Datums kiezen

Ontdek het beste van
St Andrews

Onze aanbevelingen voor St Andrews

Edinburgh: tour St. Andrews & vissersdorpen van Fife

1. Edinburgh: tour St. Andrews & vissersdorpen van Fife

Reis tijdens een dagtocht vanuit Edinburgh aan boord van een bus met airconditioning door het historische land Fife. Verdiep je in de bezienswaardigheden die je onderweg ziet en luister naar het live-commentaar. Stop in de charmante stadjes Anstruther, St. Andrews en South Queensferry. Vertrek vanuit Edinburgh en bewonder het uitzicht op de iconische Forth Rail Bridge terwijl je de Firth of Forth oversteekt en het oude 'Kingdom of Fife' binnengaat. Rijd door Aberdour voordat je verdergaat naar de East Neuk of Fife, aan de kust.  Geniet van het uitzicht terwijl je door de pittoreske dorpen St. Monans en Pittenween rijdt, ooit bloeiende vissersdorpen. Bereik de stad Anstruther, de thuisbasis van het Scottish Fisheries Museum, waar de bus stopt.  Verlaat Anstruther, reis door Crail en kom dan op tijd voor de lunch aan in het prachtige middeleeuwse stadje St. Andrews. Vrije tijd om rond te wandelen in de stad die beroemd is als de bakermat van de golfsport en de bekendste golfbaan ter wereld heeft. Je hebt drie uur vrije tijd om te lunchen, te wandelen over de geplaveide straten, de ruïnes van de kathedraal en het kasteel te bekijken of een bezoek te brengen aan de oudste universiteit van Schotland, waar prins William en Kate Middleton elkaar hebben ontmoet. Op de terugweg rijd je door de heuvels van Lomond en daal je af naar Loch Leven (waar Mary Queen of Scot gevangen zat). Maak een korte stop om het prachtige uitzicht op de Forth Bridges in South Queensferry te bewonderen voordat je weer terugkeert naar Edinburgh.

Van Edinburgh: St Andrews en de vissersdorpen van Fife

2. Van Edinburgh: St Andrews en de vissersdorpen van Fife

U verlaat Edinburgh en reist noordwaarts naar South Queensferry. Je reist over de Queensferry Crossing en krijgt een prachtig uitzicht op een van de grootste kunstmatige bezienswaardigheden van Schotland, de Forth Rail Bridge. Vervolgens betreedt u het koninkrijk Fife en stopt u in het traditionele vissersdorpje Anstruther (plaatselijk bekend als 'Ainster'), waar u de oude geplaveide straatjes kunt bekijken en een wandeling langs de kust naar de haven kunt maken. Vanuit Anstruther gaan we verder noordwaarts naar het middeleeuwse stadje St Andrews. Sint-Andreas is de patroonheilige van Schotland en volgens de legende zijn zijn stoffelijke resten aangespoeld aan de kust van Fife. St Andrews is ook de thuisbasis van de derde oudste universiteit van Groot-Brittannië en een prachtig kasteelruïne op een klif. Je hebt ongeveer twee en een half uur om deze fascinerende stad te verkennen. Na St Andrews maken we een aangename rit door het glooiende landschap van centraal Fife naar Falkland. Falkland Palace domineert dit oude dorp en was een van de belangrijkste residenties van de oude koninklijke familie van Schotland, de Stewarts (Stuarts). Afgezien van het paleis is het dorp eenvoudigweg een van de mooiste van Schotland, met een scala aan oude huisjes en smalle kronkelende straatjes. We verlaten Falkland en keren terug naar Edinburgh, langs Loch Leven, waar Mary Queen of Scots gevangen werd gezet door haar protestantse adel. En dan steken we nogmaals de Firth of Forth over en keren terug naar het stadscentrum.

