Dingen om te doen Sopot

Sopot: De beste dingen die je niet wil missen

Gdansk: Olivia Star Observation Deck met diner en drankjes

1. Gdansk: Olivia Star Observation Deck met diner en drankjes

Je luxe ervaring begint met het ophalen van je hotel en transfer naar het iconische Olivia Star-gebouw van Gdansk. Ga bij aankomst naar de observatiebalie waar een avond met diner en drankjes, muziek en adembenemende uitzichten wacht. Dineer op een heerlijk diner van het indrukwekkende menu van het dek, vergezeld van drankjes gemaakt door enkele van de beste barmannen van de stad. Luister terwijl je eet naar fantastische muziek en ga dansen als je daar zin in hebt. Na het diner gaat u naar het terras met panoramisch uitzicht over de stad en de baai van Gdansk. Geniet van de romantische sfeer terwijl je kijkt naar de zonsondergang die de lucht transformeert met een scala aan kleuren. Geniet aan het einde van een onvergetelijke ervaring van een gratis drop-off terug naar uw hotel.

Sopot: Sunset Yachting Experience

2. Sopot: Sunset Yachting Experience

Geniet van een ophaalservice van uw Engels sprekende chauffeur en geniet van de rit van 30 minuten. Ga richting Sopot Marina en maak je klaar voor de start van de tour. Ga aan boord van een jacht van 12 meter en geniet van 2 uur zeilen tijdens zonsondergang. Ontspan en neem een glas prosecco terwijl u geniet van het prachtige landschap. Aan het einde van de tour brengt uw chauffeur u terug naar uw hotel of het stadscentrum van Gdansk.

Hoogtepunten Gdańsk, Gdynia & Sopot: privétour van een dag

3. Hoogtepunten Gdańsk, Gdynia & Sopot: privétour van een dag

Je bewondert een dag lang prachtige bezienswaardigheden. Aan het begin van de dag word je opgehaald van je hotel of appartement of van de haven en bezoek je het toeristische centrum Skwer Kościuszki in Gdynia. Loop vervolgens langs de prachtige kade richting het beroemde volledig opgetuigde zeilschip Dar Pomorza. Kom meer te weten over de geschiedenis van de stad in het Stadsmuseum van Gdynia. Ervaar het beroemdste wandelpad en de langste pier in Polen tijdens een wandeling langs de straat Monciak en Plac Zdrojowy in Sopot. Bewonder in Franse stijl aangelegde tuinen en exotische planten in Park Oliwski in Gdansk en leer alles over de cisterciënzer Kathedraal van Oliwa. Geniet van een prachtig uitzicht over de Tricity vanaf een overweldigend uitzichtspunt. Daarna ga je naar de oude binnenstad van Gdansk. Bewonder de voormalige poorten van de oude binnenstad, inclusief de Uplands-poort aan het begin van de koninklijke weg. Je komt erachter dat deze route in het verleden alleen toegankelijk was voor de machtige monarchen.  Ga verder naar de Lange Markt en het Stadshuis. Vervolgens kom je langs de Neptunus-fontein en het Artushof (Dwor Artusa) om de voormalige ontmoetingsplek van de kooplieden van de stad te zien. Nu is het onderdeel van het historische museum van Gdansk. Ga naar binnen en bekijk de muren die zijn bedekt met friezen van mythologische en historische figuren. Beëindig de rondleiding op de Groene Poort met uitzicht op de rivier Motlawa. Dit is een geweldige rondleiding voor mensen die de Tricity op een dag willen bezoeken, traditioneel Pools willen lunchen (op eigen kosten) en gewoonweg een geweldige dag willen beleven.

