Split
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Split

Bekijk alle tours en activiteiten in Split

9 bezienswaardigheden in en rond Split

Split in Kroatië, wordt vaak gezien als uitvalsbasis voor eilandhoppen, maar de cultuur in de stad zelf verdient ook je aandacht. Split is een fascinerende mengeling van traditie en stijvolle moderniteit, en de prachtige kust is ook niet verkeerd.

Diocletians Paleis

Aan dit gigantische complex ontkom je niet in Split. Het hele centrum bestaat uit ruïnes van het paleis, en tegenwoordig bevinden er zich bars, restaurants en café's.

Marjan

Het prachtig onderhouden park is perfect voor een middagwandeling of een fietstocht ter afwisseling van de stadsdrukte.

Ivan Mestrovic Galerie

In dit museum staat kwaliteit boven kwantiteit. Het tripje buiten de stad is de moeite waard wanneer je het werk van de 20e-eeuwse beeldhouwer in zo'n prachtige omgeving kunt bekijken.

Kathedraal van Sint Domnius

Sinds de bouw in de 7e eeuw is de kerk haast ongewijzigd gebleven, en nergens in Split vind je een uitzicht zo goed als vanaf de klokkentoren.

Kroatisch Nationaal Theater in Split

In dit prachtige gebouw vind je het beste entertainment in de stad. Mooi geheim plekje in het operahuis is het buitenplaatsje waar je een drankje onder de sterren kunt drinken.

Foto: kris krüg@flickr(CC BY-SA 2.0)

Split Festival

Op Popfestival Zabavne Glazbe Split spelen al sinds 1960 de beste Kroatische artiesten.

Hvar

Pak de veerpont een ga in een paar uur zuidwaarts naar eilandstad Hvar. Blijf een nacht of twee plakken om de restaurants, galeries, café's en jachthavens van de stad te ontdekken.

Van Split naar Brac

Een ander eiland is Brac, dat bekend staat om het witte steen waar het Witte Huis in de VS van is gemaakt. Wandel door verlaten stenen dorpjes midden op het eiland.

Zeiltocht van Split naar Dubrovnik

Er zijn verschillende boottrips te maken van Split naar het klassieke Dubrovnik, een prachtige historische stad aan de Adriatische Zee.

Split: Plan uw bezoek

Neem de bus

In dit deel van Europa zijn de treinen niet geheel betrouwbaar, maar de bussen vormen een goed alternatief. Ze zijn schoon, veilig en bijzonder goed verbonden.

Bellen en rijden is illegaal

Let er bij het huren van een auto op dat de wet streng wordt gehandhaafd, en vooral de wet die verbiedt dat je belt terwijl je rijdt.

Houd het beschaafd

Op veel stranden is het oké om topless te zonnen, maar let op je omgeving. Negentig procent van de Kroaten is katholiek, en sommige eilanden - zoals Vrbnik - zijn streng religieus.

Tips & informatie

 • Taal
  Kroatisch
 • Valuta
  Kuna (kn)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +385
 • De beste periode voor een bezoek
  Juli en augustus zijn populair om het strandweer, maar als je vóór het hoogseizoen komt, vind je lagere prijzen, minder drukte en een aantal geweldige festivals.

Activiteiten in Split

De must-see bezienswaardigheden in Split

Sitemap Split

Wil je alle activiteiten in Split ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.


Split
4.5
Gebaseerd op 146 beoordelingen van GetYourGuide-klanten