Spree

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Een rondvaart op de Spree

Berlijn, de hoofdstad van Duitsland, is geweldig: zo veel geschiedenis, zo veel te zien en doen, én een rivier dwars door het midden. Een boottocht op rivier de Spree is de perfecte manier om de bezienswaardigheden van Berlijn in stijl in je op te nemen. Hier een greep van wat je kunt ontdekken.

 • East Side Gallery

  1. East Side Gallery

  Vanaf het water van de Spree zie je dit prachtige geverfde stuk Berlijnse Muur zonder door massa's mensen omringd te zijn.

 • Lutherbrücke

  2. Lutherbrücke

  Vaar onder deze brug door, geniet van de prachtige architectuur en zie Tiergarten aan de rivier.

 • Schloss Bellevue

  3. Schloss Bellevue

  Sinds 1994 is Schloss Bellevue in Tiergarten de residentie van de Duitse bondspresident. Als de vlag wappert, is hij thuis!

 • Berliner Dom

  4. Berliner Dom

  De Berliner Dom is een van de meest extravagante gebouwen in Berlijn, en zeker niet te missen bij een vaartocht over de Spree.

 • Museumsinsel

  5. Museumsinsel

  Het Museumsinsel staat met zijn 5 topmusea op de Werelderfgoedlijst. Vanaf de Spree zie je de grootse gebouwen in al hun glorie!

Plan je bezoek

 • Wanneer gaan?

  De Berlijnse lente en zomer zijn heerlijk. Tussen mei en september kun je veelal rekenen op een heldere hemel en warm weer - perfect voor een rondvaart op de Spree.

 • Opties

  Er is een aantal verschillende Spreetours beschikbaar, en ongetwijfeld zit er een tussen die bij jou past. Rondvaren met een decadent driegangenmaal of alleen een glaasje wijn - de keuze is aan jou!

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Tijden verschillen per aanbieder.
 • Toegangsprijzen
  Kosten verschillen per duur en type.
 • Heb ik een gids nodig?
  Zeker! Althans, een schipper. Check onze populairste tours.
 • Hoe kom ik er?
  Verschillende startpunten in de stad, afhankelijk van de aanbieder.
 • Extra tips

  • Bij sommige tours krijg je een audiogids in verschillende talen.

Sitemap Spree

Wil je alle activiteiten in Spree ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Spree

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 12.242 beoordelingen

We hebben er echt van genoten zo de musea op de Museumsinsel, en het was natuurlijk handig om zo meer of minder vlug naar binnen te kunnen lopen. Maar gezien de musea (behalve het Pargamon museum, maar daar komt nog wel 6 euro bij als je je de 3d tour wilt meemaken, handig want op dit moment is het naamgevende tentoonstellingsstuk er niet) eigenlijk niet bijzonder duur. Dus maakt het niet gek veel verschil met een gewoon kaartje voor het openbaar vervoer plus entree voor het museum.

Het was een behoorlijk stevige wandeling door Berlijn maar zeer de moeite waard. Je komt binnen 3 uur op plaatsen die je zelf niet zo snel kunt vinden. De verhalen over Berlijn werden door de gids omlijst met anekdotes uit eigen ervaring en maakte het geheel nog specialer. Top!!

The tour was amazing. I loved it. Rogier the guide gave us so much interesting information, ‘outside of the box’. It’s the next best thing to do here in Berlin, if you want do dive deeper, in a fun way. Enjoy!

Echt prachtig. Vooral als je van voren zit.

Als je in het onderdek zit kan je bijna geen fotos maken vanwege de bestickering van de ramen. Op het voordek heb je daar geen last van.

Prima bus onderneming , vriendelijk personeel.Goede info .Wij gebruikten voornamelijk de audio.