Van Warschau: Tour naar Malbork Castle en Gdansk of Sopot

4. Van Warschau: Tour naar Malbork Castle en Gdansk of Sopot

Vertrek uit Warschau en reis naar de delta van de rivier de Vistula om het kasteel van Malbork te bezoeken, gesticht door de Ridders van de Duitse Orde en het grootste kasteelcomplex van Europa per land. Kijk in het kasteelcomplex om de binnenplaats en de kloostergangen van het Hoge Kasteel te bewonderen en ontdek waar feesten werden gehouden in de zomerrefectory. Bewonder de gotische architectuur van het Grootmeesterspaleis in het middelste kasteel. Ga verder naar de historische stad Gdansk om een wandeling rond de oude binnenstad te maken en passeer de kolenmarkt (Targ Węglowy) waar de jaarlijkse kerstmarkt wordt gehouden. Bekijk het Amber-museum, gehuisvest in de voormalige gevangenistoren, en loop door de rijkelijk versierde Golden Gate om de Lange Markt naar Green Gate te betreden. Reis terug naar de Middeleeuwen aan Artus Court, waar rijke kooplieden zich 's avonds in vroegere tijden zouden verzamelen. Ontdek het kleurrijke Nederlandse huis (Dom Holenderski) en neem een pauze bij de fontein van Neptunus bij de ingang van Artus Court. Bezoek de Basiliek van de Assumptie van de Heilige Maagd Maria en bewonder de grootste bakstenen kerk ter wereld. Als alternatief kunt u de badplaats Sopot bezoeken als u dat wilt. Maak een wandeling over de voetgangerspromenade van Bohaterów Monte Cassino ("Helden van Monte Cassino Street") en werp een blik op het beroemde "Crooked House". Maak een wandeling langs de langste houten pier van Europa en bewonder de Sopot-vuurtoren, gebouwd in 1903-1904 als onderdeel van het Balneologisch Instituut. Ga naar de top van de uitkijktoren voor een prachtig uitzicht over de stad en de zee.

Gdansk: privérondleiding door Gdansk, Sopot en Westerplatte

5. Gdansk: privérondleiding door Gdansk, Sopot en Westerplatte

Begin met een wandeltocht in Sopot om de indrukwekkende architectuur van de stad te bewonderen. Bekijk het voormalige Kasino-Hotel, waar Hitler verbleef tijdens de capitulatie van het Poolse leger. Maak dan een rustige wandeling op de beroemde pier tegenover het hotel. De volgende is een rondleiding door de oude binnenstad van Gdansk. Stop om prachtige gebouwen zoals Arthur's Court te waarderen. Ontdek alle plaatsen die verband houden met de geschiedenis van WO II, zoals Piwna Street waar Hitler jaren geleden werd begroet. De laatste stop is Westerplatte, dat ook door Hitler werd bezocht. Hij was verrast dat het Poolse leger de stad zo lang wist te verdedigen tegen de Duitsers. Bekijk het enorme monument dat is gebouwd ter nagedachtenis aan de verdedigers van de Poolse kust.

Gdansk: Private Food-Pairing Dinner Experience

6. Gdansk: Private Food-Pairing Dinner Experience

Trakteer uzelf op een luxe dinerervaring. Geniet van een menu met drie schotels gecombineerd met twee speciaal gekozen cocktails. Het idee van foodpairing is om eten te matchen met drankjes om een bijzonder interessante culinaire ervaring samen te stellen en nieuwe smaakcombinaties te ontdekken. Het menu voor de avond bestaat uit drie gerechten, een soep, hoofdgerecht en dessert, allemaal aanbevolen door de chef-kok. Bij de maaltijd krijgt u ook twee heerlijke cocktails, speciaal geselecteerd door het hoofd van de bar, als aanvulling op het hoofdgerecht en het dessert. Eliksir is een unieke plek in Gdansk, een combinatiecocktail-bar en restaurant dat er trots op is om te bepalen welke smaken het beste bij welke smaken passen. Het menu is gevuld met unieke en innovatieve combinaties, evenals klassieke, allemaal geserveerd in hun beste vorm om elke smaak te behagen.

Stutthof concentratiekamp en museum van WO II: privétour

7. Stutthof concentratiekamp en museum van WO II: privétour

Volg een privérondleiding naar het concentratiekamp Stutthof en het museum van de Tweede Wereldoorlog in Gdansk. Maak een stop bij een strand aan de Baltische Zee. Laat je ophalen in Gdansk, Sopot of Gdynia en vertrek voor een begeleide excursie naar concentratiekamp Stutthof. Lees meer over hoe het functioneerde tijdens de nazi-bezetting van Polen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zie kazernes en gaskamers in het eerste concentratiekamp in Polen. Verken de hele site met een gelicentieerde gids. Bekijk ontroerende tentoonstellingen en bezoek de Stutthof Museum Cinema. Op de terugweg stop je bij een strand en geniet je van het witte zand en het landschap van de Oostzee . Ga terug naar Gdansk en bezoek het Museum van de Tweede Wereldoorlog, dat als een van de beste in Polen wordt beschouwd.

