Sponza Palace

39 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Sponza Palace: topattracties in de buurt

Sponza Palace: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Dubrovnik: Wandeltour door de oude stad

Dubrovnik: Wandeltour door de oude stad

Wandel samen met je lokale gids door de prachtige oude binnenstad van Dubrovnik en ontdek hoe de stad een van de meest welvarende en geavanceerde van alle historische maritieme republieken werd. Als je door de poorten van de oude stad van Dubrovnik stapt, doe je een stap terug in de tijd en verlies je jezelf in de grootsheid en schoonheid van deze cultureel invloedrijke stad. Je begint bij de Pile Poort, bij de historische westelijke ingang van de oude stad, en je lokale gids leidt je naar de belangrijkste historische bezienswaardigheden van Dubrovnik (je gaat niet naar kerken of musea). Bekijk de Grote Onofrio's Fontein, Orlando's Zuil, het Paleis van de Rector en nog veel meer. Geniet van de prachtige bezienswaardigheden en luister terwijl je gids je betoverende verhalen en opmerkelijke feiten vertelt over de meer dan 1400 jaar dramatische geschiedenis van Dubrovnik, waaronder de klassieke periode van de Republiek Ragusa. Deze tour geeft je een grondige achtergrond over de essentiële rol die Dubrovnik heeft gespeeld in de geschiedenis van de beschaafde wereld. Je leert over de indrukwekkende economische, sociale en culturele prestaties van de stad door de eeuwen heen en je kunt je onderdompelen in de levendige sfeer van de stad. Deze tour is geschikt voor iedereen! Belangrijke opmerkingen: - Trefpunt: "Dubrovnik Walks" - Brsalje 8, Dubrovnik (oranje paraplu) - Eindlocatie van de tour: Vlakbij de haven van de Oude Stad, Dubrovnik

Van Dubrovnik: Game of Thrones-wandeltocht en cruise

Van Dubrovnik: Game of Thrones-wandeltocht en cruise

Stap in de wereld van Westeros tijdens een op Game of Thrones geïnspireerde boottocht door Dubrovnik. Bezoek locaties uit de show, probeer de Dragon Blood-cocktail en leer interessante weetjes van je gids. Klim aan boord van het Karaka-schip dat werd gebruikt bij het maken van Game of Thrones. Vaar langs de kust van Dubrovnik, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, evenals de locatie voor King's Landing, de hoofdstad van de Zeven Koninkrijken. Geniet aan boord van een verfrissende Dragon Blood-cocktail. Bewonder herkenbare plekken, waaronder St. Dominic Street, het Rector's Palace, Sponza Palace en nog veel meer. Stap uit voor een rondleiding door de oude stad onder begeleiding van uw gids en bezoek iconische schietlocaties. Luister naar interessante details over de personages en gebeurtenissen achter de schermen. Laat je foto maken met de IJzeren Troon in een souvenirwinkel in de oude binnenstad voordat je de tour in de oude binnenstad beëindigt.

Dubrovnik dagexcursie vanuit Split of Trogir

Dubrovnik dagexcursie vanuit Split of Trogir

Geniet van een dagvullende tour van Split naar Dubrovnik, waar je een tocht maakt binnen de historische stadsmuren en langs de kalkstenen straten van de oude stad. Geniet eerst van een schilderachtige rit langs de Dalmatische kust, waarbij je een of twee keer stopt voor een panoramisch uitzicht over de Adriatische Zee. Dit is het Middellandse Zeegebied zoals het vroeger was, voor het massatoerisme zijn intrede deed. Bij aankomst in de parel van de Isthmus van Dubrovnik krijg je een officiële rondleiding langs de historische monumenten van de stad. Elke hoek van Dubrovnik is een unieke ervaring en de rondleiding van 90 minuten is genoeg om attracties te bezoeken zoals de monumentale Pile Gate, bovenaan Stradun, Dubrovniks beroemde straat van kalksteen, gepolijst door jarenlang voetverkeer. Ga naar het Franciscaner klooster, waar in de bibliotheek 30.000 boekdelen, 216 incunabelen en 1.500 waardevolle handgeschreven documenten worden bewaard. Het klooster is een van de mooiste monumenten van de stad en huisvest de oudste apotheek van Europa, die dateert uit 1317. Iets verderop vind je de Renaissance pracht en praal van het Sponza Paleis, dat bekend staat om zijn portiek en zuilen en het uitgebreide steenhouwwerk. Vandaag de dag is hier het Staatsarchief van Kroatië gevestigd. Je stadsrondleiding met gids eindigt bij de St. Blaise kathedraal, gewijd aan de beschermheilige van de stad. Gebouwd op de ruïnes van een 12e-eeuwse kerk, werd het verwoest door een aardbeving in 1667 en vervolgens herbouwd in barokke stijl. Je bent nu vrij om de stad zelf te verkennen. Beklim gerust de stadsmuren en loop het volledige circuit van 2 kilometer dat een adembenemend uitzicht biedt over een zee van terracotta tegels en de boten en cruiseschepen in de drukke haven. Probeer authentieke Kroatische gerechten in plaatselijke tavernes of geniet van een kopje koffie in een al fresco café en kijk hoe de wereld aan je voorbij gaat. Op de terugweg naar Split maken we een korte stop voor een oesterproeverij in Ston, dat beroemd is om zijn zeer goed bewaard gebleven stadsmuren, zijn zoutwerken en zijn oesters.

