Spaccanapoli
Culinair & nachtleven

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Spaccanapoli Culinair & nachtleven: Onze meest aanbevolen

Napels: rondleiding centrum met toegang tot Cristo velato

1. Napels: rondleiding centrum met toegang tot Cristo velato

Napels is een mengeling van kleuren en geuren. Raak betoverd door de warmte van de mensen en de geluiden van het dagelijkse leven. Je begint de tour bij de Piazza Bellini, waar je de overblijfselen ziet van de oude Griekse muren. Je gaat verder naar de  Piazza del Gesù, een van de beroemdste pleinen van de stad, op een steenworp afstand van het historische centrum. Bezoek Spaccanapoli, een lange, smalle straat met winkels, restaurant en zijsteegjes die het oude Napels in twee perfecte helften verdeelt. Sta versteld van de Piazza San Domenico Maggiore, met een perfecte overlapping van architectonische stijlen en de parel van Naples, de Capella San Severo met de sculptuur de Gesluierde Christus van Giuseppe Sanmartino. Zie het beroemde standbeeld van de God van de Nijl, de Piazza San Gaetano en de kerken San Lorenzo en San Paolo Maggiore. De barokke kathedraal van San Gennaro dateert uit de 13e eeuw en vormt het hart van het Napolitaanse geloof. Hier wordt het bloed van haar beschermheilige, St. Gennaro, bewaard. Het wordt vloeibaar tijdens het zogenaamde Mirakel van San Gennaro.

...
Napels: rondleiding door de oude stad en gesluierde Christus

2. Napels: rondleiding door de oude stad en gesluierde Christus

Begin je tour bij de ingang van de kathedraal van Napels. Ontdek een goed voorbeeld van Napolitaanse gotische en barokke architectuur, die het relikwie van het bloed van San Gennaro, de patroonheilige van de stad, herbergt. Verken enkele van de oudste straten van Napels en begeef je naar het archeologische gebied van Carminiello en Mannesi. Kom meer te weten over de oude ruïnes die in het gebied zijn ontdekt na een bombardement in 1943. Ga verder naar de basiliek van San Giorgio Maggiore, die een geschiedenis heeft die teruggaat tot de 4e eeuw na Christus. Bekijk bewijzen van de vroegchristelijke oorsprong, zoals de oude apsis die later de ingang van de huidige kerk werd. Baan je een weg langs de Via San Biagio Dei Librai, in de volksmond bekend als "Spaccanapoli". Geniet van de geuren, kleuren en geluiden van de lange smalle straat die door het hart van het historische centrum van Napels loopt. Geniet aan de Via San Gregorio Armeno, de historische plaats van de ambachtelijke werkplaatsen van de stad, van een korte koffiepauze in een van de beroemdste bars in de omgeving. Zie een haarlok van Diego Maradona, een icoon van het voetbalteam van Napoli. Bekijk vervolgens het standbeeld van de Nijlgod op Piazza Nilo, dat dateert uit de 2e of 3e eeuw na Christus. Kom aan op het schilderachtige Piazza San Domenico Maggiore, genoemd naar de Dominicaanse basiliek eromheen. Ontdek een van de mooiste en grootste kerken in Napels, dat een referentiepunt blijft voor de chronologische, politieke en artistieke geschiedenis van de stad. De laatste stop is bij de Sansevero-kapel, waar een van de meest opmerkelijke sculpturen ter wereld staat, de gesluierde Christus. Bewonder de verbluffende ingewikkelde details van dit marmeren beeldhouwwerk gemaakt door Giussepe Sanmartino in 1753 om je rondreis door Napels te beëindigen.

