Belevingen in
Sorrento

Proef de geneugten van deze kustplaats, waaronder limoncello, adembenemende uitzichten en traditionele ambachten.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topbezienswaardigheden in Sorrento

Sorrento: De beste dingen die je niet wil missen

Sorrento: luxe boottocht naar Capri en optioneel Blauwe Grot

1. Sorrento: luxe boottocht naar Capri en optioneel Blauwe Grot

Je wordt 's ochtends ofwel opgehaald bij je hotel in of nabij Sorrento, of je gaat op eigen gelegenheid naar de Marina Lobra-haven in Massa Lubrense. Stap op de comfortabele boot die plaats biedt aan maximaal 12 personen en begin je tocht langs de kustlijn. Bewonder de Marciano-waterval voordat je het ruime sop kiest en richting Capri vaart. Als je voor de optie in de vroege ochtend inclusief de Blauwe Grot gaat, dan kom je daar aan zodra deze opent, zodat je de lange rijen vermijdt. Stap in een kleine roeiboot en vergaap je aan het intens blauwe water in deze unieke zeegrot, die is gevormd door duizenden jaren erosie. Daarna vaar je rondom Capri om de imposante kust van het eiland te bekijken. Zie de Witte Grot, de Groene Grot, de Faraglioni-rotsen, een natuurlijke boog en de vuurtoren van Punta Carena. Ondertussen zal je gids je alles over de wonderen van Capri vertellen. De boot stopt in twee verschillende baaien, zodat je daar kunt snorkelen en het rijke onderwaterleven van de Tyrreense Zee kunt verkennen. Geniet van een lichte lunch bestaande uit een salade of broodje caprese en een drankje naar keuze. De boot zet je dan af op Capri, waar je 4 uur de tijd hebt om het schitterende eiland te verkennen. Je kunt er bijvoorbeeld winkelen en een drankje doen in het charmante stadje, of de stoeltjeslift naar de top van de Monte Solaro nemen en terug naar beneden wandelen. Daarna ga je weer naar de boot om terug naar de haven te varen. Onderweg kun je limoncello proeven, een traditionele likeur uit Napels. Afhankelijk van de gekozen optie eindigt je trip dan in de haven van Massa Lubrense of met een terugbrengservice naar je hotel.

Vanuit Sorrento: boottocht naar Amalfi en Positano

2. Vanuit Sorrento: boottocht naar Amalfi en Positano

Nadat je bent opgehaald bij jouw hotel, vertrekt jouw boottocht om 09:00 uur. Eerst vaar je rond het eiland Li Galli, waar de mythe van Odysseus en de Sirenen zich zou hebben afgespeeld. Daarna gaat de boot naar de oude maritieme republiek Amalfi waarje 4 uur vrije tijd hebt om de stad te verkennen. Je mag zeker de belangrijkste bezienswaardigheden niet missen, zoals de kathedraal en het Klooster van het Paradijs. Geniet van wat tijd op het peddelstrand, van zonnebaden of zwemmen in het azuurblauwe water.Misschien wil je ook lokale producten winkelen, zoals de wereldberoemde citroenen en lemoncello van de Amalfikust.  Vervolgens vaar je naar Positano, waar je ook ongeveer 1,5 uur voor jezelf hebt. Bewonder het schilderachtige Furore en het mooie oude centrum van Praiano. Op de terugweg kom je langs de Fjord van Crapolla en het betoverende Islet d'Isca dat toebehoort aan Eduardo de Filippo. Uiteindelijk kom je rond 17:15 uur weer aan in de haven en neem je de shuttle terug naar je accommodatie.

Napels: boottocht naar Positano, Amalfi en Ravello

3. Napels: boottocht naar Positano, Amalfi en Ravello

Bezoek de Amalfikust tijdens een dagtocht vanuit Napels. Zie Sorrento vanaf de zee. Bezoek Amalfi en Positano, met de mogelijkheid om ook Ravello te verkennen. Bewonder ongelooflijke landschappen, die een plaats op de UNESCO-Werelderfgoedlijst waardig zijn. Vanaf het ontmoetingspunt in Napels word je naar de haven van Torre del Greco gebracht. Van daaruit vaar je naar Sorrento, met op de achtergrond de indrukwekkende Vesuvius en een deskundige gids die jou meer vertelt over de tragische geschiedenis van de stad. Bewonder de schoonheid van de kust rond Sorrento: de panoramische terrassen boven de zee, de Thermen van Koningin Giovanna, de Baai van Jeranto en het beschermde zeegebied van Punta Campanella. Bij aankomst in Amalfi heb je vrije tijd om het UNESCO-werelderfgoed te bezoeken, beroemd om zijn schilderachtige uitzichten, romantische landschappen en de kathedraal van de heilige Andreas. Afhankelijk van de gekozen optie kun je ook een bezoek brengen aan Ravello, een badplaats, waar je de Villa Rufolo en zijn serene tuin kunt bezichtigen, die een adembenemend panorama biedt over de hele Golf van Salerno. Daarna vertrek je naar Positano, de parel van de Amalfikust, beroemd om zijn smalle straatjes, kleine winkeltjes en kleurrijk aardewerk. Je hebt hier wat vrije tijd om te verkennen, voordat je aan boord ontspant voor de terugreis naar Napels.