St Andrews: Old Course History Tour - 80s Pro Caddie Gids

3. St Andrews: Old Course History Tour - 80s Pro Caddie Gids

Een vloeiende beheersing van het Engels is essentieel voor deze rondleidingen. Langzaam spreken of vertalen werkt niet. Kom meer te weten over de vroege ontwikkeling van het golfspel door de evolutie van de Old Course in St Andrews met je gids Richard Falconer. Hij neemt je mee op een reis door een golftijdlijn om de vele facetten van het spel hier te ontdekken en waarom het golfspel dat we kennen en waar we van houden misschien niet zo oud is als velen denken. Als auteur, historicus en jaren '80 Pro A1 Old Course Caddie zal Richard je vertellen hoe het golfen op de Old Course verschilt van hoe het vroeger was en waarom je zijn oude Caddie Shack voor de Old Course niet kunt zien tijdens de Open. Je komt te weten waarom Nike een week lang een hotel op Golf Place heeft gekocht en je ziet de langstlopende golfshop ter wereld. Terwijl je over de eerste fairway wandelt, hoor je over de vroege golfpioniers van St Andrews, Allan Robertson, Old Tom Morris en het ontstaan van het Open Championship. Over de Amerikaan Thomas Hamilton, die het spel (onbedoeld) meer bekendheid gaf. Leer meer over de mijlpalen die een integraal onderdeel vormen van deze unieke baan, waaronder de fasen van organische ontwikkeling die de Old Course doormaakte en die de 18 holes tot een wereldwijde standaard zouden maken. Dan over Granny Clarks Wynd - de breedste fairway in het spel en leer over tee-off chaos, en een beetje over Tiger, Rory en Sean Connery. Eenmaal bij het Rusacks Hotel kom je te weten waarom een dame genaamd Doreen Stubbs zo gewild was in St Andrews bij golfgrootheden en Hollywoodsterren tot aan haar recente overlijden. Je komt ook van alles te weten over kogelvrije ramen, rubberen daken, de Himalaya, spoorwegerfenissen en nog veel meer! Plus: Maak een fotoshoot op de Swilkan Bridge (uitgezonderd toernooidagen), gevolgd door herinneringen aan Road Hole blunders en ongelukken. Eindig je tour bij de beroemde Old Course Jigger Inn, waar je kunt genieten van verfrissingen met uitzicht op de 17e fairway (niet inbegrepen). Dit alles in een bomvolle wandeltocht vol golferfgoed! Er zijn ook genoeg dagelijkse touropties waar je uit kunt kiezen: April tot oktober: 10 uur, 12 uur, 14 uur, 16 uur* November tot maart: 10 uur, 12 uur, 14 uur* (Het hele jaar door op zondag - Loop over de Old Course fairway - uitgezonderd kampioenschap/toernooidagen) *Kijk op de boekingskalender voor beschikbaarheid Richards Tours worden aanbevolen door de beroemde St Andrews golfhistoricus David Joy.

St Andrews: Stad, golf en geschiedenis van de oude golfbaan

4. St Andrews: Stad, golf en geschiedenis van de oude golfbaan

Een vloeiende beheersing van het Engels is essentieel voor alle deelnemers. Langzaam spreken of vertalen werkt niet. Deze tochten zijn niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn, d.w.z. langzaam lopen; inclusief Zimmers, knie-/heupproblemen, verstuikte enkels etc. Bovendien zijn er geen ruststops en omdat de tocht een lus is, zou een uitstapje na de start de totale afstand niet verkorten en de golfbaan ligt op het laatste deel van de tocht. Deze tour is gemaakt met de golfer en niet-golfer in gedachten, dus hoewel er veel golf is op deze tour, gaat het niet alleen om golf. Er is voor elk wat wils. Nadat je je gids buiten Hotel du Vin hebt ontmoet, gaan we op weg naar de vervallen kathedraal. Onderweg hoor je over het Dunhill Championship en zie je de oudste universiteit van Schotland met de vierhoek van St Salvator's College. Je hoort over William en Kate en wanneer de Netflix-serie 'The Crown' naar de stad kwam. Je neemt ook een kijkje in een van de adembenemende verborgen juweeltjes van St Andrews. Samen met een paar andere bezienswaardigheden onderweg, is het terrein van de kathedraal de volgende bezienswaardigheid op de tour: Betuig je respect aan de golfgrootheden Old en Young Tom Morris, Allan Robertson en Jamie Anderson. Je ziet ook de ruïnes van het Bishop's Palace - een prominent symbool van de vroegere katholieke rijkdom en macht in Schotland. Vanaf daar wandel je langs de Scores langs prachtige Victoriaanse gebouwen van de universiteit, het Principals House en de residentie waar prins William en Kate hun eerste jaar als studenten doorbrachten. Op weg naar de Old Course hoor je over de vroege ontwikkeling van het Open Championship en hoe het golfspel zich in St Andrews zou ontwikkelen tot het Home of Golf. Wandel langs de 18e green, de 1e tee en de eerste fairway en hoor over enkele van de pijlers van het spel die de opmerkelijke geschiedenis hebben gevormd, hoe de Links 18 holes kregen plus details van de iconische gebouwen die over de baan uitkijken en een paar memorabele golfmomenten. * De tour eindigt bij de Swilkan Bridge waar je een foto kunt laten maken - behalve op toernooidagen. Je kunt dan naar de Jigger Inn/Old Course Hotel gaan om te ontspannen met een iconisch uitzicht en na te denken over de vele onstuimige dagen van St Andrews.