...
Napels: Origins, Cults en Legends Historical Tour

3. Napels: Origins, Cults en Legends Historical Tour

Mis een wandeling door het historische centrum van Napels niet met een deskundige archeoloog-gids. Begin de tour vanaf Piazza Bellini in het hart van Napels en bekijk de meest opmerkelijke historische en artistieke plekken in de stad, met een bijzondere focus op ongewone locaties buiten de gebaande paden. Wandel door de Griekse en Romeinse lagen van Napels terwijl je luistert naar je deskundige gids die de geschiedenis, cultuur, culten, leuke verhalen en feiten beschrijft. Loop door de oude straten van de Decumani en Spaccanapoli, met stops bij prachtige gotische en barokke kerken en kathedralen. Passeer de unieke kerststallen in de ambachtelijke wijk San Grergorio Armeno en bekijk onderweg de exclusieve muurschildering van Banksy en tal van straatkunst. Ontdek de Napolitaanse Cult of the Dead-kerk. Geniet van een stop voor koffie in een bar met een heiligdom voor voetballer Diego Maradona om over de Napolitaanse cultuur te praten. Je gids heeft ook een aantal uitstekende suggesties over lokale eetgelegenheden en waar je je avond kunt doorbrengen.

...
Napels: rondleiding door de Spaanse wijk en lokale markt

4. Napels: rondleiding door de Spaanse wijk en lokale markt

Ontmoet de lokale gids op Piazza del Gesù Nuovo, het echte hart van het historische Napels, en begin aan een rondleiding van 3 uur door de smalle en kronkelende straatjes van de stad. Bewonder de kerk van Gesù Nuovo, de Obelisk van de Onbevlekte Ontvangenis en de basiliek van Santa Chiara terwijl je meer te weten komt over hun geschiedenis. Bezoek vervolgens Pignasecca, een kleurrijke lokale markt die bruist van voedsel- en kledingwinkels. Geniet van de bezienswaardigheden en geuren van de markt en probeer onderweg wat typisch Neopolitaans straatvoedsel. Betreed de bruisende Quartieri Spagnoli (Spaanse wijk), het meest dichtbevolkte en karakteristieke deel van de stad. Kijk de heuvel op naar het raster van steegjes en trappen en geniet van de straatkunst en hangende linins die de balkons sieren. Eindig in het monumentale gedeelte van Napels en bewonder de elegante Caffè Gambrinus, het San Carlo Theater, de Galleria Umberto en het Piazza Plebiscito op de achtergrond omlijst door het Koninklijk Paleis.

...
Napels: panoramische e-bike-tour

5. Napels: panoramische e-bike-tour

Begin vanuit de oude straat van Spaccanapoli, gelegen in het hart van de historische stad Napels, om het Piazza del Municipio te bereiken, waar het kasteel Maschio Angioino ligt en ga vervolgens naar Piazza Plebiscito met zijn koninklijke paleis en het San Carlo-theater. Ga naar de promenade langs het fietspad, waar u zult stoppen bij het oude dorp Marinaro met Castel dell'Ovo, het oudste kasteel van Napels en de bron van oude legendes zoals die van de sirene Parthenope. Voor het kasteel ziet u Monte Echia, door de Grieken beschouwd als het eerste nederzettingsgebied van Neapolis. Je tocht vervolgt dan de prachtige kustlijn door de prachtige kloof van de Vesuvius, het schiereiland van Sorrento en de eilanden Capri, Ischia en Procida. Je volgende stop is in Virgilian Natural Park vanwaar je gemakkelijk de heuvel van Posillipo kunt beklimmen. Vanaf hier verlaat u het voormalige industriegebied van Bagnoli en bezoekt u de Noordpier (een wandeling van 1000 meter over de zee en een werk van industriële architectuur dat het oude ponton van ILVA was). Ga tenslotte terug naar het centrum door het westen van de stad.

