Kies data
Spaccanapoli

Activiteiten

Spaccanapoli Activiteiten: Onze meest aanbevolen

Napels: rondleiding centrum met toegang tot Cristo velato

1. Napels: rondleiding centrum met toegang tot Cristo velato

Napels is een mengeling van kleuren en geuren. Raak betoverd door de warmte van de mensen en de geluiden van het dagelijkse leven. Je begint de tour bij de Piazza Bellini, waar je de overblijfselen ziet van de oude Griekse muren. Je gaat verder naar de  Piazza del Gesù, een van de beroemdste pleinen van de stad, op een steenworp afstand van het historische centrum. Bezoek Spaccanapoli, een lange, smalle straat met winkels, restaurant en zijsteegjes die het oude Napels in twee perfecte helften verdeelt. Sta versteld van de Piazza San Domenico Maggiore, met een perfecte overlapping van architectonische stijlen en de parel van Naples, de Capella San Severo met de sculptuur de Gesluierde Christus van Giuseppe Sanmartino. Zie het beroemde standbeeld van de God van de Nijl, de Piazza San Gaetano en de kerken San Lorenzo en San Paolo Maggiore. De barokke kathedraal van San Gennaro dateert uit de 13e eeuw en vormt het hart van het Napolitaanse geloof. Hier wordt het bloed van haar beschermheilige, St. Gennaro, bewaard. Het wordt vloeibaar tijdens het zogenaamde Mirakel van San Gennaro.

Napels: Sightseeingtour per E-bike

2. Napels: Sightseeingtour per E-bike

Krijg een beter beeld van de historische stad Napels en haar indrukwekkende monumenten tijdens een e-biketour met gids. Je begint met een ritje door Spaccanapoli in het historische hart van de stad om aan te komen bij Piazza del Municipio, waar het 13e-eeuwse Castel Nuovo (Maschio Angioino) staat. Rijd verder naar Piazza del Plebiscito en bewonder de zuilengalerijen van het Koninklijk Paleis en het oudste nog actieve operagebouw ter wereld, het Real Teatro di San Carlo. Vervolgens fiets je in alle veiligheid over de fietspaden van de promenade naar Marinaro, waar zich het Castel dell'Ovo bevindt, het oudste kasteel van Napels. Leer enkele legenden over het fort kennen, zoals de mythe van de sirene koningin Partenope. Bekijk de oude nederzetting van Monte Echia, dat wordt beschouwd als het eerste gebied van Neapolis dat door de Grieken werd bewoond. Reis langs de prachtige kustlijn van de Golf van Napels met bij bijna elke bocht in de weg een indrukwekkend uitzicht op de Vesuvius en de eilanden Capri, Ischia, en Procida.

Napels: Origins, Cults en Legends Historical Tour

3. Napels: Origins, Cults en Legends Historical Tour

Mis een wandeling door het historische centrum van Napels niet met een deskundige archeoloog-gids. Begin de tour vanaf Piazza Bellini in het hart van Napels en bekijk de meest opmerkelijke historische en artistieke plekken in de stad, met een bijzondere focus op ongewone locaties buiten de gebaande paden. Wandel door de Griekse en Romeinse lagen van Napels terwijl je luistert naar je deskundige gids die de geschiedenis, cultuur, culten, leuke verhalen en feiten beschrijft. Loop door de oude straten van de Decumani en Spaccanapoli, met stops bij prachtige gotische en barokke kerken en kathedralen. Passeer de unieke kerststallen in de ambachtelijke wijk San Grergorio Armeno en bekijk onderweg de exclusieve muurschildering van Banksy en tal van straatkunst. Ontdek de Napolitaanse Cult of the Dead-kerk. Geniet van een stop voor koffie in een bar met een heiligdom voor voetballer Diego Maradona om over de Napolitaanse cultuur te praten. Je gids heeft ook een aantal uitstekende suggesties over lokale eetgelegenheden en waar je je avond kunt doorbrengen.