St Andrews: Top bezienswaardigheden rondleiding met gids

5. St Andrews: Top bezienswaardigheden rondleiding met gids

Ons St Andrews is een schilderachtig stadje dat bruist van de plaatselijke bevolking, studenten van over de hele wereld en zelfs royalty's. Het is charmant en betoverend, hoe je het ook bekijkt! Van de internationale thuishaven van golf tot de op twee na oudste universiteit ter wereld, met een van de mooiste kusten aan de oostkust, er valt voor iedereen wel iets te ontdekken in dit idyllische stadje. Ga met je lokale gids mee op een 1,5 uur durende wandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden van St Andrews en ontdek dingen die je zelf niet zou zien. Verken St Andrews terwijl je in de voetsporen treedt van golflegendes, royals, ketters die op de brandstapel belandden, beroemde katten en degenen die vandaag de dag in St Andrews wonen! Je lokale gids brengt St Andrews tot leven. Belangrijkste bezienswaardigheden: St Andrews Cathedral Kasteel van St Andrews De oude golfbaan North St & Market St De universiteit van Saint Andrews De kapel van St. Salvator ...en nog veel meer verborgen juweeltjes!

St. Andrews en het Kingdom of Fife Tour vanuit Edinburgh

6. St. Andrews en het Kingdom of Fife Tour vanuit Edinburgh

Maak een dagexcursie vanuit Edinburgh en ontdek de natuurlijke schoonheid van de kust van Fife, langs schilderachtige vissersdorpjes, abdijen en de beroemde universiteitsstad St. Andrews, onder leiding van een deskundige gids. Ga vanuit Edinburgh naar South Queensferry en bekijk 2 van de meest opmerkelijke bruggen ter wereld: de Forth Rail Bridge, gebouwd in 1890, en zijn veel jongere buurman, de Forth Road-brug. Steek de rivier de Foror over en stop bij de magnifieke Dunfermline Abbey, de begraafplaats van koning Robert the Bruce. Bekijk de met goud versierde tombe en kom meer te weten over het effect van de reformatie op de abdij, toen onder het bewind van Hendrik VIII kerken werden verwoest, zogenaamd in de naam van God. Reis langs de kust van Fife langs Carnegie Hall, de geboorteplaats van de wereldberoemde filantroop Andrew Carnegie. Stop bij charmante kleine vissersdorpjes, waaronder Anstruther, een oud haringbolwerk. Probeer de beste fish and chips in Schotland, of eet een snack in het Fisheries Museum. Ga verder naar St. Andrews, de thuisbasis van golf, religie en de beroemde universiteit. Hier zult u 2,5 uur doorbrengen. Verken de prachtige omgeving, bij mooi weer is het strand uit de film Chariots of Fire bijzonder populair, net als de 16e-eeuwse tunnels onder het kasteel. Golfliefhebbers kunnen hun respect betuigen bij het graf van Tom Morris, het Golfmuseum bezoeken, de Links Course Putting Green uitproberen of gewoon langs Granny Clark's Wynd lopen - een openbaar recht van overpad dat over de oude baan loopt.

