Spaanse rijschool

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De Spaanse Rijschool in Wenen: informatie en 5 feiten

In de Spaanse Rijschool in Wenen, Oostenrijk, ga je terug in de geschiedenis, naar de prestige van vervlogen eeuwen. Hier vijf feiten over de historie van deze unieke rijschool.

 • Lipizzaner

  1. Lipizzaner

  De majestueuze witte paarden van de Spaanse Rijschool zijn Lippizaner, het oudste fokras van Europa.

 • Haute Ecole

  2. Haute Ecole

  De Spaanse Rijschool is het enige instituut ter wereld waar de prestigieuze, 400 jaar oude dressuurtraditie van de haute école nog altijd in zijn originele vorm wordt nageleefd.

 • Sublieme shows

  3. Sublieme shows

  De paarden en hun rijders voeren onder begeleiding van klassieke muziek prachtige balletten op, met pirouettes, passages, piaffs en waanzinnige sprongen.

 • Jarenlange training

  4. Jarenlange training

  Om het gewenste niveau te bereiken, moeten de paarden van de Rijschool 6 jaar trainen, en de rijders 10 tot 12.

 • Spectaculaire hal

  5. Spectaculaire hal

  De hal waar de opvoeringen plaatsvinden is één van de mooiste rijhallen ter wereld. Deze werd ontworpen door barok-architect Joseph Emanuel Fischer rond 1730.

Plan je bezoek

 • Kies de juiste kaartjes

  Er zijn namelijk verschillende opties voor een bezoek aan de Spaanse Rijschool. Je kunt een tour door de stallen maken, de ochtendoefeningen bekijken en natuurlijk een voorstelling zien. De beschikbaarheid van de opties is ook afhankelijk van de programmering, dus zorg dat je goed plant om teleurstelling te voorkomen.

 • Zomervakantie

  In juli en augustus hebben de paarden en rijders vakantie. Zorg dat je van tevoren uitzoekt wat de exacte data zijn, want tijdens de zomervakantie is het niet mogelijk om een optreden te zien.

 • Eindig met iets lekkers

  Voeg een smakelijke toets toe aan je dag vol Weense traditie met een stuk Sachertorte bij het café op weg naar buiten.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Het bezoekerscentrum is maandag t/m zaterdag open van 9:00 tot 16:00 uur. Tijden voor optredens verschillen.
 • Toegangsprijzen
  Tickets kosten vanaf €14 en stijgen in prijs naarmate optredens en tours worden bijgeboekt.
 • Heb ik een gids nodig?
  Een gids is niet nodig.
 • Hoe kom ik er?
  Neem de U3 naar Herrengasse of tram 1, 2, D of J naar Burgring.
 • Extra tips

  • Kinderen onder de drie worden niet toegelaten.

  • Optredens duren ongeveer een uur, en je moet je tickets ver van tevoren boeken.

Wat anderen zeggen over Spaanse rijschool

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 5.465 beoordelingen

De toegang tot de musea en bezienswaardigheden was heel praktisch en tijdsbesparend. Belangrijk is wel dat je de route goed op voorhand uitstippelt omwille van de eenrichtingsparcours. De stiptheid kan echter verbeteren. Op éénzelfde dag kregen wij alle mogelijke scenario’s voorgeschoteld: de eerste bus vertrek bijna 15’ te laat, aan het Praterpark 3’ te vroeg waardoor we een half uur dienden te wachten voor de volgende bus en ‘s avonds aan de Scwedenplatz kwam de laatste bus helemaal niet opdagen.

Heel prettig om eerst de stad te verkennen met een gids, zodat je later kunt kiezen wat je verder wilt bekijken. Wat een prachtige stad met ongelooflijk veel musea. In 5 dagen is nog maar een kleine indruk van de stad te verkrijgen. We komen zeker terug, dat was al snel duidelijk. Maar de highlights en wat goede achtergrondverhalen deden de stad zeker opleven. Helaas was de gids wat slecht te verstaan. Ze sprak te zacht.

Wil je zoveel mogelijk zien tijdens jouw Wenen-trip? Koop de Vienna-card! Beste idee ever! Alleen een dagje Schönbrunn loont al (grandtour 34,50, zoo 20,-, apfelstrudelshow € 6,50, rondrit treintje € 8,- en koetsmuseum € 9,50. Met hop-on/hop off bus heen en terug. Gewoon top! Je loopt zo alle bezienswaardigheden. Valt het tegen? Geen nood, dan óp naar de volgende ;-)

Goede gids met een goed verhaal. Er werden ook veel highlight getoond of verteld. Zeker een aanrader. Zo voorkom je dat je door Wenen loopt, zonder dat je weet wat je ziet. Bovendien heb je dan betere aanknopingpuntnen om te gaan bezoeken, buiten de bekende plaatsen.

Super leuke wandeling met Elisabeth! Goed verstaanbaar in Engels en ze vertelde veel over de geschiedenis van Wenen en de Habsburgers! De mooie gebouwen in het 1e district maar vooral ook waar de locals zelf gaan eten en drinken....