Spaanse rijschool

Kijk toe hoe de Lipizzaners begeleid worden door klassieke Weense muziek en herbeleef het prestige van eeuwen geleden.

Spaanse rijschool: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Wenen: training in de Spaanse Rijschool

1. Wenen: training in de Spaanse Rijschool

Je bezoekt de Spaanse Rijschool in Wenen en bekijkt de paarden terwijl ze hun oefeningen doen. In de prachtige barokke Winterreitschule krijg je inzicht in de jarenlange training van de Lipizzaners en hun berijders. De ochtendtraining wordt begeleid door klassieke Weense muziek. Er zijn verschillende activiteiten, waaronder ter ontspanning, ter perfectionering van bewegingen en ter versterking van de spieren. De beroemde sprongen levade, courbette en capriole, die tijdens voorstellingen van de Spaanse Rijschool worden uitgevoerd, zijn alleen sporadisch tijdens de ochtendoefeningen te zien. De witte Lipizzaner hengsten moeten bijna elke dag hun routine oefenen met hun berijders. Het belangrijkste doel van deze ochtendoefeningen is om de paarden atletisch en gezond te houden, maar ook om bepaalde spiergroepen op te bouwen die nodig zijn voor de oefeningen van de haute école.

Wenen: Spaanse Rijschool Lipizzaner Klassieke Prestaties

2. Wenen: Spaanse Rijschool Lipizzaner Klassieke Prestaties

Geniet van een prachtig optreden van de Ruiters van de Spaanse Rijschool en de koetsrijders van de Lippizaner Stoeterij Piber in de prachtige barokke ambiance van de Winterrijzaal, begeleid door klassieke Weense muziek. De Lipizzaners worden beschouwd als het oudste paardenras van Europa en staan wereldwijd bekend om hun elegante paardensportprestaties. Terwijl de High School of Classical Horsemanship, vaak het "Ballet van de witte hengsten" genoemd, het essentiële onderdeel van dit nieuwe programma blijft, wacht er een extra attractie op je. Na drie High School-uitvoeringen uitgevoerd door de beroemde schoolhengsten uit Wenen en hun ruiters, kunt u genieten van een van de meest opmerkelijke vaardigheden van de Lipizzaners en hun perfectie, schoonheid en harmonie koetspaarden aanschouwen. Dit wordt aan het einde van de show als een bijzonder hoogtepunt getoond. Het gebruik van de witte en elegante Lipizzaners als voortreffelijke koetspaarden, hoewel ze tegenwoordig nog maar zelden worden gezien, komt voort uit de aanbidding van deze paarden door de eeuwen heen aan het hof van de Habsburgers. De "Lipizzaner Classic" geeft je een fantastisch inzicht in het algehele vermogen van deze witte sterren, beginnend met de drie programmaonderdelen van Classical Horsemanship en eindigend met een exclusieve demonstratie van het rijden met een koets vanaf de Lipizzaner Stud in Piber, 50 km buiten Wenen.

Wenen: Rondleiding Spaanse Rijschool

3. Wenen: Rondleiding Spaanse Rijschool

De Spaanse Rijschool van Wenen is al meer dan 450 jaar onafgebroken in werking. Ze blijft de klassieke paardrijkunst cultiveren in de renaissance-traditie van de Haute Ecole. Tijdens een exclusieve achter-de-schermen-rondleiding van 55 minuten, bezoek je de Winterrijschool, een juweel van de barokke architectuur, de Zomerrijschool, met 's werelds grootste ovale stapmolen, en de stallen in Stallburg. Stallburg is het belangrijkste renaissancistische gebouw van Wenen en beschikt over een overdekte binnenplaats en de historische stallen van de Lipizzaner hengsten. Kom meer te weten over de geschiedenis van de paardensport en over de Lipizzaner hengsten, de sterren van deze instelling.

