Sri Lanka

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Sri Lanka: De beste dingen die je niet wil missen

Nationaal park Yala: privésafari tijdens gouden uren

1. Nationaal park Yala: privésafari tijdens gouden uren

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in de omgeving, ga je het nationaal park Yala binnen om de lichte bossen, struikgewas, graslanden, lagunes en een prachtig scala aan dieren te verkennen. Met je privé 4WD Jeep en deskundige gids, zullen de ‘Gouden Uren’ van de dag worden gebruikt om je te concentreren op het spotten van luipaarden, de eerste 2 uur of de laatste 2 uur van de dag. Tijdens deze safari ga je op zoek naar 's werelds meest geconcentreerde aantal luipaarden, lippenberen en olifanten, terwijl je goed geïnformeerde gids en chauffeur vakkundig door het uitgestrekte gebied en de wegen navigeert. De ochtendtrip begint om 05:00 uur vanuit je hotel, om de zonsopgang te bewonderen terwijl het park om 06:00 uur opent. Terwijl de middagoptie je toelaat om van 14:00 uur tot zonsondergang te verkennen wanneer het park om 18:00 uur sluit. Yala ligt in het zuidoosten van Sri Lanka, aan de panoramische Indische Oceaan. Het is een natuurreservaat en de thuisbasis van 44 soorten zoogdieren en 215 vogelsoorten. Luipaarden, olifanten, waterbuffels, lippenberen, sambars, jakhalzen, gevlekte herten, pauwen en krokodillen zijn allemaal te vinden in deze rijke omgeving.

Sri Lanka: privésafari in het Yala National Park

2. Sri Lanka: privésafari in het Yala National Park

Geniet van de ongerepte natuurlijke schoonheid en verbazingwekkende flora en fauna van Sri Lanka tijdens een privésafari door Yala National Park. Ontdek luipaarden, olifanten, waterbuffels en meer tussen hoge bomen, schilderachtige lagunes en gouden zandduinen. Met de hoogste concentratie luipaarden van elk nationaal park in Sri Lanka, is Yala National Park een geweldige plek voor natuurliefhebbers om hun hart te luchten. Vang een glimp, en misschien een paar geweldige foto's, van deze ongrijpbare roofdieren. Kijk hoe olifanten speels baden in de modder en ontmoet andere fascinerende dieren, waaronder lippenberen, wilde zwijnen, gevlekte herten en gouden jakhalzen. Bekijk het enorme aanbod aan interessante vogels. Houd je camera bij de hand terwijl je door de natuurlijke habitat van deze dieren dwaalt op deze prachtige privésafari door Yala National Park.

Van Ella: shuttle naar Mirissa / Galle met Udawalawe Safari

3. Van Ella: shuttle naar Mirissa / Galle met Udawalawe Safari

Na 5:00 uur pick-up van je hotel in Ella, Haputale of Bandarawela, ga je naar Udawalawe National Park, waar je overstapt op een open concept safari-jeep om het beste uitzicht te hebben. Een vroege start zorgt ervoor dat je de dieren kunt zien tijdens een van hun meest actieve momenten van de dag. Zie zeker kuddes olifanten en veel plezier bij het kijken naar krokodillen, apen, waterbuffels, verschillende endemische vogelsoorten en nog veel meer. Onderweg leer je over en observeer je de natuurlijke habitats van de lokale fauna terwijl je een aantal fantastische foto's maakt. Geniet 's ochtends/'s middags van een verpakte maaltijd. Aan het einde van uw safari-avontuur van 3 uur schakelt u terug naar de comfortabele auto met airconditioning voor de rit naar Mirissa/Weligama/Unawatuna of Galle, waar u wordt afgezet bij uw hotel.

Nationaal Park Udawalawa: privé-safari

4. Nationaal Park Udawalawa: privé-safari

Maak een ontdekkingstocht door nationaal park Udawalawa, een van de puurste natuurgebieden op aarde, met een grote Sri Lankaanse olifantenpopulatie. Je kunt er kuddes olifanten zien en een glimp opvangen van waterbuffels, wilde zwijnen, Prins Alfredherten, jakhalzen en nog veel meer prachtdieren. Dit gebied beslaat 30.821 hectare en is een waar tropisch paradijs. Exotische bloemen groeien hier welig en voor vogelaars is deze plek een droom. Er vliegen heel veel inheemse vogels en trekvogels rond, die erop wachten door jou ontdekt te worden. Als je geluk hebt kun je in het park zelfs de Sri Lankaanse bankivahoen, dwergfazant en groene duif spotten.

Colombo: luchthaven Colombo (CMB) en stad Negombo transfer

5. Colombo: luchthaven Colombo (CMB) en stad Negombo transfer

Geniet van een ontspannen en comfortabele privétransfer van Sri Lanka's Bandaranaike International Airport (CMB) naar je hotel in Negombo. Na de landing op de luchthaven ga je naar de aankomsthal om je chauffeur te ontmoeten, die een bord met je naam erop zal vasthouden. Als je je chauffeur niet kunt lokaliseren, staat er 24/7 een ondersteuningsteam voor je klaar. Je chauffeur begeleidt jou en je bagage in een comfortabel en veilig voertuig, zodat je alleen maar achterover hoeft te leunen en te ontspannen tijdens de 1-2 uur durende reis. Vertrouw op de expertise van je chauffeur om de veiligste, meest verkeersvrije route te nemen. Laat het je chauffeur gerust weten als je moet stoppen voor een verfrissing of voor noodgevallen.