Sorrento: excursie Pompeii & Herculaneum met voorrang

4. Sorrento: excursie Pompeii & Herculaneum met voorrang

Tijdens deze excursie van een dag vanuit Sorrento bezoek je 2 steden die door de desastreuze uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus werden verwoest. Je vertrekt om 09:00 uur vanuit Sorrento en rijdt over de snelweg naar Napels, vanwaar het een korte rit naar Herculaneum is. In de tijd van de Romeinen was Herculaneum een residentiële kustplaats, die in 79 na Christus volledig werd bedolven door een verwoestende uitbarsting van de vulkaan de Vesuvius. De vulkanische modder heeft het door de eeuwen heen perfect behouden. De ontdekking door archeologen in de 18e eeuw was een verrassing voor de hele wereld. Tegenwoordig behoren de ruïnes tot de belangrijkste plaatsen van Italië en misschien wel de hele wereld. Omdat de gebouwen zo goed bewaard zijn gebleven, kun je vrijwel precies door de straten lopen zoals de Romeinen dat 2.000 jaar geleden deden. Bij aankomst krijg je een rondleiding van 1 uur langs de bijzondere overblijfselen en zie je originele houtwerken in de gebouwen, evenals kleipotten die zijn opgeslagen zoals op het moment van de uitbarsting. Tijdens de rondleiding kom je langs de binnenplaats van het grote huis van de Argus, dat nu overschaduwd wordt door het hotel dat aan de overkant van de straat staat. Je ziet ook de openbare baden, met de goed bewaard gebleven fresco's en mozaïeken en het huis met verkoolde meubels, waaronder een bed dat nog steeds intact is. Na de rondleiding krijg je wat tijd voor jezelf om een kopje koffie te drinken, voordat je naar het nabijgelegen Pompeï vertrekt. De voormalige Romeinse stad is nog steeds één van de bijzonderste archeologische vindplaatsen op het Italiaanse schiereiland en één van de meest bezochte ruïnes ter wereld. Ervaar het zoals het er meer dan 2.000 jaar geleden bij stond, terwijl je met je gids door de perfecte geplaveide straten, met huizen, tempels, het Forum en theaters wandelt. Ontspan aan het eind van deze dag vol geschiedenis en wandelingen in de voetsporen van Romeinse burgers, terwijl je terug naar Sorrento wordt gebracht.

Vanuit Napels: daguitstap naar Sorrento, Positano en Amalfi

5. Vanuit Napels: daguitstap naar Sorrento, Positano en Amalfi

Vertrek vanuit Napels en reis naar Sorrento, en bewonder onderweg de schoonheid van het landschap. Pauzeer om wat van de lokale citroenlikeur limoncello te proeven en wandel een uur door de smalle straatjes. Bezoek ambachtelijke winkels en proef de lokale delicatessen. Ga verder naar Positano en krijg een uur de tijd om naar het strand te gaan en in de zomer de kleurrijke bloemen te bewonderen. Bekijk winkels met traditionele Moda Positano-kleding en ga daarna naar een fijn restaurant aan de kust om te genieten van een lunch op een terras met adembenemend uitzicht over de zee. Krijg vervolgens 1,5 uur de tijd in Amalfi en bezoek de kathedraal of ontspan op het strand met een handgemaakt ijsje.

Vanuit Sorrento: dagtour Amalfi en Positano per boot

6. Vanuit Sorrento: dagtour Amalfi en Positano per boot

De Amalfikust werd in 1997 uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed vanwege het schitterende landschap, de imposante kliffen en het historische belang van de locatie. Het programma van 9 uur begint met vervoer van je hotel naar de haven. Ga aan boord van de boot voor een boottocht door de Baai van Salerno naar Amalfi. Tijdens de boottocht kom je langs Nerano, de Emeraldo Grotto en het eiland Li Galli, en pauzeer je ook af en toe om te zwemmen en te snorkelen. Bij aankomst in de haven van Amalfi krijg je wat vrije tijd om het mooie stadje te verkennen. Ga daarna weer aan boord van de boot voor de terugreis en pauzeer onderweg bij Positano, de parel van de Amalfikust. Het stadje is over land niet makkelijk te bereiken en staat bekend om haar roze en witte huizen en de koepelkathedraal die tegen de rotsen aangebouwd is. Zie deze beroemde kust terwijl je ontspant op een boot, van de zon geniet op het dek en de stranden, zwemt en snorkelt.

