Sólheimasandur

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Sólheimasandur: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Zuidkust: gletsjerwandeling en tour vanuit Reykjavik

1. Zuidkust: gletsjerwandeling en tour vanuit Reykjavik

Een dag op de gletsjer is een geweldige manier om de IJslandse natuur te ervaren. Slechts 2 uur rijden van Reykjavík is een gletsjer genaamd Sólheimajökull (Solheimajokull-gletsjer), een uitlaatgletsjer van Mýrdalsjökull (Myrdalsjokull-gletsjer). Het ligt net ten oosten van de beroemde vulkaan Eyjafjallajökull die in het voorjaar van 2010 uitbrak en in heel Europa voor problemen zorgde. Bij aankomst op de gletsjer zal je gids alle benodigde uitrusting klaarzetten, zoals stijgijzers en ijsbijl, en dan gaat de groep naar de gletsjer. Je gids leidt je door wonderen van ijssculpturen, richels en diepe spleten en vertelt je alles over het gedrag van deze steeds veranderende reuzen. Ongeveer 2 uur zal op het ijs worden doorgebracht. Op de terugweg naar Reykjavík wordt er gestopt bij de indrukwekkende watervallen van Skógafoss en Seljalandsfoss.

...
South Coast: ATV Quad Bike 2 uur Safari

2. South Coast: ATV Quad Bike 2 uur Safari

Het avontuur begint met een korte veiligheidsbriefing over het bedienen van de ATV's. Als iedereen klaar is, is het tijd om op te stijgen, wanneer je naar de majestueuze zwarte zandvlaktes van Sólheimasandur gaat. Steek dit woestijnachtige landschap over en stop bij het beroemde DC3-vliegtuig dat in 1973 op het zand neerstortte. De gids leidt de groep verder over het zand naar de spectaculaire kustlijn om getuige te zijn van het uitzicht op de omgeving. Zie vanaf het strand het schiereiland Dyrhólaey, het zuidelijkste puntje van IJsland. Als u landinwaarts kijkt, ziet u in de verte de prachtige Mýrdalsjökull-gletsjer. Als u teruggaat over het zand en de Jökulsá-rivier volgt, eindigt uw avontuur als u een rivier oversteekt om een prachtig bergdal binnen te gaan.

...
Van Reykjavik: ATV-rit op South Coast en Black Beach

3. Van Reykjavik: ATV-rit op South Coast en Black Beach

Berijd een krachtige ATV over een groot, zwart vulkanisch strand, loop achter de donderende sluier van water naar de Seljalandsfoss-waterval en geniet van het ongelooflijke uitzicht over de zuidkust van IJsland vanaf de top van de cascade Skógafoss tijdens deze fantastische dagtour. Nadat je 's morgens vroeg bent opgepikt of een ontmoeting hebt gehad met je gids in Reykjavík Terminal, ga je naar de zuidkust van IJsland, beroemd om zijn dramatische kustlijn en watervallen. Je eerste stop is de zwarte woestijn van Sólheimasandur, in de schaduw van de Eyjafjallajökull-gletsjer, waar je de bus verwisselt voor een krachtige ATV-quad. Na het doorkruisen van de grimmige, zwarte stranden van de zuidkust van het eiland op je ATV-fiets, begeef je je naar het DC3-vliegtuigwrak uit 1973, onlangs te zien in de muziekvideo en fotosessies van Justin Bieber. Kijkend naar het noorden en het binnenland, stijgt de Mýrdalsjökull-gletsjer majestueus op, terwijl u naar het zuiden de ruwe kracht van de enorme Atlantische golven die op de kust botsen kunt voelen. Eenmaal terug in de bus, zet je je reis voort en bezoek een iconisch watervalduo: Skógafoss en Seljalandsfoss. De voormalige valt van de hoogten van 60 meter en een trap ernaast zal je leiden naar ongelofelijke uitzichten op de zuidkust en het binnenland van IJsland. Seljalandsfoss is echter een smallere waterval die over een hol klif valt, waardoor het mogelijk is de stroom water volledig te omcirkelen.

...
Van Reykjavik: South Coast Private Tour

4. Van Reykjavik: South Coast Private Tour

Spring in een comfortabele Super Jeep voor een privétour met maximaal 7 personen. Breng de dag door met het verkennen van de schilderachtige zuidkust van IJsland. Begin met het bezoeken van enkele van de gebieden die het meest zijn getroffen door de uitbarsting van de Eyjafjallajökull-vulkaan in 2010, waarbij vulkanische as alle luchtverkeer tussen Noord-Amerika en Europa stopte. Leer hoe vulkaanuitbarstingen de geologie en cultuur van IJsland hebben gevormd. Ga verder om de prachtige Seljalandsfoss-waterval te bewonderen. Volg je gids het pad af direct achter de val om de machtige Skógafoss-waterval te bereiken. Loop en rijd over zwarte zandstranden bezaaid met de Atlantische branding. Bekijk de torenhoge, door vogels bewoonde kliffen rondom het schilderachtige kustplaatsje Vík. Stop bij lokale restaurants en cafés in Vik om een idee te krijgen van het IJslandse leven. Geniet van de flexibele route van deze privétour en voel je vrij om verzoeken te doen of om suggesties van je gids te vragen. U kunt er zeker van zijn dat deze persoonlijke ervaring de beste manier is om een van de mooiste regio's van IJsland te leren kennen.

...
Van Reykjavik: Private South Coast Tour

5. Van Reykjavik: Private South Coast Tour

Van daaruit gaat u verder naar Seljalandsfoss, de beroemde waterval met het pad erachter dat u de mogelijkheid geeft om prachtige foto's te maken. Op slechts 5 minuten lopen van de Seljalandsfoss in de kloof verbergt een andere prachtige waterval Gljúfrabúi, die u tijd zult hebben om te bezoeken. Ga dan verder naar Skogafoss, een machtige waterval die zichtbaar is vanaf de weg. Loop de trap op die langs de met gras begroeide helling naast de waterval slingert om een spectaculair uitzicht op de waterval en de zuidkust van IJsland te krijgen. Op een zonnige dag worden beide watervallen bedekt door prachtige regenbogen. Je bezoekt dan de kliffen van Dyrholaey en Reynisfjara, het beroemde zwarte zandstrand met basaltkolommen en grotten. Daarna komt Vík, dit charmante vissersdorpje aan de kust, beroemd om zijn vulkanische stranden en zeearmen. Vanaf daar keert u terug naar Reykjavik.

...

Sitemap Sólheimasandur

Wil je alle activiteiten in Sólheimasandur ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.