Dingen om te doen Sri Lanka

Sri Lanka: De beste dingen die je niet wil missen

Nationaal park Yala: privésafari tijdens gouden uren

1. Nationaal park Yala: privésafari tijdens gouden uren

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in de omgeving, ga je het nationaal park Yala binnen om de lichte bossen, struikgewas, graslanden, lagunes en een prachtig scala aan dieren te verkennen. Met je privé 4WD Jeep en deskundige gids, zullen de ‘Gouden Uren’ van de dag worden gebruikt om je te concentreren op het spotten van luipaarden, de eerste 2 uur of de laatste 2 uur van de dag. Tijdens deze safari ga je op zoek naar 's werelds meest geconcentreerde aantal luipaarden, lippenberen en olifanten, terwijl je goed geïnformeerde gids en chauffeur vakkundig door het uitgestrekte gebied en de wegen navigeert. De ochtendtrip begint om 05:00 uur vanuit je hotel, om de zonsopgang te bewonderen terwijl het park om 06:00 uur opent. Terwijl de middagoptie je toelaat om van 14:00 uur tot zonsondergang te verkennen wanneer het park om 18:00 uur sluit. Yala ligt in het zuidoosten van Sri Lanka, aan de panoramische Indische Oceaan. Het is een natuurreservaat en de thuisbasis van 44 soorten zoogdieren en 215 vogelsoorten. Luipaarden, olifanten, waterbuffels, lippenberen, sambars, jakhalzen, gevlekte herten, pauwen en krokodillen zijn allemaal te vinden in deze rijke omgeving.

Mirissa: ochtendtrip walvissen spotten

2. Mirissa: ochtendtrip walvissen spotten

Vaar vanaf Mirissa om een adembenemende blik te werpen op het grootste zoogdier ter wereld, de blauwe vinvis, in zijn natuurlijke habitat. De zuidelijke wateren van Sri Lanka zijn rijk aan leven in zee. Naast blauwe vinvissen, kun je ook nog gewone vinvissen, potvissen, grienden en vele soorten dolfijnen zien. Vertrek om 6:30 uur voor de andere boten vertrekken. Aan boord wordt een gratis ontbijt met broodjes en fruit geserveerd, met water en koffie of thee. Deskundige gidsen zijn aan boord om eventuele vragen te beantwoorden en om je te helpen met het spotten van deze prachtige dieren. De boot is uitgerust met een gps-tracking-systeem om je naar de beste locaties te leiden waar je deze bijzondere dieren kunt zien. Je hebt meer dan 90% kans om walvissen en dolfijnen te zien zodat je deze ochtend nooit zult vergeten.

Vanuit Colombo: dagtrip Sigiriya en Dambulla

3. Vanuit Colombo: dagtrip Sigiriya en Dambulla

Vertrek vanuit Colombo en reis met een kleine groep in een gedeeld voertuig naar de stad Sigiriya, waar je direct naar de grote rots gaat. Bekijk de massieve kolomvormige rots, die volgens de oude Sri Lankaanse kroniek Culavamsa werd geselecteerd door Koning Kasyapa als de plek voor zijn nieuwe hoofdstad. Bewonder vele schilderijen van historische koninginnen, prinsessen en dienstmeisjes in het fort van de rots voordat je pauzeert om op eigen gelegenheid te lunchen. Vervolgens ontdek je een aantal traditionele ambachten van de regio, zoals houtsnijwerk en batik textiel, met genoeg tijd om mooie souvenirs te kopen. Begin de reis terug in de richting van Colombo via Dambulla om het grootste en bestbewaarde grottentempelcomplex in Sri Lanka te onderzoeken. Ontdek de prachtige Boeddhabeelden en rotsschilderijen in levendige kleuren en verschillende vormen, geschilderd van rond de 2de eeuw voor Christus tot aan het 18de-eeuwse Kandyan tijdperk.