...
Napels: City and Street Food Market

6. Napels: City and Street Food Market

Deze wandeltocht begint elke dag vanaf Napels op Piazza Municipio bij de Neptunus-fontein. Grijp de kans om de stad Napels te bezoeken met een lokale gids die niet alleen een gids is, maar ook een echte gelovige Napolitaanse tradities is! Met je gids ontdek je het echte hart van Napels, vol met de artistieke invloeden die zijn achtergelaten door de verschillende overheersing die de stad leed na de Griekse en Romeinse tijd. Bezoek de Piazza Plebiscito met het prachtige Koninklijk Paleis, loop langs de kust om te genieten van het uitzicht op de baai en Mt. Vesuvius, wandel door de voedselmarkt Pignasecca en proef verschillende typische gerechten, en loop door de smalle wegen van het historische centrum en in de beroemde "Spaccanapoli". Maak in het historische centrum de kans om een ambachtswinkel binnen te gaan om meer te weten te komen over de traditie van de handgemaakte standbeelden van de geboorte ("Presepe" genoemd), een traditie die diep gevoeld werd in Napels tijdens de kersttijd die teruggaat tot 1000 jaar geleden. Loop langs het centrale schip van de kathedraal van Napels, ook bekend als "Duomo", en laat je fascineren door de geschiedenis van Saint Gennaro en de vloeibaarheid van zijn bloed.

...
Napels: stadstour met halve dag en verborgen juweeltjes

7. Napels: stadstour met halve dag en verborgen juweeltjes

Begin aan een stadstour door Napels en ontdek de meest iconische bezienswaardigheden tijdens een begeleide tour van een halve dag. Nadat je je gids hebt ontmoet op het Piazza del Plebiscito, het grootste plein van Italië, begin je met het bewonderen van het Koninklijk Paleis en de oudste stadsbar - het Gran Cafè Gambrinus. Vervolgens bereikt u het historische centrum via Toledo, een van de belangrijkste verkeersaders van Napels. Bezoek het gebied van het Centro Storico dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ontdek de prachtige kerken en slenter door de eindeloze iconische straten. Verken de bruisende Spaanse wijk en stop bij de Pignasecca-markt. Proef de lokale keuken en proef enkele specialiteiten vergezeld van een typisch Napolitaanse caffè. Baan je een weg naar de Piazza del Gesù, een van de mooiste pleinen van de stad, en bewonder de prachtige barokke kerk. Vervolgens bereikt u Piazza Bellini vanwaar u de Griekse muren van Neapolis kunt zien. Wandel door de oude straten van de Via del Tribunali met de oude toren van Pietrasanta en de Via San Gregorio Armeno, beroemd om zijn wiegwinkels. Loop ten slotte door de smalle gangpaden van Spaccanapoli, het hart van Napels, voordat je de tour eindigt bij de Duomo van San Gennaro.

...
Napels: elektrische fietstour door archeologisch park Pausilypon

8. Napels: elektrische fietstour door archeologisch park Pausilypon

Begin vanaf de oude Spaccanapoli-straat in het hart van de historische stad Napels om Piazza del Municipio te bereiken, waar het kasteel Maschio Angioino zich bevindt, en ga dan naar Piazza Plebiscito met het koninklijk paleis en het San Carlo-theater. Een gids leidt de tour en laat je de panoramische punten zien, evenals de artistieke en culturele bezienswaardigheden langs de weg tot de Seiano-grot via Coroglio. De tour gaat verder over de prachtige kustlijn naar de prachtige baai die wordt gekenmerkt door de Vesuvius, het schiereiland van Sorrento en de eilanden Capri, Ischia en Procida. Zodra u de e-bikes bij de ingang van het Pausilypon-park achterlaat, begint uw bezoek aan het archeologische en ecologische gebied van de eerste eeuw voor Christus met het oversteken van de grot van Seiano. Langs de 770 meter van de route zal je gids de geschiedenis, de opgravingstechnieken en de verschillende gebeurtenissen uitleggen die de geschiedenis van de grot door de eeuwen heen hebben gezien. Aan het andere uiteinde van de grot kun je de overblijfselen bewonderen van de charmante villa van Publio Vedio Pollione op de kaap met uitzicht op de prachtige baai van Trentaremi. De tour gaat verder door de 'pars publica' van de oude villa, waar de overblijfselen van het theater en van het odeion-gebied zijn. De tour gaat verder over een smal pad, omgeven door typische mediterrane vegetatie en eindigt bij een uitkijkpunt dat uitkijkt over de eilanden van Gaiola, vanwaar je de baai van Napels kunt bewonderen. Daarna hervat je je e-bikes en keer je terug naar via Capitelli 31, door een oud, in onbruik geraakt industrieel gebied en door het westelijke deel van de stad Napels.  

