Kies data

Dingen om te doen Spanje

Spanje: De beste dingen die je niet wil missen

Barcelona: toegangsticket Sagrada Familia met audiogids

1. Barcelona: toegangsticket Sagrada Familia met audiogids

Verken het onvoltooide meesterwerk van Antoni Gaudí, de Sagrada Familia, en ontdek de prachtige basiliek in je eigen tempo. Kom meer te weten over de geschiedenis dankzij de meegeleverde audiogids. Ontdek uit eerste hand waarom het iconische werk van Gaudí - zijn indrukwekkende gevels en interieur - een van de meest bezochte monumenten van Spanje is. Bewonder een combinatie van gotische en art-nouveauvormen in dit op de UNESCO-lijst opgenomen bouwwerk dat de skyline van Barcelona domineert. Gaudí begon in 1882 te werken aan het ware symbool van Barcelona, en de Sagrada Familia is tot op de dag van vandaag een werk in uitvoering. Hoewel onafgewerkt, blijft de basiliek een gebouw dat je gezien moet hebben. 

Córdoba: rondleiding met gids Mezquita, zonder wachtrij

2. Córdoba: rondleiding met gids Mezquita, zonder wachtrij

Kom meer te weten over het kalifaat van Abd al-Rahman in de 8e eeuw tijdens een rondleiding door de Mezquita van Córdoba met een kunsthistorische gids. Luister naar de verhalen over de verschillende verbouwingen die het monument heeft ondergaan: van de oude basiliek van San Vicente uit de tijd van de Spaanse visigoten tot de oude moskee die door Abd al-Rahman werd gebouwd om de grote moskeeën van het oosten te evenaren. Verken uitbreidingen uit de tijd van Almanzor, heerser van het islamitische Iberisch schiereiland onder het Umayyadkalifaat van Córdoba. Kom meer te weten over de herovering van Córdoba door de christelijke legers van Fernando III, waarna de moskee tot een kathedraal werd omgebouwd. Bewonder de bouwkundige hoogstandjes, zoals de dubbele bogen die het gebouw zo hoog maken en voor die tijd revolutionair waren.

Caminito del Rey: toegangsbewijs en rondleiding

3. Caminito del Rey: toegangsbewijs en rondleiding

Doe mee aan een rondleiding langs de Caminito del Rey, een loopbrug in één richting en een van de meest adembenemende natuurlijke omgevingen van Málaga. Ontmoet je gids bij de noordelijke toegang van de Caminito, bij het loket. Haal na het inchecken de benodigde beveiligingsartikelen (helmen) en je krijgt uitleg over het gebruik van radiogidsen en koptelefoons zodat je onderweg geen uitleg hoeft te missen. De gids begeleidt de groep vanaf de binnenkomst tot het moment dat de helmen worden gegeven en geeft je alle nodige informatie over de omgeving zodat je je droombezoek kunt voltooien. Word verliefd op de adembenemende schoonheid van deze unieke omgeving en haar fascinerende geschiedenis. De hele route is een wonder van 400 meter hoge muren. Het pad daalt op het smalste punt tot slechts 10 meter. Beneden suddert het wilde water van de rivier de Guadalhorce en stroomt naar de kust. Het is in deze omgeving waar sinds de 19e en 20e eeuw een reeks spoorweg- en waterkrachtinfrastructuren zich bevonden die de ruggengraat vormden van de verbindingen en het wegennet dat de 21e eeuw heeft overleefd en is uitgegroeid tot de El Caminito del Rey loopbrug. In 1989 door de Junta de Andalucía uitgeroepen tot natuurgebied, was het in 1987 al geclassificeerd als speciale beschermingszone voor vogels en sinds 2006 maakt het deel uit van het intercontinentale biosfeerreservaat Andalusië-Marokko van de Middellandse Zee. De site is toegevoegd aan de lijst van plaatsen van communautair belang in de mediterrane biogeografische regio. Deze natuurlijke enclave is van de prehistorie tot op de dag van vandaag een belangrijk punt geweest voor de vestiging en ontwikkeling van menselijke groepen in de omgeving van het natuurgebied van Gaitanejo en El Chorro, wat blijkt uit de overvloed aan archeologische vindplaatsen. De ervaring zal je onvergetelijke herinneringen en geweldige foto's bezorgen. Daarna kom je terug naar het bezoekerscentrum met de gids op een van de pendelbussen.

