Datums kiezen

Sóller-trein, Palma de Mallorca

Sóller-trein, Palma de Mallorca

Sóller-trein, Palma de Mallorca: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Mallorca: eilandtour met boot, tram en trein vanuit het zuiden

1. Mallorca: eilandtour met boot, tram en trein vanuit het zuiden

Ontdek Mallorca op verschillende manieren tijdens deze dagtrip vanuit het zuiden. Laat je ophalen in een comfortabele bus met airconditioning, neem de beroemde tram Tren de Soller en geniet van een boottocht naar La Calobra Cove. Geniet van het ophalen van je hotel overal in Arenal, Can Pastilla, Palma, Costa den Blanes, Cala Major, Portals, Palmanova, Magalluf, Santa Ponsa, Paguera of Camp de Mar. Maak een ritje op de legendarische houten elektrische trein van het eiland. Dit is het perfecte uitkijkpunt om de mooiste landschappen van het Tramuntana-gebergte, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, te bewonderen. Ga verder met een boottocht naar La Calobra Cove. Stop voor de lunch en geniet van wat vrije tijd. Je bezoekt ook de Torrent de Pareis, een smalle monding van een bergstroom tussen twee kliffen.

Mallorca: Eilandreis per trein, tram en boot

2. Mallorca: Eilandreis per trein, tram en boot

Voel de echte essentie van Mallorca tijdens een unieke trip in uw eigen tempo met vervoer per trein, tramtram en boot naar Sóller en een van de geheime plekjes van dit prachtige eiland, Sa Calobra. Geniet van vrije tijd om te verkennen, te zonnebaden op het strand, te zwemmen en de lokale keuken te proberen. Kies uw vertrek vanaf station Sóller in Palma of vanaf station Son Sardina. Rijd in een in 1912 ingehuldigde houten trein en voel je ondergedompeld in een nostalgische reis naar het verleden terwijl je naar Sóller gaat. Geniet onderweg van de unieke landschappen van Serra de Tramuntana, een UNESCO-werelderfgoed. Kom aan in Sóller en kies ervoor om de tentoonstellingen van MIRO-etsen en PICASSO-keramiek gratis te bezoeken in het station van Sóller. Neem vervolgens de tram en geniet van het rijden op deze karakteristieke tram naar de haven van Sóller. Bewonder de lokale architectuur en modernistische gebouwen terwijl je door het stadscentrum loopt. Neem, eenmaal in de haven, de tijd om te ontspannen op de stranden van Sóller, maak een wandeling door de vissershaven met zijn typische lokale boten en geniet van de uitgebreide gastronomische scene. Stap later aan boord van de boot naar Sa Calobra voor een tocht langs de ruige noordkust van het eiland. Bewonder het natuurlijke landschap van de Sierra de Tramuntana met zijn stranden, bergen, grotten en kliffen. Bij Sa Calobra heb je tot 3,5 uur de tijd om door de stad te slenteren, te zwemmen in enkele van de meest kristalheldere wateren van Mallorca of het best verborgen wonder van het eiland te bezoeken, de Torrent de Pareis. Als de dag voorbij is, stapt u aan boord van uw boot terug naar de haven van Sóller, neemt u de tram terug naar het station van Sóller en neemt u de trein die u terugbrengt naar uw vertrekpunt.

Mallorca: eilandtour met boot, trein en hoteltransfer

3. Mallorca: eilandtour met boot, trein en hoteltransfer

Deze tour staat bekend als de "Eilandentour van Mallorca" omdat het een reis is die je steden laat ontdekken, zoals Sóller, de haven van Sollers, kliffen als La Calobra en de kustlijn van het noordwesten van Mallorca rond de Serra de Tramuntana met behulp van verschillende vervoersmiddelen zoals trein, tram en boot. De reis begint met een vintage trein van Palma naar Sóller, een charmant stadje met een mooi plein en een historische kerk. Er is geen tijd om dit stadje te bezoeken, want als je aankomt, ga je aan boord van de historische houten tram, die je meeneemt op een schilderachtige rit door sinaasappelboomgaarden en pittoreske dorpjes naar Port de Sóller, waar de boot naar La Calobra wacht. Dit deel van de reis is bijzonder adembenemend, omdat je de ruige kliffen en het kristalheldere water van de Middellandse Zee van dichtbij ziet. Bij aankomst in La Calobra heb je vrije tijd om het gebied te verkennen, met onder andere een prachtig strand en een natuurstenen boog. Je kunt ook de Torrent de Pareis bezoeken, een prachtige kloof die door een bergbeek is uitgeslepen. Tot slot ga je met de bus terug naar het trefpunt. Al met al is de tour een perfecte manier om een aantal van de mooiste landschappen en charmante stadjes van Mallorca te ervaren. De route kan in omgekeerde richting worden gedaan, afhankelijk van de dienstregeling van de trein en de tram, en de route met de boot kan worden gewijzigd voor een panoramische route met de bus naar La Calobra, als er slechte weersomstandigheden zijn om te varen. *In deze gevallen is er geen compensatie.

