Kies data

St Giles' Cathedral

St Giles' Cathedral: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Edinburgh: spookachtige tour Underground Vaults

1. Edinburgh: spookachtige tour Underground Vaults

Volg je gids door de straten van de oude stad terwijl je Edinburghs spookachtige verleden verkent. Deze wandeling leidt je door de stad en de ondergrondse kelders van Edinburgh. Luister naar je gids met cape die tijdens de wandeling door de geplaveide straten van Royal Mile verhalen vertelt over het donkere en grimmige verleden van de stad. Als je moedig genoeg bent, stap dan in de smalle steegjes die slechts enkele meters breed zijn. Ga vervolgens naar South Bridge en daal af onder de grond, waar de kelders van Edinburgh zich bevinden. Deze waren ooit opslagplaatsen voor bedrijven en winkels in de omgeving, totdat de kelders aan het eind van de 18e eeuw tot woonruimtes werden omgebouwd. De buurt verviel uiteindelijk tot sloppenwijk en rosse buurt van de stad. Terwijl je door de nu lege ruimtes loopt, hoor je de verhalen over de erbarmelijke leefomstandigheden en de criminaliteit die ooit in deze kelders heersten. Wees blij dat, als je uit de kelders komt, het niet het holst van de nacht is.

Edinburgh: ticket hop on, hop off-bussen met 3 stadsroutes

2. Edinburgh: ticket hop on, hop off-bussen met 3 stadsroutes

Bespaar geld en verken Edinburgh in je eigen tempo met een busticket voor 3 verschillende routes. Reis 24 of 48 uur lang, bekijk de Oude Stad en de Nieuwe Stad, de koninklijke attracties van Edinburgh Castle en het koninklijke jacht Britannia (toegang niet inbegrepen). Live gidsen geven Engels commentaar op de Edinburgh Tour, terwijl op de City Sightseeing Tour en de Majestic Tour audiogidsen in maximaal 9 talen beschikbaar zijn. Stap zo vaak als je wilt in en uit de bus bij tientallen attracties en bewonder de unieke, schilderachtige uitzichten vanaf het open dak van het bovendek. City Sightseeing Tour: Luister naar verhalen over de mensen en gebeurtenissen die Edinburgh hebben gevormd, van de krappe omstandigheden van de Oude Stad tot het ruime Holyrood Park, op een klassieke sightseeing tour in 9 talen. Geniet van de Terry Deary’s Horrible Histories met het Horrible Histories kinderkanaal aan boord, geschiedenis met alle bloederige stukken erin gelaten! • Hanover Street • Princes Street Gardens • St. John’s Church • Grassmarket • Johnston Terrace • Edinburgh Castle • National Museum of Scotland • Museum of Childhood • Scottish Parliament • Our Dynamic Earth • Palace of Holyrood House • Burns Monument Edinburgh Tour: Krijg de beste uitzichten vanuit een bus met open dak, terwijl Engels live commentaar de geschiedenis van Edinburgh tot leven wekt. Verken de Oude Stad en de georgiaanse Nieuwe Stad en stap uit bij 9 verschillende haltes. • Hanover Street • George Street • Charlotte Square • The Mound • Lawnmarket • Grassmarket • Our Dynamic Earth • Scottish Parliament • Canongate Kirk Majestic Tour: Laat het centrum van de stad achter je en rij naar de kust bij Newhaven, met haltes bij de Royal Botanic Garden en koninklijke jacht Britannia. Op deze meertalige bustocht krijg je uitleg door koptelefoons in het Engels, Gaelisch, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Portugees, Japans, Mandarijns en Russisch. Keer terug via het Palace of Holyrood House en de Canongate van de Royal Mile. • Hanover Street • George Street • Royal Botanic Gardens • Ferry Road • Newhaven Harbour • Cruise Terminal • Ocean Terminal (Royal Yacht Britannia) • Leith Mills • Elm Row • Queen Mary’s Bath House • Queensberry House • Canongate Kirk