Granada: Alhambra rondleiding met kaartjes

4. Granada: Alhambra rondleiding met kaartjes

Ontdek de schoonheid van de duizendjarige stad Granada met behulp van een lokale gids tijdens een tweetalige tour in het Spaans en Engels.  Bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder het Alhambra - het paleis van het oude Arabische koningshuis. Het complex is een monumentaal bezienswaardigheid en omvat El Generalife, de zomerresidentie van de sultans, de Nasridenpaleizen en La Alcazaba, die dienden als het militaire gedeelte van de citadel. Terwijl je de architectuur bewondert, vertelt je gids je meer over de ingewikkelde geschiedenis van deze legendarische plek. Loop naar het hart van de stad door de 14e-eeuwse Puerta de la Justicia.  Ga verder en vang een glimp op van de Koninklijke Kanselarij van Granada en de oude houthakkersplein. Hier passeer je ook Santa Ana, een voormalige Almanzora-moskee met een prachtig glazen dak. Sluit je wandeling af met een bezoek aan de theehuizen in het lagere Albaicín, een reis naar de oude zijdemarkt Alcaicería en een uitzicht op de Capilla Real en de kathedraal van Granada. Sluit de tour af met tapas en proef de ware smaken van de regio.

Tenerife: ticket voor Siam Park

5. Tenerife: ticket voor Siam Park

Adrenalinetekort? Laat de adrenaline door je lichaam stromen met een dagticket voor Siam Park in Tenerife. Een spannend themapark dat het oude Koninkrijk van Siam doet herleven op de Canarische Eilanden, direct voor de kust van Afrika. Boek een ticket met voorrangstoegang om de lange rijen te vermijden. Kies voor een premium ticket-pakket, inclusief een heerlijke loempia als lunch, een Thaise maaltijd, kipnuggets, een bolletje ijs en een drankje. Zin in een VIP-behandeling? Boek dan een all-inclusive deluxe-ticket, inclusief een kluisje, handdoek en all-inclusive maaltijden met frisdrank, bier, wijn en water. Bij dit ticket is ook een float en snelle toegang tot alle attracties inbegrepen. Het oosters vormgegeven park biedt plezier voor het hele gezin en beslaat maar liefst 185.000 vierkante meter natuurlijk landschap. Elke attractie is een unieke ervaring in een magische omgeving en combineert het exotische mysterie van Siam met spannende avonturen en bloedstollende attracties. Beklim de Tower of Power voor een verticale duik vanaf 28 meter hoogte. Laat je meedrijven over een rustige en meanderende rivier. Of geniet van de zon en het prachtige uitzicht vanaf de witte zandstranden. Siam Park bezit vele records, waarvan de hoogste kunstmatige golf ter wereld van 3 meter hoog in het golfslagbad zeker tot de beste behoort. Laat je meevoeren op een golf en voel de kracht. Heb je trek gekregen? Maak je geen zorgen, je kunt eten kopen bij een van de restaurants op het terrein, of een ticket inclusief lunch boeken en jezelf de moeite van het kiezen besparen. Neem je eigen handdoeken mee, of boek een ticket met handdoeken en kluisjes. Ga niet weg zonder een bezoek aan de drijvende markt, een typisch Thais dorp waar je kunt genieten van een traditionele Thaise massage, unieke souvenirs kunt kopen of een voorraadje snacks en snoep in kunt slaan.

