Datums kiezen

Ontdek het beste van
Spree

Vaar over de rivier die Berlijn doorkruist en ontdek zijn geschiedenis en mooie bezienswaardigheden.

Spree: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Berlijn: 1 uur durende stadsrondleiding per boot met gegarandeerde zitplaatsen

1. Berlijn: 1 uur durende stadsrondleiding per boot met gegarandeerde zitplaatsen

Ontdek een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden van Berlijn tijdens een rondvaart. Geniet van een ontspannende boottocht over de rivier de Spree en bekijk de bezienswaardigheden in het hart van deze bruisende stad.   Vertrek vanuit Friedrichstrasse of het Nikolaiviertel. De sightseeingtour van 1 uur voert je langs de Reichstag (het Duitse parlementsgebouw), door het nieuwe Regierungsviertel tot aan het Haus der Kulturen der Welt. Na de Lutherbrücke zie je Schloss Bellevue, de 'Beamtenschlange' (ambtenarenwoningen) en de Siegessäule. Bewonder het Hauptbahnhof, de Berliner Dom, het Museumsinsel en het Nikolaiviertal, de oudste woonwijk van Berlijn. Dan kom je weer terug in de Friedrichstraße of bij het Nikolaiviertel om de rondleiding af te sluiten.

Berlijn: boottocht over de rivier de Spree

2. Berlijn: boottocht over de rivier de Spree

Verken het centrum van Berlijn via de belangrijkste waterweg, de rivier de Spree, tijdens een 2,5-uur durende boottocht. Je ziet de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad vanaf het water en voelt de hartslag van deze bruisende stad. Begin de sightseeingtour in de Friedrichstrasse en vaar vervolgens langs het Rijksdaggebouw naar Schloss Bellevue, met uitzicht op de Beamtenschlange (ambtenarenwoningen) en de Siegessäule. Geniet van het informatieve audiocommentaar terwijl je langs Hauptbahnhof (centraal station) en het ministerie van Binnenlandse Zaken vaart, voordat de tocht doorgaat naar Schloss Charlottenburg. Van daaruit vaar je langs het Westhafenkanaal, het Berlin-Spandau-scheepskanaal, het ministerie van Economische Zaken en Hamburger Bahnhof. Daarna vaar je weer terug naar Friedrichstrasse.

Berlijn: Hop-On Hop-Off Sightseeing Bus met Boot Opties

3. Berlijn: Hop-On Hop-Off Sightseeing Bus met Boot Opties

Ga op een onvergetelijke reis door Berlijn met een flexibele Hop On - Hop Off bustour. Duik op je gemak het hart van de stad in met onze panoramische sightseeingbussen en ontdek de schatten van de bezienswaardigheden van Berlijn, zoals het Museumeiland en het Paleis van Berlijn, de iconische Ku'Damm en wees getuige van de historische overblijfselen van een verdeelde stad bij Checkpoint Charlie. Deze uitgebreide busroutes bestrijken de hele stad en bieden je de mogelijkheid om bezienswaardigheden zoals de majestueuze Brandenburger Tor of de Reichstag met zijn prachtige glazen koepel te bezoeken. Duik dieper in de geheimen en cultuur van de stad met de Essential en Explore opties die een heerlijke CurryWurst (worst met kerriesaus) en de onvergelijkbare 1,5 uur durende Walking Tour gericht op het Derde Rijk bevatten. Bij de Explore Tickets zit ook een geweldige Evening Tour inbegrepen die je langs de overblijfselen van de Berlijnse Muur voert en je de levendige wijken Prenzlauer Berg en Kreuzberg laat zien. Je kunt je avontuur ook uitbreiden door te kiezen voor de 1-uur durende boottocht over de rivier de Spree. De haltes voor de bustours zijn: Rode lijn (bus) - Alexanderplatz - Rotes Rathaus - Museumeiland - Friedrichstrasse - Brandenburger Tor - Rijksdag - Hauptbahnhof - Haus der Kulturen der Welt - Paleis Bellevue - Siegessäule (Overwinningszuil) - Kurfürstendamm - KaDeWe - Lützowplatz - Kulturforum - Potsdamer Platz - Mauerreste - Checkpoint Charlie - Gendarmenmarkt Blauwe lijn (bus) - Alexanderplatz - Frankfurter Allee - East Side Galerie - Ostbahnhof