Sri Lanka: privésafari in het Yala National Park

4. Sri Lanka: privésafari in het Yala National Park

Geniet van de ongerepte natuurlijke schoonheid en verbazingwekkende flora en fauna van Sri Lanka tijdens een privésafari door Yala National Park. Ontdek luipaarden, olifanten, waterbuffels en meer tussen hoge bomen, schilderachtige lagunes en gouden zandduinen. Met de hoogste concentratie luipaarden van elk nationaal park in Sri Lanka, is Yala National Park een geweldige plek voor natuurliefhebbers om hun hart te luchten. Vang een glimp, en misschien een paar geweldige foto's, van deze ongrijpbare roofdieren. Kijk hoe olifanten speels baden in de modder en ontmoet andere fascinerende dieren, waaronder lippenberen, wilde zwijnen, gevlekte herten en gouden jakhalzen. Bekijk het enorme aanbod aan interessante vogels. Houd je camera bij de hand terwijl je door de natuurlijke habitat van deze dieren dwaalt op deze prachtige privésafari door Yala National Park.

Galle/Unawatuna/Weligama/Mirissa: Safari Nationaal Park Yala

5. Galle/Unawatuna/Weligama/Mirissa: Safari Nationaal Park Yala

Je ervaring begint met een ophaalservice van je hotel in de gebieden Galle, Unawatuna, Weligama of Mirissa. Vanaf daar kunt u ontspannen tijdens uw rit naar Yala National Park. Bij aankomst ga je op safari per jeep, waarbij je de lokale luipaarden en olifanten in hun natuurlijke habitat in de gaten houdt. Andere inheemse dieren in het wild die in dit park kunnen worden gespot, zijn luiaardberen, jakhalzen, mangoesten, gevlekte herten, buffels, wilde zwijnen, sambhur en hazen. Nu het meest bezochte park in Sri Lanka, is Yala ook een belangrijk natuurreservaat voor 50 soorten vlinders en vele soorten vogels. Na de safari reist u terug naar uw vertrekpunt om teruggebracht te worden naar uw accommodatie.

Van Kalutara: dagtour Sigiriya Rock en Dambulla-grot

6. Van Kalutara: dagtour Sigiriya Rock en Dambulla-grot

Verken twee van Sri Lanka's hoogtepunten die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan tijdens een privé-begeleide dagtocht naar Dambulla en de Sigiriya-rots vanuit Kalutara. Je begint je tour om 0600 uur vanuit je hotel in Colombo, waar je je chauffeur wordt opgehaald. Verzekeren dat u brengt een ontbijtpakket mee, als u niet in het hotel kunt eten. De eerste stop op uw reisroute is de Dambulla-grottempel, die u tegen ongeveer 1000 uur zult bereiken. (Reistijd 4 tot 4 ½ uur) Bekijk het platteland en de dorpen van Sri Lanka terwijl je reist naar de sfeervolle Dambulla-grottempel (toegangsprijs per persoon USD 11), een grottencomplex aan de klif vol met Boeddha-afbeeldingen en fresco's. Betreed de historische grotten van de Gouden Tempel van Dambulla, die dateren uit de 1e eeuw voor Christus. Bekijk de oude muurschilderingen met de levensverhaal van Lord Gautama Boeddha. Kijk naar de honderden beeldjes van Boeddha en andere goden verspreid over de vijf belangrijkste grotten. Bezoek de Grot van de Goddelijke Koning, de Grot van de Grote Koning en het Grote Nieuwe Klooster. Zie het gigantische gouden Boeddhabeeld slechts een kleine afstand buiten het grottencomplex. Om ongeveer 1230 uur lunch je op een plaats naar keuze (op eigen kosten) en bereik je Sigiriya om 1400 uur en bezoek je Sigiriya Rock Fortress. (Reistijd 35 tot 45 minuten) De iconische rots van Sigiriya, die oprijst uit de centrale vlaktes, is misschien wel het meest dramatische gezicht van Sri Lanka. Bijna verticale muren stijgen naar een afgeplatte top met de ruïnes van een oude beschaving, waarvan men denkt dat het ooit het epicentrum was van het kortstondige koninkrijk Kassapa. Beklim het rotsfort uit de 5e eeuw na Christus, Sigiriya, waar de koning Kasyapa regeerde. Loop door de ingang omlijst door de poten van een leeuw die heel toepasselijk is voor zijn naam, 'the Lion Rock'. Bekijk de prachtige niet-vervagende muurschilderingen die Sigiriya zijn bekendheid hebben bezorgd. Beklim de steile trap om de terrasvormige tuinen en nog werkende stortbakken te zien. Loop door de tunnels die naar het paleis leiden terwijl je een gevoel krijgt voor lang vervlogen tijden. Je eindigt de tour om 1700 uur en keert rond 2200 uur terug naar je hotel in Kalutara. Onderweg kunt u naar keuze stoppen bij Restaurant en dineren.