Edinburgh: wandeltocht door de oude binnenstad over heksen en geschiedenis

3. Edinburgh: wandeltocht door de oude binnenstad over heksen en geschiedenis

Ontdek de magische geschiedenis van Schotland terwijl je de geheimen van de oude binnenstad van Edinburgh verkent met een gekostumeerde gids tijdens deze wandeltocht. Hoor de geheimen achter locaties zoals Lady Stairs Close, Grassmarket en Candle Maker Row. Vind gemakkelijk je gids in heksenkostuum en begin je wandeltocht. Luister naar historische verhalen over hekserij. Verken de oude stad en begeef je naar de kasteelheuvel om het oude kasteel van Edinburgh te bewonderen. Loop Lady Stairs Close af om het Writers Museum te bekijken, dat een eerbetoon is aan de auteurs Robert Burns, Walter Scott en Robert Louis. Bekijk de imposante gotische architectuur in St. Giles Cathedral. Wandel door Parliament Square en langs de kleurrijke winkels aan Victoria Street. Treed licht terwijl je over het terrein loopt waar mysterieuze en soms sinistere gebeurtenissen plaatsvonden, zoals het kerkhof van Greyfriars Kirkyard. Ga Candle Maker Row af en voltooi je tour in een van de oudste delen van de stad, Grassmarket.

Edinburgh: Old Town History and Tales Walking Tour

4. Edinburgh: Old Town History and Tales Walking Tour

Je ontmoet je gids over de iconische en historische Royal Mile van Edinburgh, bij het standbeeld van Adam Smith (een van de grootste denkers van Schotland). Vanaf daar wordt je tour geleid door de prachtige kronkelende straatjes die de "oude binnenstad" van Edinburgh vormen. Deze wandeling, die alles van geschiedenis tot religie en folklore behandelt, is een originele tour door de middeleeuwse oude binnenstad van Edinburgh. Je getalenteerde en vermakelijke gids leidt je door de straten en steegjes van "Auld Reekie", terwijl je betovert met zijn geschiedenis, folklore en verhalen! Je leert over de geheimen die Edinburgh verstopt en ervaart de ongelooflijke verhalen die het te vertellen heeft, terwijl je gids je door de lange geschiedenis van de stad leidt. Onderwerpen die tijdens de tour zijn opgenomen, zijn onder andere het Mercat Cross in Edinburgh, de St. Giles Cathedral, de Schotse Verlichting, Greyfriars Bobby, de Grassmarket, Harry Potter's inspiraties en nog veel meer. Je tour eindigt in het hart van Edinburgh, omringd door verschillende bars, restaurants, cafés en geweldige vervoersverbindingen.

Edinburgh: begeleide wandeltocht van 3 uur

5. Edinburgh: begeleide wandeltocht van 3 uur

Ontdek het historische, culturele en architecturale erfgoed van Edinburgh tijdens een kleine en intieme wandeltocht onder leiding van een van de meest deskundige lokale bewoners. Stuart of Richard Usher, van het beroemde en historische House of Usher in Schotland, of historici Dr. Alison Duncan en David Forsyth, zullen u door deze prachtige stad leiden. Je ziet veel van de hoogtepunten van de stad, waaronder Usher Hall en Edinburgh Castle (buitenkant). Je loopt langs de Royal Mile, bekijkt de St. Giles Cathedral (buitenkant) en bezoekt verschillende beroemde bezienswaardigheden van Edinburgh. Je gids heeft een uitgebreide kennis van de geschiedenis en architectuur van Edinburgh en de vele beroemde mensen die de stad door de eeuwen heen heeft voortgebracht. Zij zullen hun kennis op een informatieve, persoonlijke en plezierige manier met u delen. Wees niet bang, want het zullen niet allemaal serieuze dingen zijn. Bezoek de Grassmarket, een plaats van bloeiende activiteit waar straatartiesten en straatmuzikanten in overvloed zijn en waar sinds de jaren 1400 kooplieden en straathandelaren wonen. Waar de tijd het toelaat, ziet u meestal ook Princes Street, Princes Street Gardens, het Scott Monument, George Street en Charlotte Square.

Edinburgh: dagtour door de historische ondergrondse gewelven

6. Edinburgh: dagtour door de historische ondergrondse gewelven

Het verhaal van de ondergrondse Dit is je kans om de diepste, grootste en meest uitgebreide ondergrondse complexen te zien in het gezelschap van een historicus van Mercat. Na 200 jaar vergeten te zijn, zijn er veel vragen over de gewelven... Waarom werden ze gebouwd? Wanneer, en door wie? Wie heeft ze gebruikt? Wanneer, en waarom? Hoe werkten ze, en speelden ze? De gids vertelt je het verhaal en beantwoordt al je vragen terwijl je een glimp opvangt van het verleden.