Berlijn: Boottour met gids

4. Berlijn: Boottour met gids

Begin aan een cruise van 1 uur door de stad Berlijn en het regeringsdistrict op een boot die is geoptimaliseerd voor een panoramisch uitzicht over de stad. Leer meer over Berlijn van uw professionele gidsen en bootoperators en verken de stad vanuit het unieke uitkijkpunt vanaf het water. Spring aan boord van een van de twee glazen panoramaschepen in MS Carola en MS Franziska en luister terwijl uw gids de boottocht van een uur presenteert. Luister naar live uitleg en verhalen over het spannende stadsbeeld van Berlijn. Maak van maart tot december een dagelijkse reis en geniet van het panoramische uitzicht met een biertje, een kopje koffie of een longdrink. Dankzij de grote raamoppervlakken heeft iedereen optimaal zicht wanneer de gidsen uitleg geven over de hoogtepunten van Berlijn, zoals de Berliner Dom of de Reichstag. In de warmere maanden zal het raamgedeelte volledig geopend zijn, maar de ramen kunnen gesloten worden in geval van koude of ongunstige weersomstandigheden; om uw comfort tijdens de reis te garanderen.

Berlijn: rondvaart vanaf het centraal station van Berlijn

5. Berlijn: rondvaart vanaf het centraal station van Berlijn

Verken Berlijn vanaf het water tijdens een prachtige rondvaart. Begin uw cruise bij de Moltke-brug/Main Station Pier en ga op pad om enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van Berlijn vanaf het water te bekijken. Bewonder hoe grote delen van de oude en nieuwe architectuur in de stad zijn gebouwd met uitzicht op het water terwijl je langs de oever van de rivier de Spree vaart. Voel je een echte insider terwijl je Berlijn leert kennen vanaf het bovendek van de panoramische schepen. Tijdens de tour passeert u tal van bezienswaardigheden, waaronder de Nicolaaswijk, de tv-toren, de kathedraal van Berlijn, de oude nationale galerij, het nieuwe en oude museum, het Pergamonmuseum, het Bode-museum, het tranenpaleis, het station Friedrichstraße, de pers en Informatiebureau van de federale overheid, ARD Capital Television Studio, het Rijksdaggebouw, Paul-Löbe-House, Marie-Elisabeth-Lüders-House, Moltke Bridge, de Zwitserse ambassade, de Duitse kanselarij en het House of World Cultures. p>

Berlijn: Boot rondvaart met Audiogids

6. Berlijn: Boot rondvaart met Audiogids

Ontdek de schoonheid van het centrum van Berlijn vanaf het water tijdens een panoramische cruise op de rivier de Spree. Verken de locaties langs de rivier de Spree. Koop een drankje aan boord en vaar met een drankje in de hand. Stap aan boord bij de centraal gelegen startplaats van de aanbieder van activiteiten. Neem plaats in de comfortabele stoel van uw keuze. Geniet van het glazen dak van de boot dat bij mooi weer kan worden ingeschoven of van het verwarmingssysteem van de boot dat het op koude dagen behaaglijk houdt. Toegang hebben tot voorzieningen zoals toiletten. Maak vanaf beide kanten foto's van het Museumeiland vanaf het water. Ga door het gereconstrueerde historische hart van Berlijn, de Nikolai-wijk. Geniet van de hippe sfeer van de Friedrichstrasse en de elegante architectuur in de regeringswijk. Duik onderweg in de bezienswaardigheden met de meegeleverde audiogids of een Liveguide in het Duits en Engels. Keer terug naar je startpunt aan het einde van je tour.

Berlijn: sightseeing-boottocht van 1 uur

7. Berlijn: sightseeing-boottocht van 1 uur

Ga mee met een rondvaart van 1 uur die dicht bij de Hackescher Markt begint. Leun achterover en ontspan terwijl je meer te weten komt over de boeiende geschiedenis van Berlijn via het commentaar van de audiogids aan boord. Eerst vaar je op de Spree naar het oostelijk deel van de stad, waar je de Berliner Dom, het pas ingehuldigde Humboldt Forum en de concertzaal Marstall kunt zien. Voor de sluis, de Mühlendammschleuse, keer je terug en vaar je in westelijke richting langs het oudste deel van Berlijn: het Nikolaiviertel. Iets verder op de rivier kom je meer te weten over het Museumeiland voordat je langs de Friedrichstraße vaart om vervolgens het Parlementskwartier binnen te varen. Bekijk het Rijksdaggebouw, het centraal station van Berlijn en de Bundeskanzleramt. Bij het Haus der Kulturen der Welt zal de boot weer omkeren en je terugbrengen naar de pier.