Kaudulla National Park: Private Safari

7. Kaudulla National Park: Private Safari

Wees getuige van de dieren in Sri Lanka van dichtbij tijdens deze drie uur durende safari door Kaudulla National Park. Dit park ligt in de buurt van de stad Galoya en biedt volop mogelijkheden om majestueuze olifanten en andere dieren in hun natuurlijke habitat te spotten. Ga langs het stuwmeer, de levensader van het park, dat kuddes olifanten uit nabijgelegen parken aantrekt. Naast olifanten krijg je de kans om Sambar-herten, Asherten, chevrotains, wilde zwijnen, Aziatische lepelaars, geschilderde ooievaars en meer te zien. Je hebt misschien zelfs het geluk om een glimp van luipaarden of luiaardberen in het bos op te vangen. Terwijl je verder rijdt, bewonder je de groene bomenrij in de verte, de blauwe lucht en smaragdgroene graslanden. Adem de frisse lucht in en steek een geweldige safari van je bucketlist.

Van Hikkaduwa: Udawalawe National Park Safari Tour

8. Van Hikkaduwa: Udawalawe National Park Safari Tour

Rijd in een jeep en laat je fascineren door een olifantensafari in het Udawalawe National Park. Leer meer over de kudde olifanten die permanent in het park verblijft van je deskundige gids tijdens deze avontuurlijke tour. Begin je tour in Hikkaduwa en word opgehaald door je chauffeur. Ga naar het Nationaal Park en breng een spannende reis van 3 uur door met het spotten van dieren in het wild op een safari-jeep. Vind de gracieuze kudde olifanten die in het park leeft dankzij de overvloedige waterbronnen. Kom meer te weten over de honderden olifanten die jaarlijks vanuit nabijgelegen beschermde gebieden naar het park trekken. Ga ten slotte terug naar de auto en word naar je hotel in Hikkaduwa gebracht.

