy boetieks. Van het bruisende centrum tot de rustige waterkant, elke buurt heeft zijn eigen verhaal te vertellen. Ontdek de natuurlijke schoonheid die Reykjavík omringt, zelfs binnen de stadsgrenzen. Geniet van een adembenemend uitzicht op de Faxaflói-baai, waar u een glimp kunt opvangen van zeevogels die gracieus boven uw hoofd zweven. Terwijl we door de stad navigeren, zullen onze gidsen ook fascinerende feiten delen over de unieke geologie van IJsland en de diepe verbondenheid van het land met de natuur.

Privé 3 uur durende stadsrondleiding in Reykjavik op maat

10. Privé 3 uur durende stadsrondleiding in Reykjavik op maat

Hallo en welkom bij Your Friend in Reykjavik! We zijn verheugd je een 3-uur durende privétour door Reykjavik aan te kunnen bieden, waarbij je het beste van de stad zult zien met een deskundige lokale gids. We beginnen de tour door je op te halen bij je accommodatie, de haven, en nemen je mee op een reis door de rijke geschiedenis en cultuur van Reykjavik. We bezoeken een aantal van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad, zoals de prachtige Hallgrímskirkja kerk, de kleurrijke huizen in de oude stad en het prachtige Harpa concertgebouw. Tijdens de rondleiding deelt je vriendelijke gids met veel kennis van zaken fascinerende verhalen en feiten over de stad en haar inwoners, zodat je een echt insidersperspectief krijgt. Je kunt ook vragen stellen en persoonlijke aanbevelingen krijgen voor de rest van je verblijf. Maar daar houdt de tour niet op! We nemen je ook mee naar een aantal verborgen juweeltjes die alleen de plaatselijke bevolking kent, zoals gezellige cafés, straatkunst en unieke uitkijkpunten waar je kunt genieten van het adembenemende uitzicht op Reykjavik en de omgeving.

28 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Solfár: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Solfár

Wil je alle activiteiten in Solfár bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Solfár

Gemiddelde beoordeling

4.6
(75 beoordelingen)

Perfecte, vriendelijke bemanning, de boot is erg mooi. De ervaring is aangenaam, vooral omdat we in een kleine groep waren.

Uitstekende activiteit, uitstekende service, uitstekende gidsen en de natuur die zijn best deed. Een geweldige ervaring