Napels: panoramische e-bike-tour

4. Napels: panoramische e-bike-tour

Begin vanuit de oude straat van Spaccanapoli, gelegen in het hart van de historische stad Napels, om het Piazza del Municipio te bereiken, waar het kasteel Maschio Angioino ligt en ga vervolgens naar Piazza Plebiscito met zijn koninklijke paleis en het San Carlo-theater. Ga naar de promenade langs het fietspad, waar u zult stoppen bij het oude dorp Marinaro met Castel dell'Ovo, het oudste kasteel van Napels en de bron van oude legendes zoals die van de sirene Parthenope. Voor het kasteel ziet u Monte Echia, door de Grieken beschouwd als het eerste nederzettingsgebied van Neapolis. Je tocht vervolgt dan de prachtige kustlijn door de prachtige kloof van de Vesuvius, het schiereiland van Sorrento en de eilanden Capri, Ischia en Procida. Je volgende stop is in Virgilian Natural Park vanwaar je gemakkelijk de heuvel van Posillipo kunt beklimmen. Vanaf hier verlaat u het voormalige industriegebied van Bagnoli en bezoekt u de Noordpier (een wandeling van 1000 meter over de zee en een werk van industriële architectuur dat het oude ponton van ILVA was). Ga tenslotte terug naar het centrum door het westen van de stad.

Napels: privéwandeling met proeverij

5. Napels: privéwandeling met proeverij

De wandeltocht met het proeven van eten neemt je mee om de stad Napels te ontdekken door de echte lokale gastronomische uitmuntendheid te proberen. Vertrekkend vanaf het ontmoetingspunt, loop je op de oude en levendige straatmarkt van Pignasecca, vol smaken en oproepen van de strandventers en door het bekende Spaccanapoli, waar je het historische centrum bereikt. Onder begeleiding van onze stadstrainers heb je toegang tot de beste pizzeria's, frituren, tavernes, banketbakkerijen en bars. Je wordt verliefd op Napels voordat je het weet. Krijg toegang tot plaatsen waar voedsel wordt gemaakt en die meestal niet toegankelijk zijn voor het publiek. Het is een unieke kans voor u om langs kerken en paleizen van het historische centrum te lopen, echt eten te proeven en een praatje te maken met chef-koks en pizzabakkers, ze kunnen u misschien zelfs enkele van hun geheimen vertellen. “Cuoppo” di frittura (een “kegel” van gefrituurd voedsel), Buffelmozzarella met Parmaham, Taralli (kleine bagels) met amandelen en zwarte peper, Parmigiana aubergine, een goed glas typische rode wijn uit Campanië, Pizza Margherita, Babà, Sfogliatella en Napolitaanse espresso begeleiden de meest culinaire dag van uw vakantie. Je loopt langs de Decumano Inferiore (lagere decumanus), beter bekend als "Spaccanapoli" omdat het een lange weg is die de stad letterlijk in twee delen snijdt. Je bezoekt de kerk van Gesù Nuovo en ontdekt fascinerende legendes en de magie van de mysterieuze alchemistische symbolen op de gevel, voordat je de kerk van St. Clare binnengaat. Je bereikt het plein van San Domenico Maggiore en loopt door de kerststeeg met toegang tot de oudste werkplaats waar ze de beroemde Napolitaanse kribbe maken om een kunst te ontdekken die zowel oud als modern is, tussen de historische personages van de oude Napolitaanse kribbe en nieuwere zoals Michael Jackson, paus Francesco of Lady Gaga. Via de voetgangersstraat Via d'Alba met zijn winkels die muziekinstrumenten, boeken en restaurants verkopen, bereikt u Piazza Bellini en steekt u Port'Alba over, het overblijfsel van een van de stadspoorten in Napels die leidt naar Piazza Dante, waar de toer eindigt.