Dubrovnik: Stadsrondleiding en geschiedenis

Dubrovnik: Stadsrondleiding en geschiedenis

Wandel met een gids door de oude stad van Dubrovnik vanaf de grote fontein van Onofrio. Door de Prijekostraat loop je naar de oude haven. Je blijft staan bij de Verlosserskerk om de indrukwekkende Fransiscaanse en Dominicaanse architectuur te bewonderen en ziet ook wijnstokken van meer dan een eeuw oud. In het hele Middellandse Zeegebied waren de schepen uit Dubrovnik vermaard. De schepen werden gebouwd en geladen in het legendarische Arsenal, een van de haltes op je wandeling. Luister naar verhalen over de beroemde quarantaine en de forten van Sint Jan en Sint Lucas, de geschiedenis van de kerk van St. Blaise, de kathedraal, het paleis van de rector, het Sponza-paleis en de zuil van Orlando.

Vanuit Split/Trogir: Rondleiding door Dubrovnik met een stop in Ston

Vanuit Split/Trogir: Rondleiding door Dubrovnik met een stop in Ston

Ontdek de charme en geschiedenis van Dubrovnik tijdens deze dagtrip met gids vanuit Split of Trogir. Reis in comfort aan boord van een voertuig met airconditioning. Bezoek Stone, wandel over de Stradun Promenade, bekijk de barokke kathedraal en bespioneer het Sponza Paleis. Begin je tour door Dubrovnik met een stop in Stone voor een koffiepauze en een adembenemend uitzicht op de muren van Ston, ideaal om prachtige foto's te maken. Na een korte rit van Ston naar Dubrovnik begin je aan een stadsrondleiding met gids door Dubrovnik, te beginnen met een bezoek aan de Stradun Promenade voor je eerste glimp van een van de mooiste steden aan de Middellandse Zee en de spectaculaire stadsmuren die zich 1.940 meter uitstrekken. Bewonder de monumentale vestingwerken en stadspoorten en dwaal door de labyrintische straatjes achter de stadsmuren. De middeleeuwse stad, die bijna volledig autovrij is, is een schatkamer vol architectonische juweeltjes. Bekijk de zuilengalerijen en loggia's langs de marmeren pleinen uit de renaissance. Bewonder het 11e-eeuwse stadhuis en ga naar het Sponza paleis, dat bekend staat om zijn uitgebreide stenen houtsnijwerk. Geniet van het uitzicht op de barokke kathedraal en bekijk de prachtige schatkist. Ga verder naar het fortachtige Dominicaanse klooster en de barokke kerk van St Blaise. Bezoek het rectoraatspaleis van de roemrijke Republiek Dubrovnik en bewonder de harmonieuze mix van gotische, renaissance en barokke architectuur. Je hebt drie uur vrij om heerlijke mediterrane specialiteiten te proeven in de oude stad, koffie te drinken op Stradun en traditionele sieraden van filigraan te kopen. Keer aan het eind van de dag terug naar Split of Trogir.

Dubrovnik: vroege vogelwandeling

Dubrovnik: vroege vogelwandeling

De tour begint bij het eerste licht van de zon terwijl je door een doolhof van smalle straatjes loopt terwijl de stad nog slaapt. Vertrekkend vanaf de hoofdingang naast de Amerling-fontein, is de eerste stop voor het prachtige uitzicht op Fort Lovrijenac, waar je een inleiding krijgt over de rijke geschiedenis. De wandeling gaat verder over de glimmende hoofdstraat Stradun die je alleen zo vroeg in de ochtend leeg ziet. Krijg een echt gevoel voor de schoonheid ervan en hoor over de vele legendes en bezienswaardigheden om een meer pittoreske weergave van de geschiedenis van de stad te krijgen. Via zijstraten die vooral bekend zijn bij de lokale bevolking, beslaat de tour alle hoogtepunten van de stad, waaronder de St. Blaise-kerk en de kathedraal van Dubrovnik. Maak van de gelegenheid gebruik om het leven van de burgers in de oude stad te ervaren voordat de tour eindigt, net wanneer de drukte begint te ontstaan.

