Toegangsticket

Wenen: training in de Spaanse Rijschool

Activiteitenaanbieder: Spanische Hofreitschule

Wenen: training in de Spaanse Rijschool

Activiteitenaanbieder: Spanische Hofreitschule

Vanaf € 16 per persoon

Bezoek de Spaanse Rijschool in Wenen en woon de training van de Lipizzaners en hun berijders bij. Tijdens de 2-uur durende ochtendtraining kun je zien hoe de grijze veulens en volledig opgeleide hengsten, de zogenaamde 'witte sterren', worden getraind.

Over dit ticket

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Boek nu en betaal later
Blijf flexibel - boek je plek nu en betaal pas later.
Duur 1 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien

Je belevenis

Highlights
 • Ontdek meer over de Spaanse rijschool en de eeuwenoude tradities
 • Krijg inzicht in de jarenlange training die de Lipizzaners en hun berijders ondergaan
 • Ervaar de ochtendtraining, begeleid door klassieke muziek
 • Bewonder de verschillende soorten oefeningen: simpel en ontspannend of ter perfectionering van de bewegingen
Volledige beschrijving

Je bezoekt de Spaanse Rijschool in Wenen en bekijkt de paarden terwijl ze hun oefeningen doen. In de prachtige barokke Winterreitschule krijg je inzicht in de jarenlange training van de Lipizzaners en hun berijders. De ochtendtraining van de paarden wordt begeleid door klassieke Weense muziek. De training bestaat uit ontspanningsoefeningen, het perfectioneren van bewegingen en het versterken van bepaalde spieren. De beroemde sprongen levade, courbette en capriole, die tijdens voorstellingen van de Spaanse Rijschool worden uitgevoerd, zijn slechts sporadisch tijdens de ochtendoefeningen te zien. De witte Lipizzaner hengsten moeten bijna elke dag hun routine oefenen met hun berijders. Het belangrijkste doel van deze ochtendoefeningen is om de paarden atletisch en gezond te houden, maar ook om bepaalde spiergroepen op te bouwen die nodig zijn voor de oefeningen van de haute école.

Inbegrepen
 • Ticket voor de ochtendtraining in de Spaanse Rijschool
 • Vervoer van en naar je hotel

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Trefpunt

Toon je voucher bij de ingang van de Spaanse Rijschool om hem in te wisselen voor een ticket. In verband met Covid-19 zijn er wachttijden bij de ingang. Het wordt sterk aanbevolen om 45 minuten voor aanvang van het programma te arriveren.

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Niet toegestaan

 • Video-opnames
 • Binnen fotograferen

Goed om te weten

 • Gratis toegang voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar (dienen bij een volwassene op schoot te zitten). Kinderen van 6 tot en met 18 jaar krijgen korting op hun toegangsticket. Helaas mogen kinderen onder de 3 jaar niet naar binnen
 • Het programma is onderhevig aan wijzigingen
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

3,9 /5

gebaseerd op 3215 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • prijs / kwaliteit
  3,5/5
 • dienstverlening
  3,9/5
 • organisatie
  3,8/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Hele mooie plek maar ik wil verduidelijken dat het geen show is maar gewoon de ruiters en hun paarden die 1 uur trainen op klassieke muziek, wat al erg leuk is om naar te kijken. Er is dus geen vertegenwoordiging. En voor de bovenste stoelen moet je naar voren leunen om alles te kunnen zien wat er beneden gebeurt. Ik raad dit uitje nog steeds aan.

Verder lezen

3 januari 2023

We kregen kaartjes voor de training en de eerste helft was geweldig. Ik wist niet dat we alleen staanplaatsen hadden, maar dat was de enige optie toen ik de boekingspagina opende. Probeer zitplaatsen te krijgen als je kunt, het is lang om te staan. Zeker de moeite waard om te gaan. Je kunt geen foto's maken terwijl de paarden in de arena zijn en het personeel herinnert je daar constant grof aan! Maar zo blij dat ik ging - het is een ander vakje aangevinkt?

Verder lezen

29 juni 2022

Het ochtendwerk was opgedeeld in twee sessies van 30 minuten: een dressuurgedeelte en een gedeelte springen. Ze werd heel goed geïntroduceerd in zowel het Duits als het Engels. Zo kreeg je een goed inzicht in de opvoeding van de dieren, de training en de prestaties. Daarna volgde een unit met klassieke muziek en werden de dieren en hun berijders op deze manier geobserveerd. Ten slotte werd een paard aan een lange lijn geleid.

Verder lezen

18 juni 2022

Product ID: 42136