Alcudia/Marratxi: Valldemossa & Soller Tour met Tram & Bus

4. Alcudia/Marratxi: Valldemossa & Soller Tour met Tram & Bus

Breng een hele dag door met het verkennen van Noord-Mallorca met een bezoek aan de Soller-vallei en Valldemossa. Begin met een rit naar de bergen van Soller Valley en maak vervolgens een wandeling naar het treinstation waar je een tentoonstelling zult zien met keramiek van Picasso en schilderijen van Miro. Loop rond Soller en bewonder het centrale plein, de modernistische façade van de kerk en het huis van Can Prunera. Neem de Tren Sóller historische trein naar de haven van Soller, waar je meer te weten komt over de geschiedenis ervan, en geniet daarna van vrije tijd om ergens in de omgeving te lunchen. Vervolg over bergwegen, passeer de Llucalcari, Deia en La Foradada en stop onderweg voor foto's. Kom ten slotte aan in het dorp Valldemossa voor een bezoek van 80 minuten. Overweeg om het kartuizerklooster te bezoeken of een koffiepauze te nemen voordat u aan uw terugreis begint.

Mallorca: schilderachtige dagtocht vanuit het noorden

5. Mallorca: schilderachtige dagtocht vanuit het noorden

Zie Mallorca vanuit een aantal unieke uitkijkpunten tijdens een 9 uur durende schilderachtige rondrit. Je reist per bus, trein, tram en boot over het eiland om de vele schatten van Mallorca te ontdekken. Vertrek uit het noorden van Mallorca om de indrukwekkende rotsen van het Serra de Tramuntana-gebergte te bekijken, langs de kust van Mallorca. Je rijdt over bochtige wegen en ontdekt de kloof de Torrent de Pareis en La Calobra, de verborgen schatten van de westkust. Geniet van wat vrije tijd om te lunchen in La Calobra of Puerto Sóller. Na de lunch maak je een boottocht en kun je genieten van een aantal van de beste uitzichten op de kust van Mallorca. Kijk of je de villa's van beroemdheden en de sierlijke huizen kunt zien die tussen de pijnbomen en olijfbomen verscholen liggen. Vervolgens maak je een ritje in de mooie tram langs de zeekant van het levendige Puerto Sóller. In Sóller stap je in een antieke trein en rijd je door de citrus- en olijfgaarden. Ontspan in de ouderwetse wagons met mahoniehouten panelen en koperen onderdelen en waan je voor even terug in de tijd.

Vanuit Palma: rondleiding Serra Tramuntana en klooster van Lluc

6. Vanuit Palma: rondleiding Serra Tramuntana en klooster van Lluc

Doe mee met de beroemdste en mooiste tour van Mallorca tijdens een dagje uit dat al je zintuigen zal prikkelen met verschillende landschappen en een verscheidenheid aan charmante vervoerswijzen. We vertrekken vanuit het centrum van Palma en gaan naar Lluc, waar het beroemde klooster van Lluc ligt, omgeven door het Tramuntana-gebergte. Lluc wordt beschouwd als het spirituele centrum van Mallorca en zijn schoonheid is adembenemend. Je hebt hier wat vrije tijd om het klooster te verkennen of een wandeling te maken over het terrein en het omliggende platteland. We vervolgen onze tocht door de bergen in onze bus met airconditioning en je zult prachtige uitzichten zien op het Serra de Tramuntana-gebergte terwijl we langzaam over de kronkelende landwegen naar de kust slingeren. Inbegrepen bij uw excursie is een prachtige boottocht langs de westkust, waar u kunt genieten van een fantastisch uitzicht op dorpen, bergen en kustlijn. Je ziet de karstachtige rotsen als majestueuze beelden uit de zee oprijzen terwijl je de zachte zeebries op je gezicht voelt en enkele van de beste foto's van je vakantie maakt. Na uw boottocht, die eindigt in Puerto de Soller, zijn er nog twee vervoerswijzen om van te genieten: eerst rijdt u op de oude tram die u langs de kust van Puerto de Soller brengt, met een mooi uitzicht op zee en vervolgens omhoog door de heuvels naar het centrum van de oude binnenstad van Soller. Vanaf hier stapt u aan boord van de beroemde en unieke Soller-trein, die u meeneemt op een fascinerende reis door de vallei van Soller, door bergtunnels en vervolgens naar de buitenwijken van Palma. Daar staat je coach klaar om je terug te brengen naar je startpunt na een geweldig dagje uit op Mallorca.

