Split

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Split: de beste attracties

9 bezienswaardigheden in en rond Split

Split in Kroatië, wordt vaak gezien als uitvalsbasis voor eilandhoppen, maar de cultuur in de stad zelf verdient ook je aandacht. Split is een fascinerende mengeling van traditie en stijvolle moderniteit, en de prachtige kust is ook niet verkeerd.

 • Diocletians Paleis

  1. Diocletians Paleis

  Aan dit gigantische complex ontkom je niet in Split. Het hele centrum bestaat uit ruïnes van het paleis, en tegenwoordig bevinden er zich bars, restaurants en café's.

 • Marjan

  2. Marjan

  Het prachtig onderhouden park is perfect voor een middagwandeling of een fietstocht ter afwisseling van de stadsdrukte.

 • 3. Ivan Mestrovic Galerie

  In dit museum staat kwaliteit boven kwantiteit. Het tripje buiten de stad is de moeite waard wanneer je het werk van de 20e-eeuwse beeldhouwer in zo'n prachtige omgeving kunt bekijken.

 • Kathedraal van Sint Domnius

  4. Kathedraal van Sint Domnius

  Sinds de bouw in de 7e eeuw is de kerk haast ongewijzigd gebleven, en nergens in Split vind je een uitzicht zo goed als vanaf de klokkentoren.

 • Kroatisch Nationaal Theater in Split

  5. Kroatisch Nationaal Theater in Split

  In dit prachtige gebouw vind je het beste entertainment in de stad. Mooi geheim plekje in het operahuis is het buitenplaatsje waar je een drankje onder de sterren kunt drinken.

 • Split Festival

  6. Split Festival

  Op Popfestival Zabavne Glazbe Split spelen al sinds 1960 de beste Kroatische artiesten.

 • Hvar

  7. Hvar

  Pak de veerpont een ga in een paar uur zuidwaarts naar eilandstad Hvar. Blijf een nacht of twee plakken om de restaurants, galeries, café's en jachthavens van de stad te ontdekken.

 • Van Split naar Brac

  8. Van Split naar Brac

  Een ander eiland is Brac, dat bekend staat om het witte steen waar het Witte Huis in de VS van is gemaakt. Wandel door verlaten stenen dorpjes midden op het eiland.

 • Zeiltocht van Split naar Dubrovnik

  9. Zeiltocht van Split naar Dubrovnik

  Er zijn verschillende boottrips te maken van Split naar het klassieke Dubrovnik, een prachtige historische stad aan de Adriatische Zee.

Plan je bezoek

 • Neem de bus

  In dit deel van Europa zijn de treinen niet geheel betrouwbaar, maar de bussen vormen een goed alternatief. Ze zijn schoon, veilig en bijzonder goed verbonden.

 • Bellen en rijden is illegaal

  Let er bij het huren van een auto op dat de wet streng wordt gehandhaafd, en vooral de wet die verbiedt dat je belt terwijl je rijdt.

 • Houd het beschaafd

  Op veel stranden is het oké om topless te zonnen, maar let op je omgeving. Negentig procent van de Kroaten is katholiek, en sommige eilanden - zoals Vrbnik - zijn streng religieus.

Goed om te weten

 • Taal
  Kroatisch
 • Valuta
  Kuna (kn)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +385
 • De beste periode voor een bezoek
  Juli en augustus zijn populair om het strandweer, maar als je vóór het hoogseizoen komt, vind je lagere prijzen, minder drukte en een aantal geweldige festivals.

Other Sightseeing Options in Split

Want to discover all there is to do in Split? Click here for a full list.

Wat anderen zeggen over Split

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 8.030 beoordelingen

Het was een kleine speedboot waar ongeveer 10 mensen (en dan nog 2 bestuurders) op konden. Flink hobbelig ritje. Niet voor mensen die snel misselijk worden. Maar wel echt heel gaaf. Eerste stop in Trogir, een leuke en mooie maar kleine stad. Niet heel bijzonder. De stop was 1 uur en 10 minuten. Niet genoeg om wat te eten en het dorpje rond te lopen. Daarna naar de blue lagoon. Door corona was er vrijwel niemand, maar ook het café was dicht (restaurant wel open). Blue lagoon was niet zo heel blauw, maar misschien kwam dit door het weer. Duikbril (geen snorkel) gekregen en hiermee kon je wel leuk naar de visjes kijken. Hierbij is het wel een kiezelstrand, dus waterschoenen zou wel handig zijn. Derde stop was eiland Šolta. Erg klein dorpje. Ook hier een stop van 1 uur en 10 minuten wat net genoeg was om een cocktail te drinken en rond te lopen. De gidsen/bestuurders waren heel aardig maar vertelden echt het nodige.

My best friend and I went on this tour from Split. It was such a wonderful experience! We had an amazing time. The lakes are so beautiful. It was a long ride, but it was worth it! The driver was really funny, we had good talks and laughs with him and the other people. We stopped for coffee breaks, had some lunch afterwards. It was a wonderful day and we had a really good time. We would really recommend this tour to every one. The only thing that we'd change a bit is that we'd like the time to sit for a while and just enjoy the nature around us. It all went very fast and we're really nature people who like to enjoy nature to the fullest by sitting down on a bench and just let it all sink in. Other than that, it was really amazing and we'd do it again.

Bij aankomst eerst in een comfortabele bus door smalle wegen naar de raft locatie gereden. Vervolgens ging je in groepen van ongeveer 7 en een instructeur de boot in. De instructeur gaf duidelijke instructies. 3 keer een korte stop gehad. 1 keer om te zwemmen, 1 keer om van een rots te springen en 1 keer omdat je een stukje moest lopen omdat het water op dat punt te gevaarlijk was. Neem waterschoenen mee! Zonder is niet te doen. De omgeving was erg mooi, de instructeur heel aardig en maakte grapjes. Wel iets meer/spannendere stroomversnellingen verwacht. Maar al met al heel geslaagd!

I had an amazing day and it was an amazing experience. Igor and Tony were really nice, funny and helpfull. they did their best to keep everyone safe and took the time for everyone. the location is also really beautiful with a lot of nice streams and waterfalls. I would definetly recommend this to everybody and if I ever come back, I would definetly do it again.

Geweldige ervaring tijdens de zonsondergang. Dankzij de begeleiding van Mike hebben we een top middag/avond gehad! Tijdens het suppen kon hij veel vertellen over de omgeving en geschiedenis. Het was heel gezellig en we zijn een hele toffe ervaring rijker!