Kies data

Dingen om te doen Sorrento

Proef de geneugten van deze kustplaats, waaronder limoncello, adembenemende uitzichten en traditionele ambachten.

Sorrento: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Napels: daguitstap naar Sorrento, Positano en Amalfi

1. Vanuit Napels: daguitstap naar Sorrento, Positano en Amalfi

Dompel jezelf onder in 3 prachtige Italiaanse steden tijdens deze dagtocht vanuit Napels. Winkel in boetiekjes, proef limoncello en geniet van een lichte lunch op deze ontspannende dag om nooit te vergeten. Vertrek vanuit Napels en reis naar Sorrento, en bewonder onderweg de schoonheid van het landschap. Luister naar het informatieve commentaar tijdens de reis. Stop om wat van de lokale limoncello te proeven, gemaakt van citroenen, en dwaal vervolgens een uur door de smalle straatjes. Bezoek ambachtelijke winkels en proef de lokale delicatessen. Ga verder naar Positano waar je ongeveer een uur de tijd hebt om naar het strand te gaan, of de kleurrijke bloemen in de zomer te bewonderen. Bekijk winkels met traditionele Moda Positano-kleding en ga daarna naar een fijn restaurant aan de kust om te genieten van een lunch op een terras met adembenemend uitzicht over zee. Geniet vervolgens van tot anderhalf uur vrije tijd in Amalfi en bezoek de kathedraal, of ontspan op het strand met een heerlijk Italiaans ijsje.

Vanuit Sorrento: boottocht naar Capri met bezoek Blauwe Grot

2. Vanuit Sorrento: boottocht naar Capri met bezoek Blauwe Grot

Vaar langs de kustlijn van Sorrento en zie het schilderachtige vissersdorp Marina Grande en een oude Romeinse villa uit de eerste eeuw voor Christus. Ontdek de schoonheid van Capri, met de legendarische Faraglioni-rotsen, de Groene Grot, de Blauwe Grot, de Witte Grot en de vuurtoren van Punta Carena. Zwem in het beroemde kristalheldere blauwe water. Verken het eiland op je gemak, en geniet van drie uur vrije tijd om het centrum van de stad te bezoeken. Rond 15:30 uur keer je weer terug in Sorrento.

Sorrento: luxe boottocht naar Capri en optioneel Blauwe Grot

3. Sorrento: luxe boottocht naar Capri en optioneel Blauwe Grot

Je wordt in de ochtend opgehaald bij je hotel in Sorrento of omgeving, of je gaat op eigen gelegenheid naar de Marina Lobra-haven in Massa Lubrense. Stap op de comfortabele boot die plaats biedt aan maximaal 12 personen en begin je tocht langs de kustlijn. Bewonder de Marciano-waterval voordat je het ruime sop kiest en richting Capri vaart. Als je voor de optie in de vroege ochtend inclusief de Blauwe Grot gaat, dan kom je daar aan zodra deze opent, zodat je de lange rijen vermijdt. Stap in een kleine roeiboot en vergaap je aan het intens blauwe water in deze unieke zeegrot, die is gevormd door duizenden jaren erosie. Daarna vaar je rondom Capri om de imposante kust van het eiland te bekijken. Zie de Witte Grot, de Groene Grot, de Faraglioni-rotsen, een natuurlijke boog en de vuurtoren van Punta Carena. De gids geeft onderweg uitleg over de wonderen van Capri en omgeving. De boot zal stops maken om te zwemmen, te snorkelen en het rijke onderwaterleven van de Tyrreense Zee te bewonderen. Geniet aan boord van de drankjes naar keuze. De boot zet je vervolgens af op Capri, waar je 4 uur de tijd hebt om het prachtige eiland in je eigen tempo te ontdekken. Je kunt er bijvoorbeeld gaan winkelen en een drankje doen in het charmante stadje, of de stoeltjeslift naar de top van de Monte Solaro nemen en terug naar beneden wandelen. Daarna ga je weer naar de boot om terug naar de haven te varen. Onderweg kun je limoncello proeven, een traditionele likeur uit Napels. Afhankelijk van de gekozen optie eindigt je trip dan in de haven van Massa Lubrense of met een terugbrengservice naar je hotel.