Van Split: begeleide dagtrip door Dubrovnik

Van Split: begeleide dagtrip door Dubrovnik

Wandel door de oude binnenstad van Dubrovnik, bezaaid met historische bezienswaardigheden en verborgen schatten, tijdens een begeleide wandeling. Laat je vervoeren vanuit Split voor een verhelderend avontuur, geniet daarna van vrije tijd om door de middeleeuwse straten te dwalen en de schoonheid van dit Adriatische juweeltje te ontdekken. Stap in Split in de bus en rijd naar Dubrovnik. Bij aankomst ontmoet je een lokale gids om in de straten van het historische centrum te duiken, vol met monumenten uit de renaissance- en barokperiode. Loop door de hoofdstraat van Stradun en bereik Orlando's Column, ooit gebruikt voor openbare bestraffing. Bewonder het gotisch-renaissancistische Sponza-paleis en het beroemde rectoraatspaleis, evenals de prachtige kerk en het klooster. Kom meer te weten over de versterkte muren van de stad, gebouwd om de stad te omringen en te beschermen, die door de eeuwen heen sterk hebben gestaan. Neem daarna wat vrije tijd om in uw eigen tempo verder te verkennen. Kies ervoor om de stadsmuren naar de Srd-berg te beklimmen voor een panoramisch uitzicht over de omgeving, of probeer traditionele gerechten in een van de charmante restaurants. Als je avontuurlijk bent ingesteld, loop dan naar een nabijgelegen strand om te zwemmen. Leun ten slotte achterover in uw bus met airconditioning terwijl u terugrijdt naar Split.

Hoogtepunten van Dubrovnik en rondleiding door Game of Thrones-locaties

Hoogtepunten van Dubrovnik en rondleiding door Game of Thrones-locaties

Stap in de wereld van Game of Thrones en verken de hoogtepunten van de stad en filmlocaties van Dubrovnik tijdens een 1,5 uur durende wandeling. Beleef beroemde scènes uit King's Landing opnieuw en leer de rijke geschiedenis van de stad kennen terwijl je in de voetsporen treedt van je favoriete personages. Ontdek waarom Dubrovnik de perfecte setting was voor King's Landing. Met zijn verbluffende natuurlijke schoonheid en rijke historische achtergrond biedt deze stad meer dan alleen adembenemende uitzichten en politieke intriges - het is een plek waar feit en fantasie elkaar ontmoeten. Je gids brengt de echte en ingebeelde werelden tot leven, neemt je mee naar de filmlocaties van het laatste seizoen en geeft boeiend commentaar. Verbeter uw ervaring door A4-foto's te bekijken die context bieden uit iconische afleveringen. Onderzoek de waarheid achter de legendes en duik in de wereld van Game of Thrones.