...
Napels: rondleiding door lokale markten en winkelen

9. Napels: rondleiding door lokale markten en winkelen

Bezoek de lokale markten van Napels die een rijke geschiedenis hebben en een integraal onderdeel zijn van de cultuur en folklore van de stad. Verken deze echte en unieke toeristische bestemming en krijg de kans om te winkelen totdat je erbij neervalt. Ontmoet je lokale gids en begin je tour met een bezoek aan de Poggioreale-markt, beter bekend als Mercato Caramanico. Verken de grote openluchtkleding- en schoenenmarkt waar de sfeer vrolijk en aangenaam chaotisch is. Vraag je gids om je de beste tips te geven over waar je een echte deal kunt sluiten, want je hebt ongeveer 1,5 uur vrije tijd om te winkelen. Vervolg uw tour door een bezoek te brengen aan de ambachtelijke markt, gelegen aan de Via San Gregorio Armeno. Loop door de markt die bekend staat om zijn kerstinkopen maar die het hele jaar door plaatsvindt. Krijg de kans om beroemde beeldjes, traditionele decoraties en souvenirs te kopen. Ga verder langs het pittoreske Spaccanapoli en bereik de laatste halte van deze tour, de Pignasecca-markt. Ervaar het hart van typisch Napolitaans straatvoedsel op deze markt met ongelooflijke delicatessenwinkels, bakkerijen en banketbakkers.

...
Napels: wandeltocht en straatvoedselmarkt

10. Napels: wandeltocht en straatvoedselmarkt

Deze wandeltocht begint dagelijks vanaf Piazza Municipio bij de Neptunus-fontein. Samen met je gids ontdek je het echte hart van Napels, dat vol is van de artistieke invloeden die zijn achtergelaten door verschillende culturen na de Griekse en Romeinse tijd. Bezoek het Piazza Plebiscito met zijn prachtige Koninklijk Paleis, voordat u langs de kust wandelt om te genieten van het uitzicht over de baai en de Vesuvius. Wandel daarna over de voedselmarkt van Pignasecca en proef verschillende typische gerechten, voordat u door de smalle wegen van het historische centrum en langs de beroemde Spaccanapoli wandelt . In het historische centrum kun je de kans grijpen om een ambachtswinkel binnen te gaan om meer te weten te komen over de traditie van de handgemaakte beelden van de geboorte van Christus, genaamd Presepe . Dit is een traditie die tijdens de kerst in Napels diep gevoeld wordt en die teruggaat tot 1000 jaar geleden. Loop ten slotte langs het middenschip van de kathedraal van Napels, ook bekend als "Duomo", en raak gefascineerd door de geschiedenis van Sint Gennaro en het vloeibaar worden van zijn bloed.

...

Sitemap Spaccanapoli

Wil je alle activiteiten in Spaccanapoli ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Spaccanapoli

Voor degenen zoals ik die de eerste keer zijn die Napels bezoeken, zou ik je graag wat advies willen geven: volg de rondleiding door Veiled Christ en Spaccanapoli onmiddellijk, zodat je de stad al een beetje kunt zien en belangrijk advies krijgt over hoe je je kunt verplaatsen en nog meer Het is belangrijk om de gesluierde Christus te bezoeken door kilometrische lijnen over te slaan

Interessante tour vol informatie. Makkelijk te vinden ontmoetingspunt. De gids, een jonge maar zeer voorbereide en gepassioneerde jongen, gaf ons veel informatie en nieuwsgierigheid, zelfs in de wachttijd voor het bezoek aan de gesluierde Christus, omdat ze helaas, omdat de dag van 1 november bijzonder druk was, niet de gelegenheid gaven om tour om toegang met voorrang te krijgen.

Positieve ervaring, het enige nadeel is dat we in de rij moesten staan om de gesluierde Christus te zien, ik dacht dat je een bevoorrechte doorgang kon hebben, met wat de tour elk kost.

interessant dank ook aan de voorbereiding en vriendelijkheid van de gids die ons vergezelde. Jammer voor de wachtrij van meer dan een uur voor het bezoek aan de gesluierde Christus