Spaanse rijschool
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden
Bestsellers

Spaanse rijschool: tours & tickets

Topbezienswaardigheden in Wenen

Bekijk alle 269 tickets en tours

De Spaanse Rijschool in Wenen: informatie en 5 feiten

In de Spaanse Rijschool in Wenen, Oostenrijk, ga je terug in de geschiedenis, naar de prestige van vervlogen eeuwen. Hier vijf feiten over de historie van deze unieke rijschool.

Lipizzaner

Lipizzaner

De majestueuze witte paarden van de Spaanse Rijschool zijn Lippizaner, het oudste fokras van Europa.

Haute Ecole
Foto: macstre@flickr (CC BY 2.0)

Haute Ecole

De Spaanse Rijschool is het enige instituut ter wereld waar de prestigieuze, 400 jaar oude dressuurtraditie van de haute école nog altijd in zijn originele vorm wordt nageleefd.

Sublieme shows
Foto: John Harwood@flickr (CC BY 2.0)

Sublieme shows

De paarden en hun rijders voeren onder begeleiding van klassieke muziek prachtige balletten op, met pirouettes, passages, piaffs en waanzinnige sprongen.

Jarenlange training
Foto: Jeffrey Avery@flickr (CC BY 2.0)

Jarenlange training

Om het gewenste niveau te bereiken, moeten de paarden van de Rijschool 6 jaar trainen, en de rijders 10 tot 12.

Spectaculaire hal
Foto: Daniel Stockman@flickr (CC BY-SA 2.0)

Spectaculaire hal

De hal waar de opvoeringen plaatsvinden is één van de mooiste rijhallen ter wereld. Deze werd ontworpen door barok-architect Joseph Emanuel Fischer rond 1730.

Onze insidertips

Kies de juiste kaartjes

Er zijn namelijk verschillende opties voor een bezoek aan de Spaanse Rijschool. Je kunt een tour door de stallen maken, de ochtendoefeningen bekijken en natuurlijk een voorstelling zien. De beschikbaarheid van de opties is ook afhankelijk van de programmering, dus zorg dat je goed plant om teleurstelling te voorkomen.

Zomervakantie

In juli en augustus hebben de paarden en rijders vakantie. Zorg dat je van tevoren uitzoekt wat de exacte data zijn, want tijdens de zomervakantie is het niet mogelijk om een optreden te zien.

Eindig met iets lekkers

Voeg een smakelijke toets toe aan je dag vol Weense traditie met een stuk Sachertorte bij het café op weg naar buiten.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Het bezoekerscentrum is maandag t/m zaterdag open van 9:00 tot 16:00 uur. Tijden voor optredens verschillen.
 • Toegangsprijzen
  Tickets kosten vanaf €14 en stijgen in prijs naarmate optredens en tours worden bijgeboekt.
 • Heb ik een gids nodig?
  Een gids is niet nodig.
 • Hoe kom ik er?
  Neem de U3 naar Herrengasse of tram 1, 2, D of J naar Burgring.
 • Extra tips

  • Kinderen onder de drie worden niet toegelaten.

  • Optredens duren ongeveer een uur, en je moet je tickets ver van tevoren boeken.

Wat anderen zeggen over Spaanse rijschool

Gemiddelde beoordeling
4.3 / 5
gebaseerd op 5.385 beoordelingen

Prima functionerende service en wordt zonder problemen geaccepteerd.

Er zijn veel dingen te bezichtigen met de Vienna-pass en eigenlijk zitten alle highlights van Wenen erbij. Wij misten echter de Stephansdom, Musikverein en Karlskirche. De hopp-on/hopp-off bus werkt ook prima, wel aangepaste dienstregeling in de winter. Wel een minpuntje hiervan is dat de bus maar in 1 richting rijdt. Wil je een attractie bezoeken die dan bijna aan het einde van de route ligt, moet je dus bijna de hele tour blijven zitten. Dat kan bijv. op de gele lijn wel een uurtje duren. Bij iedere halte zijn er duidelijk herkenbare personen van Vienna-pass aanwezig om je van informatie te voorzien. Spreken allemaal goed engels voor het geval je geen duits spreekt. Wij waren 5 dagen in Wenen en moesten daarom een 6 dagen pas kopen. Waarom er geen 4 of 5 dagen kaarten zijn.....? Wij hadden echter na 3 dagen de kosten er al uit. Als je je tour handig plant, heb je er echt veel voordeel van! Deze pas en bijbehorende service zijn echt aan te bevelen als je meerdere dingen wilt bezoeken.

Vienna PASS: 1, 2, 3 of 6 dagen sightseeing Beoordeeld door

Makkelijke manier om te genieten van de prachtige stad

Instappen en op pad gaan om al het moois in Wenen te bekijken en dat is heel veel. Het is makkelijk om van de ene lijn op de andere over te stappen zodat je weer 'n heel ander gedeelte van de stad te zien krijgt. Je wordt vriendelijk te woord gestaan door medewerkers bij de haltes en ze leggen zaken goed uit als je met vragen zit. Er werd meteen 'n andere bus geregeld toen het erg druk was bij de halte Schönbrunn, na kwartier konden we weer verder, gewoon prima manier om Wenen te zien

Vienna PASS: 1, 2, 3 of 6 dagen sightseeing Beoordeeld door

Heel handig en veel geld mee uitgespaard

Pas voor 3 dagen genomen. Absolute aanrader voor iedereen die van plan is veel dingen te bezoeken. Mijn geld dubbel en dik terug verdiend. Ik heb het gecombineerd met een Vienna city card zodat je ook vlot alle openbaar vervoer kan gebruiken. Ikzelf heb voornamelijk de metro gebruikt. Heel veel bezoeken zijn gratis met de pas en bij een aantal moet je zelfs niet aanschuiven aan de kassa en kan je rechtstreeks je kaart scannen bij de ingang

Vienna PASS: 1, 2, 3 of 6 dagen sightseeing Beoordeeld door

zeer nuttig, zeer overzichtelijk, saaie audiogids, correcte prijs

goede synchronisatie van audiogids en rijdende bus, interessante stops, makkelijk systeem, correcte prijs, toch es checken wat er mis is met de knopjes voor de taalkeuze, de nederlandstalige audiogids is echt héél saai en ongeïnteresseerd ingesproken, zelfs met uitspraakfouten en hoorbare aarzeling bij het aflezen van de tekst.

Vienna PASS: 1, 2, 3 of 6 dagen sightseeing Beoordeeld door

Aantrekkelijk aanbod van talrijke bezienswaardigheden.

Mooi aanbod, maar volgende opmerkingen: 1) Men verliest bijna een halve dag om Pass en noodzakelijk metro abonnement op te halen (hop on hop off bus is niet praktisch). Waarom niet beschikbaar in hotel zoals in Salzburg ? 2) Iedere attractie hanteerde andere manier van inchecken - bijhorend boekje is niet gebruiksvriendelijk.

Vienna PASS: 1, 2, 3 of 6 dagen sightseeing Beoordeeld door