Granada: rondleiding Alhambra, Nasridenpaleizen & Generalife

6. Granada: rondleiding Alhambra, Nasridenpaleizen & Generalife

Bezoek het Alhambra, een must voor elke bezoeker van de stad Granada. Deze Unesco-Werelderfgoedlocatie beschikt over aantrekkelijke en uitgebreide kamers, een monumentale en historische ligging en prachtig gedetailleerde islamitische kunst en architectuur. Maak van je bezoek aan het Alhambra een buitengewone ervaring, met een tour vol kennis en geschiedenis dankzij de officiële lokale gids. De deskundige gids voert je langs elk gedeelte van dit 'rode fort' en weet je alles te vertellen over het erfgoed van Granada. Je kunt de gids alles vragen wat je wilt over dit spectaculaire monument. Verken het Alcazaba-fort, vroeger een militaire vesting, en het oudste deel van het Alhambra-complex. Bewonder de Nasridenpaleizen, waaronder het paleis van Mexuar, het paleis van Comares en het paleis van Leones. Als laatste ga je naar het Generalife, het zomerpaleis van de sultan, gelegen ten oosten van het Alhambra en omringd door uitgestrekte tuinen met een enorme variëteit aan flora, te midden van een prachtig islamitisch landschap.

Jerez de la Frontera: Hoe Andalusische paarden dansen

7. Jerez de la Frontera: Hoe Andalusische paarden dansen

Bewonder de hippische vaardigheden van de Spaanse paarden en ruiters tijdens het unieke "Como bailan los Caballos Andaluces''-ballet (Hoe Andalusische paarden dansen) in de Fundacion Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre (Stichting Koninklijke Andalusische Rijschool) in Jerez de la Frontera. Begeleid door typische Spaanse muziek en 18e-eeuwse kostuums, maakt de choreografie gebruik van bewegingen die gebaseerd zijn op de klassieke dressuur, Doma Vaquera (country-style rijden), en traditionele paardensportkunstjes. Elke show bestaat uit 6-8 verschillende door de school geplande choreografieën, op basis van het volgende repertoire: Doma Vaquera: Doma Vaquera is een Spaanse discipline van rijden, gebaseerd op de traditionele manier van vee drijven. De ruiter rijdt zijn paard met één hand door de arena, eerst dravend en later galopperend, verandert het ritme en voert pirouettes en arreones uit en gaat over in galop. Klassieke dressuur: Je ziet verschillende choreografieën, zoals 'The Colts', 'Airs on Horseback', 'Pas de Deux', 'Passage and Piaffer', 'Domino on Horseback', 'Airs Above the Ground' en 'Fantasy'. De paarden voeren geavanceerde oefeningen uit op klassieke muziek. Mennen: Zie de kracht van de paarden, terwijl ze de wagens trekken. Deze koetsen werden oorspronkelijk gebruikt als vervoer, maar worden nu gebruikt voor sport en optredens waar met behulp van klassiek paardetuig en gedreven door behendige koetsiers uitzonderlijke vaardigheden worden gedemonstreerd. Aan de hand: Bewonder de vaardigheid van een paard dat zijn ruiter zelfs gehoorzaamt als de ruiter niet in het zadel zit. Ze voeren klassieke Haute École dressuur- oefeningen uit, zoals levades, capriolen, courbettes, piaffe (tussen pilaren) en de Spaanse pas. Carrousel: Je ziet een groep paarden en ruiters, voor een passend slot van het optreden, in koor geavanceerde hippische oefeningen uitvoeren.

