Kies data

Dingen om te doen South West England

South West England: De beste dingen die je niet wil missen

Stonehenge: toegangsbewijs

1. Stonehenge: toegangsbewijs

Stonehenge is misschien wel het beroemdste prehistorische monument ter wereld. Het werd in verschillende fases gebouwd en begon als een simpele cirkelvormige aarden verhoging. De unieke stenencirkel met lateien werd gebouwd rond 2500 v.Chr., aan het einde van het neolithicum. Je entreeticket voor een bepaalde tijd biedt toegang tot een plek die al eeuwenlang interesse wekt. Vandaag de dag vormen Stonehenge, Avebury en andere bijbehorende plaatsen samen een UNESCO Werelderfgoedinschrijving, omdat er sprake is van een unieke en dichte concentratie van prehistorische monumenten. Stonehenge is al sinds in ieder geval de vroege middeleeuwen een fascinerend onderwerp waar veel over gespeculeerd wordt. Hoe hebben de neolithische mensen dit bouwtechnische meesterwerk met hun simpele werktuigen en technieken gemaakt? Bij het bezoekerscentrum worden honderden prehistorische voorwerpen die bij Stonehenge zijn gevonden tentoongesteld. Een van de nieuwste toevoegingen aan Stonehenge is een buitengalerij waar onder andere verschillende nagebouwde neolithische huisjes te zien zijn. De gebouwen zijn ontworpen op basis van archeologisch bewijs en authentieke materialen, en werpen licht op de levensstijl van de neolithische mensen die Stonehenge gebouwd hebben. Stonehenge heeft vandaag de dag allerlei verschillende betekenissen voor mensen. Het is een symbool voor Groot-Brittannië, een wereldwonder, een spirituele plek en een bron van inspiratie.

Bodmin: Bodmin Jail Entreeticket & Dark Walk

2. Bodmin: Bodmin Jail Entreeticket & Dark Walk

Stap in het verleden met skip-the-line toegang tot de Bodmin-gevangenis in Cornwall, waar meer dan 55 executies plaatsvonden. Ontdek de duistere geschiedenis van deze spookachtige plek gebouwd door koning George III en verken de onlangs gerenoveerde vleugels en cellen. Voel de kou tegen je huid terwijl je langs de marinevleugel loopt. Reis net buiten het stadscentrum om de Bodmin-gevangenis te vinden en bewonder de imposante structuur aan de skyline als je de ingang bereikt. Prijs jezelf gelukkig als je de gevangenis binnenloopt als bezoeker en niet als gevangene. Maak een koude wandeling langs de originele marinevleugel en krijg een indruk uit de eerste hand van hoe de sombere dagen en nachten achter de tralies echt waren. Kijk in vuile cellen en luister naar verhalen over gevangenisstraffen. Kom meer te weten over de tragedies binnen deze muren en de verhalen van de criminelen die Bodmin Jail naar huis hebben geroepen. Verlaat de gevangenis na het zien van de enige originele en volledig werkende Victoriaanse hangende put in het Verenigd Koninkrijk.

Bath: wandeltocht van 1,5 uur met toeristische gids met blauwe badge

3. Bath: wandeltocht van 1,5 uur met toeristische gids met blauwe badge

Ervaar de UNESCO-werelderfgoedstad Bath tijdens deze begeleide wandeling van 1,5 uur. Je deskundige gids legt de geschiedenis, architectuur en enkele van de vele verhalen uit die van Bath zo'n fantastische plek hebben gemaakt om te bezoeken. Bekijk tijdens de tour de iconische bezienswaardigheden van Bath, waaronder de Royal Crescent, The Circus, Queen Square, Pulteney Bridge en Bath Abbey. Dwaal door de stad terwijl je gids de geschiedenis, architectuur en de mensen van Bath tot leven brengt door middel van een levendig en plezierig commentaar bij elk van de haltes in de stad. Stel ze veel vragen en test misschien zelfs de grenzen van hun kennis. Krijg voorkennis over de beste tijden om bepaalde bezienswaardigheden opnieuw te bezoeken.

Bath: stadswandeling met optionele toegang tot de Romeinse baden

4. Bath: stadswandeling met optionele toegang tot de Romeinse baden

Begin je tour 's ochtends of 's middags bij Bath Abbey in het stadscentrum. Zie het allerbeste van Bath, zowel vroeger als nu. Ontmoet je gids en begin met een bezoek aan een aantal hoogtepunten, waaronder Pulteney Bridge en Bath Abbey. Ga verder naar de Romeinse baden en volg je gids om de fascinerende voorwerpen en nalatenschappen te zien die de Romeinen in Bath hebben achtergelaten tijdens hun bezetting van het gebied. Wees getuige van het wonderbaarlijke fenomeen van de hete geothermische bronnen van Bath. Bewonder vervolgens de betoverende Georgische architectuur van deze unieke stad. Van de magnifieke Royal Crescent tot het mysterieuze Circus, bekijk het beste van de pracht en praal van de 18e eeuw. Loop van de centrale Pump Rooms naar de weelderige Upper Assembly Rooms en kom uiteindelijk aan bij de weelderige Royal Crescent en het mysterieuze Circus. Bath biedt een verbluffende verscheidenheid aan adembenemende architectonische juweeltjes. De tour is speciaal bedacht om je het allerbeste van Bath te laten zien. Je gidsen zijn leuke, boeiende lokale professionals die de geschiedenis van de stad echt toegankelijk maken voor bezoekers van alle leeftijden.