Napels of Sorrento: dagtocht naar Pompeii en de Vesuvius

7. Napels of Sorrento: dagtocht naar Pompeii en de Vesuvius

Ontdek de wereldberoemde ruïnes van Pompeii en de Vesuvius op een dagtocht met gids vanuit Napels of Sorrento. Ga Pompeii binnen zonder in de rij te staan xen bewonder de baai van Napels vanaf de top van de Vesuvius. Begin in Pompeii, waar je de wachtrij kunt overslaan voordat je het UNESCO-Werelderfgoed te voet gaat verkennen.  Bezoek met je gids goed bewaarde ruïnes, kunstwerken, mozaïeken en fresco's, waaronder het Forum Romanum en de tempel van Apollo. Werp zelfs een blik op gipsafgietsels van mensen in de stad ten tijde van de uitbarsting van de Vesuvius in 79 n.Chr.. Verlaat de archeologische site met je gids en geniet van wat vrije tijd om rond te dwalen in Pompeii. Kies de lunchoptie voor een tweegangenmenu bestaande uit een hoofdgerecht, een dessert en een drankje, gevolgd door een rondje limoncello proeven. Daarna ga je naar de Vesuvius. Sla het grootste deel van de zware klim over, want je voertuig brengt je 1.000 meter de vulkaan op.  Vanaf daar maak je een wandeling van 30 minuten naar de rand van de krater, waar je wat vrije tijd hebt.Maak van de gelegenheid gebruik om hier te genieten en foto's te maken van een onvergetelijk uitzicht over de hele Golf van Napels. Kijk uit naar de officiële berggidsen op de top, die je meer kunnen vertellen over de turbulente geschiedenis van de vulkaan.  De dagtocht eindigt met een rit terug naar Napels of Sorrento.

Van Sorrento: boottocht met gids door Capri & natuurpark Ieranto

8. Van Sorrento: boottocht met gids door Capri & natuurpark Ieranto

Begin aan een retourboottransfer naar Capri en verken dit paradijselijke eiland in je eigen tempo. Word direct opgehaald bij uw accommodatie en geniet van een probleemloze transfer. Nadat je bent opgehaald, stap je aan boord van de boot bij Marina del Cantone in Nerano voor een snelle reis van 30 minuten naar de kust van het eiland Capri. Ontvang aan boord aanbevelingen over dingen die u in Capri kunt doen van uw gastheer en leer meer over de geschiedenis en legendes van het eiland. Stap uit op Capri en bekijk het eiland in je eigen tempo. Kies ervoor om de wereldberoemde Piazzetta te bezoeken, door de luxe winkels te snuffelen of te genieten van het uitzicht vanaf de Tiberio-tuinen en Monte Solaro. Volg de rustigere steegjes van Anacapri of ga naar de Blue Grotto. Neem daarna de schilderachtige route terug naar het vasteland. Bewonder hoogtepunten terwijl je Capri volledige cirkel vaart, inclusief de Groene Grot, de vuurtoren van Punta Carena, de Faraglioni (een natuurlijke boog met uitzicht op de zee) en de Witte Grot. Ga dan Ieranto Bay binnen, het beschermde mariene natuurreservaat, een ongerepte inham die direct tegenover Capri ligt en wordt bewaakt door twee Saraceense torens. Het heeft zo'n schoonheid dat, volgens een legende, de Sirenen het voor hun huis kozen. Keer 's avonds terug naar Nerano.

