Kies data

St. Anne's Cathedral

St. Anne's Cathedral: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Belfast: wandeltocht over een geschiedenis van terreur

1. Belfast: wandeltocht over een geschiedenis van terreur

Kom meer te weten over de turbulente 20e-eeuwse geschiedenis van Belfast tijdens een bekroonde sightseeingtour. Bezoek 8 locaties in het stadscentrum waar enkele van de meest tragische gebeurtenissen van The Troubles plaatsvonden. Leer hoe het was om in de stad te leven toen de dreiging van bommen altijd aanwezig was. Loop door de zich ontwikkelende Cathedral Quarter, met de St. Anne's Cathedral in het hart, en hoor over het vredesproces en de regeneratie die in de stad heeft plaatsgevonden sinds het staakt-het-vuren van begin jaren negentig. Krijg een gevoel voor de echte geschiedenis van de stad en ga terug in de tijd door de gedetailleerde verhalen van uw lokale deskundige gids. Geboren in de jaren dat de Troubles begonnen, verweven ze hun eigen verhalen en ervaringen in hun tournee en brengen ze de geschiedenis tot leven. Uw gidsen behoren tot de meest deskundige conflicthistorici in Noord-Ierland en de tour wordt erkend als onbevooroordeeld, objectief en historisch accuraat. Het is geschikt voor alle bezoekers, ongeacht hoeveel of weinig ze al weten van het bewogen verleden.

Vanuit Dublin: Giant's Causeway & Belfast Titanic met ticket

2. Vanuit Dublin: Giant's Causeway & Belfast Titanic met ticket

Deze dagvullende tour neemt je mee van Dublin naar Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland. Tot en met 10 april 2019 is de ophaaltijd vanuit Dublin City Gallery 7:15 uur. Vanaf 11 april is de ophaaltijd 6:45 uur. Bezoek het Titanicmuseum en kom gedurende 1.5 uur meer te weten over het verhaal van de oceaanlijner Titanic en haar noodlottige eerste reis. Het verhaal komt tot leven dankzij innovatieve technologie, schaalmodellen en nog veel meer. Zie de Giant's Causeway, die bestaat uit zo'n 40.000 verbonden basaltpilaren. Breng 1,5 uur door op deze UNESCO Werelderfgoedlocatie, die ook wel het 8e Wereldwonder genoemd wordt. Je hebt tijd om over de kliffen die over de Causeway uitkijken te wandelen en schitterende foto's te maken, en kunt daarna ook een wandeling over de Giant's Causeway zelf maken. Bij het uitstapje hoort ook een fotopauze bij het machtig mooie Dunluce Castle. Van alle Ierse kastelen staat deze 13-eeuwse kasteelruïne bekend als de mooiste plek om te fotograferen – elke amateurfotograaf ontstijgt zichzelf hier! Pauzeer daarna 15 tot 20 minuten bij de Dark Hedges. Deze eeuwenoude laan met beukenbomen is in films (Transformers) en op televisie (Game of Thrones) te zien geweest. Aansluitend krijg je een halfuur de tijd om Belfast te verkennen. Zie Big Fish, Albert's Clock, St. Anne's Cathedral en nog veel meer. Je hebt tijd om te winkelen en wat eten te kopen en gaat vervolgens terug naar Dublin, waar je tussen 19:30 en 20:30 uur aankomt.  *Houd er rekening mee dat deze tijden een schatting zijn. Afhankelijk van het verkeer en het weer kunnen de locaties ook op een andere volgorde bezocht worden.