Poole Harbour en Islands Cruise

5. Poole Harbour en Islands Cruise

Maak een cruise rond de grootste natuurlijke haven van Europa, de thuisbasis van de stad Poole, de gouden stranden van Sandbanks en Brownsea Island. Vanaf de zitplaatsen op het open dek of vanuit de comfortabele salon heeft u een prachtig uitzicht op het uitzonderlijke landschap eromheen. Je reis van 70 minuten begint op de charmante Poole Quay met zijn oude gebouwen en bruisende sfeer. Vervolgens ga je langs Brownsea Island, de thuisbasis van dieren in het wild en het pittoreske Brownsea Castle, gebouwd om te beschermen tegen Franse invasies. Daarna komt het schiereiland Sandbanks en de luxe huizen van de ‘Golden Mile’. Daarna toert u door de grote natuurlijke uitgestrektheid van de haven en de resterende eilanden: Green, Furzey, Long en Round. Met uitzicht op een prachtig landschap hielp het klassiekers zoals Lord of the Rings en Gulliver's Travel te inspireren.

Vanuit Londen: halve dag Stonehenge met audiogids

6. Vanuit Londen: halve dag Stonehenge met audiogids

Ontdek een van de beroemdste prehistorische monumenten ter wereld met een tocht van een halve dag naar Stonehenge. Reis vanuit Londen per voertuig met airconditioning naar de locatie, en bewonder onderweg het Engelse landschap.Download een audiogids op je smartphone om zelf op verkenning te gaan. Het cluster van 40 ton rotsen ligt op de vlakte van Salisbury op het platteland van Wiltshire, en werd meer dan 5.000 jaar geleden gebouwd.  Hoewel de functie van Stonehenge nog steeds onderwerp van felle discussies is, is wel bekend dat de UNESCO-Werelderfgoedlocatie een eeuwenlange plaats van heidense aanbidding is geweest. Vorm je eigen mening over het buitengewone monument en kom meer te weten over de geschiedenis erachter. Met een shuttlebus rijd je van de steencirkel naar een nieuw bezoekerscentrum, waar je een combinatie ziet van historische voorwerpen en moderne audiovisuele effecten.

Vanuit Londen: dagtour naar Windsor, Stonehenge en Oxford

7. Vanuit Londen: dagtour naar Windsor, Stonehenge en Oxford

Geniet van een volledige dag vol Engels erfgoed en bezoek het prachtige Windsor Castle, het fascinerende Stonehenge en de bijzondere universiteitsstad Oxford. Tijdens deze 11 uur durende dagtrip vanuit Londen verken je in snel tempo deze unieke locaties met onderweg interessante toelichting van je gids. Begin je dag op Windsor Castle, een van de officiële residenties van HM Koningin Elizabeth II. Je bezoekt de indrukwekkende State Apartments, die nog steeds gebruikt worden voor staatszaken en koninklijke ontvangsten. Neem de tijd om het kasteelterrein en de 14e-eeuwse St. George's Chapel te verkennen, waar je één van de mooiste voorbeelden van middeleeuwse kerkarchitectuur in Engeland kunt bewonderen. Je gaat vervolgens naar de staande stenen van Stonehenge, nog steeds een mysterie wanneer het gaat om verbazingwekkende menselijke technieken. Verken de prehistorische stenen cirkel en kom meer te weten over de theorieën rond de constructie ervan. Je gaat verder naar de universiteitsstad Oxford, bekend als "de stad der dromerige spitsen". Deze stad is al een leerplaats sinds 1249, en tevens een fijne locatie om te ontdekken tijdens een wandeling.

Van Londen: half-daagse tour naar Stonehenge met ticket

8. Van Londen: half-daagse tour naar Stonehenge met ticket

Verken een van de beroemdste prehistorische monumenten ter wereld tijdens een ochtendtour van een halve dag naar Stonehenge. Je toegangsticket voor prioritaire groepen is inbegrepen en biedt toegang tot het monument, de tentoonstelling en de pendelbus van de locatie.   Vertrek om 07:30 uur uit Londen om een van de eerste bezoekers te zijn die op de locatie aankomen. Leer meer over de geschiedenis van dit monument van je chauffeur/gids en maak gebruik van de audio-gidsen die bij aankomst beschikbaar zijn.   Stonehenge ligt op Salisbury Plain op het platteland van Wiltshire, en zou meer dan 5.000 jaar geleden zijn gebouwd. Geniet van het uitzicht op de omliggende vlakte, bezoek het monument en verken de tentoonstelling gedurende ongeveer 2 uur. Rond 13:30 uur ga je terug naar het centrum van Londen, zodat je de rest van de dag de tijd hebt om bezienswaardigheden te bekijken.