Deeltour naar Positano, Amalfi en Ravello vanuit Sorrento

4. Deeltour naar Positano, Amalfi en Ravello vanuit Sorrento

PROGRAMMA: Ophalen in het hotel door Mercedes-busje en genieten van de rit naar de Amalfikust, misschien wel 's werelds mooiste en meest opwindende sightseeingweg. Uw Engelssprekende chauffeur zal u tijdens de reis algemene informatie geven, inclusief hoe u uw vrije tijd kunt besteden voor elk van de 3 geprogrammeerde haltes: Positano is een waar paradijs, verticaal ontwikkeld in een wirwar van straten, steegjes en winkels die de kleurrijke Positano-mode die over de hele wereld bekend is, tentoonstellen. In het stadscentrum staat de parochiekerk van Santa Maria Assunta, die opduikt met zijn grote koepel, betegeld met majolica en een aantal kostbare werken herbergt, zoals polychrome marmeren altaren. Het is leuk om te verdwalen in Positano. Om de schoonheid van de stad volledig te omarmen, is het waarschijnlijk beter om te wandelen zonder een precieze bestemming. U zult kunnen genieten van de straten, de winkeltjes, de restaurants, de monumenten, de kerken en de stranden. Amalfi, een schilderachtig samenspel van steegjes en trappen, kijkt uit over de zee met al zijn buitengewone kleuren die het betoverende landschap van Amalfi weerspiegelen, de stad waarvan de naam de hele kust zegent. Gedomineerd door de majestueuze kathedraal gewijd aan Sant'Andrea (St. Andrew), biedt Amalfi talloze getuigenissen van zijn glorieuze verleden als de Maritieme Republiek. Ravello, een andere parel van de kust, is een elegant en verfijnd dorp, gedompeld in het groen en gekenmerkt door luxueuze villa's. Ravello is over de hele wereld beroemd om zijn festival, in de tuin van Villa Rufolo, waar een suggestieve setting en de emotie van het luisteren naar geweldige muziek een ervaring van buitengewone intensiteit creëren. Het hart van Ravello wordt vertegenwoordigd door Piazza Vescovado, omlijst door de architectuur van Palazzo Rufolo en de kathedraal met zijn prachtige portaal (de eerste ooit gemaakt met deze innovatieve vormtechniek) en 10 meter hoge klokkentoren. Keer terug naar het hotel rond 16.30 uur.

Vanuit Napels of Sorrento: halfdaagse excursie naar Pompeï

5. Vanuit Napels of Sorrento: halfdaagse excursie naar Pompeï

Verken de ruïnes van Pompeï tijdens een comfortabele (mini-)busexcursie van een halve dag vanuit Napels of Sorrento. Al sinds de 8e eeuw v.Chr., toen de oude Grieken er zich vestigden, was de regio rond de Vesuvius en de baai van Napels een trekpleister voor rijke renteniers die van de zon en het landschap wilden genieten. Rond de jaarwisseling van de 1e eeuw n.Chr. was Pompeii, op ongeveer 8 kilometer van de Vesuvius, een bloeiende vakantiebestemming voor Romeinen van statuur. Langs de geplaveide straten stonden elegante huizen en riante villa's. Toeristen, stadsmensen en slaven stroomden in en uit de fabriekjes en handwerkwinkels, tavernes en cafés, bordelen en badhuizen. Mensen kwamen samen in de arena die wel 20.000 zitplaatsen telde, of op de pleinen en markten. Je gids leidt je langs deze interessante plekken, zoals het Forum, de thermen, het luxueuze Huis van de Vettii en de Lupanar, een beroemd bordeel. Je krijgt ook tijd om op eigen houtje de opgravingen te ontdekken, voordat de bus je weer terugbrengt; je bent om ongeveer 13:40 weer in Napels of Sorrento.