Napels: fietsverhuur voor een hele dag met bezorging

6. Napels: fietsverhuur voor een hele dag met bezorging

Bekijk meer bezienswaardigheden en bedek meer terrein tijdens uw verblijf in Napels door een fiets te huren voor een dag. Geniet van een ontspannen rit door de stad en haar omgeving terwijl je langs oude monumenten, charmante pleinen en langs historische wegen peddelt en elke site bezoekt die je onderweg interesseert. Profiteer van het feit dat de fiets direct bij de deur wordt afgeleverd met de handige drop-off service van het hotel. Bespaar meer tijd en bereid je voor op je dag vol avontuur zonder het gedoe van het zoeken naar de fietsenwinkel in de ochtend. Verhuur omvat een helm, slot, verzekering en een hoogwaardige fiets met voorvering en dikke banden, ideaal voor het diverse terrein van de stad. Terwijl je door de stad rijdt, geniet je van een adembenemend uitzicht op de baai van Napels en fiets je langs de kusten van Caracciolo en Mergellina. Geniet van het beste uitzicht op de Vesuvius vanuit het chique deel van Posillipo. U kunt ook de spectaculaire eilanden in de Golf van Napels bezoeken, waaronder Capri, Ischia en Procida. Als u wilt, haalt u de fiets direct bij de zeehaven op en brengt u deze terug, zodat u zonder gedoe direct aan boord van de veerboot kunt gaan.

Vanuit Rome: dagtrip naar Napels en Amalfikust

7. Vanuit Rome: dagtrip naar Napels en Amalfikust

Deze tour begint met een ophaalservice in je hotel in Rome. Een lokale en goed geïnformeerde gids voor Napels toont u alle bezienswaardigheden en belangrijke en magische plaatsen om te bezoeken. Je eerste stop brengt je naar Castel Nuovo, ook bekend als Maschio Angioino, het Bourbon King's Square en Piazza del Plebiscito. Hier kunt u genieten van het uitzicht op Napels en de Vesuvius. Als u door het Koninklijk Paleis van Napels reist, blijft u lopen naar de indrukwekkende Galleria Umberto en het Teatro di San Carlo. Stop bij het beroemde Gambrinus-café voor een verfrissing. Later, loop langs de Via Toledo en bezoek de interessante Spaanse wijk. De volgende halte is het Piazza del Gesù, waar u de kerk Gesù Nuovo en de futuristische façade kunt zien. Hier vindt u de ingang van de oude stad en de Spaccanapoli, de straat die Napels scheidt. Ga verder naar San Gregorio Armeno met zijn magische kerstsfeer, waar je de vele ambachtswinkels kunt bezoeken die een mengeling van christelijke en moderne geboortefiguren produceren. Tijdens deze tour bezoekt u ook Piazza Bellini, nu een populaire ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking en de thuishaven van vele interessante cafés, en passeert u de oude stadspoort Port'Alba om het Piazza Dante te bereiken. Je bezoekt ook de beroemde Sansevero-kapel of het museum in Castel Nuovo. Op dit punt in uw rondleiding, zal uw deskundige gids u graag een leuke plek aanbevelen om te lunchen en op te laden. Nadat je door Napels bent gelopen, word je naar de Amalfikust gereden. Wandel door de typisch charmante straten en bewonder het geweldige uitzicht. Hotel drop-off aan het einde van deze tour.

