Meer foto's

Vanaf € 80 per persoon

Plitvice meren: dagtour vanuit Split of Trogir

Product ID: 27958
Belangrijke Informatie
Duur
12 uur
Elektronische voucher toegestaan
Afgedrukte voucher geaccepteerd
Live gids
Engels

Ophaalservice

De gids haalt je op bij je hotel, verblijfplaats of een andere locatie die voor jou gemakkelijk is. Gelieve naam, adres en telefoonnummer van je verblijfplaats te vermelden.

Datum en deelnemers kiezen:

Laden...

Wat ga je doen
 • Bewonder de grootste waterval in Kroatië die veroorzaakt wordt door de rivier Plitvice
 • Bekijk Kozjak, het grootste en diepste meer in het park
 • Bekijk het natuurlijk fenomeen travertijn, dat kalksteenafzettingen zijn
 • Wandel door het grootste Nationale park van Kroatië, de Plitvicemeren
Overzicht
Breng een hele dag door met het verkennen van de Plitvicemeren, een plek in het binnenland van Kroatië die op de Werelderfgoedlijst staat. Rij door het pittoreske achterland naar jouw bestemming en geniet van sightseeing bij de hogere en lagere meren.
Wat te verwachten
Geniet van een dag in het binnenland van Kroatië op een excursie naar het Nationaal Park 'Plitvicemeren', waar je het grootste nationale park van het land zult bezoeken.

Nadat het vertrek uit Split en Trogir, vervolg je je weg door het platteland naar een uniek juweeltje - de Plitvicemeren. De eenheid van de 16 meren en hun zeldzame natuurlijke en culturele waarde is niet alleen op een lokaal niveau beroemd maar ook wereldwijd en de meren staan ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Nadat je aankomt in het Nationaal Park Plitvicemeren begint jouw tour te voet door de bossen, onder leiding van de gids. Het pad leidt je langs Gornja Jezera, dit zijn de hogere meren, en je gaat dan verder per boot, met het geluid van de watervallen leiden die naar Donja Jezera, de lagere meren.

De travertijn bouwt barrières, dorpels, en andere vormen in karst rivieren en stromen.

Tavertijnen zijn rotsafzettingen uit minerale bronnen die barrières, dorpels en andere vormen van karst rivieren en stromen bouwen, waardoor reusachtige watervallen ontstaan. Na verloop van tijd verandert het water van koers waardoor sommige barrières droog komen te staan maar waardoor er nieuw sedimentgesteente afgezet wordt. Dit fenomeen zorgt ervoor dat de Plitvicemeren er altijd anders uitzien omdat zij constant aan het veranderen zijn.

Je zult het doorhebben wanneer je de Grote Watervallen (78 meter hoog) benaderd wanneer je het luidruchtige gekletter van het water dat de grond raakt hoort. Hierna zal de weg je naar de Uitkijkgrot voeren die bekend staat uit de scene in de film van Karl May, Treasure of Silver Lake, een verhaal over een beroemde Winnetou. Jouw reis zal eindigen met een ritje in een panoramische trein.

Na een mooie wandeltocht kun je opknappen met een optionele lunch in een lokale herberg door een aantal nationale specialiteiten te proberen. Na een hele dag op ontdekkingstocht in de magische bossen en meren zul je terugkeren naar Split.
Inbegrepen
 • Ophalen en afzetten bij het belangrijkste ontmoetingspunt
 • Vervoer per minibus or tourbus
 • Toegangstickets voor Nationaal Park Plitvicemeren
 • Officiële Engelssprekende tourgids
Niet inbegrepen
 • Lunch
Annuleringsbeleid
Annuleer tot 1 dag van tevoren voor een volledige terugbetaling
Trefpunt
Wat je moet weten
Handige tips:
Wij raden je aan om sportkleding mee te nemen, dichte gemakkelijke schoenen, wat snacks en water. Tijdens het voorjaar en het najaar raden wij je aan om ook een warme trui en een kleine paraplu of regenjas mee te nemen, omdat het weer vrij onvoorspelbaar kan zijn.
Onze belofte aan jou
 • Direct boeken met gegarandeerde plekken
 • Altijd beste prijs garantie
De meningen van andere bezoekers (99 Beoordelingen)

Georganiseerd door

Portal travel agency

Product ID: 27958