Hikkaduwa: privétransfer naar de internationale luchthaven van Colombo

6. Hikkaduwa: privétransfer naar de internationale luchthaven van Colombo

Geniet van een ontspannen en comfortabele privétransfer tussen uw hotel in de omgeving van Hikkaduwa en de internationale luchthaven Colombo of Bandaranaike. Reis veilig in een gelicentieerd voertuig met een professionele chauffeur. Een vriendelijke chauffeur zal u ontmoeten en begroeten in uw hotel in Hikkaduwa. Uw chauffeur begeleidt u en uw bagage naar het voertuig. Ervaar een comfortabele reis in een privévoertuig met airconditioning rechtstreeks vanuit het hotel. De reis duurt ongeveer 2-3 uur, afhankelijk van het verkeer en de weersomstandigheden. Reis gemakkelijk zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over vooraf boeken of last-minute zoeken. Laat het uw chauffeur gerust weten als u moet stoppen voor verfrissingen of noodgevallen. Aan het einde van uw reis zet uw chauffeur u af op de luchthaven en helpt u met uw bagage voordat u afscheid neemt.

Hikkaduwa: Yala National Park Jeep Safari Private Day Tour

7. Hikkaduwa: Yala National Park Jeep Safari Private Day Tour

Ontdek Yala National Park, het op een na grootste wildpark in Sri Lanka tijdens een privéjeepsafari vanuit Hikkaduwa. Ervaar ongerepte natuurlijke schoonheid en verbazingwekkende dieren in het wild. Begin met een pick-up van je hotel in Hikkaduwa. Vanaf daar kunt u ontspannen tijdens uw rit naar Yala National Park. Bij aankomst begint u aan een safaririt per jeep, waarbij u de lokale luipaarden en olifanten in hun natuurlijke habitat in de gaten houdt. Ontmoet andere inheemse dieren zoals lippenberen, jakhalzen, mangoesten, gevlekte herten, buffels, wilde zwijnen, sambhur en hazen. Houd je camera bij de hand terwijl je door de natuurlijke leefomgeving van deze dieren dwaalt. Je zult ook een verscheidenheid aan vlinders en soorten vogels zien. Na de safari reist u terug naar uw accommodatie in Hikkaduwa.

Sri Lanka: Mega Zipline-avontuur van 1 uur in Ella

8. Sri Lanka: Mega Zipline-avontuur van 1 uur in Ella

Je gids haalt je op bij 98 Adventure Park, Ella. De uitrusting wordt verstrekt, net als je instructeur en bijbehorende bemanning. Het Badulla-district van Sri Lanka is een uitnodigend toevluchtsoord vol natuurlijke schoonheid en een koel klimaat.  Tokkelen (of ziplining) is een van de beste dingen om te doen in Ella omdat er hier een overvloed aan adembenemende natuur is. Ella heeft alles wat je hartje begeert, zowel voor mensen die op zoek zijn naar ontspanning als voor avontuurlijke mensen.  Gelegen op meer dan 1.000 meter boven de zeespiegel en 200 kilometer ten oosten van de hoofdstad Colombo, biedt deze behaaglijke plek spectaculaire bergketens, schilderachtige watervallen en unieke flora en fauna. Zie de prachtige heuvels van het eiland in vogelperspectief.

Vanuit Colombo: dagtrip Sigiriya en Dambulla

9. Vanuit Colombo: dagtrip Sigiriya en Dambulla

Vertrek vanuit Colombo en reis met een kleine groep in een gedeeld voertuig naar de stad Sigiriya, waar je direct naar de grote rots gaat. Bekijk de massieve kolomvormige rots, die volgens de oude Sri Lankaanse kroniek Culavamsa werd geselecteerd door Koning Kasyapa als de plek voor zijn nieuwe hoofdstad. Bewonder vele schilderijen van historische koninginnen, prinsessen en dienstmeisjes in het fort van de rots voordat je pauzeert om op eigen gelegenheid te lunchen. Vervolgens ontdek je een aantal traditionele ambachten van de regio, zoals houtsnijwerk en batik textiel, met genoeg tijd om mooie souvenirs te kopen. Begin de reis terug in de richting van Colombo via Dambulla om het grootste en bestbewaarde grottentempelcomplex in Sri Lanka te onderzoeken. Ontdek de prachtige Boeddhabeelden en rotsschilderijen in levendige kleuren en verschillende vormen, geschilderd van rond de 2de eeuw voor Christus tot aan het 18de-eeuwse Kandyan tijdperk.

Ella: dagexcursie naar nationaal park Yala met safari

10. Ella: dagexcursie naar nationaal park Yala met safari

Bezoek nationaal park Ruhunu en verken de 126.786 hectare inclusief het Strict Natural Reserve (Block II). Het bekendst is Block I, dat in 1938 werd opgericht. Yala is beroemd vanwege de grote kuddes en enorme aantallen olifanten, luipaarden, axisherten, sambars, krokodillen, mangoesten, wilde zwijnen, wilde buffels en vele andere dieren. Meer dan 130 vogelsoorten zijn hier waargenomen, zowel in het park woonachtige als overwinterende vogels. Ga naar het nationale park voor een safari in de middag rond 13:00 uur, wat de tijd van de dag is waarop je lui[paarden en lippenberen uit de lommerrijke jungle kunt zien komen en kunt zien rondwandelen. Ga naar geweldige plekken voor vogelkijkers. De watergaten en -tanks zijn een paradijs voor vogelkijkers en bieden je de kans om pauwen te zien dansen. Liefhebbers van wilde dieren moeten Yala in Sri Lanka bezocht hebben. Na het einde van je excursie word je teruggebracht naar je hotel in Ella.

Sitemap Sri Lanka

Wil je alle activiteiten in Sri Lanka ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.