Edinburgh: historische stadstour in het Duits

7. Edinburgh: historische stadstour in het Duits

Edinburgh is een van de mooiste steden van Europa geworden. We zullen de geschiedenis van deze middeleeuwse stad kennen, met meer dan 3000 jaar, van de eerste stammen die het bevolkten, de Picten, tot de mannen in rokken. We zullen het hebben over de belangrijkste gebouwen, zoals de St. Giles Cathedral of Edinburgh Castle. We lopen door de meest karakteristieke straten, zoals de Royal Mile of Victoria Street. We zullen het beeldhouwwerk van de puppy Bobby bezoeken, dat naast de Greyfriars-begraafplaats ligt, waar veel mysteries en legendes verborgen zijn, en wat paranormale activiteit. Een deel van het Harry Potter-boek is geschreven in Edinburgh en de schrijver, JK Rowling, gebruikte het inspiratiekerkhof om samen met ons te ontdekken waar ze schreef en wat ze als inspiratiebron voor haar romans gebruikte. Met zoveel eeuwen geschiedenis is de hoofdstad van Schotland rijk aan geschiedenis en legendes. Dit ongelooflijke bezoek aan Edinburgh mag je niet missen.

Edinburgh: historische wandeltocht van 3 uur in het Italiaans

8. Edinburgh: historische wandeltocht van 3 uur in het Italiaans

Ontmoet je gids in het centrum van Edinburgh bij de City Chambers en ga vervolgens te voet op pad om de oude binnenstad van Edinburgh te verkennen. Wandelen is een van de beste manieren om het gebied te ervaren vanwege het compacte formaat en de smalle doorgangen, die plaatselijk bekend staan als 'closes'. Volg je deskundige gids rond de meest iconische bezienswaardigheden van Edinburgh. Luister tijdens je wandeling naar je deskundige gids die de geschiedenis van de stad vertelt. Kom meer te weten over de opkomst van het presbyterianisme in Schotland en luister naar verhalen over St Giles' Cathedral, waarvan de grijze middeleeuwse torenspits uittorent boven de Royal Mile, een beroemde weg in het hart van de stad vol statige gebouwen. Stel je het Edinburgh van vroeger voor terwijl je verhalen hoort over de controversiële 15e-eeuwse monarch, Mary, Queen of Scots, en over sleutelfiguren uit de Schotse Verlichting. Bekijk het imposante Edinburgh Castle en raak geïntrigeerd door verhalen over de opkomst en ondergang, en over de legendarische Stone of Destiny die erin wordt bewaard. Ga vervolgens naar de Mound, een kunstmatige heuvel die de oude binnenstad van Edinburgh verbindt met de nieuwe stad. Pauzeer voor een hapje op Grassmarket Square en duik vervolgens in de donkere kant van de stad op het kerkhof van Greyfriars Kirkyard. Geniet van de griezelige sfeer terwijl je luistert naar verhalen over executies en achtervolgingen die verband houden met de site. Ontdek hoe het kerkhof is verbonden met de beroemde Harry Potter-boeken. Loop dan terug naar de Royal Mile, ontdek meer over de collecties van het National Museum of Scotland en ontdek de geheimen van Mary King's Close, een middeleeuwse straat die onder de Royal Mile ligt. Je tour eindigt dan aan het begin van de Royal Mile.

Edinburgh: zelfgeleide audiowandeling

9. Edinburgh: zelfgeleide audiowandeling

Download een mp3-audiogids en verken de beroemdste attracties van Edinburgh in je eigen tempo. Je begint je tour bij Edinburgh Castle, een gebouw dat dateert uit de 12e eeuw. Zie de Schotse kroonjuwelen, de prachtige St Giles' Cathedral, Mary King's Close en loop langs ondergrondse steegjes met een gelaagde geschiedenis. Bekijk de Princes Street Gardens, de Royal Mile, Tolbooth Kirk, de George IV Bridge, de Edinburgh City Chambers, Tron Kirk en het Schotse parlementsgebouw. Loop langs bij Deacon Brodie's taverne en probeer Edinburgh's beste haggis, een nationale delicatesse vereeuwigd in poëzie door Robbie Burns (de National Bard of Scotland). 

