Spree
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden
Bestsellers

Spree: tours & tickets

Spree: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Berlijn

Bekijk alle 403 tickets en tours

Een rondvaart op de Spree

Berlijn, de hoofdstad van Duitsland, is geweldig: zo veel geschiedenis, zo veel te zien en doen, én een rivier dwars door het midden. Een boottocht op rivier de Spree is de perfecte manier om de bezienswaardigheden van Berlijn in stijl in je op te nemen. Hier een greep van wat je kunt ontdekken.

East Side Gallery

East Side Gallery

Vanaf het water van de Spree zie je dit prachtige geverfde stuk Berlijnse Muur zonder door massa's mensen omringd te zijn.

Lutherbrücke

Lutherbrücke

Vaar onder deze brug door, geniet van de prachtige architectuur en zie Tiergarten aan de rivier.

Schloss Bellevue

Schloss Bellevue

Sinds 1994 is Schloss Bellevue in Tiergarten de residentie van de Duitse bondspresident. Als de vlag wappert, is hij thuis!

Berliner Dom

Berliner Dom

De Berliner Dom is een van de meest extravagante gebouwen in Berlijn, en zeker niet te missen bij een vaartocht over de Spree.

Museumsinsel

Museumsinsel

Het Museumsinsel staat met zijn 5 topmusea op de Werelderfgoedlijst. Vanaf de Spree zie je de grootse gebouwen in al hun glorie!

Onze insidertips

Wanneer gaan?

De Berlijnse lente en zomer zijn heerlijk. Tussen mei en september kun je veelal rekenen op een heldere hemel en warm weer - perfect voor een rondvaart op de Spree.

Opties

Er is een aantal verschillende Spreetours beschikbaar, en ongetwijfeld zit er een tussen die bij jou past. Rondvaren met een decadent driegangenmaal of alleen een glaasje wijn - de keuze is aan jou!

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Tijden verschillen per aanbieder.
 • Toegangsprijzen
  Kosten verschillen per duur en type.
 • Heb ik een gids nodig?
  Zeker! Althans, een schipper. Check onze populairste tours.
 • Hoe kom ik er?
  Verschillende startpunten in de stad, afhankelijk van de aanbieder.
 • Extra tips

  • Bij sommige tours krijg je een audiogids in verschillende talen.

Wat anderen zeggen over Spree

Gemiddelde beoordeling
4.4 / 5
gebaseerd op 13.441 beoordelingen

De Berlin Welcomecard zorgt voor een zorgeloos verblijf

De Berlin Welcomecard hebben wij 72 uur intensief gebruikt. De musea op het museum insel waren gratis te bezoeken en elders kreeg je korting. We hebben ook volop gebruik gemaakt van het OV Vooral buslijn 100 was een topper. De aanschaf van de Berlin Welcomecard is zeker aan te raden

Veel bijzondere gezichten vanaf het water

Helaas voor enkele mensen alleen Duitstalige info over waar wij langs voeren en konden zien. Ook een aantal kilometers door een kanaal gevaren wwar niets te zien was. Verder een hele mooie tocht met veel schitterende uitzichten en zwaaiende mensen.

Berlijn: boottocht van 2,5 uur over de Spree Beoordeeld door

Moderne Duitse parlementaire geschiedenis.

Twee zeer goede gidsen. Buiten uitleg over de bijzondere architectuur van de Bundestag. In de plenaire zaal een zeer levendige uitleg over de Duitse opvatting over democratie. Zag Frau Doktor Merkel zo voor mij. Zeer aanbevelenswaardig.

Aardige rondleiding en humoristische gids

In korte tijd hebben we interessante achtergrond informatie gekregen over de Bondsdag en de architectuur. Het was een leuke wandeling met een vriendelijke, humoristische en vakkundige) gids.

Rondleiding was interessant, wel zeer op eigen burgers gericht.

De gids zou buiten zich beter naar de groep moeten richten , de groep moet ook voor hem staan en niet rond hem. Nu draaide hij veel rond en miste je delen uitleg.

Berlijn: Rijksdag met Plenaire Kamer & Koepel in het Duits Beoordeeld door