Gdansk, Gdynia en Sopot: 8-uur durende privérondleiding

8. Gdansk, Gdynia en Sopot: 8-uur durende privérondleiding

De drie steden in de Oostzee, Gdansk, Gdynia en Sopot, formeel de Driestadsregio genoemd door het Tricity-handvest van 2007, werden informeel al veel langer de driestad genoemd. Ze behoren tot de mooiste steden van de baai van Gdansk en vormen een glorieus decor voor deze 8-uur durende sightseeing-excursie naar enkele van hun meest opvallende attracties. Bezoek tijdens het eerste deel van deze reis de oude binnenstad van Gdansk. De charme van de oude binnenstad van Gdansk trekt jaarlijks miljoenen toeristen. Begin met een wandeling door de Długa-straat, een van de mooiste Europese markten die is genesteld rond een oogverblindende selectie renaissancegebouwen. Het vertrekt vanaf de Golden Gate en passeert het stadhuis, de Neptunus-fontein, Arthur's Court en eindigt bij de Green Gate met uitzicht op de rivier de Motława. Bezoek onderweg het Museum van Arthur's Court en de Amber Chamber met een demonstratie van barnsteenpolijsten en een korte lezing over barnsteen. Stop bij de Oude Kraanvogel, die toevallig een van de meest populaire symbolen van de stad is, en bij de kerk van St. Mary, de grootste gotische bakstenen kerk van Europa. Bezoek de prachtige buitenwijk Oliwa. Ga naar de 16e-eeuwse Gdansk Oliwa-kathedraal, de langste cisterciënzerkerk ter wereld, beroemd om zijn orgels en onvergetelijk orgelconcert. De basiliek met 3 schepen, ingewijd in 1594, is een kunstzinnige mix van barok, rococo en renaissance. Luister naar een prachtig orgelrecital in de kerk voordat je naar de haven van Gdynia rijdt. Ruil religieuze devoties in voor maritieme wonderen op het goede schip Dar Pomorza, een opvallend zeilfregat dat dateert uit 1909. Nu bewaard als museumschip, deed het dienst als zeiltrainingsschip voordat het in 1980 de Cutty Sark Trophy won. aan boord en verken het Twin Deck, waar studenten woonden tijdens trainingscruises. Bekijk foto's en kaarten die de geschiedenis van Dar Pomorza weergeven, en voorwerpen uit haar zeilverleden. Ga verder naar de spa en badplaats Sopot, waar u langs de promenade en de langste houten pier van Europa wandelt. Gebouwd in 1827, strekt het zich uit over meer dan 1.600 voet (500 meter) in de baai van Gdansk en zal je belonen met een prachtig uitzicht op de met terracotta betegelde gebouwen van Sopot. Geniet van de belangrijkste plekken in Tricity en omgeving en leer van je gids wat je nog meer zelf kunt ontdekken na deze tour.