Dubrovnik: Zelf rondleiding met audiogids

Dubrovnik: Zelf rondleiding met audiogids

Welkom in de adembenemende stad Dubrovnik, een juweel aan de prachtige Dalmatische kust van Kroatië. Dompel jezelf onder in de rijke geschiedenis, boeiende cultuur en architectonische wonderen van deze Unesco-werelderfgoedlocatie met onze Dubrovnik Self-Guided Audio Tour. Tijdens dit unieke avontuur heb je de vrijheid om de iconische bezienswaardigheden in je eigen tempo te verkennen, begeleid door inzichtelijk commentaar dat de verhalen achter elke geplaveide straat en oude stenen muur onthult. Ontdek de geheimen van de oude binnenstad van Dubrovnik, een goed bewaard middeleeuws meesterwerk dat eeuwen geschiedenis heeft zien ontvouwen. Doorkruis de eeuwenoude stadsmuren en bewonder het panoramische uitzicht op de Adriatische Zee. Onze audiotour leidt je door de doolhofachtige straten, waar elke hoek een nieuw hoofdstuk onthult in het rijke tapijt van Dubrovnik. Of je nu een geschiedenisliefhebber, een cultuurkenner of een nieuwsgierige reiziger bent, onze audiogids biedt een naadloze en boeiende manier om Dubrovnik te ontdekken. Laat de verhalen je meevoeren door de tijd terwijl je je verwondert over architectonische wonderen zoals het Rectorpaleis, het Sponzapaleis en de majestueuze kathedraal van de Assumptie. Bereid je voor om geboeid te worden door de verhalen over de maritieme erfenis van Dubrovnik, het belang van de stadsmuren en de veerkracht van de mensen. De Dubrovnik Self-Guided Audio Tour is je paspoort voor een persoonlijke verkenning van deze betoverende stad, waar elke stap een reis naar het verleden is. Leer meer over de top 11 toeristische attracties in Dubrovnik. De geschiedenis, cultuur, mythen, architectuur en andere belangrijke feiten staan in dit audiocommentaar, dat begint bij de centrale locatie van de stad en dan de route geleidelijk één voor één aflegt. 1. Oude Stad 2. Paleis van de rector 3. Stradun 4. Franciscaner klooster Dubrovnik 5. De muren van Dubrovnik 6. Stapelpoort 7. Stadshaven van Dubrovnik 8. Fort Lovrijenac 9. Dubrovnik Kabelbaan 10. Berg Srd 11. Lokrum Of je nu alleen reist, met z'n tweeën op zoek bent naar een romantisch uitje of met een gezin op cultureel avontuur bent, laat onze audiotour je trouwe metgezel zijn terwijl je de magie van Dubrovnik ontdekt, waar de geschiedenis tot leven komt met elk gefluister van de zeebries en elke echoënde voetstap op de oude stenen straten.

Dubrovnik: 1,5 uur durende wandeltour met gids door de oude stad

Dubrovnik: 1,5 uur durende wandeltour met gids door de oude stad

Geniet van een begeleide wandeling door de oude binnenstad van Dubrovnik onder begeleiding van een gediplomeerde lokale gids. Ontmoet je vriendelijke gids op een van de centrale punten van de stad: de Pile-poort. Je gids wacht op je bij de fontein naast restaurant Dubravka en na een korte meet & greet ga je op avontuur in Dubrovnik. Begin je tour met een korte introductie, waarin je bezienswaardigheden buiten de muren van Dubrovnik ziet, zoals fort Lovrijenac en Bokar. Hierna ga je de stad binnen via de Pilepoort. Nadat u de oude stad bent binnengegaan, krijgt u een kijkje in de levensstijl van de lokale bevolking in de Republica Ragusa. Hier kunt u de fontein van Onofrio zien, die tot het begin van de 20e eeuw de belangrijkste bron van drinkbaar water was. Je leert ook hoe franciscanen medicijnen ontwikkelden in de oudste functionerende apotheek in het franciscanenklooster en loopt door zijstraten naar de kathedraal. Terwijl je op verkenning gaat tijdens je wandeltocht, zal je gids je zelfs enkele filmlocaties van Game of Thrones, Robin Hood en Star Wars laten zien. In de haven van de oude stad ziet u hoe moderne vloten het overnamen van traditionele maar nog steeds houten zeilschepen. Eindig je wandeling op het Luza-plein, waar je meer te weten komt over het paleis van de rector, het St. Blaise- en het Sponsa-paleis. Vanaf hier kun je verder langs de hoofdstraat en je eigen avontuur beleven.

De topbezienswaardigheden in Dubrovnik

Activiteiten in Sponza Palace

Steden in Kroatië

Andere activiteiten in Sponza Palace

Wil je alle activiteiten in Sponza Palace bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sponza Palace

Gemiddelde beoordeling

5.0
(2 beoordelingen)

Brancko was een geweldige gids met zoveel kennis van de stad. Hij presenteerde de tour met zoveel enthousiasme dat je kon zien dat hij zo gepassioneerd was over zijn onderwerp/land. Hij raadde ons ook ergens aan om wat authentieke gerechten te eten. 5/5 van ons!

Onze gids Branko was geweldig!! Met veel humor loodste hij ons door de geschiedenis van Dubrovnik. Heel leerzaam en bovenal ook heel leuk! Dankzij Branko.

Super leuke gids is Davor. Erg interessant wat hij te vertellen heeft over de geschiedenis van Dubrovnic. Aardige man en fijn om naar te luisteren!

Onze gidsen velena en Anna waren hartstikke leuk. Ze vertelde in ieder geval met overgave over game of Thrones en over de boot!!

De gids was een zeer enthousiaste verteller en hij wist enorm veel over de geschiedenis van Dubrovnik, echt top