Sorrento: Dagtour naar ruïnes Pompeï & Vesuvius

9. Sorrento: Dagtour naar ruïnes Pompeï & Vesuvius

Vanuit Napels bezoek je Pompeï, de stad die na de uitbarsting van de Vesuvius in 79 v.C. bedolven werd onder as en puin.  Bij aankomst maak je een 2-uur durende rondleiding langs de ruïnes. Op een van de populairste bestemmingen ter wereld hoor je verhalen over het Forum, de Thermen, Lupanare, het Griekse Theater en gipsafgietsels van de lichamen van mensen uit Pompeï. Na een typische Napoletiaanse lunch met pizza, rijd je richting de top van de Vesuvius. Vanaf daar is het nog een klein stukje lopen voor je de top van de vulkaan hebt bereikt. De Vesuvius is de enige actieve vulkaan in Europa en hoewel hij vaak is uitgebarsten, heeft hij zijn roem vooral te danken aan het in as leggen van Pompeï. Klim naar de top, loop rond de krater en neem de omgeving van de rokende vulkaan in je op. Geniet van het adembenemende uitzicht over de Golf van Napels. Je keert om ongeveer 17:15 uur terug naar Sorrento, waar je wordt afgezet bij jouw hotel, cruiseschip of het treinstation.

Sorrento: begeleide wandeltocht

10. Sorrento: begeleide wandeltocht

Volg je gids rond het Tasso-plein, bewonder de Sant'Antonino-kerk en het San Francesco-klooster en bewonder de spectaculair oude Valley of the Mills. Leer meer over de geschiedenis van de monumenten en hoe de stedelingen deze locaties waarderen en vieren. Krijg een idee van het lokale leven tijdens een wandeling door het oude vissersdorpje Marina Grande en geniet van het adembenemende uitzicht op de Napolitaanse Rivièra vanaf de adembenemende uitzichtpunten. Hoor over de geschiedenis van het vissen in het gebied, van verhalen van oude vrouwen tot interessante technieken die worden gebruikt. In de kleine steegjes van Sorrento kunt u de lokale kunstnijverheid waarderen, zoals het ingelegde houtwerk en de beroemde sandalen van Sorrento. Vraag je gids om advies over waar je souvenirs kunt kopen. Leer meer over de kleine industrieën die in dit kleine stadje bestaan. Leer hoe u door Sorrento kunt reizen en vraag uw gids om advies over andere locaties die u in de omgeving kunt zien.

Veelgestelde vragen over Sorrento

Welke topattracties zijn een must-see in Sorrento?

Plan je bezoek

 • Wat eet je in Sorrento?

  Met al die citroenbomen om je heen is het water je misschien in de mond gelopen; drink een limoncello! Ook de plaatselijke olijfolie is het proberen waard. Waarschijnlijk gooi je het na één keer proeven gewoon over alles wat je eet.

 • Vervoer in Sorrento

  Lopen door Sorrento is een prachtige bezigheid, maar als je voeten moe worden kun je ook een stadsbus of taxi pakken. Voor dagtrips raden we de treinen en bussen aan, hoewel een auto huren natuurlijk een leuke manier is om meer van het landschap te zien.

Goed om te weten

 • Taal
  Italiaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +39
 • De beste periode voor een bezoek
  De zomer heeft het mooiste weer en is de beste tijd voor je Italiaanse vakantie in Sorrento, met boordevol zon en lange dagen.

Sitemap Sorrento

Wil je alle activiteiten in Sorrento ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sorrento

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 9.155 beoordelingen

We hebben echt een fantastische dag gehad. Van het ophalen tot het varen en eten aan toe was het perfect. Mario was onze tour guide, hij was erg behulpzaam en bracht een goede sfeer op de boot. Aan het begin van de dag was het nog erg bewolkt en waaide het hard. Maar in de middag klaarde dat helemaal op. Zou zeker deze tour aanraden, is misschien wat prijzig maar je hebt in een dag een heel beeld van de amalfi kust. Positano en Amalfi zijn steden die je vanaf de zee moet hebben gezien. Op het strand krijg je toch een ander beeld. Daarnaast zijn we langs plekken geweest waar we niet op hadden gerekend, privé stranden, een grot en waterval.

Fantastische dag gehad langs de Amalfikust. Mooie vergezichten, gave dorpjes en een boottocht als toetje. Gids Mariano vertelde interessante dingen over de streek en leidde ons door de dorpjes. Fijn dat alles klopte: de afgesproken tijdstippen en verzamelplaatsen klopten gewoon. Kortom: een echte aanrader als je onbekommerd wilt genieten van een goed verzorgde tour langs de Amalfikust !

Wat een mooie plek Pompeii. Een absolute aanrader wat mij betreft. Ook het beklimmen van de Vesuvius is de moeite waard. In het hoogseizoen goed rekening houden met de felle zon. Gelukkig kun je uitrusten en wat te drinken kopen.

Een geweldige ervaring. We bezochten Positano en Amalfi, beide prachtig. Alles was perfect geregeld. Ik raad het ten zeerste aan voor iedereen die wil ontspannen. Ik hoop daar snel terug te keren.

Prachtige boot en top schipper. Zeker aan te bevelen . Alles was in orde.