Vanuit London: ochtend- of avondtour naar Stonehenge

9. Vanuit London: ochtend- of avondtour naar Stonehenge

Bezoek een van de beroemdste prehistorische monumenten ter wereld wanneer je Londen per bus verlaat voor een bezoek aan het mythische Stonehenge. Sluit je tour af met een optionele maaltijd - de klassieke Britse fish and chips. Verken deze UNESCO-Werelderfgoedlocatie met een meertalige audiogids die je kunt downloaden en kom meer te weten over de mysteries rond dit ongelofelijke, megalithische monument. Bewonder de 40 ton wegende rotsen die alleen op een groot stuk open land staan. Het merkwaardige bouwwerk Stonehenge, een staaltje van ingenieurskunst en design dat bijna 5.000 jaar oud is, blijft historici in onenigheid houden over het precieze doel. Theorieën zijn onder meer dat Stonehenge een tempel voor de zon was, een uitgebreide begraafplaats, en zelfs dat Merlijn het bouwwerk door een reus liet bouwen. Vorm je eigen mening terwijl je het wonder van de prehistorische wereld in je eigen tempo verkent, en meer te weten komt over de oorsprong ervan. Sluit je tour af met een optionele maaltijd van fish and chips, een Britse favoriet geserveerd op een klassieke Londense locatie.

Bath: begeleide spooktocht

10. Bath: begeleide spooktocht

Ga mee met je gids terwijl ze je meenemen op een reis om de vele spookachtige locaties rond de stad Bath te ontdekken. Luister naar verhalen over de geesten van middeleeuwse monniken, opgehangen criminelen, gemartelde heksen, poltergeisten en meer. Kom meer te weten over de geschiedenis en het spook van elke site en bezoek beroemde locaties zoals Bath Abbey, Queens Square, Theatre Royal en Victoria Parkeren. Dwaal door verborgen steegjes en stop bij spookachtige hotspots, waaronder een bijzonder grimmige locatie direct naast de laatst bekende residentie van Jane Austen in de stad. Geniet van een interactieve wandeling waarbij bezoekers worden aangemoedigd om deel uit te maken van de verhalen. Voel je je moedig? Meld je aan voor een paranormaal experiment tegen het einde van je tour, een hoogtepunt van de spannende avond.

Topbezienswaardigheden in South West England

Veelgestelde vragen over South West England

Welke topattracties zijn een must-see in South West England?

De topattracties in South West England zijn:

South West England: wat zijn de beste deals en kortingen op activiteiten?

Overzicht activiteiten in South West England

Wil je alle activiteiten in South West England ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over South West England

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 18.700 beoordelingen

Alles perfect en foutloos! De bus vertrok vanaf halte nr. 8 bij station Victoria. De bus is nieuw en schoon, ook uitgerust met interactieve schermen. Tijdens de reis vertelde de chauffeur anekdotes en gaf gedetailleerde informatie (in het Engels) over alle plaatsen waar we met de bus doorheen reden. Eenmaal bij het bezoekerscentrum namen we een andere shuttlebus die ons in 5 minuten naar de eigenlijke Stonehenge-site bracht. We hadden ongeveer 2 uur om het rustig te bezoeken en toen namen we de bus terug naar Londen. In ongeveer twee uur keerden we terug naar Londen, waar ze 2 opties bieden om uit te stappen: de eerste halte is in de buurt van het metrostation Gloucester Road (waar de Piccadilly-lijn is die je rechtstreeks naar het centrum brengt) of in de buurt van station Victoria. We stapten uit bij de eerste halte.Prima tour, een aanrader voor wie Stonehenge in een halve dag wil bezoeken en weinig tijd beschikbaar heeft.

Ik zou aanraden om beter aan te geven waar de tour vertrekt, aangezien het niet duidelijk is uit de indicaties. Het was genoeg om te zeggen dat het ontmoetingspunt zich in het station bevindt, via deur 1, want afhankelijk van hoe het is opgezet, word je gek als je het probeert te vinden. Patricia was onze gids en ze deed haar werk perfect. Mooi en heel correct, legde alles heel goed uit. Het is de rondleiding waard.

2 uur heen, 2 uur bezoek, 2 uur terug: super geregeld! Precies de goede tijd om alles te bekijken aangezien het in de middle of nowhere ligt. Bus voorzien van wifi en spelletjes, dus goed te doen.

Goede ontvangst op het station. Leuke en fanatieke gids. Genoeg tijd om zelfstandig op pad te gaan. Al met al een super leuke reis!

Nette, sympathieke chauffeur Edward die ons veilig heen en weer reed.