Datums kiezen

Ontdek het beste van
Sololá

Onze aanbevelingen voor Sololá

Lake Atitlán-zonsondergangtour

1. Lake Atitlán-zonsondergangtour

De Lake Atitlan Sunset Tour is een van de beste middagactiviteiten die je kunt doen tijdens een bezoek aan Lake Atitlan. Dit avontuur begint op ons kantoor in Panajachel en we gaan naar onze eerste stop in Barrio Jucanya en bezoeken "Playa los Salpores", het plaatselijke strand aan de rand van het meer om ons eerste heldere zicht op het meer en zijn omgeving te krijgen. Nadat we daar enige tijd hebben doorgebracht, begeven we ons naar San Andres Semetabaj naar een uitkijkpunt genaamd "Ojo De Aguila". Zodra we aankomen, kunnen we een luchtfoto maken van het hele meer, waarbij we de vulkanen, verschillende steden, alle boten die in het meer varen en als we geluk hebben, enkele paragliders opstijgen of landen van hun vluchten. Nadat we hier enige tijd hebben doorgebracht, gaan we terug de berg af en bezoeken we de stad Santa Catarina Palopo, waar we het culturele centrum van de stad bezoeken, waar we handgemaakte weefsels, lokale kunst, traditionele kleding en zelfs wat lokale koffie kunnen zien. Voor degenen die er graag op uit trekken, kunt u de tijd nemen om langs de rand van het meer te wandelen en de lokale bevolking te ontmoeten. Na een bezoek aan Santa Catarina gaan we naar onze laatste stop, die van de weg af is die teruggaat naar Panajachel, het is een kleine uitkijkpost waarmee we de zonsondergang over het meer kunnen bekijken. Hier hebben we de gelegenheid om wat hapjes en drankjes te pakken terwijl we vanaf de oever van het meer naar de zonsondergang kijken. Als we klaar zijn, hebben we een rit van 15 minuten terug naar het kantoor in Panajachel.

Lake Atitlan Villages Tour

2. Lake Atitlan Villages Tour

Tijdens onze geweldige Lake Atitlan Villages Tour hebben we plezier en opwinding gebracht en dit vermengd met de schoonheid en culturele ervaringen die het meer te bieden heeft. We vertrekken vanuit ons kantoor in Panajachel en gaan naar Barrio Jucanya en bezoeken Playa los Salpores, het plaatselijke strand aan de rand van het meer om ons eerste heldere zicht op het meer en de omgeving te krijgen. Nadat we daar enige tijd hebben doorgebracht, begeven we ons naar het kleurrijke dorp Santa Catarina Palopo. In dit dorp kunnen we zien en leren over lokaal weefsel, dekens, nahuales en andere goederen gemaakt en verkocht door de lokale bevolking. Op het plein van dit dorp bezoeken we een lokaal koffiehuis waar je je eigen koffie kunt malen en de lokaal geteelde bonen kunt proeven. Eenmaal klaar in Santa Catarina stappen we weer op onze ATV's en vervolgen we onze rit nog een paar kilometer tot we bij het dorp San Antonio Palopo aankomen. Eenmaal in San Antonio parkeren we bij de plaatselijke pier en lopen we naar de plaatselijke keramiekfabriek waar we een bezoek brengen en leren over het proces om al deze ongelooflijke goederen te maken. We bezoeken ook een lokale chocoladefabriek in San Antonio, waar we leren over het proces van het omzetten van de cacao in een eindproduct en ook wat chocolade proeven. Eenmaal klaar in San Antonio gaan we terug naar ons kantoor in Panajachel voor een drankje.

Motoravontuur op het meer van Atitlán

3. Motoravontuur op het meer van Atitlán

Dit is de beste tour van een halve dag die je kunt doen in Lake Atitlan. Deze tour op motorfietsen begint in Pana en gaat helemaal rond naar de andere kant van het meer naar Santiago, Atitlán. Op weg naar Santiago passeren we verschillende steden voor individuele stops en uitkijkposten die toezicht houden op het meer, zodat we kunnen genieten van een fantastisch uitzicht vanaf verschillende punten rond het meer van Atitlan. Enkele van de haltes waren een chocoladefabriek, een keramiekfabriek, een cultureel centrum, de populaire uitkijkpost van El Cerro de Oro, het strand en San Lucas Toliman en een leuke plek om te lunchen aan het water in Santiago. Onderweg reis je over verharde wegen, onverharde wegen en andere "Guatemalteekse wegen". Als je een motorliefhebber bent, is dit een geweldige manier om in slechts een halve dag veel plaatsen rond het meer te bezoeken.