Edinburgh: St Andrews Walk, Dunfermline Abbey en de kust van Fife

7. Edinburgh: St Andrews Walk, Dunfermline Abbey en de kust van Fife

Reis naar de stad St. Andrews, waar u de kans krijgt om de kathedraal van St. Andrews en het historische kasteel van St. Andrews te verkennen. Maak een mooie korte kustwandeling, bezoek enkele kustplaatsen en wandel door het natuurreservaat Loch Leven voordat u Dunfermline Abbey bezoekt, de rustplaats van vroegere koningen en koninginnen. Verlaat Edinburgh, de grootste stad van Schotland en reis over de Queensferry-oversteek en rijd langs de kust richting de prachtige kustplaats St Andrews. Tijdens uw ontdekkingstocht bezoekt u prachtige kustplaatsen en krijgt u prachtige schilderachtige uitzichten Aankomst aan de kust en maak een korte wandeling naar Lady's Tower en Lighthouse en ervaar de zeebries en het prachtige landschap De stad St Andrews staat vooral bekend om de historische Old Course, golfbaan, maar er is nog zoveel meer te zien. Je krijgt de kans om St Andrews Castle en St Andrews Cathedral te bezoeken en door de straten van deze historische stad te lopen. Je hebt ook tijd voor een heerlijke lunch op een van de vele plaatsen in St. Andrews Na een lunch laat je St Andrews achter je en reis je naar het natuurreservaat Loch Leven voor een mooie natuurwandeling waarbij je hopelijk de kans krijgt om wat dieren in het wild te zien Dan is er de historische Dunfermline Abbey, de rustplaats van Schotse koningen en koninginnen en die bijna 1000 jaar geleden dateert Vanaf hier reist u terug naar Edinburgh, waar uw Scotland Tour Guide u afzet op dezelfde locatie waar u bent opgehaald.

Edinburgh: Stirling, Whisky en St. Andrews Tour in het Spaans

8. Edinburgh: Stirling, Whisky en St. Andrews Tour in het Spaans

Ga op eigen gelegenheid naar het ontmoetingspunt in de oude binnenstad van Edinburgh en stap in een bus of minibus. Ga naar Stirling, een middeleeuwse stad die een cruciale rol speelde in de Schotse geschiedenis. Kijk uit naar het imposante Stirling Castle, dat op een heuvel van vulkanisch gesteente ligt en uitkijkt over de stad en de omliggende regio. Als je ervoor kiest, kun je het koninklijke fort betreden en door de koninklijke kamers lopen, ooit de thuisbasis van Schotse koningen en koninginnen. Verken ongeveer een uur voordat je naar een nabijgelegen whiskystokerij reist. Loop door de brouwerij om de stappen te ontdekken die nodig zijn om de drank te produceren. Sluit je bezoek af met een whiskyproefje. Ga verder naar de kustplaats St. Andrews. Luister naar je gids die het verhaal van het verleden van de stad vertelt en uitleg geeft over de connectie met het katholicisme. Geniet bij aankomst van vrije tijd om rond te dwalen. Bekijk de overblijfselen van de verwoeste kathedraal, ooit de grootste katholieke kerk in Schotland, of bezoek de beroemde Old Course, 's werelds oudste golfbaan. Maak van de gelegenheid gebruik om hier te lunchen en begin na ongeveer twee uur in St. Andrews aan de reis terug naar Edinburgh. Maak nog een laatste stop in het dorp South Queensferry om het uitzicht op de Forth Bridge, een iconisch Victoriaans bouwwerk, te bewonderen voordat je terugrijdt naar Edinburgh Old Town.

St Andrews en Falkland Palace Tour vanuit Edinburgh

9. St Andrews en Falkland Palace Tour vanuit Edinburgh

Ga noordwaarts naar Fife voor een volledige dag vol ontdekkingen, vertrekkend vanuit Edinburgh. Je krijgt een voorproefje van het leven in de omgeving en leert de cultuur en geschiedenis van de regio begrijpen. Je reis begint als je de Firth of Forth oversteekt, langs de beroemde Forth Railway Bridge, vóór je eerste stop: Falkland. Dit is een prachtig dorp dat bevroren is in de tijd en dat ook te zien is in Outlander. U kunt rondsnuffelen in de handwerkwinkels of een bezoek brengen aan Falkland Palace, waar de oudste tennisbanen ter wereld in gebruik zijn. Het volgende is St. Andrews. De stad beschikt over een prachtig strand, geweldige cafés en winkels, een prachtige universiteit en een oude kathedraal. Bovendien staat het bekend als de spirituele thuisbasis van golf. Ga vervolgens naar een vergeten hoek van Fife, East Neuk. Hier passeert u historische vissersdorpjes en geniet u van het prachtige kustlandschap. Aan het einde van uw verkenningstocht maakt u een laatste stop in Anstruther en geniet u van een vismaaltijd, een maaltijd geschikt voor een Schot!