Berlijn: 3,25 uur durende Spree & Landwehrkanal-boottocht

8. Berlijn: 3,25 uur durende Spree & Landwehrkanal-boottocht

Ervaar Berlijn vanuit een nieuw perspectief tijdens een rondvaart langs het Landwehr-kanaal en de rivier de Spree. Bekijk meer dan 40 bruggen en leer over hun geschiedenis, van moderne constructies tot oude bruggen. Stap aan boord van de boot bij de Jannowitzbrücke (vlakbij de Alexanderplatz) en laat u inspireren door de fascinerende mix van moderniteit en traditie tijdens deze ontspannende en informatieve rondvaart door de Duitse hoofdstad. Leer met je audiogids (indien geboekt) de geschiedenis achter elke brug terwijl je vaart. Bekijk Berlijn vanaf het water terwijl je langs het Duitse Technologiemuseum, de beroemde Potsdamer Platz en het ministerie van Binnenlandse Zaken vaart. Geniet van het unieke uitzicht aan boord van de boot.

Berlijn: boottocht op een catamaran op zonne-energie

9. Berlijn: boottocht op een catamaran op zonne-energie

Beleef Berlijn tijdens een milieuvriendelijke boottocht op de emissievrije zonnecatamaran "Suncat 46" en glijd geruisloos op de Spree door de hoofdstad. Het zonneschip combineert de exclusieve ambiance van een jacht met milieuvriendelijkheid. Laat de hoogtepunten van Berlijn op een ontspannen manier voorbij komen. De tocht begint direct bij de Oberbaumbrücke bij de haven van Solarwaterworld AG, in Friedrichshain Kreuzberg of bij de Fischerinsel/Historischer Hafen in Berlin Mitte. Beleef de hoogtepunten van het stadsbeeld in een exclusieve sfeer. Op de ca. Tijdens een 2,5 uur durende rondleiding komen we langs alle bezienswaardigheden van de stad die vanaf het water te zien zijn en verwennen we je met informatie, drankjes en hapjes. We passeren de imposante Oberbaum-brug, glijden langs de wereldberoemde East Side Gallery en gaan naar onze volgende en enige stop bij de historische haven op Fischerinsel in de Nikolai-wijk. Meteen daarna komt een hoogtepunt van de reis, de vergrendeling van de Suncat 46 door de Mühlendammschleuse. De volgende etappe brengt het zonneschip verder naar het westen langs de Spree. Hier worden het wereldberoemde culturele erfgoed Museumsinsel en de regeringswijk van Berlijn met de Reichstag en de Bondskanselarij onthuld. Niet veel verder wordt het centraal station zichtbaar, hét architectonische pronkstuk van Berlijn. De catamaran gaat verder westwaarts naar het Huis der Wereldculturen, of zoals Berlijners zeggen: naar de "zwangere oester" daar keert het schip om en vaart de route terug naar de haven van Solarwaterworld en vervolgens naar Fischerinsel. Er is geen geluidsinstallatie op het schip, zoals gebruikelijk bij rondleidingen door de stad. Je leert alles wat de moeite waard is om te weten via audiogidsen. Het is beschikbaar in het Duits, Engels, Frans, Spaans, Italiaans en Russisch. Geen hard motorgeluid zal u storen tijdens het verkennen van Berlijn over het water. De Solar Catamaran is drempelvrij.

Berlijn: luxe catamarantocht op zonne-energie

10. Berlijn: luxe catamarantocht op zonne-energie

Bewonder de waterwegen van Berlijn vanuit een uniek perspectief aan boord van een luxe catamarancruise op zonne-energie die over de rivier de Spree vaart. Begin je reis bij de brug Jannowitzbrücke, waar je uitzicht hebt op verborgen clubs zoals "Kater Blau" en het laatste originele deel van de Berlijnse muur in de East Side Gallery. Passeer de Oberbaumbrücke en ga richting Treptow Park. Hier zie je een heel groen deel van Berlijn. Geniet van een schilderachtig uitzicht op de haven van Treptow en het kleine eiland "Insel der Jugend". Ontspan daarna op de terugweg naar Jannowitzbrücke.

Alle activiteiten

86 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere activiteiten in Spree

Wil je alle activiteiten in Spree bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Spree

Gemiddelde beoordeling

4.4
(31.090 beoordelingen)

de cruise was uitstekend, leuke ervaring, het was het waard, het personeel was vriendelijk, ze hielpen ons met alles wat we nodig hadden en met een glimlach, het was geweldig en natuurlijk zou ik het opnieuw doen

De wandeltocht met een ervaren gids. Het was uitstekend en gaf een gedetailleerd inzicht in vele aspecten van de Duitse geschiedenis

Nuttige activiteit om een algemeen overzicht van de stad te krijgen en vervolgens meer diepgaande bezoeken mogelijk te maken.

Dit was een geweldige ervaring, we hebben zoveel gezien en we hebben geprofiteerd van het springen op onze must-see plekken.

Alles was zoals geadverteerd. Eén been had geen audio, wat teleurstellend was.