Van Sorrento/Nerano: boottocht naar Amalfi en Positano

6. Van Sorrento/Nerano: boottocht naar Amalfi en Positano

Nadat je bent opgehaald bij jouw hotel, vertrekt de boottocht om 09:00 uur. Eerst vaar je rond het eiland Li Galli, waar de mythe van Odysseus en de Sirenen zich zou hebben afgespeeld. Daarna vaar je naar de oude maritieme republiek Amalfi, waar je 3 tot 3,5 uur vrije tijd heeft om de stad te verkennen. Je mag zeker de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de kathedraal en het Klooster van het Paradijs, niet missen. Geniet van wat tijd op het kiezelstrand, zonnen en zwemmen in het azuurblauwe water.Misschien wil je ook lokale producten kopen, zoals de wereldberoemde Amalfi-citroenen en limoncello.  Vervolgens vaar je naar Positano, waar je ook ongeveer 1,5-2 uur voor jezelf hebt. Bewonder het schilderachtige Furore en het mooie oude centrum van Praiano. Op de terugweg kom je langs de Fjord van Crapolla en het betoverende Islet d'Isca dat toebehoort aan Eduardo de Filippo. Uiteindelijk kom je om ongeveer 17:15 uur terug in de haven om jouw shuttle terug naar je accommodatie te nemen.

Van Sorrento: Pompeii Halve dag Skip-the-Line Tour

7. Van Sorrento: Pompeii Halve dag Skip-the-Line Tour

Mis de kans niet om de beroemde archeologische vindplaats Pompeii te bezoeken met een deskundige officiële gids. Dankzij uw prioritaire toegangskaarten slaat u de stress van de lange rij over en houdt u meer tijd over om op verkenning te gaan. Onder begeleiding van de gids verken je de belangrijkste kenmerken van de oude stad, waaronder de baden, bakkerijen en nog veel meer. Pompeii heeft een intense fascinatie voor bezoekers van vandaag. Na de uitbarsting van de vulkaan Vesuvius in 79 na Christus lag Pompeii honderden jaren lang begraven en vergeten. De stad staat hoog op de lijst van wereldwonderen en de opgravingen die in de 18e eeuw zijn begonnen, gaan nog steeds door. Je gids neemt je mee door enkele van de oude straten van Pompeii, waar je baden, fora en villa's kunt zien die in het jaar 80 voor Christus door de welvarende Romeinen zijn gebouwd. Bewonder de fantastisch bewaard gebleven fresco's die de muren en vloeren van de villa's sierden. Zelfs als uw interesses niet in de geschiedenis liggen, is dit een archeologische vindplaats die indruk op u zal maken.

Vanuit Sorrento: wandeltocht Pad der Goden

8. Vanuit Sorrento: wandeltocht Pad der Goden

Profiteer van de ophaalservice op een vooraf vastgesteld ontmoetingspunt en reis vervolgens naar de adembenemende Amalfikust om het Pad der Goden te bewandelen (Il Sentiero degli Dei). Baan je een weg door het paradijs op het oude pad dat vroeger het slaperige dorpje Nocelle dicht bij Positano verbindt met Bomerano in Agerola, net buiten Napels. Vernoemd naar de natuurlijke schoonheden van zijn uitzichten, wordt het pad beschouwd als één van de mooiste wandelroutes ter wereld. Ontdek de overblijfselen van oude boerderijen en ontmoet lokale herders die hout dragen met hun muilezels of melk naar afgelegen steden verspreid over de heuvels en langs de kust van de Tyrrheense Zee.

Sorrento: Dagtour naar ruïnes Pompeï & Vesuvius

9. Sorrento: Dagtour naar ruïnes Pompeï & Vesuvius

Vanuit Napels bezoek je Pompeï, de stad die na de uitbarsting van de Vesuvius in 79 v.C. bedolven werd onder as en puin.  Bij aankomst maak je een 2-uur durende rondleiding langs de ruïnes. Op een van de populairste bestemmingen ter wereld hoor je verhalen over het Forum, de Thermen, Lupanare, het Griekse Theater en gipsafgietsels van de lichamen van mensen uit Pompeï. Na een typische Napoletiaanse lunch met pizza, rijd je richting de top van de Vesuvius. Vanaf daar is het nog een klein stukje lopen voor je de top van de vulkaan hebt bereikt. De Vesuvius is de enige actieve vulkaan in Europa en hoewel hij vaak is uitgebarsten, heeft hij zijn roem vooral te danken aan het in as leggen van Pompeï. Klim naar de top, loop rond de krater en neem de omgeving van de rokende vulkaan in je op. Geniet van het adembenemende uitzicht over de Golf van Napels. Je keert om ongeveer 17:15 uur terug naar Sorrento, waar je wordt afgezet bij jouw hotel, cruiseschip of het treinstation.