Vienna PASS: 1, 2, 3 of 6 dagen sightseeing

4. Vienna PASS: 1, 2, 3 of 6 dagen sightseeing

De Vienna PASS is jouw sleutel tot een onvergetelijke ervaring in Wenen. Je krijgt gratis toegang tot de Weense topbezienswaardigheden, zoals Schloss Schönbrunn en de Zoo, het enorme reuzenrad, de Spaanse Rijschool, het Albertina Museum en veel meer, Je kunt tevens onbeperkt gebruik maken van de hop on, hop off bussen - de perfecte manier om van de ene naar de volgende attractie te gaan. Creëer je eigen programma door de opties van de Vienna PASS te combineren. Bij de pas is een stadsgids inbegrepen vol tips en gedetailleerde informatie. Je kunt de Vienna PASS kopen voor 1, 2, 3 of 6 aaneengesloten dagen. Kinderen jonger dan 6 onder begeleiding van een volwassene met een Vienna PASS krijgen gratis toegang tot de all-inclusive aanbiedingen. Bezienswaardigheden: • Schloss Schönbrunn (inclusief doolhof, Gloriette en andere attracties) • - Diergaarde Schönbrunn • Reuzenrad • Kunsthistorisches Museum • Albertina Museum en Galerie • Museum of Natural History • Donautoren • Leopold Museum • Keizerlijke Schatkamer • Spaanse Rijschool • Hofburg paleis • Keizerlijke Meubelcollectie • Museum van Technologie • Bank Austria Kunstforum • Museum van Moderne Kunst (mumok)• Rondleiding door de Weense Staatsopera • Militair Historisch Museum • Madame Tussauds • Slot Belvedere (Oberes Belvedere) • Unteres Belvedere • Belvedere 21 - Museum voor hedendaagse kunst • Winterpaleis • Keizerlijke Grafkelder • Stift Klosterneuburg • Kasteel van Liechtenstein • Beethoven Museum • Wenen Ring Tram • Plus meer dan 30 andere bezienswaardigheden Onbeperkte hop on, hop off-tours Verken de stad met onbeperkte ritten op de handige hop on, hop off-bussen: • 4 hop on, hop off-routes • 50 haltes (met korte tussenpozen) • Gratis Wi-Fi • Gratis audiogids in 16 talen • Kinderkanaal in het Engels en het Duits • App begeleide wandeltocht Toegang met voorrang Bespaar kostbare tijd met snelle toegang bij veel bezienswaardigheden. de Vienna PASS wordt geleverd met een gids, app en bonus boekje. De gids en app zijn gevuld met belangrijke informatie, tips en speciale aanbiedingen. Geniet van aantrekkelijke kortingen bij exclusieve partners met jouw bonus boekje.

Wenen: speciaal toegangsbewijs Lipizzaner

5. Wenen: speciaal toegangsbewijs Lipizzaner

Bezoek de Spaanse Rijschool om de Lipizzaner Special te zien, de nieuwe, kortere show die is gemaakt met als doel bezoekers te inspireren en kennis te laten maken met de dressuurwereld. Bekijk de drie meest fascinerende oefeningen uit het repertoire van de manege en luister naar verhelderend commentaar tijdens de korte intervallen tussen de rijvertoningen. Kies tussen staanplaatsen en galerijtickets.

Wenen: hop on, hop off-busticket & optionele rondvaart

6. Wenen: hop on, hop off-busticket & optionele rondvaart

Bekijk de historische en moderne hoogtepunten van Wenen tijdens een hop on, hop off-sightseeingtour met audiocommentaar. Kies voor een 24-uurs, 48-uurs of 72-uurs pas, afhankelijk van jouw tijdschema. Alle tickets zijn inclusief een wandeltocht op eigen gelegenheid met een optionele rondleiding of een boottocht over de Donau. Bekijk een aantal van de bezienswaardigheden van het oude Wenen, zoals de Opera, het Museumkwartier, de Hofburg, het Parlement, het stadhuis en de Donau. Met de Rode Route rijd je het stadscentrum uit en kom je langs Prater en het 'Moderne Wenen', en heb je een adembenemend uitzicht op de bergen van Wenen, UNO-City en het Donauinsel (Donau-eiland). De Blauwe Route vertrekt vanuit het centrum van de stad en rijdt langs de beroemde paleizen van Wenen. Je passeert de Hofburg en rijdt vervolgens de stad uit naar Schloss Schönbrunn en Schloss Belvedere. Bekijk de buitenwijken van Wenen, het expressionistische monument Hundertwasserhaus en het nieuwe moderne Hauptbahnhof. Met een Classic-ticket heb je 24 uur lang toegang tot de sightseeing-bustour en kun je in één dag het beste van Wenen zien. Volg de zelfgeleide audiowandeling en kom in je eigen tempo meer over de stad te weten. Met een 48-uurs Premium-ticket kun je ook deelnemen aan een wandeling door de binnenstad van Wenen met een gediplomeerde gids, die je door het voetgangersgebied van het oude centrum van Wenen zal leiden. Kom meer te weten over de fascinerende keizerlijke geschiedenis en krijg een uitgebreid inzicht in een aantal van de meest opmerkelijke gebouwen. Kies het 72-uurs Deluxe-ticket en je kunt ook genieten van een prachtige boottocht over de Donau. 's Avonds krijg je een andere kijk op de stad met een panoramische avondbusrondrit met een live-gids. Bewonder de glinsterende lichten van de stad om een van je dagen in de Oostenrijkse hoofdstad af te sluiten.