Palma: eerste ontdekkingswandeling en leeswandeling

7. Palma: eerste ontdekkingswandeling en leeswandeling

Wandel door een prachtige route door de stad, ontdek verborgen pareltjes en bezoek 10+ van de belangrijkste attracties en plekken. Leer wat inleidende informatie over elke plaats en interessante verhalen over de stad in het algemeen. Download de app ‘World City Trail’ uit de winkel en log in. Lees de instructies en ga naar de startlocatie. Ontgrendel foto's van de buitenkant en het interieur van de locatie. Lees wat informatie over de attractie en loop verder naar het volgende controlepunt. Noteer wat je wel en niet leuk vond en maak je bucketlist voor de komende dagen! Begin uw wandeling wanneer u maar wilt, zonder schema. Pauzeer even voor de lunch, drink iets, bezoek een attractie naar keuze en ga later of zelfs een andere dag verder. Met de kaartfunctie zul je nooit verdwalen. Begin je tour vanaf de veel gefotografeerde trein naar Sóller! Bezoek Plaza España, een centraal punt van Mallorca. Zelfs de Plaza Mayor geeft je een voorproefje van de geschiedenis, aangezien de vele toepassingen de lange levensduur van deze plek laten zien. Maak een foto bij de kerk van Sint Eulalia, een van de oudste katholieke kerken op Mallorca, en laat jezelf verdwalen in de San Francisco de Palma, misschien wel een unieke kerkinterieurarchitectuur. Bezoek de kerk van Monti Sion, een van de oudste kerken in de stad. Je passeert ook de kathedraal van Santa Maria van Palma, een symbool van de zonnige stad aan de kust. Bewonder La Plaza de la Reina, het is een van de belangrijkste en meest bezochte pleinen in het onderste deel van Palms. Het gildehuis van Palma de Mallorca met zijn unieke stijl zal u en uw camera fascineren! Zie, wandel en ontspan in Parc de Sa Feixina voor een laatste foto na deze unieke tour!

Palma: stadsverkenningsspel en rondleiding

8. Palma: stadsverkenningsspel en rondleiding

Combineer de opwinding van een sightseeingtour door de stad met een verkenningsspelplezier tijdens deze zelfgeleide smartphonewandeling in Palma. Vind gemakkelijk attracties met de navigatiefunctie van de app. Download de app en start het spel door naar de eerste locatie te gaan. Gebruik observatie, logica, verbeeldingskracht en teamwerk om het raadsel op elke locatie op te lossen, de raadsels zijn altijd moeilijk. Pauzeer de app op elk moment als je even wilt pauzeren, koffie wilt drinken of wat meer tijd wilt besteden aan het bezoeken van een van de bezienswaardigheden. Speel het spel in je eigen tempo. Begin je tour vanuit de veel gefotografeerde trein naar Sóller! Bezoek Plaza España, een centraal punt van Mallorca, zelfs de Plaza Mayor zal u een voorproefje van de geschiedenis geven, aangezien de vele toepassingen het lange leven van deze plek laten zien. Maak een foto in de kerk van Saint Eulalia, een van de oudste katholieke kerken op Mallorca, en laat u verdwalen in de San Francisco de Palma, misschien wel een unieke kerkinterieurarchitectuur. Bezoek de kerk van Monti Sion, een van de oudste kerken in de stad. Je komt ook langs de kathedraal van Santa Maria van Palma, een symbool van de zonnige stad aan zee. Bewonder La Plaza de la Reina, het is een van de belangrijkste en meest bezochte pleinen in het onderste deel van Palms. Het gildehuis van Palma de Mallorca met zijn unieke stijl zal u en uw camera betoveren! Kijk, loop en ontspan in Parc de Sa Feixina voor een laatste foto na deze unieke tour!

8 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere aanbevelingen

Sóller-trein, Palma de Mallorca: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Sóller-trein, Palma de Mallorca

Wil je alle activiteiten in Sóller-trein, Palma de Mallorca bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sóller-trein, Palma de Mallorca

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 1.904 beoordelingen

De tour was echt goed met een combinatie van bus-, boot- en treinreizen. Het was leuk om de rotsachtige bergen van Mallorca op te gaan, vooral het bezoek aan de Basilica de Lluc. Sa Calobra was fantastisch, vervolgd met de spannende boottocht naar Port de Soller. Treinrit in de stad Soller was leuk. De treinreis terug naar Palma was leuk, door lange tunnels. Irina was een goede gids. Maar het zou voor iedereen gemakkelijker zijn als de tour in één taal plaatsvindt, in plaats van in drie verschillende talen. Hoe dan ook, we hebben echt genoten van deze onvergetelijke herinnering aan een andere kant van Mallorca. Bedankt Irina 👍👍👍

Je komt op de meest mooie plekken van Mallorca. Alles is keurig georganiseerd en wordt in 4 talen uitgelegd. Alle vervoersmiddelen zijn gereserveerd en je hebt voorrang op andere toeristen. De oude tram en trein zijn authentiek, een reisje terug in de tijd. Echt een aanrader!!!

Na wat rondgelopen te hebben omdat we de ophaallocatie niet konden vinden (ook de taxichauffeur was overweldigd), hebben we een heerlijke dag gehad!

Het was een geweldige tour van begin tot einde. Alles werkte prima en we werden zeer goed geïnformeerd. Bedankt.

Ongelooflijk ! De beste gids en de beste chauffeur (dasknoop) ter wereld! Bedankt allebei ☺️