Belevingen in
Split City Museum

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Split City Museum: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Split: toegangsbewijs voor de kelders van het paleis van Diocletianus

1. Split: toegangsbewijs voor de kelders van het paleis van Diocletianus

Ga op avontuur en bekijk het paleis van Diocletianus, de oudste kern van de stad Split. Bewonder een van de best bewaarde en unieke voorbeelden van bouwwerken uit de late oudheid. Laat u inspireren door zijn uitzonderlijke archeologische, historische en artistieke waarde. Ontdek een paleis gebouwd op een ontoereikende geologische basis, wat de belangrijkste reden was waarom de keizerlijke residentie boven het monumentale souterrain werd gebouwd. De kelders van het paleis zijn te vinden in de zuidelijke helft van het gebouw. De plattegrond weerspiegelt de indeling van de woning van Diocletianus vanwege het feit dat de structuur in de kelder fungeerde als ondersteuning voor de muren erboven. Bekijk de zalen van de kelder die werden gebruikt als toegang tot het paleis via de waterweg. Tegenwoordig vormen de substructuren een belangrijk en het grootste bewaarde oude complex van de ondergrondse gewelfde gebouwen ter wereld. Game of Thrones-fans zullen deze plek misschien herkennen omdat het is gebruikt om de scènes van de slavenstad Meereen op te nemen. Sommige sequenties zijn daadwerkelijk in deze kelder opgenomen, kom en zie het zelf.

...
Split: rondleiding van 4 uur met geschiedenisbuff B

2. Split: rondleiding van 4 uur met geschiedenisbuff B

Bezoek de must-see bezienswaardigheden van Split in Kroatië tijdens een wandeltocht samen met een lokale gids. Leer alles over de architectuur en geschiedenis van de kathedraal van St. Domnius, de kerk van St. Martin, de kelders van het paleis van Diocletianus, de tempel van Jupiter en het stadsmuseum van Split. Ontdek de geheimen van deze oude sites. Duik dieper in de historische en culturele context van deze iconische bouwwerken en ontdek wat ze zo uniek maakt. Baan je een weg door het historische stadscentrum en leer goed bewaarde insidergeheimen uit het verleden van de stad. Neem onderweg een pauze voor een ontspannen kopje traditionele Dalmatische koffie.

...
Split: toegangsticket voor het stadsmuseum

3. Split: toegangsticket voor het stadsmuseum

Ontdek de wonderen van het stadsmuseum van Split tijdens uw vakantie naar Split. Het museum bevindt zich in een van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad, het paleis van Diocletianus, dat werd gebouwd in de 15e en 16e eeuw. Wandel in uw eigen tempo door het museum en bewonder de prachtige gotisch-renaissancistische architectuur, met rijkelijk versierde plafonds, een pittoreske binnenplaats en een oude muur. Wandel door de drie verdiepingen van het museum en bewonder de verzameling artefacten die hier zijn ondergebracht. Reis tijdens je verkenning terug in de tijd door de geschiedenis van Kroatië en leer meer over de prominente figuren uit het verleden.

...
Split: toegangsticket voor galerie Emanuel Vidović

4. Split: toegangsticket voor galerie Emanuel Vidović

Ga naar het historische stadsmuseum van Split, de thuisbasis van de indrukwekkende Emanuel Vidović-galerij, die in 2008 werd genomineerd voor de prestigieuze European Museum of the Year Award. De galerie viert de erfenis van Vidović, een van de meest invloedrijke kunstenaars van Kroatië, en heeft enkele van de meest geliefde kunstwerken van de schilder bewaard. Maak tijdens je bezoek een reis door de carrière van Vidović en ontdek hoe zijn kunst in de loop der jaren is veranderd. Het kunstwerk gaat ook vergezeld van een selectie items om het verhaal van zijn leven te vertellen.

...

Sitemap Split City Museum

Wil je alle activiteiten in Split City Museum ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.