St. Andrews, Dunnottar Castle & Falkland in het Spaans

10. St. Andrews, Dunnottar Castle & Falkland in het Spaans

De eerste halte van de tour is net buiten Edinburgh in South Queensferry. Hier kun je het prachtige en spectaculaire werk van industriële engineering zien, de Forth Bridge – een UNESCO-Werelderfgoedlocatie. Ga vervolgens door naar de volgende halte van de tour.  Je tweede bestemming is St. Andrews. Deze kuststad staat bekend als de hoofdstad van de golfsport, maar dat is niet alles. Bekijk de historische kuststreek en bezoek het strand waar de beroemde scène uit 'Chariots of Fire' werd gefilmd. Bij aankomst neemt je gids je mee op een tour door St. Andrews, waar je meer kunt leren over de geschiedenis en verhalen van de stad. Daarna heb je vrije tijd om St. Andrews zelf te verkennen. Na het verkennen van St. Andrews, ga je verder naar  Dunnottar Castle. Het kasteel ligt op een klif aan de Noordzee en wordt door velen beschouwd als het mooiste kasteel in Schotland. Dan begin je de terugreis naar Edinburgh en breng je een bezoek aan het dorp Falkland. Het dorp staat bekend om zijn schoonheid en dient als achtergrond voor de stad Inverness in de serie 'Outlander'.

Populaire activiteiten

De publiekstrekkers van St Andrews

Alle activiteiten

38 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over St Andrews

Andere activiteiten in St Andrews

Wil je alle activiteiten in St Andrews bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over St Andrews

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 933 beoordelingen

We hadden het geluk dat we een bloedhete dag hadden, waardoor alle stops zeer aangenaam en plezierig waren. Geweldige pinten en prijzen. Het is de moeite waard om de golfkalender van St. Andrews te raadplegen - we waren daar de dag nadat het Walker Cup-toernooi was afgelopen, dus er was nog steeds veel verkeersbeheer en er werden containers en uitrusting gedemonteerd in het gebied, wat het minder pittoresk maakte. Het Chariots of Fire-strand was prachtig. Neem een hoed mee - er zijn geen gordijnen in de bus, dus als je een geweldige zonnige dag krijgt zoals wij, wil je misschien een hoed om je tegen de zon te beschermen

ben al meerdere keren bij Rabbie's geweest en ze stellen nooit teleur. Bruce was onze gids en het was een geweldige sfeer, we hebben veel gelachen. Ik vond het absoluut geweldig dat we 3 uur en 15 minuten vrije tijd hadden in St Andrews. Met zoveel tijd slaagde ik erin de kathedraal, de universiteitscampus, het St Andrews Castle op de klif en zelfs het strand met zijn prachtige duinen te verkennen. Zeer leuke tour :) als je iets zoekt langs de kustlijn.

We hadden een geweldige dag op de straat Andrew's tour! Onze gids en chauffeur Graham was een schat aan kennis en precies de juiste hoeveelheid humor om ons allemaal betrokken te houden. We stopten onderweg en hadden voldoende tijd in St. Andrew's om de oude route te lopen, wat te lunchen en de stad te verkennen. Ik zou deze rondreis zeker aanbevelen!

Onze gids was fenomenaal, Gillian. Ze was zeer informatief en hield je geïnteresseerd met al haar feiten en verhalen. We vonden het geweldig om St. Andrew's te zien, omdat mijn man golfer is en tijd op de baan doorbrengt. De vissersdorpjes waren heel schattig om te zien.

Mooie route, veel gezien en voldoende vrije tijd om dingen te zien