Datums kiezen

St Martin Cathedral, Lucca

St Martin Cathedral, Lucca: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Lucca: stadswandeling van 2 uur door het centrum

1. Lucca: stadswandeling van 2 uur door het centrum

Nadat je je gids hebt ontmoet in het toeristeninformatiecentrum in het centrum van Lucca, ontdek je de stad en haar belangrijkste bezienswaardigheden en monumenten. Verken met uw professionele gediplomeerde gids de binnenstad gedurende 2 uur. Bezoek onder andere de kerk van San Michele, een ongelooflijk gedetailleerde rooms-katholieke basiliek die al in 795 werd gebouwd. Bewonder het 4 meter hoge standbeeld van de aartsengel Michaël, de patroonheilige van de kerk. Betreed de kerk gratis en bekijk de eenvoudigere, maar nog steeds imposante interieurarchitectuur. Je maakt ook een wandeling over de 16e-eeuwse stadsmuren, een heerlijke plek om te wandelen tussen het groen aan de rand van de oude stad. De tour eindigt bij de kathedraal van Lucca, een prachtige rooms-katholieke kerk met een prachtige façade. Als je de tour wilt voortzetten met je gids, betaal je gewoon de kleine toegangsprijs en je gids zal je het interieur laten zien en zijn kennis blijven delen. Zo niet, dan is je tour afgelopen en kun je op je gemak ontspannen in een café met een drankje of de stad verder verkennen.

Middeleeuws Lucca voor kinderen: privétour van 2 uur

2. Middeleeuws Lucca voor kinderen: privétour van 2 uur

Begin je begeleide privétour van 2 uur in de St. Martin-kathedraal in het centrum van Lucca. De ingewikkeldheid van het ontwerp van de buitenkant van de kathedraal zal je begroeten, dan de kathedraal binnengaan en ervoor zorgen dat mythische dieren en oude legendes worden onthuld terwijl je verkent. Je gids legt de geziene symbolen uit en de intrigerende legendes en wonderen die ermee verbonden zijn. Schets tijdens de tour de leeuwen, draken, zeemeerminnen en griffioenen zoals te zien op de gevels van de kerken en leer de gevels lezen van de torenhuizen die ooit toebehoorden aan de rijke kooplieden van Lucca. Vervolg je tour met een bezoek aan de kerk van San Michele, waar je graffiti kunt vinden die binnen en buiten de kerk is achtergelaten door zijdehandelaren. Wandel vanaf de kerk door de middeleeuwse straten van Lucca en ontdek het ondergrondse deel van de stad, de muren van de stad. Daarna bezoek je de historische Zecca, de oudste munt in Europa, gesticht in 650 na Christus, en leer je hoe je een replica van de oudste Europese munt kunt slaan. Sluit vervolgens uw tour af met een welverdiende gelato.

Lucca: stadswandeling met hoogtepunten

3. Lucca: stadswandeling met hoogtepunten

Krijg een insider's blik op de meest historische buurten van Lucca tijdens een groepswandeling door het Amfitheaterplein, het Palazzo Pfanner, het Piazza San Martino. Begin je stedelijke wandelavontuur door je gids te ontmoeten bij de Saint Maria Gate, waar je rechtstreeks naar het Amfitheaterplein hoort. Leer hoe het werd gebouwd op de ruïnes van een Romeinse arena, waardoor het zijn iconische ovulaire vorm kreeg. Ga vervolgens richting het Palazzo Pfanner, een prachtig paleis met barokke architectuur en weelderige tuinen. De historische stad Lucca is gebouwd in vestingstijl uit de 16e en 17e eeuw. In tegenstelling tot de meeste steden, is Lucca een rustige en rustige plek, wat u zult merken tijdens uw ontspannen wandeltocht. Vervolg vervolgens uw reis door de belangrijkste winkelstraat Via Fillungo, waar u een hapje kunt eten en een beetje kunt winkelen, voordat u naar Piazza San Martino loopt - de thuisbasis van verschillende belangrijke monumenten, waaronder de kathedraal van Lucca, gebouwd in 1070 . Ga verder naar het Teatro del Giglio, het historische stadstheater en operagebouw. Loop ten slotte langs de muren voor de Porta San Pietro en geniet van een panoramisch uitzicht over de pittoreske stad.

Vanuit Florence: privétour van een hele dag door Pisa en Lucca

4. Vanuit Florence: privétour van een hele dag door Pisa en Lucca

Ontdek de steden Pisa en Lucca tijdens een reis in totale vrijheid naar West-Toscane. Begin bij Piazza dei Miracoli en bekijk de kathedraal, de doopkapel, het monumentale kerkhof en de iconische scheve toren. Neem de tijd om te genieten van de adembenemende bezienswaardigheden, maak een wandeling door de stad en ga winkelen als u wilt, want uw chauffeur zal u altijd en overal graag ontmoeten. Ga verder naar Lucca en waardeer de intacte muren uit de 16e eeuw. Bezoek het beroemde Piazza dell'Anfiteatro, Via Fillungo, vol met unieke winkels, restaurants en buurtbewoners. Bekijk de Guinigi-toren met zijn daktuin, de klokkentoren en de Sint-Maartenskathedraal. Maak een ontspannende wandeling langs de stadsmuren en geniet van een prachtig uitzicht over de stad en haar daken. Uw chauffeur staat de hele dag tot uw beschikking. Eindig met een rit terug naar uw accommodatie in Florence.

6 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere aanbevelingen

Andere activiteiten in St Martin Cathedral, Lucca

Wil je alle activiteiten in St Martin Cathedral, Lucca bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.