Sorrento: Pasta en Tiramisu-klasse voor kleine groepen

10. Sorrento: Pasta en Tiramisu-klasse voor kleine groepen

Tijdens deze privéles leer je hoe je 2 pastarecepten en het tiramisu-dessert from scratch bereidt. Je Cesarina onthult de kneepjes van het vak van deze iconische recepten. Veel plezier met het testen van je kookkunsten en verbaas je vrienden en familie eenmaal thuis met een Italiaanse maaltijd! Deze ervaring is geschikt voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden.

Topbezienswaardigheden in Sorrento

Beschikbare activiteiten

454 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 29

Veelgestelde vragen over Sorrento

Welke topattracties zijn een must-see in Sorrento?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Sorrento?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Positano

Andere activiteiten in Sorrento

Wil je alle activiteiten in Sorrento ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sorrento

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 17.642 beoordelingen

We wilden dit pad al lopen sinds ons laatste bezoek in 2019, maar de logistiek leek allemaal een beetje onvoorspelbaar. En deze gedeeltelijke dagtocht/tour was de perfecte oplossing. De wandeling maakte een lus van Bomerano richting Nocelle terug naar Bomerano, waarbij het bovenste pad naar buiten ging (voor een aantal spectaculaire uitzichten) en het onderste pad terug. Sommige mensen op onze tour splitsten zich halverwege met ons op en gingen verder naar Nocelle en Positano en waren van plan de boot terug te nemen. Giovanni was een geweldige leider voor de groep en gaf met een geweldig gevoel voor humor precies de juiste hoeveelheid informatie over de regio. Giovanni zette voor iedereen een comfortabel tempo neer, hoewel sommigen het strenger vonden dan verwacht en de groep een beetje wordt gedreven door de langzaamste wandelaars. Het duurde bijna twee uur om bij ons startpunt te komen (veel verkeer vanuit Sorrento), en ongeveer een uur terug - dus onze dagtocht was eerder 7 uur dan

Onze gids was GEWELDIG! Een echte local, zo goed geïnformeerd over het gebied en zeer vermakelijk. Ze deed de tour zowel in het Engels als in het Italiaans, waarbij ze heen en weer ging tussen de twee. We vonden de tijd in Positano een beetje te lang (dezelfde dingen om te zien / eten / doen als Amalfi) aan het eind van de dag, maar verder was de reis fantastisch. Kanttekening: een lijst met de betere restaurants in Amalfi zou leuk geweest zijn, we kozen slecht en aten uiteindelijk het slechtste eten van onze hele reis daar (nog steeds redelijk, maar lang niet zo goed als andere plaatsen).

Onze gids was erg vriendelijk en informatief. We kozen voor de tour met ophalen uit Sorrento. Het was het zo waard. Alleen al de rit met de shuttle van Sorrento naar Nerano was een avontuur en een kijkje in andere steden. De kust van Amalfi is adembenemend. We gingen voor onze huwelijksreis en bevelen deze boottocht ten zeerste aan. Onze stop in Amalfi was heerlijk.. Positano was ook leuk!

Het was de meest verbazingwekkende reis op zee die ik ooit heb gezien. Het is elke cent waard die ik heb gegeven. Amalfi, Positano prachtige geweldige steden, mensen waren eind oktober op de stranden en aan zee - dat is geweldig. steden zijn echt sprookjesachtig!Vergeet je handdoek niet mee te nemen!!Kan genieten van zon- en zeebaden!

Ariadna een uitstekende gids en Remi een zeer goede chauffeur. Ze hebben de reis tot een zeer aangename ervaring gemaakt