Edinburgh Hoogtepunten Zelfgeleide speurtocht en stadstour

10. Edinburgh Hoogtepunten Zelfgeleide speurtocht en stadstour

Los raadsels op je smartphone op terwijl je enkele van de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden in Edinburg verkent tijdens deze zelfgeleide speurtocht en wandeltocht in één. Doe mee met vrienden of familie en leer gaandeweg meer over de stad. Om te beginnen, download je gewoon de tour-app (instructies ontvangen via e-mail na boeking) en ga je naar het startpunt bij het Scott Monument. Kies ervoor om de activiteit op elk gewenst moment te starten. Gebruik de kaart om naar elke locatie te navigeren terwijl je uitdagingen voltooit en pauzeer op elk moment om een pauze te nemen of wat sightseeing te doen. Ontdek tijdens uw verkenning insiderinformatie over de stad en attracties. Begin je tour bij het imposante Scott Monument! Bezoek de Royal Scottish Academy met zijn dromerige architectuur. Fotografeer Edinburgh Castle in zijn imposante vorm en bewonder het dromerige The Hub. De Grassmarket zal u verbazen, het is een van de drukste plekken in Edinburgh. Dan wacht Greyfriars Kirkyard, vergeet niet om foto's te maken, beroemd om het verhaal van Greyfriars trouwe hond Bobby! St Giles' Cathedral zal je sprakeloos achterlaten met zijn prachtige architectuur. Bewonder Canongate Kirk, waarvan wordt gezegd dat het wonderbaarlijk is en een enorme geschiedenis heeft. Kom meer te weten over het Burns Monument, gebouwd voor de grootste artiest en het nationale symbool van het land, terwijl de kers op de taart van deze unieke tour Calton Hill is, een plek die altijd druk en betoverend is, met een prachtig uitzicht.

  • Rondleidingen
  • Andere belevenissen
  • Privétours
  • Hop on, hop off-tours
  • Dagtochten
26 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Overzicht activiteiten in St Giles' Cathedral

Wil je alle activiteiten in St Giles' Cathedral ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over St Giles' Cathedral

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 5.742 beoordelingen

2 van de 3 tours (stadsbezichtiging en Edinburgh Tour) verschilden slechts lichtjes. Alleen de Majestic-tour gaat naar de buitenwijken van de stad. Desalniettemin is het de moeite waard om de 3 tours/48 uur te boeken, omdat je ze kunt gebruiken om je door de stad te verplaatsen. Dan heb je niet te maken met het openbaar vervoer. Veel is echter ook te voet te bereiken, de afstanden zijn niet zo groot, alleen kunnen de heuvels van de stad soms wat vermoeiend zijn. Wil je naar Britannia of de Royal Garden, dan kan dat heel goed met de Majestic Tour. De app, die ook beschikbaar is, is erg handig omdat je voor elke attractie de nodige informatie (bijv. openingstijden, links naar de websites) kunt krijgen

Ik woon 35 mijl van Edinburgh, maar ben nooit geweest om de toeristische uitstapjes te maken, dus nam mijn man en kinderen (14 en 9 jaar) mee en bracht de dag door in Edinburgh. Mary - Ann was onze gids en zo goed geïnformeerd over de gewelven. Absoluut fascinerende informatie en het hele gezin vond het leuk om over onze geschiedenis te leren. Zou het zeker aanbevelen.

Ik heb eigenlijk de verkeerde reis geboekt. Ik dacht dat ik de ondergrondse stadstour had geboekt, maar in plaats daarvan boekte ik de historische kluistour. De tour stelde echter niet teleur, ik ben blij dat we het hebben gedaan. De historische verhalen waren gewoon fantastisch. Fred, onze gids, liet je het herbeleven toen ze je meenam.

Met dank aan Frédérique, een gepassioneerde verhalenverteller die via Outlander op een speelse, interessante manier, maar vooral met humor de Schotse geschiedenis vertelt!

heel leuk maar het constant staan wordt vermoeiend