Belfast: eclectische stadswandeling door het centrum

3. Belfast: eclectische stadswandeling door het centrum

Deze eclectische rondleiding door het stadscentrum behandelt de geschiedenis, architectuur en mensen van Noord-Ierland. Als je het stadhuis verlaat, ontdek je enkele van de Belfast-gebouwen langs de weg die de stad zo'n prachtige en unieke ruimte maken. Hoor over de kleurrijke geschiedenis die dit deel van het eiland Ierland gedurende duizenden jaren heeft gevormd. Je zult ook horen over sommige beroemde mensen van Belfast en over dingen die hier zijn uitgevonden. Ga langs de rivier de Lagan en kijk uit naar de zee. Zie het gebied dat nu bekend staat als de Titanic Quarter en ontdek de Waterfront Hall. Loop langs de scheve toren van Belfast, gebouwd op het aanmeerpunt voor koningin Victoria tijdens haar eerste bezoek. Vervolgens fietst u door de geboorteplaats van Belfast naar St. Anne's Cathedral in het Cathedral Quarter. Het is in dit gebied dat je straatkunst en muurschilderingen kunt bekijken en hoort hoe Belfast en zijn mensen samenkomen om te verzoenen en een betere ruimte voor iedereen te bouwen, door zijn vele gratis festivals, creatieve organisaties en nieuwe industrieën. Je kunt dan de tour op St. Anne's Square afmaken.

3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in St. Anne's Cathedral

Wil je alle activiteiten in St. Anne's Cathedral ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over St. Anne's Cathedral

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 491 beoordelingen

Dit was onze tweede dagtour met Finn McCools tijdens onze driedaagse reis naar Ierland, en het was weer een perfecte dag vol leuke herinneringen! Onze gids en buschauffeur Marc en Marco (hopelijk heb ik hun namen goed gespeld!), Waren absoluut geweldig, vriendelijk en behulpzaam. Marc was gevuld met kennis van de geschiedenis van Noord-Ierland en al zijn mythen en legendes. Het maakte de schilderachtige rit echt gedenkwaardiger en kostbaarder, terwijl hij ons verhalen / leuke feiten op de achtergrond vertelde met zijn geweldige afspeellijst met Ierse liedjes die speelden. We hadden genoeg tijd bij de Giants Causeway (genoeg tijd om de langere/moeilijke wandeling te doen en rond te dwalen), en bij het Titanic Museum. De algehele timing was perfect en we voelden ons helemaal niet gehaast. Er werd voorspeld dat het zou gaan regenen, maar onze bus had veel geluk en het stopte met regenen en de zon scheen elke keer dat we op onze bestemmingen aankwamen. Zou absoluut bij Finn McCools Tours b

Mark en Vedran waren gewoon de beste. Mark was de gids en hij was in staat om zeer inzichtelijke feiten en grappige curiositeiten te geven over Ierland en Noord-Ierland, en de kloof tussen beide landen. Hij vertelde ons het verhaal van Finn McCool en hoe de Giant's Causeway tot stand kwam (we gaven de voorkeur aan het mythische verhaal boven het wetenschappelijke). We konden geen betere gids vragen, altijd een grap maken en de hele tour uiterst vriendelijk zijn. Vedran was een uitstekende chauffeur, die meer dan 7 uur door Ierland en Noord-Ierland reed en iedereen veilig hield. We konden niet meer waarde van ons geld vragen dan dit.

Noel en Thomas waren uitstekend als gids en chauffeur voor deze tour! De reis was het zeker waard en een geweldige ervaring. Onze eerste keer in Ierland en we zijn zo blij dat we met dit bedrijf zijn gegaan. Zou deze tour ten zeerste aanbevelen aan iedereen die de perfecte mix van natuurlijke schoonheid en geschiedenis wil.

Was een super leuke tour, waar eigenlijk alles wat Noord-Ierland te bieden heeft werd getoond. Vooral de Giants Causeway en het Titanic Museum waren interessant, hoewel de tijd in het museum helaas veel te kort was. Volgens informatie waren we niet de eersten die dat deden. Anders - altijd weer met veel plezier.

Zeer goed, in het algemeen. De gids, Peter, gaf ons tijdens de hele reis interessante uitleg en was zeer attent. Bij de Giant's Causeway en het Titanic Museum hadden we genoeg tijd voor het bezoek. De dag wordt een beetje moe, maar dat is normaal bij dit soort excursies.