Datums kiezen

Souk Cherifia

Souk Cherifia: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Marrakech: traditionele Marokkaanse kookcursus en marktbezoek

1. Marrakech: traditionele Marokkaanse kookcursus en marktbezoek

Khmisa en Kawtar, twee Marokkaanse vrouwen, chef-koks, voedselliefhebbers en gepassioneerd door koken en mensen betrekken bij de Marokkaanse cultuur van lokale kant. Ze verwelkomen je in Marrakech voor een maaltijd in Khmisa's place in het hart van de medina van Marrakech in de pure Marokkaanse keukentraditie en in een familiale en warme sfeer. Gespecialiseerd in de Marokkaanse keuken en patisserie, heeft gewerkt voor verschillende gerenommeerde hotelinrichtingen in Marokko en in het buitenland Zij zullen je helpen tijdens je kookles en je helpen om meer te begrijpen van de Marokkaanse keuken Eerst en na het bespreken van uw voedselallergieën en -beperkingen, gaan we naar de Food Local Market (Souk), weg van de toeristische kant van Marrakech. Een korte wandeling door de soek om de verse boodschappen te doen, midden tussen de marktkraampjes vol kruiden en lokale tradities. Bij thuiskomst worden onze gasten (jij) verwelkomd met een traditionele muntthee en leer je alle stappen van het rituele maken voordat je begint met koken Het menu zal worden samengesteld uit de meest typische Marokkaanse gerechten, bestaande uit voorgerechten + hoofdgerecht + een nagerecht We beginnen met de bereiding van de gerechten als teamwerk waarbij iedereen wordt betrokken bij en de geheimen van de Marokkaanse keuken en specerijen begrijpt Het is een gedeelde sessie en we bieden alleen privésessies op aanvraag aan U kunt individueel of met een groep komen. Na het koken heb je tijd om het fruit te proeven van alles wat we voor de maaltijd hebben gemaakt

Marrakch: Souks en Foundouks-wandeltocht met Marokkaanse thee

2. Marrakch: Souks en Foundouks-wandeltocht met Marokkaanse thee

Met deze belevingstour kun je het leven van de artiesten in de soeks van Marrakech van dichterbij bekijken. Onze expertise maakt duiken en interactie met de lokale bevolking in een stressvrije omgeving veel gemakkelijker. Sluit je aan bij je gids op het centrale plein, tegenover "Cafe de France", in de ochtend- of middagtour. Dit avontuur zal je tijd besparen door te voorkomen dat je verdwaalt, nuttige aanbevelingen geeft, kennis deelt, je in staat stelt om met anderen in contact te komen en je de best verborgen schatten van de Souk te laten ontdekken. De tour wordt aangepast aan de verwachtingen van de gasten en kan de ambachten aanpassen die ze leuk vinden. Dit avontuur van drie uur en een halve dag onthult de verborgen juweeltjes van de soeks. De Souk-ervaring zal levendig en kleurrijk zijn; omvatten vele Souks-categorieën, zoals zwarte smitch, leer, specerijen, etnische sieraden en weven door Berbervrouwen. Met een privégids verken je het ambachtsgedeelte, inclusief de veilingmarkt van leer, het maken van lantaarns, het smidsgedeelte, cederhout en beeldhouwwerk, het maken van kussens, het kleuren van leer, op maat gemaakte pantoffels en leren tassen....en meer. Bezoek een lokale woonwagen Foundouks, waar handelaren te vinden zijn. Begrijp bovendien hoe producten worden vervaardigd en geniet van een heerlijke winkelervaring. Veel plezier met de lokale bevolking, plezier maken en verhalen uitwisselen. Verken de beste winkels en maak nieuwe vrienden terwijl je een leuke winkelervaring hebt. Ten slotte zal de tour eindigen in een prachtige daken onder het genot van een kopje Marokkaanse thee.

Van Agadir: begeleide dagtour door Marrakesh via lokale souk

3. Van Agadir: begeleide dagtour door Marrakesh via lokale souk

Marrakech-dagtrip vanuit Agadir is een rondleiding van een hele dag inclusief gids. het ophalen begint om 7 uur vanaf de receptie van uw hotel. rijd vervolgens via de snelweg naar Marrakech (Agadir-Marrakech). Na in totaal 3 uur rijden met onderweg wat fotostops en door het Hoge Atlasgebergte. we komen aan in Marrakech. Zodra we in Marrakech aankomen, ontmoet je je lokale gids meteen om een 3 uur durende wandeling te beginnen om de medina te bezoeken. eerst Je begint met een bezoek aan de historische monumenten van Marrakesh. Bezoek het beroemde Bahia-paleis en bewonder de fantastische binnenplaatsen en mozaïekmuren die voor Bou Ahmed zijn gebouwd. Maak een wandeling door de Joodse wijk, waar je al snel het verschil in architectuur zult merken. De tuinen van de Koutoubia-moskee en het beroemde Jamaa El Fanaa-plein maken ook deel uit van je tour. Na je lokale tour heb je je eigen vrije tijd om de stad te ontdekken. De lokale markt (Souk) van Marrakesh, de grootste attractie van de stad, zeer rijk aan ambachten, decoraties, kunst en kleding. Na je vrije tijd ontmoet je je chauffeur en begin je aan de rit terug naar je hotel in Agadir.

Marrakech: Privé-winkeltour in de souks van de medina

4. Marrakech: Privé-winkeltour in de souks van de medina

Begin aan een bijzondere wandeltocht die is afgestemd op jouw winkelvoorkeuren. Je lokale gids, een expert in de oude ommuurde stadswijk van de Medina, past de 3 uur durende tocht aan op basis van jouw winkelbehoeften. Terwijl je door het doolhof van smalle steegjes wandelt, ontdek je kraampjes met kleine souvenirs, essentiële artikelen en traditionele ambachtelijke producten. Bezoek werkplaatsen met ambachten zoals leer, ijzer, houtbewerking, borduurwerk, weven en keramiek. Naast het ontdekken van verborgen juweeltjes zal je professionele gids je de kunst van het onderhandelen met verkopers bijbrengen. Dompel jezelf onder in de traditionele, lokale winkelervaring en leer onderweg een paar essentiële Arabische zinnen.

Beschikbare activiteiten

4 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Andere activiteiten in Souk Cherifia

Wil je alle activiteiten in Souk Cherifia bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.