The True Essence of Colombo: Private Highlights & Hidden Gems

9. The True Essence of Colombo: Private Highlights & Hidden Gems

Ayubowan! Dompel jezelf onder in de drukte van het hart van de hoofdstad van Sri Lanka: Colombo! Ervaar de bezienswaardigheden, geluiden en geuren van deze levendige stad samen met uw particuliere gastheer. De allerbeste must-sees, verborgen pareltjes en lokale snacks wachten op je! Dus, spring op een kleurrijke Tuk Tuk en laat je privégids je meenemen van het ene hoogtepunt naar het andere. Het Onafhankelijkheidsplein is een must om te bezoeken en een geweldige plek om uw tour te beginnen. Wandel door de ruime groene gazons en bewonder een van de langste staande koloniale gebouwen van het eiland. Uw gastheer kan u alles vertellen over het historische verleden van Sri Lanka en hoe de stad is veranderd in de moderne stad van vandaag. Doe zoals de Sri Lankanen doen en pak een aantal heerlijke hoppers en plantaardige roti. Locals houden er simpelweg van om de dag te beginnen met deze lekkere ochtend snack, vooral wanneer je naar Colombo's grootste park gaat! Gevuld met weelderige vegetatie, 100-jaar oude bomen en een replica van het Witte Huis, is dit park een rustig juweeltje, weg van de stadsdrukte. Tuk Tuk je weg naar de oudste boeddhistische tempels in Colombo met een prachtig meer. Bekijk een verbazingwekkende verzameling Boeddhabeelden, bekijk een heilige boom en bewonder een overblijfsel van Boeddha's haar. Aarzel niet om je gastheer vragen te stellen! Laat je onderdompelen in het echte lokale leven en bezoek een van de levendigste markten. Zie waar de lokale bevolking alles koopt en verkoopt, van groenten tot elektronica. Dwaal door de labyrintstraten en volg je neus naar een nabijgelegen cassave-chipverkoper. Zie hoe deze lekkere snack is gemaakt en laat je smaakpapillen dansen! Ga naar de bananenmarkt en probeer zoveel verschillende bananen als je wilt! Benieuwd wat er nog meer te wachten staat? Wat dacht je van een bezoek aan een moskee in de vorm van een granaatappel, gevolgd door een prachtig minimalistische Hindoetempel? Een bezoek aan Sri Lanka's laatste King's cel is ook een uniek pareltje! Vergeet tijdens je verblijf niet het prachtige uitzicht vanaf de vuurtoren te bekijken. Welke betere manier om uw tour af te sluiten dan aan de ontspannende oceaanzijde van Galle Face? Kom tot rust en ontspan met een koud drankje, een heerlijke garnalencake en een prachtige zonsondergang over de westkust van Sri Lanka!

Ella: dagexcursie naar nationaal park Yala met safari

10. Ella: dagexcursie naar nationaal park Yala met safari

Bezoek nationaal park Ruhunu en verken de 126.786 hectare inclusief het Strict Natural Reserve (Block II). Het bekendst is Block I, dat in 1938 werd opgericht. Yala is beroemd vanwege de grote kuddes en enorme aantallen olifanten, luipaarden, axisherten, sambars, krokodillen, mangoesten, wilde zwijnen, wilde buffels en vele andere dieren. Meer dan 130 vogelsoorten zijn hier waargenomen, zowel in het park woonachtige als overwinterende vogels. Ga naar het nationale park voor een safari in de middag rond 13:00 uur, wat de tijd van de dag is waarop je lui[paarden en lippenberen uit de lommerrijke jungle kunt zien komen en kunt zien rondwandelen. Ga naar geweldige plekken voor vogelkijkers. De watergaten en -tanks zijn een paradijs voor vogelkijkers en bieden je de kans om pauwen te zien dansen. Liefhebbers van wilde dieren moeten Yala in Sri Lanka bezocht hebben. Na het einde van je excursie word je teruggebracht naar je hotel in Ella.

Sitemap Sri Lanka

Wil je alle activiteiten in Sri Lanka ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sri Lanka

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 515 beoordelingen

Dit was een fantastische ervaring! Organisatie was uitstekend met berichten van onze gids in letterlijk minuten na boeking. Ruwan was vriendelijk, goed geïnformeerd en zeer betrokken! We hadden een tour van 3 uur waarbij onze gids het initiatief nam om een andere route door het park te nemen om geen rijen jeeps te volgen, we waren meestal helemaal alleen waardoor we zoveel dieren konden zien! Na 2 uur stopten we bij het meer waar Ruwan en onze chauffeur vers fruit voor ons klaarmaakten om te eten en te snacken! Het was mooi, rustig en heel erg professioneel! Ik raad Ruwan aan en geef hem 5 sterren!

De chauffeur was erg vriendelijk en legde ons veel uit. Behalve het luipaard zagen we ook allerlei dieren :-) We waren zelfs alleen in de jeep, dus we hadden maximale vrijheid

Geweldige ervaring! Onze gids was erg aardig en zorgde ervoor dat we een geweldige tijd hadden! Prachtige landschappen, dieren om te observeren en te ontdekken. Ik raad aan!

Fantastische rondleiding! Onze chauffeur deed zijn best, we zagen ondanks het regenseizoen luipaarden, luiaardberen en olifanten! 100% aanbeveling voor deze tour! :-)

Hele vriendelijke chauffeur. Was ruim optijd en communiceerde via whatsapp wat erg handig was. Aanrader!