Sorrento

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Sorrento: de beste attracties

7 activiteiten en bezienswaardigheden in Sorrento

Laat de zon haar werk doen in Sorrento, Italië, aan de prachtige Amalfikust. Of je nu de Vesuvius beklimt of liever op het strand ontspant; Sorrento is genieten.

 • Amalfikust

  1. Amalfikust

  De Amalfikust is één van de mooiste strandgebieden ter wereld. Geniet van de glinsterende blauwe horizon; de Noordzee delft hier keihard het onderspit.

 • Piazza Tasso

  2. Piazza Tasso

  Piazza Tasso is een centraal plein in Sorrento, vernoemd naar de 16e-eeuwse dichter Torquato Tasso. Het is de perfecte plek om mensen te kijken onder het genot van een drankje of twee.

 • Vesuvius

  3. Vesuvius

  Als je van plan bent de Vesuvius te beklimmen, trek dan goede schoenen aan. De klim is de moeite meer dan waard, met een beloning in de vorm van eindeloos panoramisch uitzicht. Probeer de Vesuvius op een heldere dag te bezoeken; mist kan het uitzicht verhullen.

 • Schiereiland van Sorrento

  4. Schiereiland van Sorrento

  Ren door de heuvels, bewonder de kustlijn en snuif de citrusgeur op; dit schiereiland heeft het allemaal.

 • Marina Grande

  5. Marina Grande

  Een avondwandeling is de perfecte manier om de Marina Grande te verkennen. De uitgelaten havensfeer vormt de ideale achtergrond voor een mooie zonsondergang.

 • Dagtrip naar Capri

  6. Dagtrip naar Capri

  Vanuit Sorrento is Capri zo bereikt. Aldaar kun je naar het strand gaan, met de boot de Blauwe Grot bezoeken of het historisch centrum van Capri ontdekken.

 • Dagtrip naar Pompeii

  7. Dagtrip naar Pompeii

  Neem de bus of trein naar Pompeii en breng de dag door tussen de ruïnes van deze eeuwenoude Romeinse stad. As van de Vesuvius verwoestte de stad en bewaarde tegelijkertijd de overblijfselen; een fascinerende plek.

Plan je bezoek

 • Wat eet je in Sorrento?

  Met al die citroenbomen om je heen is het water je misschien in de mond gelopen; drink een limoncello! Ook de plaatselijke olijfolie is het proberen waard. Waarschijnlijk gooi je het na één keer proeven gewoon over alles wat je eet.

 • Vervoer in Sorrento

  Lopen door Sorrento is een prachtige bezigheid, maar als je voeten moe worden kun je ook een stadsbus of taxi pakken. Voor dagtrips raden we de treinen en bussen aan, hoewel een auto huren natuurlijk een leuke manier is om meer van het landschap te zien.

Goed om te weten

 • Taal
  Italiaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +39
 • De beste periode voor een bezoek
  De zomer heeft het mooiste weer en is de beste tijd voor je Italiaanse vakantie in Sorrento, met boordevol zon en lange dagen.

Flere reisetips for Sorrento

Vil du vite mer om aktiviteter i Sorrento? Trykk her for full oversikt

Wat anderen zeggen over Sorrento

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 5.355 beoordelingen

Wij verbleven in hotel Antiche Mura te Sorrento en dienden maar 5 min te wandelen voor ons vervoer naar de haven. Daar namen wij de boot naar Capri. Aangekomen in Capri namen wij opnieuw de boot met een rondleiding rond het eiland (zeer fijne ervaring). Er werd zelfs Romantische muziek gespeeld bij de liefdesboog om de mensen te entertainen. De uitleg die we kregen was in het Engels (en Italiaans) maar was spijtig genoeg niet goed verstaanbaar. Het geluid van de boot in combinatie met minder goed uitgesproken Engels. Op het eiland Capri had je de mogelijkheid om voor 15 euro pp tickets te kopen voor de shuttlebussen via de gids. Hiermee kun je drie haltes doen verspreid over het hele eiland (kan soms steil bergop zijn). Bus komt om de 15-20 min bij elke halte. Daarnaast kon je tevens tickets kopen voor de kabelbaan naar het hoogste en mooiste punt van Capri (11 euro pp). Dit was ook de moeite waard. Capri strand heeft een gratis gedeelte maar toch een strand met keien.

We enjoyed the boat trip around the island, with impressive views and a moment of romance under the arch in the rocks. After visit the island, going up in the telepheric with impressive panoramic views, visiting some of the many shops, our camera took snapshots of an spectacular colorfull floor in the church. We were lost in beautiful experiences and forgot the departure time of the boat to Sorrento. More than a half hour the Captain has waited for us before we in a nice sun went back and we were dropped in our hotel. CHAPEAU.!!!

Als je dit leest, lijkt het je interessant om Pompeii te bekijken en de Vesuvius te beklimmen. En terecht. Wat mij zo goed beviel aan deze ' GYG original' excursie was dat de planning, het vervoer en de toegang tot de parken vkekkeloos verliepen. (Onderschat dat niet, mocht je nog overwegen om dat zelf te gaan doen!) Daarbjj: de zeer vakkundige, onderhoudende gids zorgde er voor dat dit een prachtige, indrukwekkende trip werd

Goed georganiseerde tour; ruim tijd voor rondleiding in Pompeii. Gids wist heel veel interessants te vertellen. Beklimming Vesuvius was best een inspanning in de hitte. Chauffeur van het busje was tijdens de rit heel vaak met zijn GSM bezig, ook tijdens de afdaling vd Vesuvius in de haarspeldbochten!

Prima georganiseerd. Zelfs toen de groep compleet was vroeger vertrokken zodat we nog meer tijd hadden. De gidsen waren erg vriendelijk en tijdens de excursie duidelijk verstaanbaar. Ook was de rondleiding zeer interessant. De wandeling op de Vesuvius was leuk om te doen, maar minder verrassend.