Granada: Alhambra met ticket voor Nasrid-paleizen en audiogids

8. Granada: Alhambra met ticket voor Nasrid-paleizen en audiogids

Ontdek de betovering en mysteries van de vorstelijke stad Alhambra, wandel door de tuinen, leer over de geheimen, verhalen en legendes, te allen tijde geadviseerd door een deskundige gids die de sporen van ons Spaans-islamitische verleden zal ontdekken. laat het juweel van de Renaissance zien dat een van de grootste rijken die de wereld ooit heeft gekend ons heeft verlaten, en neemt je mee door de muren van het fort waar de soldaten wachtten om aangevallen te worden... We zullen je begeleiden, in je eigen tempo en zonder haast naar de paleizen waar de laatste sultans van de Nasrid-dynastie woonden en waar de vrouwen van de harem wachtten om geroepen te worden. We wandelen door de tuinen en worden gefascineerd door de Andalusische erfenis die wordt weerspiegeld door de serene combinatie van water en architectuur. We zullen ons verdiepen in de legendes die een onlosmakelijk deel uitmaken van het culturele erfgoed van Granada en we zullen genieten van een unieke ervaring, want na jaren van handel gaan we verder in de tevredenheid van onze klanten!

Córdoba: tour Joodse wijk, synagoge, moskee en Alcázar

9. Córdoba: tour Joodse wijk, synagoge, moskee en Alcázar

Ontdek de belangrijkste monumenten van Córdoba tijdens een rondleiding door de stad. Bezoek de Grote Moskee-kathedraal, de beroemde Joodse wijk met een van de best bewaarde synagogen van Spanje, en het Alcázar van de christelijke koningen met zijn indrukwekkende tuinen. Bezoek eerst de Grote Moskee-kathedraal. De tweekleurige bogen nemen je mee terug naar de islamitische periode van Córdoba. Kom meer te weten over de architectuur en hoe de kathedraal aan de moskee is toegevoegd. Bezoek vervolgens de Joodse wijk, het beroemdste historische gebied van de middeleeuwse wijk. Ontdek Calleja de la Hoguera, een straat waar de gids meer zal vertellen over de oorsprong van de Joodse cultuur in Spanje en de betekenis ervan voor Córdoba. Bezoek vervolgens de soek, de synagoge en het standbeeld van Maimónides. Sluit de tour af met een bezoek aan het Alcázar van de christelijke koningen. Ontdek het belang van dit monument in de geschiedenis van Córdoba en de verschillende rollen die het heeft gespeeld.

Sevilla: kathedraal, Giralda & Alcazar, toegang met gids

10. Sevilla: kathedraal, Giralda & Alcazar, toegang met gids

Verken de rijke geschiedenis van Sevilla en bezoek twee van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad: de kathedraal van Sevilla en het Alcazar. Maak gebruik van voorrangstoegang en kom meer te weten over beide locaties dankzij een deskundige gids. Bekijk eerst de prachtige kathedraal van Sevilla en zijn unieke architectuur. Geniet van voorrangstoegang en kom dankzij je gids alles te weten over de rijke en interculturele geschiedenis van deze heilige plaats. Beklim de Giralda, de klokkentoren van de kathedraal. Breng vervolgens een bezoek aan het Alcazar, en krijg inzicht in de verscheidenheid aan culturen en erfenissen die in Sevilla bestaan. Nadat je de wachtrij hebt overgeslagen, neemt de gids je mee op een aangename wandeling langs de sinaasappelbomen en mirten, en helpt je de nuances van de geschiedenis en cultuur van Sevilla te begrijpen.

Beschikbare activiteiten

797 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 50

Overzicht activiteiten in Spanje

Wil je alle activiteiten in Spanje ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Spanje

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 490.746 beoordelingen

Op de afgesproken plek werden we opgehaald door 'n vriendelijke gids. De hele tocht was goed georganiseerd met 'n enthousiaste gids, Mercedes. Prachtige kloof, zeer de moeite waard om dit gezien te hebben!

Prima bootreis richting dolfijnen. Bus haalt iedereen netjes op en zet weer af. Muziek op de boot staat mijn inziens te hard en is overbodig. Leuke ervaring.

Hele goede ervaring! Zeer last minute geboekt obv recensies. Inderdaad zeer diervriendelijk, erg gastvrij aan boord. Aanrader! Goede prijs!

Een kaart die gemakkelijk te gebruiken is en het aantal dagen dat je in Barcelona bent dekt.

Super leuke, professionele gasten! Veiligheid staat hier voorop!