Santa Cruz La Laguna: 6 uur durende Solola-wandeling en marktbezoek

4. Santa Cruz La Laguna: 6 uur durende Solola-wandeling en marktbezoek

Je dag begint met een bezoek aan het dorp Santa Cruz La Laguna voordat je hoog de bergen in gaat. Wandel over oude paden die al eeuwenlang door de Kachekel Maya's worden gebruikt. Tijdens dit 6-uur durende avontuur zie je boeren hun maïs- en koffiegewassen verzorgen en zie je enkele van de meest magnifieke landschappen ter wereld. Bezoek een heilige Maya-site waar rituelen worden uitgevoerd door lokale sjamanen en breng je eigen offer bij het altaar. De wandeling brengt je 2500 voet boven het meer van Atitlan en biedt een adembenemend uitzicht op het meer. Dit ruige en afgelegen gebied heeft weinig contact met de buitenwereld. De 4 uur durende wandeling/klim door een prachtig landschap is een beetje moeilijk, maar niet overdreven uitdagend als je in goede gezondheid bent. Geniet onderweg van een picknicklunch of eet bij een lokale comedor . (Lunch is niet inbegrepen in de tourprijs.) Je komt bij een afgelegen Maya-dorp hoog in de bergen en vanaf dit punt neem je een colectivo , een gedeeld busje/pick-up voor de laatste kilometers naar Solola. Neem de tijd om de op een na grootste markt van Guatemala te verkennen voordat u met de lokale bus of vrachtwagen terugkeert naar Panajachel.

Solola Market en Mountain Villages Tour

5. Solola Market en Mountain Villages Tour

Bekijk de lokale ambachten uit deze regio, en de winkel als je wilt. Maar deze tour is minder over winkelen en meer over het delen van de Maya-cultuur. U zult de mensen warm en gastvrij, en meer van de Kachekel Maya jurk in traditionele traje (kleding) te vinden. Zelfs de mannen nog steeds kleden in traditionele kleding. U brengt een bezoek aan vele interessante bezienswaardigheden die uniek zijn voor deze locatie inclusief de lokale overheid kantoor en het kantoor van de inheemse burgemeester. Meer informatie over hoe en waarom de twee burgemeester naast elkaar bestaan. Uw gids kan verklaren over de Maya kalender en leert u over de unieke Maya telsysteem. Hele dag trip neemt je hoog in de bergen boven Lake Atitlan en is voorzien van de Solola markt, kleine boerderijen, en Maya-dorpen. Rij door maïs en plantaardige terrasvormige velden, koffie velden, oude groei bos, en in het nevelwoud. Bezoek een heilige Maya-site met de kans om getuige zijn van een Fire Cleansing Ceremony. De dag begint in Panajachel en het begin van ons avontuur. U rijdt langs de oude wegen die door de Kachekel Maya's hebben gebruikt voor eeuwen. U zult dorpelingen gaan over hun dagelijkse leven te bekijken, stuiten boeren neiging hun maïs en koffie velden, en een aantal van de mooiste landschappen ter wereld. U kunt een heilige Maya-site waar rituelen worden uitgevoerd door de lokale sjamanen te bezoeken, en maak je eigen aanbod op het altaar. Deze ruige en afgelegen gebied is nauwelijks geraakt door de buitenwereld. Onze rit brengt ons 2500 voet boven het water van Atitlan voor adembenemende uitzichten en ongerepte landschap. We rijden naar het platteland voor een bezoek aan het kleine bergdorpje conceptie. De weg naar dit dorp is vrijgemaakt voor minder dan 10 jaar. De stad is vooral trots op haar prachtig onderhouden kerk gebouwd in 1612. Bezoek de confradia van Heilige Frances en een minder bekende Maximon. Meer informatie over de confradia systemen en waarom ze belangrijk zijn voor de bevolking van Guatemala.

Motoravontuur van Antigua naar het meer van Atitlan

6. Motoravontuur van Antigua naar het meer van Atitlan

Tijdens deze tour kun je meer van Guatemala zien en ervaren door op het zadel van een motorfiets te zitten. Je bezoekt meer dan 5 steden rond het meer in 9 uur, dus het is perfect als je weinig tijd hebt en behoefte hebt aan avontuur. De routes richting het meer zijn panoramisch en op de terugweg nemen we een andere route. Terwijl we in Panajachel zijn, lunchen we op een lokale plek voordat we vroeg in de middag teruggaan naar Antigua. Als je van motorfietsen houdt en een geweldig dagavontuur wilt, is dit een must in Antigua Guatemala

Veelgestelde vragen over Sololá

Wat zijn de topattracties van Sololá?

De topattracties van Sololá zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Sololá?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Meer van Atitlán

Wat zijn de leukste buitenactiviteiten om te doen tijdens een bezoek aan Sololá?

Andere activiteiten in Sololá

Wil je alle activiteiten in Sololá bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.