Wenen: flexpas voor 2, 3, 4 of 5 topattracties

7. Wenen: flexpas voor 2, 3, 4 of 5 topattracties

Maak een keuze uit de bekendste bezienswaardigheden van Wenen en ontdek de stad op jouw manier. Kies 3, 4 of 5 opties uit een aanbod van 40 attracties en bezienswaardigheden en stel je eigen programma samen. Neem deel aan een hop on, hop off-tour om een overzicht te krijgen van de belangrijkste bezienswaardigheden in Wenen of breng een bezoek aan het Prater-park. Zie de Donautoren, het Haydn-Haus of de Johann Strauß Wohnung. Bezoek het joodse Museum of de Keizerlijke Schatkamer. Kies één van de vele musea, bezoek de Spaanse Rijschool of maak een wandeling door de Diergaarde Schönbrunn. Attracties: - Hop on, hop off-ticket voor 24 uur en alle lijnen (telt als 1 attractie) - Schönbrunn Grand Tour - Schloss Hof & Schloss Niederweiden - Sisi Museum - Diergaarde Schönbrunn - Reuzenrad - Natuurhistorisch Museum - Donautoren - Leopold Museum - Keizerlijke Schatkamer - Spaanse Rijschool - Museum van Moderne Kunst (mumok) - Slot Belvedere (Obere Belvedere) - Stift Klosterneuburg- Rondleiding door de Weense Staatsopera - Wenen ringtram - Albertina - DDSG stadsrondvaart - Kunsthistorisches Museum - Madame Tussauds - Schönbrunn Panoramabahn - Beethoven Museum Heiligenstadt - MAK (Museum voor Toegepaste Kunst) -  Geymüllerschlössel - En meer dan 30 andere bezienswaardigheden

Wenen: privéwandeltocht langs hoogtepunten met ophaalservice

8. Wenen: privéwandeltocht langs hoogtepunten met ophaalservice

Maak een privéwandeling door het centrum van Wenen en ontdek de hoogtepunten van de Oostenrijkse hoofdstad. Leer over de cultuur, geschiedenis en wereldwijde invloed van de stad terwijl je Wenen verkent door de ogen van een local. Je begint buiten je accommodatie, waar je kennismaakt met je gids. Ga op verkenning door de oude stad van Wenen en krijg tips voor je verblijf. Duik in de geschiedenis van de stad en maak kennis met de mustsee-bezienswaardigheden. Wandel over de Ringstrasse en bewonder de rijkdom van de Staatsopera en de Hofburg. Kijk omhoog naar de indrukwekkende spits en het schitterende dak van de Stephansdom. Ga langs de beroemde koffiehuizen van Wenen en zie waar beroemde historische figuren woonden, van de Habsburgers tot Mozart. In dit uur hoor je verhalen over de gebouwen die je ziet en ontdek je wat verborgen pareltjes.

Wenen: geleide wandeling hoogtepunten centrum

9. Wenen: geleide wandeling hoogtepunten centrum

Je ontdekt de oude binnenstad van Wenen tijdens deze begeleide wandeling. Je begint bij het Sacher Hotel en komt alles te weten over de hoofdstad van Oostenrijk. Geniet van deze tour van 1,5 tot 2 uur en bewonder de buitenkant van het Hofburgcomplex. Je bezichtigt de prachtige gebouwen en de paarden van de Spaanse Rijschool. Je gaat daarna verder naar de beroemdste koffiehuizen van Wenen, gaat van de gebaande paden af naar de wijk Blutgasse en eindigt met uitzicht op de Stephansdom. Je profiteert van een compacte rondleiding door het centrum van Wenen en bezichtigt de hoogtepunten van de stad.

Spaanse rijschool: rondleiding van stallen tot zolder

10. Spaanse rijschool: rondleiding van stallen tot zolder

Een rondleiding om je een nieuw perspectief te geven op de Spaanse rijschool, van stallen tot zolderverdiepingen. Je bezoekt de barokke dakstructuur en bekijkt het meer dan 250 jaar oude houten dakconstructiesysteem dat is opgebouwd uit meer dan 2000 stukken hout. Als hoogtepunt van deze rondleiding kun je een ladder beklimmen en genieten van een uniek uitzicht (door een klein raam) van Wenen en prachtige en unieke foto's nemen van de oude binnenstad van Wenen. Tijdens je rondleiding bezoek je ook de paardenstallen en zie je de prachtige winterrijschool die een van de belangrijkste werken van de Oostenrijkse late barok presenteert. De hal was het grootste interieur van de Hofburg tot de 19e eeuw.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Citycards
  • Privétours
  • Hop on, hop off-tours
15 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Spaanse rijschool

Wil je alle activiteiten in Spaanse rijschool ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Spaanse rijschool

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 8.867 beoordelingen

Ik heb de ViennaPass 6 dagen gebruikt voor 2 personen. We hebben van veel attracties geprofiteerd, maar zelfs in die tijd hebben we niet alle beschikbare zitplaatsen kunnen zien, ondanks het feit dat we dankzij de ViennaPass geen tijd verspilden aan het in de rij staan om kaartjes te kopen. Als u het Schönbrunn-paleis wilt bezoeken, is het de moeite waard om eerder naar de plaats te komen en een uur toegang te boeken, en terwijl u wacht, kunt u de tentoonstelling van de keizerlijke koetsen en koetsen bekijken (we raden aan !! een wandeling waard) of neem een wandeling door de tuinen van het paleis. Ik beveel ViennaPass van harte aan, want dankzij de kaart besparen we tijd en geld voor andere genoegens :)

Zeer interessant, fantastisch gids ! Ze was erg onderhoudend en wist veel te vertellen op een amusante manier! Zeker een aanrader!

leuke ervaring, opgeleid en vriendelijk personeel, traditioneel eten is iets unieks?

Leuk om te zien. Niet spectaculair, maar je krijgt wel een goed idee

Bijzonder goede uitleg. En inclusief kijkje bij de paarden.