Gdańsk, Sopot & Gdynia: privé 3-in-1-citytrip

9. Gdańsk, Sopot & Gdynia: privé 3-in-1-citytrip

Deze tour is ideaal voor wie weinig tijd heeft maar toch zoveel mogelijk wil zien van de Poolse Driestad. Dit privé-uitstapje van een hele dag bestrijkt Gdańsk, Sopot en Gdynia, waar de sierlijke architectuur gevormd is door een rijke geschiedenis. Ontdek het centrum van Gdańsk, heropgebouwd na de Tweede Wereldoorlog. Loop door de Langestraat met haar prachtige huizen, bars en cafés, een fontein van Neptunus, de ‘amber’ Mariastraat, de Kraanpoort en het Graanschuureiland. Daarna ga je naar Gdańsk Oliwa om tot rust te komen in het mooiste park van de Driestad. Mis vooral het beroemde orgelorkest bij de Oliwa Kathedraal niet! Ga verder naar Sopot en loop over de Monciakpromenade, misschien wel de beroemdste in heel Polen, met haar art nouveau cafés en winkels. Adem de kosmopolitische sfeer in en ontdek de attracties aan de kade, waaronder de langste houten pier in Europa en het prachtige spa kuuroord aan zee. De eindbestemming van jouw Driestedentour is Gdynia, waar de torpedobootjager Blyskawica en het fregat Dar Pormorza een herinnering zijn aan het roemrijke verleden van de Poolse marine en de scheepsbouwtradities van het land.  Route: Gdańsk: Uplandpoort, martelkamer, Gouden Poort;  Langestraat, Lange Markt, stadhuis, Neptunusfontein, Motława rivieroever, Kraanpoort, Mariakerk, Groot Arsenaal, Solidariteitsplein en het monument voor de Gevallen Dokwerkers Oliwa: kathedraal ( met orgelconcert), Oliwapark,  Sopot: Bohaterów Monte Cassinostraat, kuuroord, pier Gdynia:Kościuszkoplein, ORP Błyskawica (torpedobootjager), museumschip Dar Pomorza (fregat)

Gdynia Cruise-overdracht

10. Gdynia Cruise-overdracht

Geniet van een ontspannende transfer in een moderne en comfortabele privéauto of -bus die wordt bestuurd door een vriendelijke, Engels sprekende chauffeur die bij aankomst op je wacht om je een handje te helpen met je bagage en je naar de auto te begeleiden. Onderweg beantwoordt de chauffeur graag al uw vragen over bezienswaardigheden, goede restaurants, lokale gebruiken en meer. De service omvat het ophalen van de haven van Gdynia en snelle transfer naar uw hotel of accommodatie of rechtstreeks van uw hotel of accommodatie naar de haven van Gdynia. Er zijn geen tussenstops onderweg, dus u kunt zeker zijn van een probleemloze overstap. Er zijn geen verborgen kosten en voor deze service zijn vaste tarieven gegarandeerd, zelfs als u 's nachts aankomt.

Sitemap Sopot

Wil je alle activiteiten in Sopot ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sopot

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 183 beoordelingen

Prachtige introductie tot het Tri-City gebied

Onze gids Michał was gemakkelijk om mee te communiceren voor, tijdens en na onze hele dag tour met hem. Hij was punctueel, vriendelijk en zeer eenvoudig; heerlijk makkelijk om mee te praten. Dankzij zijn wereldsheid en onuitputtelijke kennis van Gdańsk en zijn omgeving, was ons verblijf in de omgeving onmetelijk verrijkt. En in plaats van ons alleen maar dingen over Gdańsk te vertellen die in elk exemplaar van Lonely Planet te vinden zijn, hielp hij ons bij het ontdekken van verbazingwekkende verhalen en plaatsen die anderen misschien nooit zouden weten.

Echt leuke en informatieve dag

Een absoluut fantastische dagtour door de 3 steden, onze gids Jakob was zo zeer informatief, deskundig en vriendelijk. Een reisschema voor de hele dag was gepland en de dag stelde niet teleur. We hebben echt genoten van de prachtige middelste stad Sopot en Jakob was erg gemakkelijk te begrijpen en beantwoordde zoveel van onze vragen. Ik zou deze tour echt aan iedereen aan het begin van je reis aanbevelen, omdat deze je voorbereidt op de duur van je verblijf .. zeker een 5-sterren ervaring. Speciale dank aan Jakob.

Perfecte en voldoende tocht om de 3 steden een beetje te leren kennen

Op een koude dag in mei nam ik de stadstour door Gdansk, Sopot en Gdynia, met de bekwame gids Ella en de vriendelijke chauffeur Michael. Deze tour was erg nuttig, dankzij de diepe kennis, competentie en sympathie van de gids Ella, aan wie ik dank en feliciteer.

Krysztof was een zeer bekwame gids. De uren verstreken tijdens de vlucht en we zagen en hoorden veel interessante dingen. De tour wordt sterk aanbevolen

Bekwame, persoonlijke stadsgids en een veilige chauffeur, die ons binnen een paar uur de "Highliths" van Gdansk en de omgeving liet zien.