Van Rome: treinreis en wandeltocht door het stadscentrum van Napels

8. Van Rome: treinreis en wandeltocht door het stadscentrum van Napels

Ervaar de geschiedenis van een van de meest legendarische steden van Italië: Napels. Vertrek vanaf station Termini in Rome, reis met de hogesnelheidstrein en verken het oude Napels tijdens een begeleide wandeling. Bekijk het Romeinse theater Neapolis, Spaccanapoli en de winkels aan de Via San Gregorio Armeno. Begin de ervaring door uw gids te ontmoeten op het treinstation Termini en uw retourtickets te krijgen. Stap dan in de hogesnelheidstrein naar Napels: de reis duurt ongeveer 75 minuten. Na aankomst in Napels volgt u een rondleiding door het historische centrum, het bruisende hart van Napels. Je gids leidt je de weg door de straten en steegjes van de binnenstad, langs monumentale kerken, archeologische overblijfselen, historische boekhandels en de geur van verrukkelijke pizza's. Wandel vervolgens langs de straat genaamd Spaccanapoli (splitter van Napels), die zijn naam kreeg omdat het de stad in twee delen verdeelt. Bewonder de vele ambachtelijke winkels van via San Gregorio Armeno, over de hele wereld bekend om de productie van kerststallen. Na de rondleiding kunt u het bezoek aan de stad op uw gemak voortzetten. Aan het eind van de dag reist u terug naar Rome in het comfort van een trein.

Napels: wandeltocht en straatvoedselmarkt

9. Napels: wandeltocht en straatvoedselmarkt

Deze wandeltocht begint dagelijks vanaf Piazza Municipio bij de Neptunus-fontein. Samen met je gids ontdek je het echte hart van Napels, dat vol is van de artistieke invloeden die zijn achtergelaten door verschillende culturen na de Griekse en Romeinse tijd. Bezoek het Piazza Plebiscito met zijn prachtige Koninklijk Paleis, voordat u langs de kust wandelt om te genieten van het uitzicht over de baai en de Vesuvius. Wandel daarna over de voedselmarkt van Pignasecca en proef verschillende typische gerechten, voordat u door de smalle wegen van het historische centrum en langs de beroemde Spaccanapoli wandelt . In het historische centrum kun je de kans grijpen om een ambachtswinkel binnen te gaan om meer te weten te komen over de traditie van de handgemaakte beelden van de geboorte van Christus, genaamd Presepe . Dit is een traditie die tijdens de kerst in Napels diep gevoeld wordt en die teruggaat tot 1000 jaar geleden. Loop ten slotte langs het middenschip van de kathedraal van Napels, ook bekend als "Duomo", en raak gefascineerd door de geschiedenis van Sint Gennaro en het vloeibaar worden van zijn bloed.

Veelgestelde vragen over Activiteiten in Spaccanapoli

Welke andere activiteiten dan Activiteiten zijn de moeite waard in Spaccanapoli?

Welke Activiteiten in Spaccanapoli nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Sitemap Spaccanapoli

Wil je alle activiteiten in Spaccanapoli ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Spaccanapoli

Het viel bijna in het water, door de regen. Maar we hadden geluk, de rit viel net tussen de buien. Dit was een heel leuke ervaring. We kregen stevige fietsen met dikke banden (fat tire type) en zeer goede elektrische ondersteuning. Waarschijnlijk door het wat mindere weer hadden we met ons 2 een privérit. De gids was een echte leider voor ons uit. We kregen ruim de tijd om wat vragen te stellen, de sfeer van het verkeer te ervaren en vooral ook vele delen van de stad te zien die net wat leuks hadden. Het verkeer in Napels is speciaal maar met onze ervaren gids op de fiets er bij heb ik mij geen enkel moment onzeker gevoeld, prachtige leider. Kortom: een toffe ervaring met een toffe gids en ook aangenaam personeel die de fietsen netjes klaar zetten.

Prettige manier om op korte tijd veel van Napels te zien. De gids paste zich aan ons tempo aan, sprak goed Engels en gaf voldoende uitleg. We waren aanvankelijk bang voor het drukke verkeer maar er werd goed gelet op de veiligheid. Echt aan te bevelen.

de guide Teresa, studente archeologie, had een enorme kennis en was super entousiast. ze had alle aandacht en alle tijd voor de groep. warm aanbevolen. zij leidt ook groepen in Pompei

Een fantastische activiteit en ervaring. De gids Giuseppe was vriendelijk en super tof met veel passie voor zijn job. Een echte aanrader met die kerel.

Echt doen zo onvoorstelbaar interessant. Een belevenis apart.